X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    spojrzalam na moje tabsy i tam mam betakaroten (wit A odpowiadajaca 60% dziennej dawki) wiec juz sama nie wiem...

a na jutro chce zrobic soczek z marchewki, jablek i pomaranczy wiec kolejna wit A ;/

a najlepsze ze watrobki nie powinno sie jesc a w szpitalu jak bylam to dawali na obiad hehe :)
    ahaha.. a ja dostałam w szpitalu pasztet :P a co do wit A to podobno właśnie ten betakaroten jest formą, która się nie kumuluje w organizmie dlatego właśnie w takiej formie witamina A jest we wszystkich preparatach dla kobiet w ciąży. Najgorsza jest podobno w postaci retinolu. Więc chyba nie ma się co martwić tą witaminą A. Bo jest we wszystkich preparatach dla kobiet w ciąży w drugim trymestrze.

hela lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alko... Zrezygnowalam calkiem. Piwo tez ostatnio kupilam 0%
    Raz za wielki czas napije sie coli :) ale za to jak smakuje. I ńie to ze przesadzam tylko nie mam w domu i ńie kupuje:) bo wystarczaja mi soki ktore mi narzeczony wyciska ze swiezych owocow :)
    Sera plesńiowego nie jadlam jeszcze w ciazy ale tez nie mam na to cisnieńia :) a sushi.... Jezu tak mi sie chce sle jakos nie moge sie przemoc. Jak kupie to zjem wszystko bo poprostu nie umiem sobie odmowic wic nie kupuje ;)
    Ale bardziej brakuje mi tatara z surowego lososia!!! Ojjj tak. To jest chyba jedyna rzecz za ktora tesknie niemilosiernie :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Co do alko... Zrezygnowalam calkiem. Piwo tez ostatnio kupilam 0%
    Raz za wielki czas napije sie coli :) ale za to jak smakuje. I ńie to ze przesadzam tylko nie mam w domu i ńie kupuje:) bo wystarczaja mi soki ktore mi narzeczony wyciska ze swiezych owocow :)
    Sera plesńiowego nie jadlam jeszcze w ciazy ale tez nie mam na to cisnieńia :) a sushi.... Jezu tak mi sie chce sle jakos nie moge sie przemoc. Jak kupie to zjem wszystko bo poprostu nie umiem sobie odmowic wic nie kupuje ;)
    Ale bardziej brakuje mi tatara z surowego lososia!!! Ojjj tak. To jest chyba jedyna rzecz za ktora tesknie niemilosiernie :)
    Jezu... Tatar! Ale wołowy! Chodzi za mną od samego początku! A mój mąż sobie ostatnio zrobił ;( A jak się karmi piersią to można takie rzeczy jeść? Bo jak tak to chyba zaraz po porodzie pół byka wciągnę :P
    Z łososia też bym chętnie zjadła..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina piekny prezent dostalas :)

A ja mam pytanko Kochane... Na dniach ma urodzic sie syn brata mojego narzeczonego. Jak w maju polecimy do Pl to chcemy kupic cos fajnego. Myslelismy o takiej hustawce hybrydowej
    http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-savanna-i4077968164.html
    Co wy na to??? Ew czekam na propozycje co fajnego moze sie przydac :)

P.s. Lezaczek i krzeselko do karmienia odpada ;)

le'nutka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Jezu... Tatar! Ale wołowy! Chodzi za mną od samego początku! A mój mąż sobie ostatnio zrobił ;( A jak się karmi piersią to można takie rzeczy jeść? Bo jak tak to chyba zaraz po porodzie pół byka wciągnę :P
    Z łososia też bym chętnie zjadła..

Ale sie zneca ten twoj maz nad toba :P moj powiedzial ze dotrzyma mi towarzystwa w bolu i nieobi ;) a kocha to tak samo jak ja :)
    Obawiam sie ze przy karmieniu tez odpada ale pewna nie jestem. To bedzie chyba pierwsza rzecz ktora zjem jak tylko bede mogla :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny co myslicie na temat farbowania włosów???mam wesele za tydzień a moje włosy wołają o pomstę do nieba ;))) zawsze miałam blond balejage ale boje sie blondu(ten amoniak)!! Kupiłaqm sobie casting loreala , na poziomie ciemniejszego blondu( jak moj naturalny) ponoc bezpieczna farba, bez amnoniaku. Jutro planuje zrobic , co myślicie???
    Ja w pierwszym trymestrze nie farbowałam ale za tydzień idę w końcu. Bez przesady. Nie dajmy się zwariować. Mi lekarz nie zabronił a w programie na TVN style O Matko!też mówili że można farbowac a to był dość wiarygodnie prowadzony program. Farbuje zwykła farba bo mam sporo siwych. Farba nie dostaje się przez cebulki do krwiobiegu a wdychasz raptem że 40 minut. Nasze maluchy to już duże dzieciaki i nic im nie będzie. W pierwszym trymestrze właśnie tego wdychania się obawiałam i czekałam do teraz

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula syper prezent! ja bym sie ucieszyla ;) sama tez rozgladam sie za takimi hustawkami choc niektorzy znajomi byli zawiedzeni bo ich dzieciaczek nie usiedzial nawet w takim bajerku :) to ja licze ze mojemu sie spodoba :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za farbowaniem :) jak bede w pl to tak samo pierwsze co to fryzjer wita :) hihi :)
    Mamy komunie mojego chrzesniaka 10.05 wiec trzeba bedzie sie prezentowac z brzusiem :) i jako taka fryzurka :P

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    paula syper prezent! ja bym sie ucieszyla ;) sama tez rozgladam sie za takimi hustawkami choc niektorzy znajomi byli zawiedzeni bo ich dzieciaczek nie usiedzial nawet w takim bajerku :) to ja licze ze mojemu sie spodoba :)

Tez sie tego boje ze sie nie przyda wlasńie :/ a jakies mega tanie ńie jest. Najwyrzej pojdzie na sprzadaz :P

No z opini ktore czytalam to mamy sobie chwala. Wiec chyba zaryzykujemy. Chyba ze macie pomysly to bede wdzieczna :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mycha, jak słyszę jak ktoś woła syna Ignaś to nie wiem czemu, ale ciepło mi się na serduszku robi ;) Z pewnością będzie to dobry wybór :D
    Ja też jestem zachwycona tym imieniem dlatego dla mnie i prawie męża wybór był łatwy:-) córeczka miała być Antosia a chłopczyk będzie Ignasiem:-)

kark lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tez sie tego boje ze sie nie przyda wlasńie :/ a jakies mega tanie ńie jest. Najwyrzej pojdzie na sprzadaz :P

No z opini ktore czytalam to mamy sobie chwala. Wiec chyba zaryzykujemy. Chyba ze macie pomysly to bede wdzieczna :)

mysle ze przyda sie, choc wiadomo nie na dlugo, ale to pozniej sprzedadza :) moje kolezanki w wiekszosci polecaly, lepsze niz bujaczki, i mogly spokojnie obiad zrobic itp :) takze mysle ze super prezent :) ale wiem ze sa tez tansze, wiec moze tanszy jakis? nie bedzie szkoda jak bedzie w kacie lezal ;)

64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co do watrobki w szpitalach to prawda ;-) lezalam 10 dni i chyba z 3 razy byla nawet jakbym lubila a nie lubie to i tak bym nie zjadla bo nia to mozna bylo by zabic heh ;-) mi sie strasznie teskni za wedzonym lososiem jak pomysle tylko o nim to mi slinka cieknie

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ceny jeszcze poszukam :) pewnie sie znajdzie cos tanszego. Tylko badziewia tez nie chce. Mysle ze do 300 zl sie zmiescimy.
    Dzieki za pomoc :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Hehe co do watrobki w szpitalach to prawda ;-) lezalam 10 dni i chyba z 3 razy byla nawet jakbym lubila a nie lubie to i tak bym nie zjadla bo nia to mozna bylo by zabic heh ;-) mi sie strasznie teskni za wedzonym lososiem jak pomysle tylko o nim to mi slinka cieknie

Ale wedzonego to ja jadlam.... NIe duzo ale na kanapke czy do plackow ziemniaczanych jadlam... Myslalam ze wedznego mozna... A makrela???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale wedzonego to ja jadlam.... NIe duzo ale na kanapke czy do plackow ziemniaczanych jadlam... Myslalam ze wedznego mozna... A makrela???

Podobno można wędzone na ciepło, te wędzone na zimno odpadają ;) dla mnie i tak to jest surowe , więc nie zjadłabym nawet jakby siłą wciskali ;P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Hehe co do watrobki w szpitalach to prawda ;-)

Ja dostawałam na śniadanie ogórki kiszone :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też farbowałam z Loreala bez amoniaku ale to jest do 28 myć;/;/

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogórki kiszone jem słoikami :D a szpitalnego jedzenia praktycznie nie tknełam ;) myslalam ze zupa jest beee ale jak spróbowałam drugiego dania to wrocilam do zupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:40

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja dostawałam na śniadanie ogórki kiszone :D
    Idealne danie dla ciężarnej, o ile nie ma mdłości ;)

Co do wątróbki i witaminy A, to najwięcej jej ma chyba jagnięca albo cielęca, a najmniej drobiowa, więc jak miałam ochotę to kupiłam drobiową i wyliczyłam sobie ile gram mogę zjeść, żeby się mieściło w tej maksymalnej normie :)
    A ser faktycznie, grillowany, smażony i już zabijesz te wszystkie dziadostwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 20:43

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    no ja pytałam to usłyszałam że na własną odpowiedzialność, bo w tych wędzonych na ciepło nie są zabijane wszystkie świństwa ;/ najlepiej zapytać swojego lekarza mój kręcił trochę nosem :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ