X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    cześć dziewczyny. Przepraszam za długa moja nieobecność ale się rozchorowałam i leżałam w domu a kompa mi się odpalać nie chciało. niestety na telefonie wywalało mnie ciągle więc dałam sobie spokój.
    W piątek miałam genetyczne badanie. z bąblem wszystko ok. Przezierność 1,6 więc podobno dobra (a był to pierwszy dzień 14 tygodnia).

Miałam w sobotę wypadek samochodowy. Karetka mnie wzięła do szpitala bo spanikowałam strasznie ale w sumie dobrze się stało bo mnie zbadali od razu i wiem już, ze z dzidzia wszystko ok. Jechałam po męża do pracy. Przede mną zatrzymał się facet bo przepuszczał kogoś na przejściu. Ja tez się za nim zatrzymałam i po ok 10 sekundach wleciał we mnie z całym impetem kolejny samochód. Ja miałam najgorzej bo byłam w środku wiec uderzenie i z tylu i z przodu Ale pas mnie przetrzymał wiec ok. Tylko zaczął mnie strasznie bolec brzuch. Uderzenie było tak silne, ze w samochodzie radio z całymi bebechami wyleciało. Ale najważniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Poryczałam się jak mi lekarz puścił dźwięk bicia serducha. Przepisał mi leki rozkurczowe bo powiedział ze to ze strachu pewnie mam takie bóle. Krwiaka żadnego nie było i nic się nie odkleja wiec ufffff całe szczęście wszystko ok. Ale strachu się najadłam

Matko, aż mi się włosy najeżyły jak tp przeczytałam! :( Straszne! Dobrze, że nic się nie stało!!! :* Całe szczęście!
    Ja Wam powiem, że w pt sob i ndz jeździliśmy z mężem po mieście dużo i tak się denerwowałam, że szok... w ciągu tych dni kierowcy TIR-ów z wielkimi naczepami parę razy zmieniali pas na chama, spychając nas z pasa! No masakra...powiedziałam, że ograniczę jeżdzenie z dzieckiem do absolutnego minimum...bo My możemy jeździć bezpiecznie ale trafi się taki cwaniak, i nieszczęście gotowe! :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola, musiałaś to nieźle przeżyć. Ale najważniejsze, że nic się nie stało. I BARDZO DOBRZE, że miałaś pasy zapięte. Jakoś nie przekonują mnie argumenty niektórych pań, że pas może tylko zaszkodzić.

A ja jeszcze 2h do USG. Matko, już usiedzieć na miejscu nie mogę :P

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz bobasek też raczej należy do tych stosunkowo mniejszych, ale ja się cieszę :) Lekarz mi powiedział, że CRL jest niemal idealne w stosunku do wieku. Widać to na wykresie zależności CRL/wiek ciążowy, który mam dołączony do wyników usg genetycznego. Cieszyłabym się, gdyby było tak dalej, bo bardzo chciałabym uniknąć cesarki. A Twoja kruszynka na pewno jeszcze troszkę wyrówna, jak poczuje, że organizm mamusi uporał się z wszystkimi chorobami :)
    Migotka22 wrote:
    Ja tak jak czytam o tym jakie to wasze dzieci są już duże to w szok wpadam...moje dziecię to straszna kruszyna...12t3d 5,15cm

Dżoala, co za szczęście, że Tobie i bobaskowi nic się nie stało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 11:30

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    cześć dziewczyny. Przepraszam za długa moja nieobecność ale się rozchorowałam i leżałam w domu a kompa mi się odpalać nie chciało. niestety na telefonie wywalało mnie ciągle więc dałam sobie spokój.
    W piątek miałam genetyczne badanie. z bąblem wszystko ok. Przezierność 1,6 więc podobno dobra (a był to pierwszy dzień 14 tygodnia).

Miałam w sobotę wypadek samochodowy. Karetka mnie wzięła do szpitala bo spanikowałam strasznie ale w sumie dobrze się stało bo mnie zbadali od razu i wiem już, ze z dzidzia wszystko ok. Jechałam po męża do pracy. Przede mną zatrzymał się facet bo przepuszczał kogoś na przejściu. Ja tez się za nim zatrzymałam i po ok 10 sekundach wleciał we mnie z całym impetem kolejny samochód. Ja miałam najgorzej bo byłam w środku wiec uderzenie i z tylu i z przodu Ale pas mnie przetrzymał wiec ok. Tylko zaczął mnie strasznie bolec brzuch. Uderzenie było tak silne, ze w samochodzie radio z całymi bebechami wyleciało. Ale najważniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Poryczałam się jak mi lekarz puścił dźwięk bicia serducha. Przepisał mi leki rozkurczowe bo powiedział ze to ze strachu pewnie mam takie bóle. Krwiaka żadnego nie było i nic się nie odkleja wiec ufffff całe szczęście wszystko ok. Ale strachu się najadłam

Och teraz po prostu aż strach siadać za kierownice :( skoro aż radio wyleciało no to było całkiem porządne uderzenie ale ważne że a dzieckiem jest dobrze i że mocno się ulokowało :) To zdrowiej nam i myśl pozytywnie :)

Migotka twoje dziecie też urośnie zobaczysz...
    My już co prawda może trochu prędzej bedziemy mieć dzicki (nie wiem jak pierworódki) ale te które kolejny raz rodzą to już bardziej o terminie to będziemy już miały noce nie przespane w ogóle będziemy wyglądać jak zombi a Ty pięknie wypoczęta bedziesz sobie spokojnie czekać :) prawda że ładna perspektywa ? :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii u mnie od początku jest kilkudniowa obsuwka, a to dlatego, że miałam dłuższe cykle niż 28 dni, więc i owulacja była trochę później. Jakoś specjalnie się tym nie stresuje, biorąc pod uwagę też to, że i ja i mój mąż byliśmy maluszkami :P
    Ja 2250 i 50cm
    Mąż 3kg i 56cm

madiiiii lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dżola, musiałaś to nieźle przeżyć. Ale najważniejsze, że nic się nie stało. I BARDZO DOBRZE, że miałaś pasy zapięte. Jakoś nie przekonują mnie argumenty niektórych pań, że pas może tylko zaszkodzić.

A ja jeszcze 2h do USG. Matko, już usiedzieć na miejscu nie mogę :P

Stardust! OD razu się melduj! I zdjęcie chcę!!!!! :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika haha dobre :)
    No i pewnie tak będzie :P
    Ty już pewnie w sierpniu urodzisz i będziesz wyglądać przez chwilę jak zombie, a ja mam termin ok 20 września więc dalej będę słoniem :P
    A kiedy ja zmienię się w zombie to ty będziesz kwitnąć z odchowanym dziecięciem :P

relganlikx65a1ud.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane za słowa otuchy. Ja się już uspokoiłam. A co do samej sytuacji to gościu się najzwyczajniej w świecie zagapił. Ja w lusterku widziałam, ze już na mnie leci i wiedziałam, ze za moment będzie BUM. Złapałam mocno kierownicę. Od wczoraj mnie tylko ręka boli - chyba od siły uderzenia. ale to nie jest jakiś ból nie do wytrzymania. Bardziej jakbym miała zakwas :) Najważniejsze, ze z fasolka ok.

Co do wzrostu to mój jeśli dobrze pamiętam w Pitek (13 tydz. 0 dni) miał 6,8 cm (muszę to spr na zdjęciu) i lekarz mówi, że wychodzi o 2 dni starszy niż z miesiączki ale to nie jest jakaś wielka różnica. W normie podobno. Dla mnie to też kruszynka ale skoro tak ma być to chyba jest ok :)

Stardust! Wszystko będzie dobrze na USG! nic się nie denerwuj - łatwo powiedzieć, wiem. Ale bąblem na pewno pomacha do ciebie ręka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 11:46

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:

to straszne! ale najważniejsze ze malenstwu nic sie nie stało. wyobrażam sobie jak musiałas się bac... nikomu tego nie zycze. ja tylko do rowu wpadłam w zime i byłam przerażona a co dopiero taki wypadek! odpoczywaj duzo i dochodź do siebie w spokoju. nigdy nie mozna byc spokojnym na drodze...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:09

Migotka22, verynice, karolcia:)))), Gosia19, magdzia26, madiiiii, justyna14, zoi, dba, Dżola, jovi81, Patu, kark, hela, Quatriona lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html

Polecam :) :) hihi

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka tak dobre wiadomości to miód na moje uszy :P
    Fajnie, że wszystko dobrze :)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny postanowiłam zajrzeć co u Was. Strasznie się cieszę, że Wasze maleństwa tak szybko się rozwijają :)

Trzymam za Was kciuki żeby było tak do końca :) ... i mam nadzieję że niedługo znów dołączę do tych zafasolkowanych :P

Buźki dla Was i maluszków :*

justyna14, Mika 28, madiiiii, magdzia26, verynice, zoi, rabarbarka, Patu, kark lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola aż mi włosy na całym ciele stanęły!! Matko dobrze że nic Wam się nie stało! Kochana teraz to Ty dużo wypoczywaj i leż! Rany ale historia. Współczuje, tyle stresu, niepewności. A tamtego z tyłu to bym gołymi rękami rozszarpała!! wrrr

Akuszerka ale masz słodziaka:) ciesze się, że wszystko w porządku, ja wciąż czekam na swoją wizytę. Kupiłam nawet czekolade, podjem troche ok. 14.30 :)

Migotka masz racje, też wolę żeby moja dzidzia przy porodzie ważyła tak ok 3 kg - max 3,5 kg, bo większe to już problem, ale wszystko się okaże. Ja miałam 53 cm i ważyłam 3450 :) także tak pośrodku, największym dzieckiem nie byłam ale i nie najmniejszym. Chciałabym, żeby i moje podobnych gabarytów było:)

Kurcze mam troche stresa jednak przed tą wizytą, za duże odstępy między jednym USG a drugim są i taka niepewność się wkrada:/

Migotka22, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Cześć dziewczyny postanowiłam zajrzeć co u Was. Strasznie się cieszę, że Wasze maleństwa tak szybko się rozwijają :)

Trzymam za Was kciuki żeby było tak do końca :) ... i mam nadzieję że niedługo znów dołączę do tych zafasolkowanych :P

Buźki dla Was i maluszków :*
    Kochana jak się postarasz to może jeszcze w tym roku :) trzymam kciuki, żeby się udało szybko :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam na ostatnim USG to dzidzia według 14t3d miała 9cm ;)
    akuszerka gratuluję pozytywnej wizyty !!

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko spokojnie wszystko będzie dobrze :)
    A z tą czekoladą to uważaj :P
    Ja przed genetycznym zjadłam kawałek Marsa i gin ledwo zmierzył tą wiercipięte :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Mika haha dobre :)
    No i pewnie tak będzie :P
    Ty już pewnie w sierpniu urodzisz i będziesz wyglądać przez chwilę jak zombie, a ja mam termin ok 20 września więc dalej będę słoniem :P
    A kiedy ja zmienię się w zombie to ty będziesz kwitnąć z odchowanym dziecięciem :P

no, no Jasne... zombi i słonie to bardzo piękne porównania :)

JA jak się urodziłam to miałam 2650 czyli malusio a moje dziecko już miało 3380 wiec wieże że to dziecie tez bedzie miało podobnie :) nadzieja jest :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja dobra jest :P
    Heh nie no żartuje :) życzę ci niewielkiego dzieciątka :)

A odnośnie słoni...to jeżeli o mnie chodzi na razie się na to nie zanosi. I tu nie wiem czy się cieszyć czy też nie. Brzuszka u mnie brak...na wadze 2,5kg mniej. A ja chcę już być słodkim grubaskiem z cudownym brzuszkiem :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=GbFZhjt1g_w

Od kiedy zobaczyłam powyższą kampanię w TV śmieję się, że gra w niej nasz syn :D normalnie wszystko by się zgadzało hihihiihhi :) piegi, kolor włosów po mężu i że kręcone po mnie ;) No normalnie wszystko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 13:13

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ