X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Wrześniowe Mamusie :) ja z takim pytankiem właśnie co do ruchów, smyrania przez Malucha kiedy poczułyście to pierwszy raz jestem w połowie 16tc i u mnie nadal cisza??.. a wizyta prawie za 2 tygodnie i już chyba zaczynam sobie coś wkręcać ech :|
    Trzymam kciuki za Was :) Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 07:30

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark wydaje mi się, że masz typowe objawy nerwobóli, też je miałam.

kark lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy bardzo mocno! :) Oby wizyta przyniosła same naaaajlepsze wieści.
    rabarbarka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnie ;) Miłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!

rabarbarka lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Rabarbarko trzymam kciuki &&&&& na pewno wszystko będzie dobrze nie stresuj się :) o której masz wizytę ?
    Karolinko Ty sobie nic nie wkręcaj co do ruchów maluszka co prawda można je poczuć już w 16 tygodniu a niektóre bardziej wrażliwe dziewczyny czuły nawet wcześniej tak naprawdę to wszystko zależy od twojej budowy i od tego gdzie znajduje się łozysko czy z przodu czy z tyłu. Niektóre dziewczyny pierwsze ruchy czuja dopiero po 20 tygodniu więc cierpliwości ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Boli mnie brzuch jak na lekki okres :( Czy to normalne? Wizytę mam jutro więc postaram się dziś jak najwięcej leżeć... Ale pierwszy raz takie bóle mi się zdarzają...

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ale cudowne wieści. Gratuluję 041.gif

Chłopcy zdecydowanie rządzą! Ja jeszcze pewności nie mam, no ale mam cichą nadzieje że jednak na 100% dowiem się 15 kwietnia
    A co do hormonów to ja już wogóle jestem nie do zniesienia. Ciągle mi coś przeszkadza, ciągle płacze. Mój M wczoraj z czegoś zażartował a ja zamiast się śmiać to się popłakałam. No cóż... musi mi to wybaczyć ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dzień dobry :)
    Rabarbarko trzymam kciuki &&&&& na pewno wszystko będzie dobrze nie stresuj się :) o której masz wizytę ?
    Karolinko Ty sobie nic nie wkręcaj co do ruchów maluszka co prawda można je poczuć już w 16 tygodniu a niektóre bardziej wrażliwe dziewczyny czuły nawet wcześniej tak naprawdę to wszystko zależy od twojej budowy i od tego gdzie znajduje się łozysko czy z przodu czy z tyłu. Niektóre dziewczyny pierwsze ruchy czuja dopiero po 20 tygodniu więc cierpliwości ;)

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie! Kochane jesteście!

Wizytę mam o 15:40... Już jajko znoszę.

Gosia19 rozumiem Cię doskonale. Ja ryczę na wszystkich filmach a wczoraj się rozpłakałam bo wylała mi się herbata :/ Sama z sobą wytrzymać nie mogę a co dopiero mój mężuś, ale dzielny jest:) I kochany.
    Wczoraj wyczytał, że dzidzia "widzi" już "światło" przyłożonej do brzucha latarki, więc wieczorem świecił mi w brzuch i gadał do maluszka, że ma iść spać, dużo odpoczywać i zdrowo rosnąć bo my tu na Niego czekamy:) Rozbroił mnie tym totalnie więc... znów się poryczałam:P

Mika 28, magdzia26, karolcia:)))), Dżola lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam:) ja już po :) ale super było, mąż stał pierwsze 5 min z otwartymi ustami :) dzidziuś cały i zdrowy, ma już 7,1 cm, bardzooo ruchliwy, miział się ciągle po głowie i kręcił:) serduszko 140/min biło, NT=2,0 , BPD -27 mm, NB-widoczna :)zdjęcia nie wklejam bo marniutkie, nie dało się ładnie wiercipiętki uchwycić, płci nie chciał podać, powiedział, że dopiero ok. 20 tygodnia, cóż trzeba czekać.

Jestem mega szczęścia:) aaa i był żołądek, co podobno w tym tygodniu rzadko widać już na USG :) i piękne paluszki u rąk,całą piątka :)
    Ja w 12,2 tyg. miałam prenatalne i żołądek też był widoczny ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam z rana dziś nudy nawet pies z budy pewnie nie wyjdzie taka pogoda :(
    Rabarbarko trzymamy oczywiście kciuki i zapewne będzie dobrze :)
    blackluna no cóż teraz trochę teraźniejsze zdjęcie i ta szopa rozczochrana loków zabrakło heh...:)
    Gosia Ty mówisz że płaczesz no Ja niestety tez tak mam nie umiem tego zachamować oglądam w telewizji coś i wiadomo płaczę jak się komuś coś przydarzyło ostatnio zwierzęta mnie biorą ale gdy leci jakiś film i wiem że to fikcja a Ja potrafię sie poryczeć mąż patrzy i milczy po chwili stwierdza "pozostawię to bez komentarza" hehe nawet filmów nie mogę oglądać

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie ;)

Boli mnie brzuch jak na lekki okres :( Czy to normalne? Wizytę mam jutro więc postaram się dziś jak najwięcej leżeć... Ale pierwszy raz takie bóle mi się zdarzają...

Verynice ja osobiście takich bóli nie miałam, ale czytałam na jakimś innym forum, że to normalne. Do jutra niedaleko, więc wszystkiego się dowiesz, tylko się nie denerwuj. Od samego stresu może człowieka brzuch rozboleć. Ja dzisiaj coś wiem na ten temat;)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Verynice ja osobiście takich bóli nie miałam, ale czytałam na jakimś innym forum, że to normalne. Do jutra niedaleko, więc wszystkiego się dowiesz, tylko się nie denerwuj. Od samego stresu może człowieka brzuch rozboleć. Ja dzisiaj coś wiem na ten temat;)

Noo też słyszałam, że to normalne ;) Nie jest to jakiś mega ból...jednak dziwnie się tam czuję... no nic, oby wytrzymać do jutra :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Witajcie dziewczyny! Justyna, Stardust gratuluje rewelacyjnych wieści. Aż mi się łezka w oku zakręciła! To chyba moje hormony szalejące. Ja mam wizytę dzisiaj i tak bardzo się boję. Mam jakieś złe przeczucia, koszmarne sny i jestem kłębkiem nerwów. A! I dziękuję za info o warsztatach w trójmieście, być może skorzystamy:) Ja jestem w 18-tyg i jeszcze nie czuję ruchów. Jakieś 2 tyg temu coś mnie tak śmiesznie smyrało, łaskotało czy nie wiem jak to nazwać. Ale teraz cisza a wsłuchuję się bardzo intensywnie ;) Miłego Wam dnia i proszę trzymajcie za nas kciuki!
    Kochana wszystko dobrze będzie :) zobaczysz :) a co do ruchów to ja też nic jeszcze nie czuję ale moje przyjaciółki mnie uspokoiły - obie poczuły ruchy dopiero ok 20 tygodnia więc ja jeszcze spokojnie czekam.
    Trzymam kciuki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie ;)

Ja tak mam od jakiś 2 tygodni. Tzn pomijając te kilkudniowe skurcze to wszystko jest ok. Czuję takie jakby "ciśnienie" w macicy, pęcznienie takie jak przed okresem. Ale nie wiem czy o to chodzi. Bo jeśli typowe skurcze to nospa i magnez pomogą.

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie ;)

Nic się nie martw:) ja mam takie bóle codziennie.Praktycznie 24/7 , byłam juz z tym u gin, wszystko wporzadku!Ma prawo bolec więc się kochana nie martw , a jak bardzo boli to nospa

verynice lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na umówionym usg genetycznym w szpitalu (po tych wszystkich przypuszczeniach o obrzęku główki i braku kawałka kości) na szczęście potwierdzili mi tylko to co powiedziano na izbie przyjęć że dzidziuś jest cały i zdrowy bez żadnych dziur i obrzęków. Waży już około 180 g:)
    Rozwiane zostało moje pragnienie synka bo to dziewucha będzie:) już trzeci lekarz mi tak powiedział więc już raczej nic się nie zmieni. Teraz muszę wymyślić jakieś imię:)
    Co do ruchów to ja w niedziele jak przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam takie delikatniutkie pukanie i tak samo dziś:) Nie ma pewności że to moja córcia kopie ale miło sobie wyobrazić że to już:)
    Cieszę się że wasze wizyty też pozytywne. Ciekawa jestem co mój lekarz prowadzący ciąże powie na to wszystko co mi się przydarzyło od wizyty u niego.
    Od dziś jestem na zwolnieniu bo złapało mnie jakieś przeziębienie i na wszelki wypadek kazali się wygrzać w domu. Popracowałam sobie dwa tygodnie i jeden dzień:)
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i jak zwykle trzymam kciuki za wizyty:)

stardust87, Gosia19, verynice, justyna14, magdzia26, madiiiii, jovi81, dba, kark lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!

Rabarbarka trzymam kciuki ;) Bedzie dobrze nie ma sie co stresowac!! ;)

U mnie, po wczorajszej wizycie wszystko dobrze! Lekarz tez gadal, ze dziewczynka. Wiec jak juz 2 tak powiedzialao to chyba sie nie myla? Nastepna wizyta w maju, jacieee ale termin :P

A co do placzu, to tez tak mam. Wczoraj bylismy w sklepie, wybralam piekne brzoskwinie. Dalam fajnie do worka i do koszyka. A maz je podniosl i sie rozypaly w tym koszyku. To ja w placz, bo sie brzoskwinie rozsypaly :D Maz sie pyta noo ale Aga o co ryczysz ?? :D No jak o co, o te brzoskwinie moje rozysypane :D Teraz mi sie chce, z tego smiac, ale wczoraj to mi smiesznie nie bylo. Normalnie jak wariatka :D Dobrze ze bez ciazy, nie mam takich jazdow :D:D

rabarbarka, stardust87, verynice, justyna14, Quatriona, magdzia26, jovi81, dba, kark lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona bardzo gratuluję zdrowej córci :D co z tego że nie chłopa? Za dużo ich już tu u nas. Leż i kuruj się i czekaj na córciowe kopniaki :)

Quatriona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis i ja wkraczam a ten upragniony 2 trymestr!!jestem tu chyba najmłodsza ciążą bo mam termin na koniec wrzesnia. Tak się cieszę!!!!Dobrego dnia wszystkim:)****

rabarbarka, verynice, Quatriona, magdzia26, madiiiii, Dżola lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na umówionym usg genetycznym w szpitalu (po tych wszystkich przypuszczeniach o obrzęku główki i braku kawałka kości) na szczęście potwierdzili mi tylko to co powiedziano na izbie przyjęć że dzidziuś jest cały i zdrowy bez żadnych dziur i obrzęków. Waży już około 180 g:)
    Rozwiane zostało moje pragnienie synka bo to dziewucha będzie:) już trzeci lekarz mi tak powiedział więc już raczej nic się nie zmieni. Teraz muszę wymyślić jakieś imię:)
    Co do ruchów to ja w niedziele jak przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam takie delikatniutkie pukanie i tak samo dziś:) Nie ma pewności że to moja córcia kopie ale miło sobie wyobrazić że to już:)
    Cieszę się że wasze wizyty też pozytywne. Ciekawa jestem co mój lekarz prowadzący ciąże powie na to wszystko co mi się przydarzyło od wizyty u niego.
    Od dziś jestem na zwolnieniu bo złapało mnie jakieś przeziębienie i na wszelki wypadek kazali się wygrzać w domu. Popracowałam sobie dwa tygodnie i jeden dzień:)
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i jak zwykle trzymam kciuki za wizyty:)

Ty to mialas przezycia :(

Gratulacje zdrowej coreczki :*:*

Quatriona lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni też podbrzusze pobolewa, czasami dość mocno. A co do ruchów to ja podchodzę do tego ciut inaczej, nie leżę i nie wypatruję tylko czekam aż sama poczuję w niespodziewanym momencie :) Będzie spontanicznie, a nie wyczute na siłę ;)

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ