Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko... 10 kromek chleba z masłem i szynką. A nie lubię masła! Ani szynki! Ani chleba!
Chyba mały ma apetyt po tatusiu, co?
A za wizyty kciuki mocno trzymam - chociaż na pewno wszystko będzie cudownie. I wiecie co? Drobne niepowodzenia i problemy nie przeszkodzą nam w byciu jeszcze w tym roku mamami, nie?tak więc głowy do góry - jak trzeba leżeć to leżymy, jak trzeba się nabijać luteiną to się nabijamy i to z radością, bo już niedługo uśmiechy naszych maluchów wynagrodzą nam wszystkie niedogodności, zmartwienia i kłopoty! O!
magdzia26, Paula55, verynice, Migotka22, Patu, madiiiii, dba, Szonka, justyna14, kark lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:O matko... 10 kromek chleba z masłem i szynką. A nie lubię masła! Ani szynki! Ani chleba!
Chyba mały ma apetyt po tatusiu, co?
A za wizyty kciuki mocno trzymam - chociaż na pewno wszystko będzie cudownie. I wiecie co? Drobne niepowodzenia i problemy nie przeszkodzą nam w byciu jeszcze w tym roku mamami, nie?tak więc głowy do góry - jak trzeba leżeć to leżymy, jak trzeba się nabijać luteiną to się nabijamy i to z radością, bo już niedługo uśmiechy naszych maluchów wynagrodzą nam wszystkie niedogodności, zmartwienia i kłopoty! O!
Kurcze, tak sobie myślę, że większość z nas już w 2 trymestrze, to teraz powinny być chyba same dobre wieści co? Nie powinno być już tych najgorszych?magdzia26, Migotka22, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
A to mój brzuchol, bo już dawno chciałam wstawić. Zdjęcie przed kanapkowym szaleństwem..
16t+3d
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/030e02eb5cc0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2dfb38a34dc.jpgPatu, Quatriona, madiiiii, magdzia26, Migotka22, Gosia19, justyna14, karolcia:)))), verynice, kark, hela, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Ja też jem tylko z cukrem placki ale nie przepadam specjalnie zjem jak muszę
u nas dzis pomidorowa i co do dziwnosci to mój maz je tylko pomidorowa z ziemniakami;) sobie muszę osobno makaron gotować.
A usg 3d mam na każdej wizycie na nfz. Niezły lekarz mi się trafiła wizyta dopiero za tydzień juz nie mogę wytrzymac.
-
O ja też uwielbiam placki ziemniaczane! Ale tu się wyłamię bo jadam je same bez cukru:) ewentualnie z dobrym gulaszem, smacznego! U mnie dziś zupa ogórkowa (której nigdy nie lubiłam a tu proszę w ciąży się zmieniło). A wczoraj miałam straszną ochotę na bigos! całe szczęście że miałam zamrożony:)
-
stardust87 wrote:A to mój brzuchol, bo już dawno chciałam wstawić. Zdjęcie przed kanapkowym szaleństwem..
16t+3d
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/030e02eb5cc0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2dfb38a34dc.jpg
Ślicznyuwielbiam zdjęcia kobietw ciąży oglądać
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Hehe, zarażasz pozytywnym myśleniem. I to mi się podoba!
Im lepiej my się czujemy, tym lepiej mają sie nasze maluszki.
stardust87 wrote:O matko... 10 kromek chleba z masłem i szynką. A nie lubię masła! Ani szynki! Ani chleba!Chyba mały ma apetyt po tatusiu, co?
stardust87 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Patrycja Kornelia wrote:Mi na każdej robią usg, chociaż fakt byłam 2 razy prywatnie, najpierw na potwierdzenie ciąży i teraz we wtorek byłam na badaniach przesiewowych.
Maluch tak zasnął, że nie szło go obudzić i musiałam po korytarzu wygibasy robić ( i to aż 3 razy latałam na leżak i z powtorem, bo maluszek nie chciał się prawidłowo ułożyć). Potem po 2 dniach za darmo miałam się zgłosić. Byłam w czwartek, badania super.
Może zmień lekarza?
Dżola strasznie współczuję tego co się stało, ale najważniejsze, że się wszystko dobrze skończyło.
akuszerka89 śliczny Maluch
justyna14 gratulacje, że wszystko jest w porządku, u nas na prenatalnych też był żołądek
stardust87 to super, że znasz już płeć!! gratulacje
rabarbarka trzymam kciuki!
Quatriona gratulacje zdrowej córy i Ty zdrowiejja też jeszcze smarkata ale po mału przechodzi...
Nawet nie wiedziałam, że macie tu tabelkę!a jak się z niej korzysta?? Matko nie nadążam czytać Waszych postów ;p
Quatriona, stardust87, Dżola, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Quatriona wrote:O ja też uwielbiam placki ziemniaczane! Ale tu się wyłamię bo jadam je same bez cukru:) ewentualnie z dobrym gulaszem, smacznego! U mnie dziś zupa ogórkowa (której nigdy nie lubiłam a tu proszę w ciąży się zmieniło). A wczoraj miałam straszną ochotę na bigos! całe szczęście że miałam zamrożony:)
To Ty tak jak mój mąż...jak dostanie placki po węgiersku to po rękach mnie całuje
Stardust brzuśśś przesłodki
stardust87, Quatriona, hela lubią tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Powiem wam szczerze że u mnie też widać już brzuszek ale przede wszystkim to moje piersi są w ciąży... Przed ciążą miałam 70E a teraz 75G normalnie masakra.
Możesz mi oddać moje prawie bez zmian a tak liczyłam ze szybko urosną w ciąży. Mama ma duże siostra też a nie rodziła a ja jedna dość małe. Z chęcią przyjmę -
aswalda wrote:Nawet nie wiedziałam, że macie tu tabelkę!
a jak się z niej korzysta?? Matko nie nadążam czytać Waszych postów ;p
i tyle
aswalda lubi tę wiadomość