X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami wieczorowa pora <3 kochane :)
    Nelus ja miałam opryszczke w nosie niedawno poleciałam spanikowana do lekarza bo też się naczytalam różnych opinii w necie ale okazało się że jak to nie jest pierwsza opryszczka w życiu to jest ona niegrozna wiec się nie przejmuj niestety nic na nią nie wolno używać trzeba przeczekać tak mi lekarz kazał i mi już minęła i jest wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 20:22

Nelus lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu nie przejmuj się tetnem dzidzie tak mają to jest normalne mój ostatnio miał prawie 170 i lekarz mówił że wszystko ok wiec sie nie martw :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik śliczny brzusio <3
    Helu super ze Cię puscili do domku no lekarza tylko pozazdrościć :)

hela lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeście naprodukowały :) nie jestem wszystkiego w stanie ogarnąć :(
    dobre nowiny że powyłaziłyście z tych szpitali :) dobrze że już wszystko dobrze teraz sie ładnie oszczędzać :)
    resztę nadrobię kiedy indziej znaczy jutro nie produkujcie mi tyle :P

Karolcia z tym tętnem jest różnie mówia że jak jest wysokie to synek się szykuje ale tak poważnie to tu chyba dziewczyny też miały troszku prędzej takie tętna dzidziusiów :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela to wspaniałe wieści , na pewno wszystko będzie dobrze :)

ciuszki jeszcze fajne mają w 5.10.15 :) a Wy dziewczyny już kupujecie dla Dzidzi?? ja tam już trochę ubranek uzbierałam i nowych i używanych, a jeszcze mi bratowa i koleżanka zapowiedziały, że mają dla mnie rzeczy uszykowane. dla budżetu domowego lepiej wcześniej zacząć kupować po trochę, ale ja się jakoś boję... to chyba mi po poprzedniej ciąży zostało :/

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za słowa otuchy:) myslę, że lekarz by mi powiedział gdyby mu się cos nie podobało. Może też moj stres miał wpływ na to, nie miałam auta rano, tłukłam się w ścisku w busie o 7 rano, potem zle wysiadłam i kawał drogi przede mna pieszo, przez co moje też serducho ze 110 walło + stres przed badaniem. Wiecie jak to jest dziewczyny, i tak bede mysleć teraz o tym tętnie:( lekarz mówił, że duża mi ta dzidzia rosnie:) dziś jestem w 12 t 4 d a juz ma 8 cm! Cieszę się, że duża i prawidlowo sie rozwija, tylko to tętno.....ech..

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudowne uczucie, jak pierwszy raz ma się w ręce takie maciupeńkie ubranka i wyobrażasz sobie jak będzie w tym wyglądał dzidziuś i jaki będzie malusi :D

Karolcia, ja nie mam pojęcia jakie tętno ma dziecko, lekarz nigdy nie powiedział, a z maluchem w porządku :) Czasem lepiej się za bardzo nie nakręcać :)

Ja też nie chodziłam, miałam do najbliższej 40km, do tego płatna, więc przeglądałam filmy, czasopisma, książki i oddychałam razem z nimi :P

Dziewczyny, czy was jak wam twardnieje brzuch, to macie taki ucisk w piersiach i was tak jakby ściskają itd.? Bo ja tak miałam z córką koło 7-8 miesiąca i wtedy myślałam, że to skurcze przepowiadające, a w ostatnim tygodniu miałam już tak 2 razy zaczynam się zastanawiać czy to jest jednak normalne... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 21:17

• hela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moj maluch mial w 11tyg tetno 171 :) spokojnie twoj stres na pewno ma wplyw wiec starczy juz malenstwu :)

Ja dzis robię pierwsze zakupy ale na razie przez neta uzywane :) bylam juz na chwilke w pepco wiec obczailam ze ceny sa fajne :) zaczynam sie pomalu wkrecac :D kolezanka ktora odziwo jedyna ma 2 coreczki mowila ze ma tez troszke ciuszkow dla chlopaka to mi da :) bardzo duzo sama dostawala od znajomych wiec wie co to znaczy :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:09

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja na jednym badaniu.miałam tetno a raczej maluszek miał ponad 180 chyba 186 i wtedy lekarz był zaniepokojony. Tzn powiedział ze jeśli to jednorazowe to nic ale jeśli będzie się utrzymywać to powód do niepokoju będzie. Kazał przyjść za tydzień. Było wtedy 174 powiedział ze dość wysokie ale takie się zdarza byle nie było wyższe niż te 180. Tetno będzie wyższe przy bardziej ruchliwym dziecku. Stres mamy też podwyższa. Ale jednorazowo wysokim i to poniżej 180 wcale się nie przejmuj.

Ale dzis mi.słabo. Chyba przez te wymioty wyniki jeszcze spadły. Ledwo chodze pierwszy raz musiałam teściowa poprosić o pomoc w kuchni bo nie mogłam ustac...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, te które wiedzą, że będą miały cesarke-wybieracie szkołę rodzenia?

W Bizielu nie ma szkoły rodzenia, więc nie idę. Tymbardziej, że będzie cesarka ;)

A brzuch w porównaniu do waszych to mam mikroskopijny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 09:49

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) nie przejmuj się tętnem. na nie wpływa nawet Twoje zmęczenie fizyczne. poza tym jest zmienne, wcześniej też było takie? w dodatku nawet lekarz nie zwrócił uwagi, więc na pewno jest ok. wiem jednak jakie to trudne się nie przejmować. ja po prenatalnych dopiero w domu zauważyłam, że maluszek ma większą (ale w normie) wartość BPD i od razu nerwy, czytanie w necie, a lekarz nic nie powiedział, że jest źle. dopiero u ginki się wypytałam i okazało się, że wszystko jest w porządku a ja głupia nie potrzebnie się denerwowałam :D

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:))) ja pierwszy raz słuchałam bicia serca dzidzi. Usg miałam robone juz 3 razy , ale moja P Dr mi nie włączała tego. Dzidzia bardzo ruchliwa jest. Moje tętno jest z natury tez wysokie ok 90/100 u/ min zawsze a cisnienie niskie.Nastepna wizyta 10 kwietnia, muszę wytrzymać. Pocieszam się, ze lekarz mi na ten temat nic nie powiedział, mówił nawet ze na ten moment jest wszystko super.Będę wiecej odpoczywać i leżeć mam nadzieje ze to cos da:)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki :) powiedzcie czy malujecie sobie pazurki? bo mam pewne wątpliwości.. a nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po mału juz kupuje, jakies tam ubranka, sa takie śliczne, że nie moge sie oprzec, mimo, że dostane od siostry po jej synku. Wiem, że nie ma sensu za dużo kupowac bo dzieci szybko rosną ale to moje pierwsze dziecko więc kto mi zabroni :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    hej mamuśki :) powiedzcie czy malujecie sobie pazurki? bo mam pewne wątpliwości.. a nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi

Ja maluje :) Od jakiegos roku zajmuje sie manicure hybrydowym i nie mam zamiaru z tego rezygnować :) Lubie to i wiem, że dziecku tym nie szkodze :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 współczuję Twojemu facetowi, niech szybko dochodzi do siebie :*
    Ja nie maluję paznokci tylko z jednego powodu- lakier utrzymuje mi się góra 2 dni, więc ja dziękuję za taką imprezę :D ;) musiałabym wszystko robić w rękawiczkach, a nie potrafię ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam I jak dziś samopoczucia bo pogoda nie najlepiej sie zapowiada :( może się jeszcze poprawi :) A mnie dzidzia w żebra kopie w żebra i boli zalezy jak się tam rozciąga :( już się zaczyna :(

karolcia:)))), dba lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witam I jak dziś samopoczucia bo pogoda nie najlepiej sie zapowiada :( może się jeszcze poprawi :) A mnie dzidzia w żebra kopie w żebra i boli zalezy jak się tam rozciąga :( już się zaczyna :(
    w żebra? Tak masz wysoko już macicę? Bo moja jeszcze pod pępkiem siedzi..
    A dla mnie pogoda łaskawa - pierwszy raz od 4 dni nie boli mnie głowa :)
    A do kopania to przyzwyczaić się trzeba - teraz będzie już tylko mocniej :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 169/min. Też dość wysoko, ale z tego co wiem, to normalne u płodu. Jeśli lekarz nic nie powiedział, to znaczy, że jest ok :)
    karolcia:)))) wrote:
    hej dziewczyny:) miałam dzis usg genetyczne, wszystko wporzadku , ale wydaje mi się że tętno płodu jest za wysokie bo 176 u/min !!Lekarz nic na ten temat nie wspomniał ale ja teraz czytając te kartki zaniepokoiłam sie bardzo Co myslicie??wszystkie juz pewnie jesteście po tym badaniu, więc jak było u was??mam sie czym martwić??

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ