X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItamy nową wrześniową mamusię! :)

Jejku, dziewczyny, za godzinę wychodzimy z mężem do ginka ;) Alez jestem podekscytowana :)

magdzia26, perełeczka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    WItamy nową wrześniową mamusię! :)

Jejku, dziewczyny, za godzinę wychodzimy z mężem do ginka ;) Alez jestem podekscytowana :)
    Powodzenia :) i samych dobrych wieści :)

Bo ja niestety odebrałam wyniki badań i nie są najlepsze teraz czekać na wizytę u rodzinnego w piątek a do Gina dopiero 3.04 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 13:56

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja dzis odziwo samopoczucie rewelacyjne, i pelna energii jestem wiec korzystam poki mogę :)

a to moj brzuszek:
    b7gug0.jpg

widać że wieczorkiem pełniejszy ale coś tam pomalutku sobie rośnie :D

Dżola, MOI, karolcia:)))), magdzia26, Migotka22, kark, perełeczka, Kaarolina, verynice, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry wszystkim :)

ja dzis rano przed pracą tzn w trakcie pracy byłam na badaniach, koło 15 mają już być wyniki niektórych z nich więc napiszę jakie są :) mam nadzieje że wszystkie idealne :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Powodzenia :) i samych dobrych wieści :)

Bo ja niestety odebrałam wyniki badań i nie są najlepsze teraz czekać na wizytę u rodzinnego w piątek a do Gina dopiero 3.04 ;/
    a jakie badania robiłaś?
    ja też mam wizytę 3.04. w urodzinki mojego męża :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 kwietnia urodziny ma moja mama :)

hela - widzę, że podobnie mamy mały brzuszek :) dużo przytyłaś?

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na wyniki męża i chyba denerwuje sie bardziej niz czekając na swoje. od miesiąca ciągle chodzi senny, zmęczony, a śpi co dzien co najmniej 8 godzin, ożywia się na prawde dobrze. wstaje juz bez sił, a o 20 do dosłownie pada na łóżko. Mam nadzieję, że to zwykłe przemęczenie, wysłałam go na podstawowe badania czyli morfologia cukier magnez i na bolerioze bo przy jego pracy ma sporą szanse na zarażenie.

a ja znów delikatnie plamie... ten głupi krwiak nie chce sie wchłonąć i denerwuje.

robiłam dzis porządki w ciuszkach dla malenstwa, juz troszke ich jest :) podzieliłam na rozmiary, 56 i 62 poukładałam w szafce a 68 i 74 osobno do kartonów dałam. uwielbiam je oglądać :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    3 kwietnia urodziny ma moja mama :)

hela - widzę, że podobnie mamy mały brzuszek :) dużo przytyłaś?

bebzol nie duży bo ja sama wielka hahaha mam około +1,5kg ale miałam nadmiar już przed ciążą :P nóżki jak patyczki a reszta jak na zdjęciu, wszystko idzie od bioder po ramiona (szkoda że nie w kostki) ;) staram się ważyć od początku za każdym razem rano o podobnej godzinie, bez ubrań, oczywiście po południu nabieram tak do +1kg ;) wieczorkiem już bebzol większy :) fajnie jak już coś widać :D w końcu 5 miesiąc tuż tuż :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 15:33

64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dzisiaj naszło i pojechałam do centrum ogrodniczego i nakupiłam ok 50 sadzonek i jeszcze więcej cebulek kwiatowych - jak mąż to zobaczył to myślałam że zemdleje , powiedział tylko: i to ja wszystko będę musiał posadzić bo ty nie możesz grzebać w ziemi przez toxo :)
    trochę mnie poniosło ale kto ciężarnej zabroni :P

kark, perełeczka lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch dziś 16t+1d:
    54b7dfc537338ba5m.jpg
    Jak się przypatrzyłam to mam wrażenie, jakbym miała mięśnie :D
    Haha, pierwszy raz w życiu :P

Nie przeraźcie się rozstępami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 16:44

Kaarolina, dba, hela, perełeczka, verynice, Migotka22, madiiiii lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie mozna grzebac w ziemi ? przeciez nawet jak cos w ziemi jest to mozna rekawiczki zalozyc. ja tez kupilam sadzonki i mialam zamiar dzialac sama w ogrodku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    a jakie badania robiłaś?
    ja też mam wizytę 3.04. w urodzinki mojego męża :)
    Morfologię mocz i CRP. z Wynijów mocz jedynie mam dobry a reszta już nie bardzo :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystkie wyniki z moczu mam dobre tylko ph mam 8.0 a norma jest od 4.8 do 7.4. i wszystkie wyniki z krwi też są w normie oprócz GRAN czyli granulocyty chyba bo mam 72.8 a norma jest od 40.0 do 70.0.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mój brzuch dziś 16t+1d:
    54b7dfc537338ba5m.jpg
    Jak się przypatrzyłam to mam wrażenie, jakbym miała mięśnie :D
    Haha, pierwszy raz w życiu :P

Nie przeraźcie się rozstępami :)
    Matko Jaka chudzinka :) ale zazdroszczę. A brzusio fajny bo nie pcha się do przodu a widać że pnie się w górę :) robi sobie dzidzia miejsce.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pH to ja miałam 8 i 7, więc średnia z miesiąca wychodzi 7,5 :)
    Jest chłopak podobno.

U nas mąż nie chce Tymka dlatego, że jego daleka kuzynka też ma córeczkę Tosię(Antonina) i właśnie synka Tymka(Tymon) i twierdzi, ze wyszłoby, że się odgapiliśmy... Tylko kurcze, oni nazwali córkę Tosia, mimo, że nasza miała wtedy już pół roku, więc czemu teraz my nie możemy nazwać dziecka tak jak chcemy?!

Właśnie użyłam po raz pierwszy parowaru, który dostałam od męża na urodziny i tak pachnie ziemniaczkami, że chyba nie wytrzymam z czekaniem na męża i zjem sama obiad :D

Ja odkąd brałam luteinę do teraz jest bardziej płaczliwa... Na występach córki ryczałam, na urodzinach teściowej, na wszystkich bajkach Disneya, które ostatnio oglądałyśmy z córką. Nawet ostatnio podczas oglądania bajki Braci Grimm o Pani Zamieci poryczałam się, że jedna siostra była pracowita, a mama bardziej dbała o leniwą siostrę :P Ech, te hormony :D

Dba, jak tam w pracy męża? Jest jakaś decyzja odnośnie wyjazdu czy czekacie na rozwój wydarzeń?

• dba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będę sama działać w ogródku :)
    dzisiaj w mieszkaniu w doniczkach posiałam zioła :)
    bardzo polecam na infekcje pochwy płukanie kefirem, łagodzi swędzenie i infekcja szybciej się leczy.
    Ja oddałam dzisiaj krew i mocz, pojechałam o 7 rano, weszłam o 8 :/

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dlaczego nie mozna grzebac w ziemi ? przeciez nawet jak cos w ziemi jest to mozna rekawiczki zalozyc. ja tez kupilam sadzonki i mialam zamiar dzialac sama w ogrodku.
    Lekarz zabronił - powiedział że łatwo jest się zranić nawet jak się ma rękawiczki a odchodów różnych zwierząt może być w ogrodzie sporo. Nie będę z nim dyskutować zwłaszcza że toxo nie przechodziłam.

xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mąż nadal pracy ma mało, nie poruszaliśmy znowu tego tematu, nie wiem co chce zrobić. Znajomy proponował mu dzisiaj Norwegię... Sama nie wiem. Poradziłabym sobie sama,wiele rzeczy teraz sama załatwiam i ogarniam, ale nie wyobrażam sobie porodu wtedy kiedy by go nie było... mamy już dziecko, psa, sama nie ogarnę kiedy będę w szpitalu. Wszystko to dla mnie jest trudne.
    Jeszcze siostra wymyśliła sobie ślub 9 września - akurat wtedy kiedy mam termin porodu, no i dni też fantastyczne - poniedziałek i wtorek. Ja powiedziałam mamie - nie przyjedziemy na ślub, nie w tym terminie, oczywiście obrażona, bo ja mogę się wtedy dobrze czuć, sama chciałam ciąże. Wkurzyła mnie,zero zrozumienia, a siostra wyskakuje ze ślubem pół roku po zaręczynach, wszystko na szybko (mimo, że się im nie spieszy), wcześniej był termin na październik. Chodzę rozgoryczona.

• hela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a narobie Wam smaka :P
    Zeby i Wam brzuszki rosły ;)

107kk10.jpg

Już czekają aż mężuś wróci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:21

perełeczka, verynice, Migotka22, Patu, magdzia26, karolcia:)))), madiiiii lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to bez sensu... Przecież nie będziesz siedzieć na sali i czekać aż ci wody odejdą :/ Nawet jakby się dziecko urodziło wcześniej, to też z takim maluchem może różnie być...
    To ciężka decyzja. Bo niby teraz może być super i świetnie się będziesz czuć, a potem nie daj boże coś złapiesz i wtedy nawet z tego co piszesz to mama ci nie pomoże. Samemu można to ogarnąć, ale starsze dziecko, pies...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 17:25

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ