X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Akuszerka witaj w klubie brzuchatek. Mój jest tak samo duży jesli nie większy:)

Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia... Lekarz nie chciał mi nawet zrobić USG, musiałam go poprosić. Pokazał mi tylko, że serduszko bije a dzidź się rusza (ufff...) Ale nie zmierzył go nawet i powiedział, że na płeć jest "stanowczo za wcześnie" a to już przecież 18 tydzień... Chciałam też zwolnienie, ale jak tylko zaczęłam mówić że kiepsko się czuję, to stwierdził, że tak to już w ciąży jest więc nawet o L4 nie zapytałam. Zła jestem trochę i rozczarowana. A następną wizytę mam na 29 kwietnia! Masakra! A no i powiedziałam mu że coś mi cieknie z piersi a on że to "mleczko" i żebym kupiła wkładki, bo z czasem będzie go duuużo więcej. Zdziwiłam się troszkę. Ma któraś z Was takie wycieki tak wcześnie?
    e, to jakiś dziwny lekarz.. w sensie wrażenie odniosłam, że niesympatyczny. A co do mleka to jest wątek chyba na II trymestr o tym i tam dziewczyny piszą, że nawet i od 16 tygodnia niektóre miały. Szczególnie po nocy jak uciskały piersi leżąc. I też stosują wkładki. Więc to nic groźnego, nie martw się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 20:07

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja się ostatnio chwaliłam koleżance (spotkałyśmy się przez przypadek na ulicy), że wreszcie brzuszek zaczął wychodzić, ona na to pokaż, pokaż, więc rozpięłam kurtkę. Stwierdziła, że bardziej wyglądam jakby mi się sadełko zrobiło niż jakby tam mały lokator mieszkał... :(
    Ale z drugiej strony dobrze, bo może w pracy do następnej wizyty nie zdążą zauważyć :)

Zazdrosna ta koleżanka. Kobity są jakieś podłe.
    btw miałam taki sam przypadek i się nie przejmuję, głowa do góry

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • Patrycja Kornelia Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam dzisiaj posiew bakteriologiczny pochwy, bo lekarz podejrzewał, że mam zakażenie bakteriami e.coli (miałam straszne zatrucie pokarmowe).
    No i antybiotyk. Dobrze, że farmaceutka zaproponowała mi leki osłonowe.

f2w3rjjg8w8munuj.png

i81xxzdv2zdcvzqv.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, a to świnia. ale ja też tak usłyszałam, ale się nie przejmuję :) wiem swoje, że to dzidzi, bo na wadze wciąż 4kg mniej niż przed ciążą :)

A co do nerwobólu, to ja chyba NIGDY nie miałam w trakcie albo krótko po zdenerwowaniu się. Często się budzę z takim nerwobólem. Albo np. zaczyna mnie boleć jak sobie tv oglądam zupełnie bezstresowo. Bo to się nazywa "NERWOból" bo jest związany z nerwem (tkanką nerwową) a nie zdenerwowaniem :) więc to może być u Ciebie jednak to :) niegroźne choć bardzo bardzo dokuczliwe.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, sorki że tak późno piszę (bo wizyta była wczoraj popołudniu) ale neta nie było..
    więc u mnie podobnie jak u rabarbarki tzn nie miałam robionego usg tylko zmierzył tętno Maluszkowi + badanie ginekologiczne. Powiedział, że wszystko w porządku. Nie powiem, że nie byłam rozczarowana, zwłaszcza że miałam nadzieję dowiedzieć się co to za lokator. No ale nie zażądałam usg.. jakoś tak sama nie wiem bo jak wyszłam to byłam wściekła na siebie a w aucie się popłakałam - te hormony! ;) ale może lepiej nie za często robić usg jak nic się nie dzieje.
    Następna wizyta za 3 tyg, usg połówkowe więc dam radę wytrwać bo na pewno dostanę fajne pamiątki (fotki i filmik z badania) i wtedy już na pewno razem z M się dowiemy :)

Mika 28, BlackLuna, kark, magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne jak mogę pokazać swój brzuchal z Córką która przy każdej okazji obcałowuje mi brzusiu... takie to kochane jest :*
    Moja dwa bobasy :)

akuszerka89, BlackLuna, kark, verynice, magdzia26, stardust87, jovi81, Migotka22 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Co macie dziś na obiad?
    Bo ja dziś robię moje wymarzone od dawnaaaa.... placki ziemniaczane ;) Nie wiem jak u Was sie je ale u mnie z cukrem :D i już mi ślinka cieknie i nie moge doczekać się aż będę je pochłaniać :D

placki to moj nr 1 na liscie dan! w niedziele narobiłam na 3 dni, jedlismy z gulaszem, ale dla mnie w kazdej postaci sa wspaniale!!! :D

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A co do imion... My mamy o to zgrzyt. Ja chcę Tymka (Tymoteusza), a mąż chce Julka (Juliana) i nikt nie chce ze swojego zrezygnować.
    A dla dziewczynki mieliśmy wybrane i nie byłoby problemu... :(
    Ja dla synka miałam przygotowane imię Tymoteusz bardzo mi się podoba. No ale u mnie będzie dziewczynka a tu pomysłu już nie mam...

kark lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    no jasne, rozumiem, tylko chciałabym wiedzieć za które faktycznie płacić nie muszę, bo za to TSH nie musiałam - teraz to wiem.

spróbuj może po ths isc do rodzinnej, choc wiem ze zalezy duzo od tego jaki lekarz ma jaka umowe podpisana, moj mi dal na toxo, hiv, kile itp. ale na rozyczke lub hbs juz nie...ale moglam robic tylko w jednym laboratorium inaczej bym zaplacila :/

Dżola lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja się ostatnio chwaliłam koleżance (spotkałyśmy się przez przypadek na ulicy), że wreszcie brzuszek zaczął wychodzić, ona na to pokaż, pokaż, więc rozpięłam kurtkę. Stwierdziła, że bardziej wyglądam jakby mi się sadełko zrobiło niż jakby tam mały lokator mieszkał... :(
    Ale z drugiej strony dobrze, bo może w pracy do następnej wizyty nie zdążą zauważyć :)

Zazdrosna nic wiecej ;) mi moja kumpela mowi ze bede wielka kula latem i sie smieje, sama pewnie chcialaby drugie malenstwo ale ciagle zaznacza ze jej poszlo tylko w brzuszek i przytyla 9kg, na co ja jej mowie ze ja to nie ty i koniec tematu ;)

Mycha co za pinda ta babka!!! ale bym ja tam zjebala :P najwazniejsze ze maluszek zdrowy teraz czekamy na foto albo filmik :D

śliczne macie brzuszki, moj taki juz tez wiekszy, moze jutro cykne fotkę i wrzucę, ale duzo sie nie zmienil :)
    CZasami juz czuje jakies dotkania od srodka hehe wiec moze to moj maluszek? :)

Dzisiaj odlecialam na caly dzien - bol glowy wrocil, zastanawialam sie czy to nie sa wlasnie 'nerwobole' - moja kolezanka miala takie nerwobole migrenowe na tle emocjonalnym i jesli cos ja wkurzylo, lub zestresowalo to odczuwala to z opoznieniem... my kobity to zawsze "coś" mamy biedne ;)

kark lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech filmik wgrywał się całą noc, bo nagrany w HD.. ma 1gb.. Zrobiłam szybko jeden zrzut i pędzę do pracodawcy, popołudniu dorzucę coś "słodszego";-)
    A czy po tym myślicie tak jak ja, że to jest worek mosznowy? Wypada między nóżkami a "bułeczki" chyba nie przypomina...:) Kolejna fota o jak mały sśie kciuk. Widać 5 paluszków;)

2icbpfn.jpg

28qsrib.jpg

Miłego dnia KobitkI! Dziś wychodzi już słoneczko!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 06:47

Quatriona, verynice, aswalda, magdzia26, Dżola, Gosia19, karolcia:)))), Kaarolina, hela, Migotka22, kark lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :*

Kurde, tak się śmiałam jak czytałam że płaczecie na reklamach i z powodu brzoskwiń i się dziwiłam jak to jest możliwe...
    Pamiętacie moją wczorajszą radość z pizzy? Mąż przyjechał, wyleciałam do drzwi a patrze, on z małym pudełeczkiem pizzy, 24 cm...zamiast tej olbrzymiej co zawsze kupujemy... momentalnie zaczęłam się na niego drzeć i ryczeć, że małej to ja nawet nie ruszam, bo nie zdążę poczuć smaku a już się skończy...a on stanął jak wryty i się pyta "Ty tak na serio?!" No to ja jeszcze większy ryk.... poryczałam 30 min, poszłam się kąpać, tam dalej ryczałam... jak już wyszłam to sobie pizzę podgrzałam i zjadłam... no masakra jak mi odbiło! :)

A tak poza tym to na 15:30 mam wizytę! :) Nie mogę się doczekać bo dzidzi nie widziałam 3 tygodnie :) No i trzymajcie ciotki kciuki, aby dzidzia pokazała co ma między nogami :)

aswalda, magdzia26, Dżola, akuszerka89, karolcia:)))), Patu, nescafe, kark, mycha89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczoraj byliśmy w banku dopinać ostatnie pierdoły i wygląda na to, że w połowie kwietnia ruszamy ostro z budową. Coś mi się wydaje, że ten rok szyyyybko zleci :)
    justyna14 wrote:
    Któraś pisała, że o kredyt się stara na dom? I jak udało się?? Kiedy ruszacie?

verynice, samych najlepszych wieści na wizycie, również tych płciowych ;)

verynice, magdzia26, justyna14, nescafe, kark lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice powodzenia na wizycie :)
    mycha89 słodkie te paluszki Maluszka!!

verynice, Kaarolina, nescafe, mycha89 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20120001100
    proszę :) ja sobie wydrukowałam i chodzę z tą listą do lekarza na NFZ - żeby wiedzieć co mi przysługuje w danym tygodniu ciąży :)

Dziękuję!!!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Niedawno wstałam leki zażyłam i czas na śniadanko.Głowa mnie od wczoraj boli,a już nie chcę się faszerować tabletkami,może przejdzie. Mąż po nocy z pracy przyjechał i syna do szkoły pojechał zawiózł i od razu do mechanika samochodowego.Same wydatki,już 500 zł poszło na te naprawy,a to jeszcze nie koniec.Idę jakieś kanapki sobie zrobić,pewnie z pomidorkiem,bo ostatnio to mam jakiegoś fioła na punkcie pomidorów .Udanego dnia.Ja większość w łóżku spędzę.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) ja mogę się pochwalić jedynie USG z 10 tygodnia ciąży bo reszta jest nie wyraźna niestety ;/. Jestem przed kolejna wizytą u Gina i już mi odbija :) Na badaniach prenatalnych w 13tygodniu dowiedziałam się, że na 80% będzie Chłopak mam nadzieję, że teraz w 18 tygodniu lekarz to potwierdzi :) w sumie z Córeczki też byśmy się cieszyli :)
    Co do badań na nfz ja wszystko muszę robić prywatnie bo do lekarza też chodzę prywatnie, ale zazwyczaj po skierowanie na podstawowe badania chodzę do lekarza rodzinnego ;)
    A co do placków również lubię z cukrem ale dodatkowo z bardzo gęstą śmietaną :D
    Powodzenia wszystkim Mamusiom na wizytach :) i super się czyta o dobrych wieściach :)ja z niecierpliwością czekam do 3 kwietnia
    <3
    f5e26d12692e11f0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:36

verynice, karolcia:)))), Quatriona, justyna14, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałyście ten filmik? Wzruszyłam się

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Dziewiec-miesiecy-w-trzy-minuty,wid,16493674,wiadomosc.html?smgputicaid=6126f9

Kaarolina, Gosia19, perełeczka, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, widziałyście ten filmik? Wzruszyłam się

http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Dziewiec-miesiecy-w-trzy-minuty,wid,16493674,wiadomosc.html?smgputicaid=6126f9

Super pomysł, super filmik :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co kochane...wczoraj jak sie naczytałam tego naszego wrześniowego forum to dziś w nocy miałam koszmary.. :( mam za słabą psychikę, żeby tak sie denerwować. Mężu zabronił mi czytać bo później sama sobie coś wymyślam. Więc chyba przestanę tu zaglądać :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ