X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja już po :) ale super było, mąż stał pierwsze 5 min z otwartymi ustami :) dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił:) serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.

Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USG :) i piękne paluszki u rąk,całą piątka :)

Migotka22, Mika 28, madiiiii, Patu, kark, verynice, karolcia:)))), Zaczarowana, Nelus, stardust87, BlackLuna, rabarbarka, akuszerka89, jovi81, Dżola lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mówiłam, że będzie dobrze :)
    Gratuluję Kochana :D

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
    29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:

http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... :) fajnie dziewczyny że same dobre wieści :)
    A co do otwartej buzi teraz miał otwartą a co to bedzie przy porodzie (jeśli sie zdecyduje rodzić z Tobą) to chyba tam padnie :)

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, naprawdę żadna jak miała skurcze albo twardnienie brzucha, to nie miała ucisku w piersiach?

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam:) ja już po :) ale super było, mąż stał pierwsze 5 min z otwartymi ustami :) dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił:) serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.

Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USG :) i piękne paluszki u rąk,całą piątka :)

U mnie w trzynastym tyg też było widac żołądek i w dodatku poznałam także płeć, mój maluszek posłuchał sie mamusi i ładnie ustawił do zdjęcia :)

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Magdzia obyś miała rację :)
    Bo mnie pokręci...strasznie niecierpliwi jestem :P
    Migotko Ty już jutro zaczynasz 16 tydzień wiec miej się na baczności w każdej chwili dzidzia może Ci kopniaka sprzedać :P
    Justynko super ze takie dobre wiadomości przynosisz ja jutro o tej porze mam nadzieje ze tez będę mogła się z wami podzielić dobrymi wiesciami :) mój P pierwszy raz idzie ze mną na usg wiec tez pewnie będzie to dla niego przeżycie duże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:55

justyna14, Migotka22 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kobietki, naprawdę żadna jak miała skurcze albo twardnienie brzucha, to nie miała ucisku w piersiach?

Ja nie bardzo pomogę bo nie miałam nic takiego ani skurczy ani nie zaobserwowałam twardszego brzuchola moze to tylko jakies przejsciowe ale gdyby często się to działo to lepiej zapytać lekarza czy to normalne

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie zasiadłam do kompa. Wizyta udana chociaż zdjęcia jakieś kijowe. Dzidzi się wiercił i kręcił i nawet się CRL nie dało zmierzyć. Ale na pewno to CHŁOPAK :D (sami faceci się w tym naszym wrześniu urodzą :P).
    Pani doktor właściwie zrobiła wszystkie pomiary z USG połówkowego już więc następną wizytę mam dopiero 23. kwietnia! :| Ale mój synuś (ale to cudownie brzmi!) ma wszystkie organy w porządku i na miejscu, wymiary też dokładne z tygodniem (oprócz długości, której nie dał zmierzyć) więc wszystko jest jak najlepiej :)
    I dostałam pozwolenie na seks (:D!), ćwiczenia fizyczne i zakaz panikowania :)

Poszliśmy z mężem kupić bodziaki i oczywiście wybrał takie z napisem "I <3 DAD", ale kij tam, ja wybrałam czapeczkę welurową z uszami :P
    A teraz mąż idzie do brata oblać synusia, a ja sobie zostanę w domu i wypiję piwko bezalkoholowe i będę się cieszyć tym dniem :)

magdzia26, Migotka22, Mika 28, Patu, hela, BlackLuna, akuszerka89, dba, Gosia19, verynice, jovi81, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    kochana, ja akurat jak miałam bóle brzucha to tylko brzucha (czasem krzyża). Ale często mam bóle w klatce piersiowej (z reguły z lewej strony w żebrach, albo w łopatce) z tym że są one niezależne od czego innego. Takie nerwobóle, pomaga na nie magnez.

kark lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj męski wrzesień będzie :D
    Gratuluję :)

Magdzia właśnie w kalendarzu jest, że od jutra mogę czuć pierwsze ruchy :D
    Czyli od jutra zaczyna wpatrywanie i nasłuchiwanie czy ktoś tam nie puka :P

magdzia26, Dżola lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust co za pozytywny post! Chyba mi się udzieliła ta Twoja radość, bo aż nastrój mi się poprawił :D Ogromne gratulacje i oby tak dalej!
    Aż chciałoby się zanucić -> https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
    ;):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 19:45

stardust87 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przeczucie ze u mnie będzie synuś ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluję:), ale uważaj- każde piwko bezalkoholowe ma alkohoL!

stardust87 lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Ja też gratuluję:), ale uważaj- każde piwko bezalkoholowe ma alkohoL!
    Bavaria ma 0,0% - specjalnie sprawdzałam :) Ale i tak nie otworzyłam, ledwo żyję i spać idę już :) Piwko poczekać musi :)

edit: dodam tylko, że w kefirze jest od 0.01% do 0.1% alkoholu więc nawet jakby Bavaria miała 0,01% to i tak nic dzidzi nie grozi :)

Ale mycha bardzo dziękuję za informację, ostrzeżenie i troskę :) (i jakkolwiek to zabrzmiało, nie miało być ironiczne) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:13

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, więcej alkoholu jest w kefirze lub fermentujących w żołądku owocach lub sokach owocowych :) Bavarie próbowałam na początku ciąży, ale jak dla mnie smak ma niewiele wspólnego z piwem. Już wolę colę od czasu do czasu i całkowitą abstynencję ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po długiej przerwie, jestem jakieś 100 stron do tyłu więc pewnie nie nadrobie. U nas wszystko w miarę ok, 2 tygodnie temu byliśmy a genetyczych i maluch rośnie wreszcie jak trzeba, niestety ostatnio leżakowalismy w szpitalu z odklejającym się łożyskiem, a właściwie z dziurą w łożysku bo to bardziej tak wyglądało. Teraz 2 tygodnie w domku i kontrola. Mam nadzieję że wszystko dojdzie do normy, przynajmniej o tyle o ile, choć juz mnie Pani doktor uprzedziła że mam wziąc pod uwagę możliwość leżenia do września:/ Fajnie że już znacie płcie dzieciaków, u nas maluch nie chce pokazywać:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Ja właśnie w tym samym czasie co Ty byłam, 13t 6d.
    Ja miałam przesiewowe/genetyczne. Mój miał 8,05 cm, jedna forumowiczka miała 9,0 cm - a to ja myślałam, że moja dzidzia to gigant!
    U mnie powiedziano, że na 70% dziewucha, ale mam się nie nastawiać. Czuję, że to chłopak, oj teściowa będzie zawiedziona - coż nie uszczęśliwie wszystkich :)
    Dżola - matko, dobrze, że z Tobą i maleństwem ok!!!!

Dżola lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zwykle się przebudziłam, teraz zanim zasnę to minie trochę.

Gratuluję udanych wizyt dziewczynki :)
    stardust, justyna naprawdę aż miło się czyta tak pozytywne wieści :) maluchy zdrowe a przyszłe mamy aż promienieją szczęściem :)

Mika, widzę zmiana fotki:) fajne zdjęcie córci na tym już ma minkę takiego łobuziaka :)

Migotka ty niecierpliwcu jeden :D wierzę, ze nie możesz się doczekać pierwszy kopniak to niesamowite uczucie podobno 16 tydzień to trochę wcześnie u pierworódki, ale nic nie jest przesądzone, weź może zrób tak jak przed wizytą zjedz jakąś dawkę słodkiego po ok 30 minutach połóż się, wycisz i wsłuchaj w siebie :)

justyna14, Migotka22 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnie ;) Miłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!

justyna14 lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ