Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle to dzień dobry albo w sumie już dobry wieczór
Ja wczoraj na urodzinach bratowej byłam, oczywiście fucha kierowcy była mojacałkiem miło było:) dziś też jakoś dzień szybko zleciał, a jutro mam już USG:) nareszcie, czekam na nie już tak długo, że szok!
Mąż idzie ze mnąwczoraj przed senem czułam ciągnięcie na dole brzucha i się zaśmiałam do Męża, że małe nie śpi, to on ucho przystawił i słyszał jakieś chlubotanie lekkie:)
ja jeszcze nic nie czuje niestety.
Nie moge się doczekać jutro. Czy któraś też ma jutro wizyte? Bo ostatnio jak byłam to chyba 3 czy 4 z Was miały ten sam termin?7w3d 💔 -
Migotka, no to szczęście w nieszczęściu. Ja chyba ze 2 tygodnie przeglądałam opinie o lekarzach, zanim zdecydowałam się na konkretnego. Ojj ciężko było...
Justyna, ja też nic nie czuje, ale brzuszek już widocznie zaokrąglony. Zazdroszczę usgJa dopiero za tydzień i mam cichą nadzieję, że lekarz będzie w stanie powiedzieć coś o płci
Teściowa już wariuje z niepewności, stara zakupoholiczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 18:37
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
justyna14 wrote:ja swoją wyczuwam przy dotykaniu bardzo wyraźnie i jest ciutek wyżej niż 16 tydzień na tym obrazku a ja jestem dopiero w 14, także to chyba tylko poglądowy rysunek
Wiadomo, że poglądowy, bo każda z nas ma inną długość tułowia. Jednak nie zapędzajmy się z waleniem po żołądku w 3 miesiącuPrzypomina mi się ta czkawka z 7 tygodnia wyczuwana przez kogoś hehe
Najlepiej widać gdzie jest macica, gdy jest robione usg przez brzuch. Ja miałam tydzień temu i faktycznie bardzo nisko robił badanie.karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Nie moge się doczekać jutro. Czy któraś też ma jutro wizyte? Bo ostatnio jak byłam to chyba 3 czy 4 z Was miały ten sam termin?
Ja! Ja!Chyba nie zasnę z wrażenia dziś
fakt, że widziałam dzidzię chwilkę w środę jak mnie do szpitala przyjmowali, ale byłam mega zestresowana, a i sprzęt tam nie najlepszy więc nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty
Mam nadzieję, że gin powie nam co tam siedzi
Na którą masz? Ja 13.15.
-
stardust87 wrote:Ja! Ja!
Chyba nie zasnę z wrażenia dziś
fakt, że widziałam dzidzię chwilkę w środę jak mnie do szpitala przyjmowali, ale byłam mega zestresowana, a i sprzęt tam nie najlepszy więc nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty
Mam nadzieję, że gin powie nam co tam siedzi
Na którą masz? Ja 13.15.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyFipsik ja nawet czuję takie lekkie bulgoty w podbrzuszu, czyli według tabelki wszystko jest na swoim miejscu. A czkawka w 7 tygodniu? Czy ja coś przeoczyłam?
Ja teraz mam problem z imieniem, mieliśmy dla chłopca Kacper a dla dziewczynki Wiktoria, ale mojemu mężowi już się odwidziało, więc teraz pochłaniamy swoje myśli nad księgą imion, niestety kiepsko to wychodzi ;/
PS Wszystkim dziewczynom które mają jutro wizyty życzę POWODZENIA !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:17
-
dba wrote:ja mam problem z imieniem do płci męskiej, dla córy mniejszy problem, kolejnego chłopaka nazwać - koszmar
Oj prawda My dla córki mamy mnóstwo imion ale dla synka szkoda gadać ani jednegochyba za mało ich wymyślili
fipsik a jeśli o tą czkawkę chodzi to kto to niby miał ? bo musiało mnie jeszcze tu chyba nie być :)Ja sobie nie przypominam żeby ktoś o coś takiego pytał -
Oj z tą czkawką to była jakaś trollica co wklejała skradzione zdjęcia brzucha i USG. Swoją drogą dużo bzdur pisała, nie tylko o czkawce
Ale ból w żebrach akurat jest możliwy - ścięgna i te sprawy.Gosia19, verynice lubią tę wiadomość
-
A w ogóle to podejrzewam że ona nadal tu jest z nowym kontem
nie mam żadnych typów Ale wierzę ,że nie odpuściła trollowania
trzeba poczekać aż Miśce mdłości przejdą żeby ją znowu zdekonspirowała
-
nick nieaktualny
-
iwo_na wrote:Ja tez trzymam kciukasy, i za te niemogące sie doczekac płci także, niech maleństwa sie ładnie ustawią
. Ja mam wizyte dopiero 2 kwietnia, wiec jeszcze troszke.
moja głupia -pod tym względem- ginka twierdzi, że usg 3-4 razy w ciągu ciąży jest wystarczające.tylko słucha tętna ale też nie wiem na jakiej podstawie wie ile wynosi, bo przecież ten głośnik tego nie wyliczy, więc tylko na oko a raczej ucho tak stwierdza... nie rozumiem jej bo kobita wydaje się znać na rzeczy ale z tym to przegięła. liczę więc, że albo jak mnie już nerw złapie pójdę sobie prywatnie gdzieś podejrzeć Malucha albo dopiero na genetycznych koło 20 tyg. ale to jeszcze miesiąc i na pewno nie wytrzymam choćby ze stresu czy wszystko ok. a Wam dziewczyny na każdej wizycie robią usg??
-
aswalda wrote:ja mam dopiero na 3 kwietnia, ostatnio widziałam Malucha 3 marca, niestety nie nastawiam się, że teraz go zobaczę
moja głupia -pod tym względem- ginka twierdzi, że usg 3-4 razy w ciągu ciąży jest wystarczające.tylko słucha tętna ale też nie wiem na jakiej podstawie wie ile wynosi, bo przecież ten głośnik tego nie wyliczy, więc tylko na oko a raczej ucho tak stwierdza... nie rozumiem jej bo kobita wydaje się znać na rzeczy ale z tym to przegięła. liczę więc, że albo jak mnie już nerw złapie pójdę sobie prywatnie gdzieś podejrzeć Malucha albo dopiero na genetycznych koło 20 tyg. ale to jeszcze miesiąc i na pewno nie wytrzymam choćby ze stresu czy wszystko ok. a Wam dziewczyny na każdej wizycie robią usg??
Ja chodzę prywatnie do ginekologa i ostatnio właśnie nie zrobił mi usg. Trochę byłam zaskoczona, ale dla mnie w sumie nie było problemem to, że nie zobaczyłam dzidzi, tylko to, że nastawiłam się, że poznam płeć, a tu kicha. Muszę czekać do 16 kwietnia grrr! Ale może za to na święta będzie miła niespodzianka
Btw. jeśli chodzi o imiona dla chłopców, to ja też mam jakoś mało typów, dziwne to. Na chwilę obecną jest Adrian lub Eryk, a ostatnio zaczęłam myśleć o Adamie. -
Witam Wrześniowe mamusie.
Mam nadzieję, że pozwolicie mi na dołączenia do Waszego grona
A propo:
W 14 tygodniu i w 3 dniu pisze, że maluch powinien mieć 7,5 cm.
Byłam w czwartek na usg i miał/miała 8,05 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:41
madiiiii lubi tę wiadomość