Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam:) ja już po
ale super było, mąż stał pierwsze 5 min z otwartymi ustami
dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił
serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.
Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USGi piękne paluszki u rąk,całą piątka
Migotka22, Mika 28, madiiiii, Patu, kark, verynice, karolcia:)))), Zaczarowana, Nelus, stardust87, BlackLuna, rabarbarka, akuszerka89, jovi81, Dżola lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:
http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Witam:) ja już po
dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił
serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.
Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USGi piękne paluszki u rąk,całą piątka
U mnie w trzynastym tyg też było widac żołądek i w dodatku poznałam także płeć, mój maluszek posłuchał sie mamusi i ładnie ustawił do zdjęciajustyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Magdzia obyś miała rację
Bo mnie pokręci...strasznie niecierpliwi jestem
Justynko super ze takie dobre wiadomości przynosisz ja jutro o tej porze mam nadzieje ze tez będę mogła się z wami podzielić dobrymi wiesciamimój P pierwszy raz idzie ze mną na usg wiec tez pewnie będzie to dla niego przeżycie duże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:55
justyna14, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Kobietki, naprawdę żadna jak miała skurcze albo twardnienie brzucha, to nie miała ucisku w piersiach?
Ja nie bardzo pomogę bo nie miałam nic takiego ani skurczy ani nie zaobserwowałam twardszego brzuchola moze to tylko jakies przejsciowe ale gdyby często się to działo to lepiej zapytać lekarza czy to normalne -
No wreszcie zasiadłam do kompa. Wizyta udana chociaż zdjęcia jakieś kijowe. Dzidzi się wiercił i kręcił i nawet się CRL nie dało zmierzyć. Ale na pewno to CHŁOPAK
(sami faceci się w tym naszym wrześniu urodzą
).
Pani doktor właściwie zrobiła wszystkie pomiary z USG połówkowego już więc następną wizytę mam dopiero 23. kwietnia!Ale mój synuś (ale to cudownie brzmi!) ma wszystkie organy w porządku i na miejscu, wymiary też dokładne z tygodniem (oprócz długości, której nie dał zmierzyć) więc wszystko jest jak najlepiej
I dostałam pozwolenie na seks (!), ćwiczenia fizyczne i zakaz panikowania
Poszliśmy z mężem kupić bodziaki i oczywiście wybrał takie z napisem "IDAD", ale kij tam, ja wybrałam czapeczkę welurową z uszami
A teraz mąż idzie do brata oblać synusia, a ja sobie zostanę w domu i wypiję piwko bezalkoholowe i będę się cieszyć tym dniemmagdzia26, Migotka22, Mika 28, Patu, hela, BlackLuna, akuszerka89, dba, Gosia19, verynice, jovi81, kark lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Kobietki, naprawdę żadna jak miała skurcze albo twardnienie brzucha, to nie miała ucisku w piersiach?
kark lubi tę wiadomość
-
Stardust co za pozytywny post! Chyba mi się udzieliła ta Twoja radość, bo aż nastrój mi się poprawił
Ogromne gratulacje i oby tak dalej!
Aż chciałoby się zanucić -> https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 19:45
stardust87 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
mycha89 wrote:Ja też gratuluję
, ale uważaj- każde piwko bezalkoholowe ma alkohoL!
Ale i tak nie otworzyłam, ledwo żyję i spać idę już
Piwko poczekać musi
edit: dodam tylko, że w kefirze jest od 0.01% do 0.1% alkoholu więc nawet jakby Bavaria miała 0,01% to i tak nic dzidzi nie grozi
Ale mycha bardzo dziękuję za informację, ostrzeżenie i troskę(i jakkolwiek to zabrzmiało, nie miało być ironiczne)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:13
-
Dokładnie, więcej alkoholu jest w kefirze lub fermentujących w żołądku owocach lub sokach owocowych
Bavarie próbowałam na początku ciąży, ale jak dla mnie smak ma niewiele wspólnego z piwem. Już wolę colę od czasu do czasu i całkowitą abstynencję
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witajcie dziewczyny po długiej przerwie, jestem jakieś 100 stron do tyłu więc pewnie nie nadrobie. U nas wszystko w miarę ok, 2 tygodnie temu byliśmy a genetyczych i maluch rośnie wreszcie jak trzeba, niestety ostatnio leżakowalismy w szpitalu z odklejającym się łożyskiem, a właściwie z dziurą w łożysku bo to bardziej tak wyglądało. Teraz 2 tygodnie w domku i kontrola. Mam nadzieję że wszystko dojdzie do normy, przynajmniej o tyle o ile, choć juz mnie Pani doktor uprzedziła że mam wziąc pod uwagę możliwość leżenia do września:/ Fajnie że już znacie płcie dzieciaków, u nas maluch nie chce pokazywaćNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
justyna14 wrote:Witam:) ja już po
Ja właśnie w tym samym czasie co Ty byłam, 13t 6d.
Ja miałam przesiewowe/genetyczne. Mój miał 8,05 cm, jedna forumowiczka miała 9,0 cm - a to ja myślałam, że moja dzidzia to gigant!
U mnie powiedziano, że na 70% dziewucha, ale mam się nie nastawiać. Czuję, że to chłopak, oj teściowa będzie zawiedziona - coż nie uszczęśliwie wszystkich
Dżola - matko, dobrze, że z Tobą i maleństwem ok!!!!Dżola lubi tę wiadomość
-
A ja jak zwykle się przebudziłam, teraz zanim zasnę to minie trochę.
Gratuluję udanych wizyt dziewczynki
stardust, justyna naprawdę aż miło się czyta tak pozytywne wieścimaluchy zdrowe a przyszłe mamy aż promienieją szczęściem
Mika, widzę zmiana fotki:) fajne zdjęcie córci na tym już ma minkę takiego łobuziaka
Migotka ty niecierpliwcu jedenwierzę, ze nie możesz się doczekać pierwszy kopniak to niesamowite uczucie podobno 16 tydzień to trochę wcześnie u pierworódki, ale nic nie jest przesądzone, weź może zrób tak jak przed wizytą zjedz jakąś dawkę słodkiego po ok 30 minutach połóż się, wycisz i wsłuchaj w siebie
justyna14, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnie
Miłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!
justyna14 lubi tę wiadomość