X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry albo w sumie już dobry wieczór :)

Ja wczoraj na urodzinach bratowej byłam, oczywiście fucha kierowcy była moja :) całkiem miło było:) dziś też jakoś dzień szybko zleciał, a jutro mam już USG:) nareszcie, czekam na nie już tak długo, że szok!
    Mąż idzie ze mną:) wczoraj przed senem czułam ciągnięcie na dole brzucha i się zaśmiałam do Męża, że małe nie śpi, to on ucho przystawił i słyszał jakieś chlubotanie lekkie:) :) ja jeszcze nic nie czuje niestety.

Nie moge się doczekać jutro. Czy któraś też ma jutro wizyte? Bo ostatnio jak byłam to chyba 3 czy 4 z Was miały ten sam termin?

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, no to szczęście w nieszczęściu. Ja chyba ze 2 tygodnie przeglądałam opinie o lekarzach, zanim zdecydowałam się na konkretnego. Ojj ciężko było...

Justyna, ja też nic nie czuje, ale brzuszek już widocznie zaokrąglony. Zazdroszczę usg :) Ja dopiero za tydzień i mam cichą nadzieję, że lekarz będzie w stanie powiedzieć coś o płci :) Teściowa już wariuje z niepewności, stara zakupoholiczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 18:37

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    No to kochana obydwie rodzimy w Bizielu i obydwie mamy cesarki ;-)

Na poniedzialek Dubiel skierowal mnie na genetyczne do miejskiego, bylas tez?

Byłam już, miałam robione w Bizielu, 1 kwietnia mam wyniki :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja swoją wyczuwam przy dotykaniu bardzo wyraźnie i jest ciutek wyżej niż 16 tydzień na tym obrazku a ja jestem dopiero w 14, także to chyba tylko poglądowy rysunek

Wiadomo, że poglądowy, bo każda z nas ma inną długość tułowia. Jednak nie zapędzajmy się z waleniem po żołądku w 3 miesiącu ;) Przypomina mi się ta czkawka z 7 tygodnia wyczuwana przez kogoś hehe

Najlepiej widać gdzie jest macica, gdy jest robione usg przez brzuch. Ja miałam tydzień temu i faktycznie bardzo nisko robił badanie.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

Mi ostatnio badał wyżej niż wcześniej ciut pod pępkiem to by się jakoś zgadzało bo tam czuje wypuklenie :) ja sie kopniaków, fikołków itp już doczekać nie mogę... na razie szukam imienia, oj ciezka decyzja :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nie moge się doczekać jutro. Czy któraś też ma jutro wizyte? Bo ostatnio jak byłam to chyba 3 czy 4 z Was miały ten sam termin?

Ja! Ja! :D Chyba nie zasnę z wrażenia dziś :D fakt, że widziałam dzidzię chwilkę w środę jak mnie do szpitala przyjmowali, ale byłam mega zestresowana, a i sprzęt tam nie najlepszy więc nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty :) Mam nadzieję, że gin powie nam co tam siedzi :) Na którą masz? Ja 13.15.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg naszej tabelki to jeszcze nescafe i le`nutka mają jutro wizyty.

justyna14 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samych udanych wizyt kobitki :D

justyna14 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciukasy, i za te niemogące sie doczekac płci także, niech maleństwa sie ładnie ustawią :). Ja mam wizyte dopiero 2 kwietnia, wiec jeszcze troszke.

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z imieniem do płci męskiej, dla córy mniejszy problem, kolejnego chłopaka nazwać - koszmar :/ ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja! Ja! :D Chyba nie zasnę z wrażenia dziś :D fakt, że widziałam dzidzię chwilkę w środę jak mnie do szpitala przyjmowali, ale byłam mega zestresowana, a i sprzęt tam nie najlepszy więc nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty :) Mam nadzieję, że gin powie nam co tam siedzi :) Na którą masz? Ja 13.15.
    Ja dopiero na 15.30, też nie moge się doczekać i musze pamiętać żeby coś czekoladowego zjeść z godzine przed:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja nawet czuję takie lekkie bulgoty w podbrzuszu, czyli według tabelki wszystko jest na swoim miejscu. A czkawka w 7 tygodniu? Czy ja coś przeoczyłam? :O

Ja teraz mam problem z imieniem, mieliśmy dla chłopca Kacper a dla dziewczynki Wiktoria, ale mojemu mężowi już się odwidziało, więc teraz pochłaniamy swoje myśli nad księgą imion, niestety kiepsko to wychodzi ;/

PS Wszystkim dziewczynom które mają jutro wizyty życzę POWODZENIA !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:17

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja mam problem z imieniem do płci męskiej, dla córy mniejszy problem, kolejnego chłopaka nazwać - koszmar :/ ;)

Oj prawda My dla córki mamy mnóstwo imion ale dla synka szkoda gadać ani jednego :( chyba za mało ich wymyślili :P

fipsik a jeśli o tą czkawkę chodzi to kto to niby miał ? bo musiało mnie jeszcze tu chyba nie być :)Ja sobie nie przypominam żeby ktoś o coś takiego pytał

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tą czkawką to była jakaś trollica co wklejała skradzione zdjęcia brzucha i USG. Swoją drogą dużo bzdur pisała, nie tylko o czkawce :P
    Ale ból w żebrach akurat jest możliwy - ścięgna i te sprawy.

Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to podejrzewam że ona nadal tu jest z nowym kontem :P nie mam żadnych typów Ale wierzę ,że nie odpuściła trollowania :) trzeba poczekać aż Miśce mdłości przejdą żeby ją znowu zdekonspirowała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy tu trolla? Ja pierdziele w jakich ja czasach żyje?!
    No ale skoro jest tu osoba która się zna na takich rzeczach, to dobrze, przynajmniej mamy pewność że się jest bezpiecznym, bo wiadomo gdzie moje, wasze wpisy i zdjęcia mogą powędrować o.O

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poszła na październiczki albo listopadówki ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja tez trzymam kciukasy, i za te niemogące sie doczekac płci także, niech maleństwa sie ładnie ustawią :). Ja mam wizyte dopiero 2 kwietnia, wiec jeszcze troszke.
    ja mam dopiero na 3 kwietnia, ostatnio widziałam Malucha 3 marca, niestety nie nastawiam się, że teraz go zobaczę:/ moja głupia -pod tym względem- ginka twierdzi, że usg 3-4 razy w ciągu ciąży jest wystarczające.tylko słucha tętna ale też nie wiem na jakiej podstawie wie ile wynosi, bo przecież ten głośnik tego nie wyliczy, więc tylko na oko a raczej ucho tak stwierdza... nie rozumiem jej bo kobita wydaje się znać na rzeczy ale z tym to przegięła. liczę więc, że albo jak mnie już nerw złapie pójdę sobie prywatnie gdzieś podejrzeć Malucha albo dopiero na genetycznych koło 20 tyg. ale to jeszcze miesiąc i na pewno nie wytrzymam choćby ze stresu czy wszystko ok. a Wam dziewczyny na każdej wizycie robią usg??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    ja mam dopiero na 3 kwietnia, ostatnio widziałam Malucha 3 marca, niestety nie nastawiam się, że teraz go zobaczę:/ moja głupia -pod tym względem- ginka twierdzi, że usg 3-4 razy w ciągu ciąży jest wystarczające.tylko słucha tętna ale też nie wiem na jakiej podstawie wie ile wynosi, bo przecież ten głośnik tego nie wyliczy, więc tylko na oko a raczej ucho tak stwierdza... nie rozumiem jej bo kobita wydaje się znać na rzeczy ale z tym to przegięła. liczę więc, że albo jak mnie już nerw złapie pójdę sobie prywatnie gdzieś podejrzeć Malucha albo dopiero na genetycznych koło 20 tyg. ale to jeszcze miesiąc i na pewno nie wytrzymam choćby ze stresu czy wszystko ok. a Wam dziewczyny na każdej wizycie robią usg??
    Niektórzy lekarze po prostu uważają, że usg nie jest konieczne na każdej wizycie. Może do tego mają jeszcze jakieś swoje przekonania odnośnie bezpieczeństwa usg, trudno powiedzieć. Nie oceniałabym tego podejścia tak ostro...W niektórych krajach odgórnie mówi się, że usg przez całą ciążę to tylko 3 razy jeśli wszystko zdaje się być o.k.
    Ja chodzę prywatnie do ginekologa i ostatnio właśnie nie zrobił mi usg. Trochę byłam zaskoczona, ale dla mnie w sumie nie było problemem to, że nie zobaczyłam dzidzi, tylko to, że nastawiłam się, że poznam płeć, a tu kicha. Muszę czekać do 16 kwietnia grrr! Ale może za to na święta będzie miła niespodzianka :)

Btw. jeśli chodzi o imiona dla chłopców, to ja też mam jakoś mało typów, dziwne to. Na chwilę obecną jest Adrian lub Eryk, a ostatnio zaczęłam myśleć o Adamie.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wrześniowe mamusie.
    Mam nadzieję, że pozwolicie mi na dołączenia do Waszego grona :)

A propo:
    W 14 tygodniu i w 3 dniu pisze, że maluch powinien mieć 7,5 cm.
    Byłam w czwartek na usg i miał/miała 8,05 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:41

madiiiii lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ