X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płaczu to ja się ostatnio na reklamie papieru velvet roz płakałam jak miś nie mógł rolki dogonić. To jest dopiero jazda :P

verynice, Quatriona, magdzia26, nescafe, hela, dba lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce :) Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci :) Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora ;)

Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to już :)

magdzia26, nescafe lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja dziś 15 tydzień zaczynam, ale mi ten czas leci, dopiero się o ciąży dowiedziałam a tu już 15 tydzień.

Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.

Miłego dnia wszystkim :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce :) Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci :) Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora ;)

Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to już :)
    to daj linka do tabelki :)

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Quatriona bardzo gratuluję zdrowej córci :D co z tego że nie chłopa? Za dużo ich już tu u nas. Leż i kuruj się i czekaj na córciowe kopniaki :)
    Najważniejsze że mój dzidziuś cały i zdrowy:) Już mi wszystko jedno co mam między nogami, obym już więcej o obrzękach i dziurach w głowie ani nigdzie nie słyszała:)

stardust87 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to daj linka do tabelki :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze tam gdzie beda dziewczynki, w tabeli to pola zaznaczymy na rozowo , a tam gdzie chlopaki to na niebiesko? Wtedy bedzie bardziej widac :) Czy wiecej bab czy chlopakow ;)

verynice, rabarbarka, magdzia26, Dżola, Zaczarowana, BlackLuna, kark lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    To moze tam gdzie beda dziewczynki, w tabeli to pola zaznaczymy na rozowo , a tam gdzie chlopaki to na niebiesko? Wtedy bedzie bardziej widac :) Czy wiecej bab czy chlopakow ;)

Super pomysł!!:)

nescafe, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, iść jutro z pełnym pęcherzem na USG czy to nie robi różnicy? Jak chodzicie? Bo kurde nie wiem!! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, iść jutro z pełnym pęcherzem na USG czy to nie robi różnicy? Jak chodzicie? Bo kurde nie wiem!! :)
    Ja chodzę z pustym i nikt nic nie mówił i dobrze było widać:)

verynice lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze wysikana i nikt nic nie gada, ze to zle czy cos :P

Znaczy do usg dopochwowego to bez pelnego pecherza trzeba. A do usg przez brzuch to roznie chyba ;)

W naszej tabelce to wiekszosc nas ma jak narazie przeczucia co do plci ;) Kilka osob ma potwierdzone z usg, a na reszte dzieciaczkow trzeba poczekac keidy sie ujawnia ;)

verynice lubi tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    [...]Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.[...]
    ja też byłam dziś na pobraniu krwi + badanie moczu.
    z lekka niepewnością poszłam przed gabinet pobierania krwi i powiedziałam grzecznie, ze dostałam skierowanie na morfologie bo jestem w ciąży i czy mogłabym wejść bez kolejki - czy muszę odczekać swoje? Eh... oczywiście od razu starsze babcie obrzuciły mnie masą uwag typu: w ogóle nie widać, ze jestem w ciąży i że mam trochę odczekać jeśli przed chwila przyszłam a one tam siedzą od godziny.
    Poczekałam ładnie - 3 osoby przepuściłam i pytam sie czy już mogę wejść - uff.. mogłam :)

No więc wizyta u gina w piątek i wyniki też w piątek!

Miłego dnia!

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę, że niektórym z Was termin porodu się zmienił na sierpień ;) No ładnie, zobaczymy czy się nie zaczniemy rozpakowywać jak kwietniówki miesiąc wcześniej :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zaktualizowane:) niestety płeć jeszcze nie znana :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci :)
    PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach ;)

magdzia26, verynice, nescafe lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką :D Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża :) U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.

Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką :D Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża :) U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.

Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?
    Ja myślę o inflanckiej.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
    29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html

dzięki ale wstęp jest płatny na tych targach! Fakt- niewiele bo 15 zł ale tłumy pewnie będą tam niesamowite!!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci :)
    PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach ;)
    Ale ten czas leci:)

Gosia19 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie o św. Zofii i Inflanckiej wyczytałam najlepsze opinie. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo mi zależy, żeby miec jak najlepsze wspomnienia z porodu. Jeszcze jeden bobas się nie urodził, a mój mąż myśli o kolejnych :D
    Quatriona wrote:
    Ja myślę o inflanckiej.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ