Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie Wrześniowe Mamusie
ja z takim pytankiem właśnie co do ruchów, smyrania przez Malucha kiedy poczułyście to pierwszy raz jestem w połowie 16tc i u mnie nadal cisza??.. a wizyta prawie za 2 tygodnie i już chyba zaczynam sobie coś wkręcać ech
Trzymam kciuki za WasPozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 07:30
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Trzymamy bardzo mocno!
Oby wizyta przyniosła same naaaajlepsze wieści.
rabarbarka wrote:Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnieMiłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!
rabarbarka lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dzień dobry
Rabarbarko trzymam kciuki &&&&& na pewno wszystko będzie dobrze nie stresuj sięo której masz wizytę ?
Karolinko Ty sobie nic nie wkręcaj co do ruchów maluszka co prawda można je poczuć już w 16 tygodniu a niektóre bardziej wrażliwe dziewczyny czuły nawet wcześniej tak naprawdę to wszystko zależy od twojej budowy i od tego gdzie znajduje się łozysko czy z przodu czy z tyłu. Niektóre dziewczyny pierwsze ruchy czuja dopiero po 20 tygodniu więc cierpliwościrabarbarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStardust ale cudowne wieści. Gratuluję
Chłopcy zdecydowanie rządzą! Ja jeszcze pewności nie mam, no ale mam cichą nadzieje że jednak na 100% dowiem się 15 kwietnia
A co do hormonów to ja już wogóle jestem nie do zniesienia. Ciągle mi coś przeszkadza, ciągle płacze. Mój M wczoraj z czegoś zażartował a ja zamiast się śmiać to się popłakałam. No cóż... musi mi to wybaczyć
stardust87 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Dzień dobry
Rabarbarko trzymam kciuki &&&&& na pewno wszystko będzie dobrze nie stresuj sięo której masz wizytę ?
Karolinko Ty sobie nic nie wkręcaj co do ruchów maluszka co prawda można je poczuć już w 16 tygodniu a niektóre bardziej wrażliwe dziewczyny czuły nawet wcześniej tak naprawdę to wszystko zależy od twojej budowy i od tego gdzie znajduje się łozysko czy z przodu czy z tyłu. Niektóre dziewczyny pierwsze ruchy czuja dopiero po 20 tygodniu więc cierpliwości
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie! Kochane jesteście!
Wizytę mam o 15:40... Już jajko znoszę.
Gosia19 rozumiem Cię doskonale. Ja ryczę na wszystkich filmach a wczoraj się rozpłakałam bo wylała mi się herbataSama z sobą wytrzymać nie mogę a co dopiero mój mężuś, ale dzielny jest:) I kochany.
Wczoraj wyczytał, że dzidzia "widzi" już "światło" przyłożonej do brzucha latarki, więc wieczorem świecił mi w brzuch i gadał do maluszka, że ma iść spać, dużo odpoczywać i zdrowo rosnąć bo my tu na Niego czekamy:) Rozbroił mnie tym totalnie więc... znów się poryczałam:PMika 28, magdzia26, karolcia:)))), Dżola lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Witam:) ja już po
ale super było, mąż stał pierwsze 5 min z otwartymi ustami
dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił
serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.
Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USGi piękne paluszki u rąk,całą piątka
justyna14 lubi tę wiadomość
-
No witam z rana dziś nudy nawet pies z budy pewnie nie wyjdzie taka pogoda
Rabarbarko trzymamy oczywiście kciuki i zapewne będzie dobrze
blackluna no cóż teraz trochę teraźniejsze zdjęcie i ta szopa rozczochrana loków zabrakło heh...
Gosia Ty mówisz że płaczesz no Ja niestety tez tak mam nie umiem tego zachamować oglądam w telewizji coś i wiadomo płaczę jak się komuś coś przydarzyło ostatnio zwierzęta mnie biorą ale gdy leci jakiś film i wiem że to fikcja a Ja potrafię sie poryczeć mąż patrzy i milczy po chwili stwierdza "pozostawię to bez komentarza" hehe nawet filmów nie mogę oglądaćrabarbarka lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Dzień dobry mamusie
Boli mnie brzuch jak na lekki okresCzy to normalne? Wizytę mam jutro więc postaram się dziś jak najwięcej leżeć... Ale pierwszy raz takie bóle mi się zdarzają...
Verynice ja osobiście takich bóli nie miałam, ale czytałam na jakimś innym forum, że to normalne. Do jutra niedaleko, więc wszystkiego się dowiesz, tylko się nie denerwuj. Od samego stresu może człowieka brzuch rozboleć. Ja dzisiaj coś wiem na ten temat;) -
rabarbarka wrote:Verynice ja osobiście takich bóli nie miałam, ale czytałam na jakimś innym forum, że to normalne. Do jutra niedaleko, więc wszystkiego się dowiesz, tylko się nie denerwuj. Od samego stresu może człowieka brzuch rozboleć. Ja dzisiaj coś wiem na ten temat;)
Noo też słyszałam, że to normalneNie jest to jakiś mega ból...jednak dziwnie się tam czuję... no nic, oby wytrzymać do jutra
-
rabarbarka wrote:Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnie
Miłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!
zobaczysz
a co do ruchów to ja też nic jeszcze nie czuję ale moje przyjaciółki mnie uspokoiły - obie poczuły ruchy dopiero ok 20 tygodnia więc ja jeszcze spokojnie czekam.
Trzymam kciukirabarbarka lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Dzień dobry mamusie
Boli mnie brzuch jak na lekki okresCzy to normalne? Wizytę mam jutro więc postaram się dziś jak najwięcej leżeć... Ale pierwszy raz takie bóle mi się zdarzają...
verynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Dzień dobry mamusie
Nic się nie martw:) ja mam takie bóle codziennie.Praktycznie 24/7 , byłam juz z tym u gin, wszystko wporzadku!Ma prawo bolec więc się kochana nie martw , a jak bardzo boli to nospaverynice lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na umówionym usg genetycznym w szpitalu (po tych wszystkich przypuszczeniach o obrzęku główki i braku kawałka kości) na szczęście potwierdzili mi tylko to co powiedziano na izbie przyjęć że dzidziuś jest cały i zdrowy bez żadnych dziur i obrzęków. Waży już około 180 g:)
Rozwiane zostało moje pragnienie synka bo to dziewucha będzie:) już trzeci lekarz mi tak powiedział więc już raczej nic się nie zmieni. Teraz muszę wymyślić jakieś imię
Co do ruchów to ja w niedziele jak przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam takie delikatniutkie pukanie i tak samo dziśNie ma pewności że to moja córcia kopie ale miło sobie wyobrazić że to już
Cieszę się że wasze wizyty też pozytywne. Ciekawa jestem co mój lekarz prowadzący ciąże powie na to wszystko co mi się przydarzyło od wizyty u niego.
Od dziś jestem na zwolnieniu bo złapało mnie jakieś przeziębienie i na wszelki wypadek kazali się wygrzać w domu. Popracowałam sobie dwa tygodnie i jeden dzień
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i jak zwykle trzymam kciuki za wizyty:)stardust87, Gosia19, verynice, justyna14, magdzia26, madiiiii, jovi81, dba, kark lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!!
Rabarbarka trzymam kciukiBedzie dobrze nie ma sie co stresowac!!
U mnie, po wczorajszej wizycie wszystko dobrze! Lekarz tez gadal, ze dziewczynka. Wiec jak juz 2 tak powiedzialao to chyba sie nie myla? Nastepna wizyta w maju, jacieee ale termin
A co do placzu, to tez tak mam. Wczoraj bylismy w sklepie, wybralam piekne brzoskwinie. Dalam fajnie do worka i do koszyka. A maz je podniosl i sie rozypaly w tym koszyku. To ja w placz, bo sie brzoskwinie rozsypalyMaz sie pyta noo ale Aga o co ryczysz ??
No jak o co, o te brzoskwinie moje rozysypane
Teraz mi sie chce, z tego smiac, ale wczoraj to mi smiesznie nie bylo. Normalnie jak wariatka
Dobrze ze bez ciazy, nie mam takich jazdow
:D
rabarbarka, stardust87, verynice, justyna14, Quatriona, magdzia26, jovi81, dba, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Quatriona wrote:Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na umówionym usg genetycznym w szpitalu (po tych wszystkich przypuszczeniach o obrzęku główki i braku kawałka kości) na szczęście potwierdzili mi tylko to co powiedziano na izbie przyjęć że dzidziuś jest cały i zdrowy bez żadnych dziur i obrzęków. Waży już około 180 g:)
Rozwiane zostało moje pragnienie synka bo to dziewucha będzie:) już trzeci lekarz mi tak powiedział więc już raczej nic się nie zmieni. Teraz muszę wymyślić jakieś imię
Co do ruchów to ja w niedziele jak przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam takie delikatniutkie pukanie i tak samo dziśNie ma pewności że to moja córcia kopie ale miło sobie wyobrazić że to już
Cieszę się że wasze wizyty też pozytywne. Ciekawa jestem co mój lekarz prowadzący ciąże powie na to wszystko co mi się przydarzyło od wizyty u niego.
Od dziś jestem na zwolnieniu bo złapało mnie jakieś przeziębienie i na wszelki wypadek kazali się wygrzać w domu. Popracowałam sobie dwa tygodnie i jeden dzień
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i jak zwykle trzymam kciuki za wizyty:)
Ty to mialas przezycia
Gratulacje zdrowej coreczki :*:*
Quatriona lubi tę wiadomość
-
Mnie od kilku dni też podbrzusze pobolewa, czasami dość mocno. A co do ruchów to ja podchodzę do tego ciut inaczej, nie leżę i nie wypatruję tylko czekam aż sama poczuję w niespodziewanym momencie
Będzie spontanicznie, a nie wyczute na siłę
kark lubi tę wiadomość