X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    ja mam dopiero na 3 kwietnia, ostatnio widziałam Malucha 3 marca, niestety nie nastawiam się, że teraz go zobaczę:/ moja głupia -pod tym względem- ginka twierdzi, że usg 3-4 razy w ciągu ciąży jest wystarczające.tylko słucha tętna ale też nie wiem na jakiej podstawie wie ile wynosi, bo przecież ten głośnik tego nie wyliczy, więc tylko na oko a raczej ucho tak stwierdza... nie rozumiem jej bo kobita wydaje się znać na rzeczy ale z tym to przegięła. liczę więc, że albo jak mnie już nerw złapie pójdę sobie prywatnie gdzieś podejrzeć Malucha albo dopiero na genetycznych koło 20 tyg. ale to jeszcze miesiąc i na pewno nie wytrzymam choćby ze stresu czy wszystko ok. a Wam dziewczyny na każdej wizycie robią usg??

Mi na każdej robią usg, chociaż fakt byłam 2 razy prywatnie, najpierw na potwierdzenie ciąży i teraz we wtorek byłam na badaniach przesiewowych.
    Maluch tak zasnął, że nie szło go obudzić i musiałam po korytarzu wygibasy robić ( i to aż 3 razy latałam na leżak i z powtorem, bo maluszek nie chciał się prawidłowo ułożyć). Potem po 2 dniach za darmo miałam się zgłosić. Byłam w czwartek, badania super.
    Może zmień lekarza?

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy dziewczyny:*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie z samego rana,

łydki bolą mnie do dziś (tak jakby zakwas)... no ale na szczęście już w środe wizyta :) No dziś zaczynam 16 tydzień :)

Tym mamusiom, które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia i ściskam kciuki ;) No i czekamy na relacje a ja standardowo czekam na zdjęcia z USG! :D

justyna14, akuszerka89, le'nutka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie ;)

Mi usg robią na każdej wizycie i ten prywatny i ten na nfz. Przynajmniej do tej pory tak było ;) a czy branie luteiny a raczej jej odstawienie 2 dni wcześniej będzie jeszcze miało wpływ na kolposkopie? Nie przeszkodzi jakoś? Badanie mam 1 kwietnia we wtorek a w niedzielę powinnam wziąć ostatnią tabletke i zastanawiam się czy jej juz nie pominąć.

Dzis noc nie przespana. Tak brzuch bolał ze tylko pozycję zmieniałam co chwilę. Myślałam ze rozerwie mnie. Chyba dzidzia i brzuch za szybko chcą rosnąć ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu miałam dziś to samo - nie wiedziałam już jak leżeć. Do tego koszmarny wiatr i deszcz walący w parapet. Efekt taki że ledwo żyję i jestem cała połamana. Obym tylko na USG nie zasnęła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 07:51

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki:) Witam Was w 5-tym miesiącu:) Jak to pięknie brzmi! :) Jutro wizyta - umieram ze strachu! Nie wiem czemu, ale strasznie się boję:) Życzę wszystkim pięknego dnia bez żadnych ciążowych uciążliwości:)

verynice, stardust87, Patu, Mika 28, le'nutka lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja Kornelia wrote:
    Witam Wrześniowe mamusie.
    Mam nadzieję, że pozwolicie mi na dołączenia do Waszego grona :)

A propo:
    W 14 tygodniu i w 3 dniu pisze, że maluch powinien mieć 7,5 cm.
    Byłam w czwartek na usg i miał/miała 8,05 cm :)

To moja dzidzia to jakis mały gigancik takim razie:) byłam na genetycznych w sobote 12+4 dni a juz miała 8 cm:)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Współczuję tych nocnych bóli. Ja śpię ostatnio jak kamień, ale od czasu do czasu nawiedzają mnie przedziwne sny. Dzisiaj np. śniło mi się, że byłam w ciąży, ale w wieku licealnym. W dodatku zaczęły mi się ruszać i wypadać wszystkie zęby :D Jak dobrze, że po obudzeniu wszystkie były na swoim miejscu ;)

Karolcia, faktycznie Twój maluszek szybko rośnie :) Mój miał 5,7cm w 12+1.

Miłego dnia i samych udanych wizyt!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:21

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Patu miałam dziś to samo - nie wiedziałam już jak leżeć. Do tego koszmarny wiatr i deszcz walący w parapet. Efekt taki że ledwo żyję i jestem cała połamana. Obym tylko na USG nie zasnęła :P
    Emocje przed usg będą takie ze wszystko minie i sen będzie ostatnią rzeczą o której pomyslisz ;) powodzenia i daj od razu znać

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Emocje przed usg będą takie ze wszystko minie i sen będzie ostatnią rzeczą o której pomyslisz ;) powodzenia i daj od razu znać
    ehehe.. postaram się, ale czasem mi się wydaje, że przed USG zostawiam mózg w rejestracji i on wraca do mnie po kilku dniach :P Także jakbym zapomniała napisać od razu po USG to się nie denerwujcie, bo zamierzam jeszcze na zakupy po badaniu się wybrać. Kupię choć jedne śpiochy - a co! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 może na dzisiejszej wizycie już na 1000% poznasz płeć swej dzidzi :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może.. ale jak nie to tragedii nie będzie. Ja i tak nie zamierzam kupować różowych/niebieskich ubranek więc wszystko jedno. Pokoik też neutralny - zielono-szaro-beżowy. Śmieją się ze mnie wszyscy w rodzinie, że nasze dziecko gender będzie :P Ale mają tak czy inaczej zakaz kupowania "płciowych" ubranek i zabawek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:48

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam się z rana :)
    I tak uświadamiam sobie ze za ponad tydzień będę na półmetku ciąży to już się cieszę jeszcze przezyje badanie glukozy to potem poleci :) a dzisiaj noc to u mnie taka se bo nie mogłam sobie znaleść miejsca odpowiedniego chyba nie mogłam zdecydować się na której stronie mi lepiej tyle że chyba na zadnej nie było odpowiednio :(

Życzę udanych wizyt i wspaniałych wieści :)

stardust87, madiiiii, Patu lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, półmetek! :) Ale szybko leci, co? :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana,
    gin kazał na noc brać lutkę na te bóle brzucha, na razie wszystko się uspokoiło oby na dłużej...
    za to bóle krzyża się zaczęły - ale uroczo :)
    miłego dnia dziewczyny

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Przepraszam za długa moja nieobecność ale się rozchorowałam i leżałam w domu a kompa mi się odpalać nie chciało. niestety na telefonie wywalało mnie ciągle więc dałam sobie spokój.
    W piątek miałam genetyczne badanie. z bąblem wszystko ok. Przezierność 1,6 więc podobno dobra (a był to pierwszy dzień 14 tygodnia).

Miałam w sobotę wypadek samochodowy. Karetka mnie wzięła do szpitala bo spanikowałam strasznie ale w sumie dobrze się stało bo mnie zbadali od razu i wiem już, ze z dzidzia wszystko ok. Jechałam po męża do pracy. Przede mną zatrzymał się facet bo przepuszczał kogoś na przejściu. Ja tez się za nim zatrzymałam i po ok 10 sekundach wleciał we mnie z całym impetem kolejny samochód. Ja miałam najgorzej bo byłam w środku wiec uderzenie i z tylu i z przodu Ale pas mnie przetrzymał wiec ok. Tylko zaczął mnie strasznie bolec brzuch. Uderzenie było tak silne, ze w samochodzie radio z całymi bebechami wyleciało. Ale najważniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Poryczałam się jak mi lekarz puścił dźwięk bicia serducha. Przepisał mi leki rozkurczowe bo powiedział ze to ze strachu pewnie mam takie bóle. Krwiaka żadnego nie było i nic się nie odkleja wiec ufffff całe szczęście wszystko ok. Ale strachu się najadłam

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Witajcie!

Współczuję tych nocnych bóli. Ja śpię ostatnio jak kamień, ale od czasu do czasu nawiedzają mnie przedziwne sny. Dzisiaj np. śniło mi się, że byłam w ciąży, ale w wieku licealnym. W dodatku zaczęły mi się ruszać i wypadać wszystkie zęby :D Jak dobrze, że po obudzeniu wszystkie były na swoim miejscu ;)

Karolcia, faktycznie Twój maluszek szybko rośnie :) Mój miał 5,7cm w 12+1.

Miłego dnia i samych udanych wizyt!

Ja tak jak czytam o tym jakie to wasze dzieci są już duże to w szok wpadam...moje dziecię to straszna kruszyna...12t3d 5,15cm

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)
    ja bylam w szpitalu, zbadal jeszcze raz i wszystko ok:) leki brac do nastepnej wizyty :) czuje sie super! odziwo hehe

Ja kupiłam 3 zestawy ciuszkow, spodnie + koszulka, w niektorych czapeczka i buciki, w rozmiarach 0-3 i jeden 3-6 :) do tego 2 pajace jeden na 3m-ce a drugi rozm 56 :) jak mi przyjda to sie pochwale :)

stardust moze cos tam zobaczy co sie kryje pomiedzy nozkami :) na razie chyba chlopcy przewazaja ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

stardust moze cos tam zobaczy co sie kryje pomiedzy nozkami :) na razie chyba chlopcy przewazaja ;)

Zostawcie jednego chłopca dla mnie :D :D :D :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie rzeczywiście męsko nam się zrobiło :D

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ