SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A co do tego kwasu foliwego...to moja ginka mówiła, że mam go brać do końca ciąży... a wy tu o astmie piszecie? :|

Trzymaj się tego co mówi ginekolog :)A zawsze jak będziesz na wizycie to mozesz podpytać dlaczego bierzesz go przez całą ciąże Ja w femibionie +natal2 też mam kwas foliowy i też biorę bo skoro ginek mówi że mam brać to biorę w końcu po to są te witaminy i kwas dha też mają który jest teraz potrzebny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:18

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A bo to Ty mi tego linka podesłałaś :) Ćwiczy się super, ale szkoda, że trzeba rozgrzewkę i rozciąganie we własnym zakresie zorganizować :)

rozgrzewke fajna ma mel B :) mnie zawsze po tiffany i jej wygibaskach bardziej tanecznych boczki bola :) tzn zakwasy na drugi dzien :) probowalas jakis zestaw tej Pióro? :) ja na razie mam przerwe bo albo glowa boli i lepiej bez gwaltownych ruchow a jak juz jest ok to sprzatam, pranie robie itp :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny co myslicie na temat farbowania włosów???mam wesele za tydzień a moje włosy wołają o pomstę do nieba ;))) zawsze miałam blond balejage ale boje sie blondu(ten amoniak)!! Kupiłaqm sobie casting loreala , na poziomie ciemniejszego blondu( jak moj naturalny) ponoc bezpieczna farba, bez amnoniaku. Jutro planuje zrobic , co myślicie???

kiedys robilam tym szamponem i wyszly mi ciemne, a wzielam chyba po prostu blond a mialam ciemne na maxa :( ale kazdy wlos inny, ja uzywalam szamponow koloryzujacych z garniera color & shine mi wloskow nie niszczyl i kolor identyczny jak na zdjeciu, ale ciezko dostać jasniejsze odcienie :/
    a z amoniakiem to tez slyszalam zeby po prostu nie wdychac, ja bedac farbowana nigdy nic nie czulam, gorzej jak farbowalam kolezanke - to sie nawdychalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:25

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z witamin biore vitaminer+dha lekarz nie kazał mi brac konkretnie danych tabletek wiec znalazlam te :)

któraś z was pisala o bułkach na parze! i mnie ruszylo :)
    htw5qg.jpg
    dobrze ze mialam zamrozone truskawki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:30

karolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Weterynaria. Ale mamy przedmiot zootechnika i hodowla zwierząt i tam nam opisują właśnie trzodę chlewną.
    e, takim chłamem Was na weterynarii męczą? Toż Wy macie ciekawsze rzeczy do nauki. I ważniejsze niż skład kiełbaski :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Też chciałam Bruno, ale szwagier psa tak nazwał. A,że byłpierwszy to już nic nie zdziałam:-( Maks jest super- ale sąsiedzi mają psa Maksa i mąż się nie zgadza. Dlatego z moich propozycji został Borysek. Ale Macina kolega w pracy ma syna Borysa i mąż nie chce papugować, poza tym mówi,że Ruska trzymać pod dachem nie będzie;-(. A nazwisko wydaje mi się,że pasuje : Ignacy Chojnacki....
    Bardzo pasuje :) Bardzo ładne imię i z nazwiskiem brzmi naprawdę dobrze :)

mycha89 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion to nam zostały 3 typy (nataniel, sebastian, mateusz) ciężko było a jeszcze nie wybrane, wazne ze mi sie z niczym ani nikim zlym nie kojarza :D
    chyba bedziemy losowac hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:32

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja kocham pasztet i jem czasem. W zasadzie to tylko surowego miesa i alkoholu nie ruszam. Reszta w granicach rozsadku :)
    A ja jem i piję wszystko w granicach rozsądku :)
    Np. wczoraj zjadłam po raz pierwszy w życiu sushi, co prawda kawałek, ale za to jaki smaczny :D
    A tydzień temu zrobiłam sobie drinka - 0,25szklanki radlera 1,5%, 0,25szklanki soku pomarańczowego i 0,5szklanki wody niegazowanej.
    Na początku ciąży miałam ochotę na makrelę albo wątróbkę to zjadłam trochę i już.

A mięso... Najlepiej króliki i indyki, bo są zbyt delikatne, by dawać im antybiotyki. Ja na szczęście mam kury od babci, więc mam większość mięsa "zdrowego" w zamrażalniku :)

Mi też lekarz kazał odstawić kwas po pierwszym trymestrze, ale na zasadzie, że nie potrzebuję, a nie, że może zaszkodzić. W końcu w zwykłych witaminach, czy nawet cukierkach Nimm2 też jest, a wszyscy to jedzą i nie zauważyłam, żeby każdy się dusił na ulicy...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hej mamuski :)
    Co do mies to taka prawda ze jak sie nie wie co sie je to wszystko smakuje :) wiadomo ze swojskie najlepsze ale wez trzymaj krowe, swinie i kury zeby miec zdrowe miecho i piekne wedlinki :) jedyne co nam pozostaje to w miare swiadomie w sklepach wybierac i czytac etykiety.
    Ja kocham pasztet i jem czasem. W zasadzie to tylko surowego miesa i alkoholu nie ruszam. Reszta w granicach rozsadku :)

Antos fajne imie. Moj chrzesniak mial byc Antek ale zostal Filipem :)
    U nas bedzie Tiago lub Natan bo ja obstawiam chlopca na 80% a jesli dziewczynka to narzeczony chyba nie da sie niczym przekupic i bedzie Nikolka :)
    Ale zobaczymy :)
    a ser pleśniowy jesz? np. camembert? Bo ja ostatnio patrzę "z mleka pasteryzowanego" to mówię - nic mi nie zaszkodzi. A później się o listeriozie naczytałam, że właśnie w tej pleśni może siedzieć i się przeraziłam.. A tak bardzo lubię..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, jak słyszę jak ktoś woła syna Ignaś to nie wiem czemu, ale ciepło mi się na serduszku robi ;) Z pewnością będzie to dobry wybór :D

mycha89 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    e, takim chłamem Was na weterynarii męczą? Toż Wy macie ciekawsze rzeczy do nauki. I ważniejsze niż skład kiełbaski :P

Niestety weterynarze i technicy weterynarii zajmują się też zwierzętami rolnymi, a nie tylko psami i kotami, więc muszę znać rasy świń, co jaka gdzie ma. A w ramach ciekawostek mówią nam co z tej świnki trafia na stół..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a ser pleśniowy jesz?
    Ja jadłam i jeszcze żyję :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny co myslicie na temat farbowania włosów???mam wesele za tydzień a moje włosy wołają o pomstę do nieba ;))) zawsze miałam blond balejage ale boje sie blondu(ten amoniak)!! Kupiłaqm sobie casting loreala , na poziomie ciemniejszego blondu( jak moj naturalny) ponoc bezpieczna farba, bez amnoniaku. Jutro planuje zrobic , co myślicie???
    ja już 3 razy castingiem właśnie robiłam włosy w ciąży. podobno to z tą farbą, że nie można to jakiś zabobon. A casting bez amoniaku i chemicznego zapachu więc nie powinien zaszkodzić.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Mi też lekarz kazał odstawić kwas po pierwszym trymestrze, ale na zasadzie, że nie potrzebuję, a nie, że może zaszkodzić. W końcu w zwykłych witaminach, czy nawet cukierkach Nimm2 też jest, a wszyscy to jedzą i nie zauważyłam, żeby każdy się dusił na ulicy...

Właśnie o to chodzi, że jest wystarczająco w pożywieniu, a dodatkowo w kapsułkach daje nadmiar. A nadmiar szkodzi

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    co do imion to nam zostały 3 typy (nataniel, sebastian, mateusz) ciężko było a jeszcze nie wybrane, wazne ze mi sie z niczym ani nikim zlym nie kojarza :D
    chyba bedziemy losowac hehe ;)

U Nas jak bedzie chłopak to też mam trzy Moje typy Sebastian Natan(co męzowi sie nie podoba) Mikołaj a mąż uparł sie na Borysa na co Ja sie nie zgadzam i Franka my mamy mega problem z tym dla dziewczyn sa imiona i na pewno dojdziemy do porozumienia a dla chłopaka nie wiem

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    rozgrzewke fajna ma mel B :) mnie zawsze po tiffany i jej wygibaskach bardziej tanecznych boczki bola :) tzn zakwasy na drugi dzien :) probowalas jakis zestaw tej Pióro? :) ja na razie mam przerwe bo albo glowa boli i lepiej bez gwaltownych ruchow a jak juz jest ok to sprzatam, pranie robie itp :/
    nie robiłam jeszcze nic poza tym tiffany, bo ja się dziś pierwszy raz za ćwiczenia wzięłam i nie chciałam przesadzić. W końcu to pierwsza aktywność od 4 miesięcy :O i choć spokojnie dałam radę, nawet zmęczona nie byłam, to czuję, że jutro zakwasy w ramionach będę miała, bo dziś te ćwiczenia z ciężarkami robiłam.
    A co do rozgrzewki, to ja bardzo lubię rozgrzewkę Chodakowskiej z płyty ze skalpelem II.

• hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spojrzalam na moje tabsy i tam mam betakaroten (wit A odpowiadajaca 60% dziennej dawki) wiec juz sama nie wiem...

a na jutro chce zrobic soczek z marchewki, jablek i pomaranczy wiec kolejna wit A ;/

a najlepsze ze watrobki nie powinno sie jesc a w szpitalu jak bylam to dawali na obiad hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:46

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Niestety weterynarze i technicy weterynarii zajmują się też zwierzętami rolnymi, a nie tylko psami i kotami, więc muszę znać rasy świń, co jaka gdzie ma. A w ramach ciekawostek mówią nam co z tej świnki trafia na stół..
    że się zajmują to wiem - u nas weterynarz jest kilka razy w miesiącu :) ale z tymi kiełbasami to przesadzają, bo głowę ciekawostkami napełniają i nie ma miejsca na ważne rzeczy :) Ja z moich studiów pamiętam te największe bzdury - np. jak nazywa się nasiono śliwki. Po cholerę mi to w hodowli zwierząt? :? :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja jadłam i jeszcze żyję :D
    ehehe.. no ja też jeszcze żyję. Ale prawdę mówiąc trochę się przestraszyłam. Bo że w tym serku nie było to nie znaczy, że w następnym nie będzie. Myślicie, że to aż takie groźne jest?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela podałam fajny link, tam jest tabelka ile co czego ma tej wit A. gdzie warzywa maja w setkach liczone to watroba ma 9000! jednostek. dlatego tak latwo przedawkowac jedzac watrobe. marchewki to bys musiala z 10 kilo dziennie zjesc zeby przedawkowac ;)

stardust to zależy od producenta.. czy wystarczająco dbał o mleko i higienę. Listerioza jest ciężka, ale można bakterii z sera pleśniowego się pozbyć np zapiekając, gotując, smażąc.. Wystarczy sobie surowe odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 19:55

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ