Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
rabarbarka wrote:Akuszerka witaj w klubie brzuchatek. Mój jest tak samo duży jesli nie większy:)
Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia... Lekarz nie chciał mi nawet zrobić USG, musiałam go poprosić. Pokazał mi tylko, że serduszko bije a dzidź się rusza (ufff...) Ale nie zmierzył go nawet i powiedział, że na płeć jest "stanowczo za wcześnie" a to już przecież 18 tydzień... Chciałam też zwolnienie, ale jak tylko zaczęłam mówić że kiepsko się czuję, to stwierdził, że tak to już w ciąży jest więc nawet o L4 nie zapytałam. Zła jestem trochę i rozczarowana. A następną wizytę mam na 29 kwietnia! Masakra! A no i powiedziałam mu że coś mi cieknie z piersi a on że to "mleczko" i żebym kupiła wkładki, bo z czasem będzie go duuużo więcej. Zdziwiłam się troszkę. Ma któraś z Was takie wycieki tak wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 20:07
-
kark wrote:Ja się ostatnio chwaliłam koleżance (spotkałyśmy się przez przypadek na ulicy), że wreszcie brzuszek zaczął wychodzić, ona na to pokaż, pokaż, więc rozpięłam kurtkę. Stwierdziła, że bardziej wyglądam jakby mi się sadełko zrobiło niż jakby tam mały lokator mieszkał...
Ale z drugiej strony dobrze, bo może w pracy do następnej wizyty nie zdążą zauważyć
Zazdrosna ta koleżanka. Kobity są jakieś podłe.
btw miałam taki sam przypadek i się nie przejmuję, głowa do góry -
kark, a to świnia. ale ja też tak usłyszałam, ale się nie przejmuję
wiem swoje, że to dzidzi, bo na wadze wciąż 4kg mniej niż przed ciążą
A co do nerwobólu, to ja chyba NIGDY nie miałam w trakcie albo krótko po zdenerwowaniu się. Często się budzę z takim nerwobólem. Albo np. zaczyna mnie boleć jak sobie tv oglądam zupełnie bezstresowo. Bo to się nazywa "NERWOból" bo jest związany z nerwem (tkanką nerwową) a nie zdenerwowaniemwięc to może być u Ciebie jednak to
niegroźne choć bardzo bardzo dokuczliwe.
kark lubi tę wiadomość
-
witam, sorki że tak późno piszę (bo wizyta była wczoraj popołudniu) ale neta nie było..
więc u mnie podobnie jak u rabarbarki tzn nie miałam robionego usg tylko zmierzył tętno Maluszkowi + badanie ginekologiczne. Powiedział, że wszystko w porządku. Nie powiem, że nie byłam rozczarowana, zwłaszcza że miałam nadzieję dowiedzieć się co to za lokator. No ale nie zażądałam usg.. jakoś tak sama nie wiem bo jak wyszłam to byłam wściekła na siebie a w aucie się popłakałam - te hormony!ale może lepiej nie za często robić usg jak nic się nie dzieje.
Następna wizyta za 3 tyg, usg połówkowe więc dam radę wytrwać bo na pewno dostanę fajne pamiątki (fotki i filmik z badania) i wtedy już na pewno razem z M się dowiemyMika 28, BlackLuna, kark, magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Co macie dziś na obiad?
Bo ja dziś robię moje wymarzone od dawnaaaa.... placki ziemniaczaneNie wiem jak u Was sie je ale u mnie z cukrem
i już mi ślinka cieknie i nie moge doczekać się aż będę je pochłaniać
placki to moj nr 1 na liscie dan! w niedziele narobiłam na 3 dni, jedlismy z gulaszem, ale dla mnie w kazdej postaci sa wspaniale!!!verynice lubi tę wiadomość
-
kark wrote:A co do imion... My mamy o to zgrzyt. Ja chcę Tymka (Tymoteusza), a mąż chce Julka (Juliana) i nikt nie chce ze swojego zrezygnować.
A dla dziewczynki mieliśmy wybrane i nie byłoby problemu...kark lubi tę wiadomość
-
Dżola wrote:no jasne, rozumiem, tylko chciałabym wiedzieć za które faktycznie płacić nie muszę, bo za to TSH nie musiałam - teraz to wiem.
spróbuj może po ths isc do rodzinnej, choc wiem ze zalezy duzo od tego jaki lekarz ma jaka umowe podpisana, moj mi dal na toxo, hiv, kile itp. ale na rozyczke lub hbs juz nie...ale moglam robic tylko w jednym laboratorium inaczej bym zaplacilaDżola lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Ja się ostatnio chwaliłam koleżance (spotkałyśmy się przez przypadek na ulicy), że wreszcie brzuszek zaczął wychodzić, ona na to pokaż, pokaż, więc rozpięłam kurtkę. Stwierdziła, że bardziej wyglądam jakby mi się sadełko zrobiło niż jakby tam mały lokator mieszkał...
Ale z drugiej strony dobrze, bo może w pracy do następnej wizyty nie zdążą zauważyć
Zazdrosna nic wiecejmi moja kumpela mowi ze bede wielka kula latem i sie smieje, sama pewnie chcialaby drugie malenstwo ale ciagle zaznacza ze jej poszlo tylko w brzuszek i przytyla 9kg, na co ja jej mowie ze ja to nie ty i koniec tematu
Mycha co za pinda ta babka!!! ale bym ja tam zjebalanajwazniejsze ze maluszek zdrowy teraz czekamy na foto albo filmik
śliczne macie brzuszki, moj taki juz tez wiekszy, moze jutro cykne fotkę i wrzucę, ale duzo sie nie zmienil
CZasami juz czuje jakies dotkania od srodka hehe wiec moze to moj maluszek?
Dzisiaj odlecialam na caly dzien - bol glowy wrocil, zastanawialam sie czy to nie sa wlasnie 'nerwobole' - moja kolezanka miala takie nerwobole migrenowe na tle emocjonalnym i jesli cos ja wkurzylo, lub zestresowalo to odczuwala to z opoznieniem... my kobity to zawsze "coś" mamy biednekark lubi tę wiadomość
-
ech filmik wgrywał się całą noc, bo nagrany w HD.. ma 1gb.. Zrobiłam szybko jeden zrzut i pędzę do pracodawcy, popołudniu dorzucę coś "słodszego"
A czy po tym myślicie tak jak ja, że to jest worek mosznowy? Wypada między nóżkami a "bułeczki" chyba nie przypomina...Kolejna fota o jak mały sśie kciuk. Widać 5 paluszków;)
Miłego dnia KobitkI! Dziś wychodzi już słoneczko!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 06:47
Quatriona, verynice, aswalda, magdzia26, Dżola, Gosia19, karolcia:)))), Kaarolina, hela, Migotka22, kark lubią tę wiadomość
-
Cześć mamusie :*
Kurde, tak się śmiałam jak czytałam że płaczecie na reklamach i z powodu brzoskwiń i się dziwiłam jak to jest możliwe...
Pamiętacie moją wczorajszą radość z pizzy? Mąż przyjechał, wyleciałam do drzwi a patrze, on z małym pudełeczkiem pizzy, 24 cm...zamiast tej olbrzymiej co zawsze kupujemy... momentalnie zaczęłam się na niego drzeć i ryczeć, że małej to ja nawet nie ruszam, bo nie zdążę poczuć smaku a już się skończy...a on stanął jak wryty i się pyta "Ty tak na serio?!" No to ja jeszcze większy ryk.... poryczałam 30 min, poszłam się kąpać, tam dalej ryczałam... jak już wyszłam to sobie pizzę podgrzałam i zjadłam... no masakra jak mi odbiło!
A tak poza tym to na 15:30 mam wizytę!Nie mogę się doczekać bo dzidzi nie widziałam 3 tygodnie
No i trzymajcie ciotki kciuki, aby dzidzia pokazała co ma między nogami
aswalda, magdzia26, Dżola, akuszerka89, karolcia:)))), Patu, nescafe, kark, mycha89 lubią tę wiadomość
-
No właśnie wczoraj byliśmy w banku dopinać ostatnie pierdoły i wygląda na to, że w połowie kwietnia ruszamy ostro z budową. Coś mi się wydaje, że ten rok szyyyybko zlecijustyna14 wrote:Któraś pisała, że o kredyt się stara na dom? I jak udało się?? Kiedy ruszacie?
verynice, samych najlepszych wieści na wizycie, również tych płciowych
verynice, magdzia26, justyna14, nescafe, kark lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witam.Niedawno wstałam leki zażyłam i czas na śniadanko.Głowa mnie od wczoraj boli,a już nie chcę się faszerować tabletkami,może przejdzie. Mąż po nocy z pracy przyjechał i syna do szkoły pojechał zawiózł i od razu do mechanika samochodowego.Same wydatki,już 500 zł poszło na te naprawy,a to jeszcze nie koniec.Idę jakieś kanapki sobie zrobić,pewnie z pomidorkiem,bo ostatnio to mam jakiegoś fioła na punkcie pomidorów .Udanego dnia.Ja większość w łóżku spędzę.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Hej Dziewczyny
ja mogę się pochwalić jedynie USG z 10 tygodnia ciąży bo reszta jest nie wyraźna niestety ;/. Jestem przed kolejna wizytą u Gina i już mi odbija
Na badaniach prenatalnych w 13tygodniu dowiedziałam się, że na 80% będzie Chłopak mam nadzieję, że teraz w 18 tygodniu lekarz to potwierdzi
w sumie z Córeczki też byśmy się cieszyli
Co do badań na nfz ja wszystko muszę robić prywatnie bo do lekarza też chodzę prywatnie, ale zazwyczaj po skierowanie na podstawowe badania chodzę do lekarza rodzinnego
A co do placków również lubię z cukrem ale dodatkowo z bardzo gęstą śmietaną
Powodzenia wszystkim Mamusiom na wizytachi super się czyta o dobrych wieściach :)ja z niecierpliwością czekam do 3 kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:36
verynice, karolcia:)))), Quatriona, justyna14, magdzia26, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
verynice wrote:Dziewczyny, widziałyście ten filmik? Wzruszyłam się
http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Dziewiec-miesiecy-w-trzy-minuty,wid,16493674,wiadomosc.html?smgputicaid=6126f9
Super pomysł, super filmikhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary..
mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać