X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami serdecznie :)
    Ja od dzisiaj spowrotem w pracy po 2 miesiącach nieobecności ;) ale jakoś daję radę :)
    Dżola całe szczęście, że Tobie i maluszkowi nic się nie stało ... niektórzy jeżdżą jak ...ehhh normalnie szkoda gadać ja takiego to bym %$&#$&&&&%^##$%%%
    Akuszerko bardzo się cieszę że twoje maleństwo robi się coraz większe jak widać dobrze mu w twoim brzuszku :)
    A ja idę jutro na USG na 18:20 ciekawa jestem jak urósł mój robaczek ostatnio jak byłam to miał 5,9 cm :)

akuszerka89, Dżola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, ja też dzisiaj w pracy po ponad tygodniowej nieobecności, bola mnie plecy i brzuch od siedzenia, mam nadziej, że jutro już będzie lepiej, że wróce do rytmu. Poza tym tak się zastanawiam czy nie za wcześnie na kupowanie rzeczy dla maluszka, kupujecie już tak na serio czy tylko jakies symboliczne śpiochy?

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola to straszne co przeżyłaś, dobrze, że uderzenie nie było w trakcie jazdy i że z dzidzią wszystko dobrze.
    Ja jestem zabiegana, muszę złożyć podania do szkół, ogromny stres, bo chciałabym by syn dostał się do szkoły spoza rejonu.
    Jutro oddawanie krwi i moczu do badań, a w piątek może usłyszę serducho u gina :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki, ja też dzisiaj w pracy po ponad tygodniowej nieobecności, bola mnie plecy i brzuch od siedzenia, mam nadziej, że jutro już będzie lepiej, że wróce do rytmu. Poza tym tak się zastanawiam czy nie za wcześnie na kupowanie rzeczy dla maluszka, kupujecie już tak na serio czy tylko jakies symboliczne śpiochy?
    Mam dokładnie to samo, plecy, brzuch i tyłek bolą od siedzenia a chodzenie nic też nie daje za dużo godzin w tej pracy jednak nie wiem ile jeszcze wytrzymam...
    Ja jeszcze dla dzidzi nic nie kupuję i postanowiłam że do czerwca nic nie kupię zobaczymy czy wytrzymam :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam jedynie łóżeczko odnowić od teściów, póki gorąco nie jest i ciężaru nie czuje ;) po co mamy kupować jak oni mają w piwnicy po dzieciach :) na początku będzie kołyska, ale potem łóżeczko się przyda :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mam dokładnie to samo, plecy, brzuch i tyłek bolą od siedzenia a chodzenie nic też nie daje za dużo godzin w tej pracy jednak nie wiem ile jeszcze wytrzymam...
    Ja jeszcze dla dzidzi nic nie kupuję i postanowiłam że do czerwca nic nie kupię zobaczymy czy wytrzymam :P

Do czerwca????????????????/No nie wiem czy wytrzymasz :) Ja na pewno bym nie wytrzymała.

relg4z17djzzyjqt.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Do czerwca????????????????/No nie wiem czy wytrzymasz :) Ja na pewno bym nie wytrzymała.
    Iwonka napisałam, że taki mam plan :P ale wątpię myślę że tak od połowy ciąży zacznę coś powoli kupować dla małego ktosia tylko kurcze warto by wiedzieć kto tam siedzi w tym moim brzucholku...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja od początku miałam taaaaką ochotę na zakupy dla maleństwa od już bardzo dawna. Raz nawet byłam w sklepie i oglądałam z mężem ciuszki, ale nic nie kupiłam. I jakoś nie mogę...chyba dziwna jestem...

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja sobie czekam za wiadomością bo chce w końcu tą kołyskę kupić od jednej Pani i tak czekam jak sie zgodzi na moją cenę to ją kupię :) Ja ostatnio zaszalałam z pampersami i kupiłam ich sporo tak przynajmniej na pół roku :) ciuchy kupuję co miesiąc coś :) nie chciałabym żeby wszystko zostało mi na sierpień przed porodem bo wiem że będzie mi ciężko wtedy i trzeba się przygotować:)

A tak przy okazji jak tam z ruchami bobasów w brzuszkach u Was? bo mój to niezły gangsterek szaleje:)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

wszystkim mamusiom po udanych wizytach gratuluje z całego serducha zdrowych maluszków, a za te mamuśki co są przed mocno trzymam kciuki, ale na pewno wszystko będzie dobrze:)

Dzola..matko..całe szczęście wszystko dobrze się skończyło, ja bym chyba w amoku i ze strachu gościa stłukła na kwaśne jabłko..nie wiem czym i o czym niektórzy myślą zamiast mieć głowę na karku w takim momencie.. najważniejsze ze tobie i maluszkowi nic się nie stało.

ech muszę się pożalić troszkę..ile się człowiek musi najeździć
    (wyjście było o 8 rano do mamy musiałam dzwonić żeby mi starszą córę ze szkoły odebrała bo czasowo nie dałam rady) żeby znaleźć aptekę która ma w swoich zasobach potrzebne leki wszystkie drogie leki są, ale jak ma się przepisane refundowane to już koszmar nie ma gdzie zamawiać w hurtowniach też nie ma ciekawe co ja zrobię potem jak pierwsza partia na ok miesiąc jest tylko;/

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ależ ja ci zazdroszczę...ja jeszcze nic nie czuję i niestety mam przeczucie, że jeszcze długo nic nie poczuje

relganlikx65a1ud.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje że czuję takie delikatne łaskotki czasem w środku ale nie wiem czy to możliwe żebym już coś czuła...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia Ja coś tam poczułam około 16 tygodnia bardzo słabe ale wyczuwalne :)
    Migotka i Magdzia na pewno za te 3 tygodnie będziecie już coś czuły :)
    a jak jestescie szczuplusie na brzuszkach to tym bardziej :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie pierwsze ruchy można czuć od 16 tygodnia (wieloródki), nawet do 20 tyg (pierworódki)

Także my z końca września mamy jeszcze dużo czasu na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:22

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik to mnie pocieszyłaś :P

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pod koniec ciąży nie będziesz mogła w ogóle spać i będzie Cię wszystko bolało od kopnięć to zatęsknisz za czasem, gdy ruchów czuć nie było ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/ABC-macierzy%C5%84stwa/278584445642271

Fipsik lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jak pod koniec ciąży nie będziesz mogła w ogóle spać i będzie Cię wszystko bolało od kopnięć to zatęsknisz za czasem, gdy ruchów czuć nie było ;)

Nie mówię, że tak nie będzie :)
    Ale to nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać tych kopniaczków :D

relganlikx65a1ud.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadeszła moja ulubiona godzina 16 :)
    czas do domku :)
    Ps. Migotko myślę że Ty już całkiem niedługo poczujesz te ruchy :)

Migotka22, Dżola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia obyś miała rację :)
    Bo mnie pokręci...strasznie niecierpliwa jestem :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ