Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do płaczu to ja się ostatnio na reklamie papieru velvet roz płakałam jak miś nie mógł rolki dogonić. To jest dopiero jazda
verynice, Quatriona, magdzia26, nescafe, hela, dba lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce
Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci
Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora
Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to jużmagdzia26, nescafe lubią tę wiadomość
-
Witam
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Ja dziś 15 tydzień zaczynam, ale mi ten czas leci, dopiero się o ciąży dowiedziałam a tu już 15 tydzień.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.
Miłego dnia wszystkimmagdzia26 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
verynice wrote:Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce
Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci
Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora
Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to już7w3d 💔 -
stardust87 wrote:Quatriona bardzo gratuluję zdrowej córci
co z tego że nie chłopa? Za dużo ich już tu u nas. Leż i kuruj się i czekaj na córciowe kopniaki
stardust87 lubi tę wiadomość
-
To moze tam gdzie beda dziewczynki, w tabeli to pola zaznaczymy na rozowo , a tam gdzie chlopaki to na niebiesko? Wtedy bedzie bardziej widac
Czy wiecej bab czy chlopakow
verynice, rabarbarka, magdzia26, Dżola, Zaczarowana, BlackLuna, kark lubią tę wiadomość
-
Ja chodze wysikana i nikt nic nie gada, ze to zle czy cos
Znaczy do usg dopochwowego to bez pelnego pecherza trzeba. A do usg przez brzuch to roznie chyba
W naszej tabelce to wiekszosc nas ma jak narazie przeczucia co do plciKilka osob ma potwierdzone z usg, a na reszte dzieciaczkow trzeba poczekac keidy sie ujawnia
verynice lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:[...]Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.[...]
z lekka niepewnością poszłam przed gabinet pobierania krwi i powiedziałam grzecznie, ze dostałam skierowanie na morfologie bo jestem w ciąży i czy mogłabym wejść bez kolejki - czy muszę odczekać swoje? Eh... oczywiście od razu starsze babcie obrzuciły mnie masą uwag typu: w ogóle nie widać, ze jestem w ciąży i że mam trochę odczekać jeśli przed chwila przyszłam a one tam siedzą od godziny.
Poczekałam ładnie - 3 osoby przepuściłam i pytam sie czy już mogę wejść - uff.. mogłam
No więc wizyta u gina w piątek i wyniki też w piątek!
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyDziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci
PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach
magdzia26, verynice, nescafe lubią tę wiadomość
-
Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką
Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża
U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.
Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?magdzia26 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką
Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża
U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.
Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii? -
Nalka wrote:Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:
http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html
dzięki ale wstęp jest płatny na tych targach! Fakt- niewiele bo 15 zł ale tłumy pewnie będą tam niesamowite!! -
Gosia19 wrote:Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci
PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkachGosia19 lubi tę wiadomość
-
No własnie o św. Zofii i Inflanckiej wyczytałam najlepsze opinie. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo mi zależy, żeby miec jak najlepsze wspomnienia z porodu. Jeszcze jeden bobas się nie urodził, a mój mąż myśli o kolejnych
Quatriona wrote:Ja myślę o inflanckiej.magdzia26 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm