Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hela wrote:spojrzalam na moje tabsy i tam mam betakaroten (wit A odpowiadajaca 60% dziennej dawki) wiec juz sama nie wiem...
a na jutro chce zrobic soczek z marchewki, jablek i pomaranczy wiec kolejna wit A ;/
a najlepsze ze watrobki nie powinno sie jesc a w szpitalu jak bylam to dawali na obiad hehea co do wit A to podobno właśnie ten betakaroten jest formą, która się nie kumuluje w organizmie dlatego właśnie w takiej formie witamina A jest we wszystkich preparatach dla kobiet w ciąży. Najgorsza jest podobno w postaci retinolu. Więc chyba nie ma się co martwić tą witaminą A. Bo jest we wszystkich preparatach dla kobiet w ciąży w drugim trymestrze.
hela lubi tę wiadomość
-
Co do alko... Zrezygnowalam calkiem. Piwo tez ostatnio kupilam 0%
Raz za wielki czas napije sie coliale za to jak smakuje. I ńie to ze przesadzam tylko nie mam w domu i ńie kupuje:) bo wystarczaja mi soki ktore mi narzeczony wyciska ze swiezych owocow
Sera plesńiowego nie jadlam jeszcze w ciazy ale tez nie mam na to cisnieńiaa sushi.... Jezu tak mi sie chce sle jakos nie moge sie przemoc. Jak kupie to zjem wszystko bo poprostu nie umiem sobie odmowic wic nie kupuje
Ale bardziej brakuje mi tatara z surowego lososia!!! Ojjj tak. To jest chyba jedyna rzecz za ktora tesknie niemilosierniebetina89 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Co do alko... Zrezygnowalam calkiem. Piwo tez ostatnio kupilam 0%
Raz za wielki czas napije sie coliale za to jak smakuje. I ńie to ze przesadzam tylko nie mam w domu i ńie kupuje:) bo wystarczaja mi soki ktore mi narzeczony wyciska ze swiezych owocow
Sera plesńiowego nie jadlam jeszcze w ciazy ale tez nie mam na to cisnieńiaa sushi.... Jezu tak mi sie chce sle jakos nie moge sie przemoc. Jak kupie to zjem wszystko bo poprostu nie umiem sobie odmowic wic nie kupuje
Ale bardziej brakuje mi tatara z surowego lososia!!! Ojjj tak. To jest chyba jedyna rzecz za ktora tesknie niemilosiernie
Z łososia też bym chętnie zjadła.. -
Kaarolina piekny prezent dostalas
A ja mam pytanko Kochane... Na dniach ma urodzic sie syn brata mojego narzeczonego. Jak w maju polecimy do Pl to chcemy kupic cos fajnego. Myslelismy o takiej hustawce hybrydowej
http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-savanna-i4077968164.html
Co wy na to??? Ew czekam na propozycje co fajnego moze sie przydac
P.s. Lezaczek i krzeselko do karmienia odpadale'nutka lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Jezu... Tatar! Ale wołowy! Chodzi za mną od samego początku! A mój mąż sobie ostatnio zrobił ;( A jak się karmi piersią to można takie rzeczy jeść? Bo jak tak to chyba zaraz po porodzie pół byka wciągnę
Z łososia też bym chętnie zjadła..
Ale sie zneca ten twoj maz nad tobamoj powiedzial ze dotrzyma mi towarzystwa w bolu i nieobi
a kocha to tak samo jak ja
Obawiam sie ze przy karmieniu tez odpada ale pewna nie jestem. To bedzie chyba pierwsza rzecz ktora zjem jak tylko bede mogla
-
karolcia:)))) wrote:dziewczyny co myslicie na temat farbowania włosów???mam wesele za tydzień a moje włosy wołają o pomstę do nieba
)) zawsze miałam blond balejage ale boje sie blondu(ten amoniak)!! Kupiłaqm sobie casting loreala , na poziomie ciemniejszego blondu( jak moj naturalny) ponoc bezpieczna farba, bez amnoniaku. Jutro planuje zrobic , co myślicie???
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
hela wrote:paula syper prezent! ja bym sie ucieszyla
sama tez rozgladam sie za takimi hustawkami choc niektorzy znajomi byli zawiedzeni bo ich dzieciaczek nie usiedzial nawet w takim bajerku
to ja licze ze mojemu sie spodoba
Tez sie tego boje ze sie nie przyda wlasńiea jakies mega tanie ńie jest. Najwyrzej pojdzie na sprzadaz
No z opini ktore czytalam to mamy sobie chwala. Wiec chyba zaryzykujemy. Chyba ze macie pomysly to bede wdzieczna
-
kark wrote:Mycha, jak słyszę jak ktoś woła syna Ignaś to nie wiem czemu, ale ciepło mi się na serduszku robi
Z pewnością będzie to dobry wybór
kark lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Tez sie tego boje ze sie nie przyda wlasńie
a jakies mega tanie ńie jest. Najwyrzej pojdzie na sprzadaz
No z opini ktore czytalam to mamy sobie chwala. Wiec chyba zaryzykujemy. Chyba ze macie pomysly to bede wdzieczna
mysle ze przyda sie, choc wiadomo nie na dlugo, ale to pozniej sprzedadzamoje kolezanki w wiekszosci polecaly, lepsze niz bujaczki, i mogly spokojnie obiad zrobic itp
takze mysle ze super prezent
ale wiem ze sa tez tansze, wiec moze tanszy jakis? nie bedzie szkoda jak bedzie w kacie lezal
-
Hehe co do watrobki w szpitalach to prawda
lezalam 10 dni i chyba z 3 razy byla nawet jakbym lubila a nie lubie to i tak bym nie zjadla bo nia to mozna bylo by zabic heh
mi sie strasznie teskni za wedzonym lososiem jak pomysle tylko o nim to mi slinka cieknie
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Hehe co do watrobki w szpitalach to prawda
lezalam 10 dni i chyba z 3 razy byla nawet jakbym lubila a nie lubie to i tak bym nie zjadla bo nia to mozna bylo by zabic heh
mi sie strasznie teskni za wedzonym lososiem jak pomysle tylko o nim to mi slinka cieknie
Ale wedzonego to ja jadlam.... NIe duzo ale na kanapke czy do plackow ziemniaczanych jadlam... Myslalam ze wedznego mozna... A makrela???
-
Paula55 wrote:Ale wedzonego to ja jadlam.... NIe duzo ale na kanapke czy do plackow ziemniaczanych jadlam... Myslalam ze wedznego mozna... A makrela???
Podobno można wędzone na ciepło, te wędzone na zimno odpadajądla mnie i tak to jest surowe , więc nie zjadłabym nawet jakby siłą wciskali ;P
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Ja dostawałam na śniadanie ogórki kiszone
Co do wątróbki i witaminy A, to najwięcej jej ma chyba jagnięca albo cielęca, a najmniej drobiowa, więc jak miałam ochotę to kupiłam drobiową i wyliczyłam sobie ile gram mogę zjeść, żeby się mieściło w tej maksymalnej normie
A ser faktycznie, grillowany, smażony i już zabijesz te wszystkie dziadostwaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:43
-
Paula55 wrote:Ale wedzonego to ja jadlam.... NIe duzo ale na kanapke czy do plackow ziemniaczanych jadlam... Myslalam ze wedznego mozna... A makrela???https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png