X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płaczu to ja się ostatnio na reklamie papieru velvet roz płakałam jak miś nie mógł rolki dogonić. To jest dopiero jazda :P

verynice, Quatriona, magdzia26, nescafe, hela, dba lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce :) Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci :) Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora ;)

Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to już :)

magdzia26, nescafe lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja dziś 15 tydzień zaczynam, ale mi ten czas leci, dopiero się o ciąży dowiedziałam a tu już 15 tydzień.

Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.

Miłego dnia wszystkim :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, uaktualnijcie swoje dane w naszej tabelce :) Bo jestem ciekawa jak wygląda rozkład płci :) Ile z Was nosi chłopców a ile dziewczynki, ja mam nadzieję, że jutro dopiszę do tabelki płeć swojego lokatora ;)

Co do ruchów, to ja wczoraj siedząc na kanapie poczułam jakieś pukanie po jednej stronie brzucha, trwało może 5-7 sekund ale było to uczucie inne niż dotychczas mi znane... Nie wiem czy to dzidzia ale tak jak pisała Quatriona - miło sobie wyobrażać, że to już :)
    to daj linka do tabelki :)

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Quatriona bardzo gratuluję zdrowej córci :D co z tego że nie chłopa? Za dużo ich już tu u nas. Leż i kuruj się i czekaj na córciowe kopniaki :)
    Najważniejsze że mój dzidziuś cały i zdrowy:) Już mi wszystko jedno co mam między nogami, obym już więcej o obrzękach i dziurach w głowie ani nigdzie nie słyszała:)

stardust87 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to daj linka do tabelki :)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze tam gdzie beda dziewczynki, w tabeli to pola zaznaczymy na rozowo , a tam gdzie chlopaki to na niebiesko? Wtedy bedzie bardziej widac :) Czy wiecej bab czy chlopakow ;)

verynice, rabarbarka, magdzia26, Dżola, Zaczarowana, BlackLuna, kark lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    To moze tam gdzie beda dziewczynki, w tabeli to pola zaznaczymy na rozowo , a tam gdzie chlopaki to na niebiesko? Wtedy bedzie bardziej widac :) Czy wiecej bab czy chlopakow ;)

Super pomysł!!:)

nescafe, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, iść jutro z pełnym pęcherzem na USG czy to nie robi różnicy? Jak chodzicie? Bo kurde nie wiem!! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, iść jutro z pełnym pęcherzem na USG czy to nie robi różnicy? Jak chodzicie? Bo kurde nie wiem!! :)
    Ja chodzę z pustym i nikt nic nie mówił i dobrze było widać:)

verynice lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze wysikana i nikt nic nie gada, ze to zle czy cos :P

Znaczy do usg dopochwowego to bez pelnego pecherza trzeba. A do usg przez brzuch to roznie chyba ;)

W naszej tabelce to wiekszosc nas ma jak narazie przeczucia co do plci ;) Kilka osob ma potwierdzone z usg, a na reszte dzieciaczkow trzeba poczekac keidy sie ujawnia ;)

verynice lubi tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    [...]Ja dziś byłam na pobraniu krwi, wizyta i wyniki w piątek, zobaczymy czy bede brac jakies witaminki i żelazo, czy nie.[...]
    ja też byłam dziś na pobraniu krwi + badanie moczu.
    z lekka niepewnością poszłam przed gabinet pobierania krwi i powiedziałam grzecznie, ze dostałam skierowanie na morfologie bo jestem w ciąży i czy mogłabym wejść bez kolejki - czy muszę odczekać swoje? Eh... oczywiście od razu starsze babcie obrzuciły mnie masą uwag typu: w ogóle nie widać, ze jestem w ciąży i że mam trochę odczekać jeśli przed chwila przyszłam a one tam siedzą od godziny.
    Poczekałam ładnie - 3 osoby przepuściłam i pytam sie czy już mogę wejść - uff.. mogłam :)

No więc wizyta u gina w piątek i wyniki też w piątek!

Miłego dnia!

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzę, że niektórym z Was termin porodu się zmienił na sierpień ;) No ładnie, zobaczymy czy się nie zaczniemy rozpakowywać jak kwietniówki miesiąc wcześniej :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zaktualizowane:) niestety płeć jeszcze nie znana :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci :)
    PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach ;)

magdzia26, verynice, nescafe lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką :D Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża :) U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.

Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Haha, nescafe, stardust, rozwaliłyście mnie tymi brzoskwiniami i misiem biegnącym za rolką :D Faktycznie mocno Was uwrażliwiła ta ciąża :) U mnie na razie emocje aż tak nie szaleją, ale zrobiłam się bardziej nerwowa w stosunku do I trymestru.

Dziewczyny mieszkające w Warszawie, wiecie już w jakim szpitalu będziecie rodzić? Przymierza się któraś do św. Zofii?
    Ja myślę o inflanckiej.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
    29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html

dzięki ale wstęp jest płatny na tych targach! Fakt- niewiele bo 15 zł ale tłumy pewnie będą tam niesamowite!!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewuszki, dopiero co zobaczyliśmy || kreski na teście, a teraz za 6 miesięcy będziemy oczekiwać i zdawać relacje z porodów. Aż na samą myśl łza się w oku kręci :)
    PS. Trzeba koniecznie podać nr telefonów, żeby w razie czego wiedzieć co się dzieje na tych porodówkach ;)
    Ale ten czas leci:)

Gosia19 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie o św. Zofii i Inflanckiej wyczytałam najlepsze opinie. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo mi zależy, żeby miec jak najlepsze wspomnienia z porodu. Jeszcze jeden bobas się nie urodził, a mój mąż myśli o kolejnych :D
    Quatriona wrote:
    Ja myślę o inflanckiej.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ