X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj kupiłam swoje pierwsze ubrania ciązowe, 3 pary spodni. Normalnie stojoe przed lustrem i nie mogę uwierzyć jaki bandziorek mi urusł!!!!Wszystkie pary jeansów wyniosłam , nie dopnę się w żadnych . Nie przytyłam ani kg, wręcz nadrabiam kg ktore straciłam przez wymioty a jestem szczupłą osobą. jak tak dalej bedzie rósł to ja nie wiem jak bede w pózniejszych miesiacach wyglądaća dopiero 15 tc zaczęłam !!postaram się wrzucic zdjęcie mojego brzusia jutro , tylko powiedzcie mi jak tu sie wstawia zdjęcia:)))

stardust87 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajac zycie to u mnie polozna by powiedziala ze mozna :P a lekarza to na oczy nie widzialam jeszcze :)
    To lososia sobie daruje juz :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dzisiaj kupiłam swoje pierwsze ubrania ciązowe, 3 pary spodni. Normalnie stojoe przed lustrem i nie mogę uwierzyć jaki bandziorek mi urusł!!!!Wszystkie pary jeansów wyniosłam , nie dopnę się w żadnych . Nie przytyłam ani kg, wręcz nadrabiam kg ktore straciłam przez wymioty a jestem szczupłą osobą. jak tak dalej bedzie rósł to ja nie wiem jak bede w pózniejszych miesiacach wyglądaća dopiero 15 tc zaczęłam !!postaram się wrzucic zdjęcie mojego brzusia jutro , tylko powiedzcie mi jak tu sie wstawia zdjęcia:)))

Mozesz tu wstawic i skopiowac link i nie musisz sie logowac

http://pl.tinypic.com/

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Wszystkim :-)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kaarolina piekny prezent dostalas :)

A ja mam pytanko Kochane... Na dniach ma urodzic sie syn brata mojego narzeczonego. Jak w maju polecimy do Pl to chcemy kupic cos fajnego. Myslelismy o takiej hustawce hybrydowej
    http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-savanna-i4077968164.html
    Co wy na to??? Ew czekam na propozycje co fajnego moze sie przydac :)

P.s. Lezaczek i krzeselko do karmienia odpada ;)

Też myślę nad zakupem tego leżaczka, bardzo mi się podoba. Ale czytałam,że jest dla kilkumiesięcznego dziecka. Przez pierwsze 3-4 miesiące dziecko powinno leżeć tylko płasko...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ja też jestem zachwycona tym imieniem dlatego dla mnie i prawie męża wybór był łatwy:-) córeczka miała być Antosia a chłopczyk będzie Ignasiem:-)

Kark, Assantea: naprawdę aż tak pozytywnie odbieracie to imię...? Kurczę... Bo mnie przekonacie;p!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:46

kark lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Co do ceny jeszcze poszukam :) pewnie sie znajdzie cos tanszego. Tylko badziewia tez nie chce. Mysle ze do 300 zl sie zmiescimy.
    Dzieki za pomoc :)

Moja siostra (teraz ma 6 lat) miała najzwyklejszy bujaczek co 100zł nie kosztował i była nim zachwycona. SPędzała tam mnóstwo czasu, nóżką sobie go bujała. Mogłyśmy z jej mamą gotować obiad, pić kawę, a maluda wszędzie obok-bardzo zadowolona z towarzystwa i siedziska.

Kumpela za to kupiła taką huśtawkę bujak za 700zł (mogę poszukać na necie) i mała nie usiedziała tam ani pół minuty.

Dużo więc zależy od dziecka i wyprofilowania bujaczka. Jak dziecko się zsuwa to mu po prostu źle...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A myślałam, że to ja taka głupia, że mam już łóżeczko skręcone, bo nawet teściowa dziwnie popatrzyła na mnie dzisiaj jak jej pokazałam... no ale cóż :) Stoi i tyle ;) i też tam składuje ubranka pomału :) bo jeszcze nie mam pomysłu jak je poskładać bo mam rożne rozmiary itp :)

oj znam to:)a bo starszyzna ma takie podejście, że nic się wcześniej nie kupuje bo można zapeszyć:) a niestety z doświadczenia wiem, że jak ma się coś złego wydarzyć to się wydarzy i nic nie można poradzić..tak czy tak by mi miejsce zajmowało nawet jakby było nieposkładane a tak jest gdzie magazynować inne rzeczy:) zresztą na siłę nic nie kupowałam a ze trafiła się okazja to skorzystałam i już:)

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale nie przewidzisz jakie dziecko bedzie :) jest tez wiele dzieci ktore nie spia w lozeczku albo w wozku ńie uleza.... Wiec tego nie przewidzisz. A chcemy kupic cos porzadnego...
    Mimo wszystko chyba kupumy bo poczytalam bardzo duzo pozytywnych opini na forach :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko jest dzieckiem i można nauczyć je wiele rzeczy i takie czasem gadanie rodziców że moje dziecko nie spi w łóżeczku bo mu się to nie podoba to dziwne bo by pewnie tam spało gdyby tylko mu pozwolili a jak bierzesz do łóżeczka dzidzię to musisz się liczyć z tym że potem spokoju nie zaznasz i sie przyzwyczai i już pozostanie w waszym łóżku a jak będziesz od samego początu uczyła w łóżeczku to na pewno tam bedzie spało zależy wszystko od rodziców jak do tego podejdą nie mówię że to łatwe bo sama czasem miałam ochotę zabrać przytulić i zeby ze mną spało...
    a propo spania to ziewam ziewam ale spać nie mogę :(

BlackLuna, Fipsik, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 3 miesiąca dzieci nie nabierają złych przyzwyczajeń. Więc można i lulać (co niby zakazane, ja będę lulać co chwilę;p) i smoczka dawać na uspokojenie (też mu nie pożałuję;p) i przytulać we własnym łóżku...

Ja też chyba kupię ten bujak;p Ale wzorek z kaczką;)

A się pochwalę, bo ruchy już czułam delikatne i tydz temu i dwa, ale to były takie muskania... Właśnie dostałam 3x pod rząd kuksańce (a może się obracał?!) nie wiem,ale myślę,że gdybym miała zapalone światło to może nawet byłoby widać jak się brzuch uniósł, bo były to mega silne kopy;)! Ale mi się buła cieszy;) A ledwo stękałam,że on jakiś nieobecny... A on śpioch po prostu!

hela, betina89, kark lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ostatnio spokojnie siedzi, i mi tak smutno jak nic sie nie dzieje :/ maz wczoraj zaczal gadac do brzucha to od razu poczulam, moze ma juz dosc sluchania matki :P

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Do 3 miesiąca dzieci nie nabierają złych przyzwyczajeń.

Skończyłam pedagogikę, pracowałam w żłobku i nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Rozpuścić można nawet małe niemowlę. I co? Z dniem 3 miesięcy włożysz do łóżeczka , powiesz mu "teraz tu śpisz" i nie zacznie wyć, żeby być u was w łóżku? Nie uwierzę ;)

BlackLuna, Mika 28, betina89, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika28, zgadzam się :)
    pierwsza córę nauczyłam spać w łóżeczku może super prosto nie było, ale większych problemów też nie miałam każda z nas ma prawo mieć inne podejście, ale ja nigdy nie byłam np za uczeniem dziecka do spania razem z rodzicami,huśtaniem dziecka do snu w wózku czy kołysaniem na rekach nie myślcie sobie że jestem jakaś bez uczuciowa bo zawsze córcie przed snem ucałowałam, trzymałam za rączkę kiedy usypiała, cicho śpiewałam czy czytałam króciutkie bajeczki, w późniejszym czasie miała swoją ulubioną pieluszkę i z nią zasypiała. Tak samo z muzyką czy telewizorem też zawsze był włączony i mała spała słodko nic jej nie przeszkadzało mógł ktoś przyjść śmiać się, rozmawiać, mogło lecieć radio i nie było problemu. Więc stwierdzenie, że wszystko zależy od podejścia rodziców jest jak najbardziej trafione.

a co do spania to już się przyzwyczaiłam, że mała daje mi trening przed wrześniem co bym się nie rozleniwiła za bardzo bo tez niestety kiepsko sypiam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 23:11

Mika 28, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • assantea Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Kark, Assantea: naprawdę aż tak pozytywnie odbieracie to imię...? Kurczę... Bo mnie przekonacie;p!
    No ja tak. U mnie decyzja podjęta:-) mały Ignaś duży Ignacy. Dobrze połączyć z klasycznym nazwiskiem żeby nie wyszło śmiesznie:-)

mycha89 lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika zgadzam sie :) wiele zalezy od rodxicow bo to dzieki nam dziecko nabiera takich a nie innych przyzwyczajen. To my je uczymy swiata i zasad :)
    Jak sie dziecko do czegos przyzwyczai to potem ciezko odzwyczaic ;)

Co do smoka... Wlasnie dzis mi polozna powiedziala ze przynajmniej przez pol roku nie powinno sie dawac smoczka ani podtykac butli jak sie piersia karmi :) bo dziecko do latwego szybko sie przyzwyczaja :) a jak dostanie smoczek to potem piersi nie chce ;)

Mycha my raczej tez kupimy ;) super wyglada. Przyda sie to super. Jak nie to sprzedadza i tyle :) kupia cos innego :P

A u mnie dalej tylko takie smyranko. I znow sie maly w pracy odezwal :)

Ja lece spac bo o 5 pobudka :/ dobranoc :)

Mika 28, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf skonczylam prace na dzis ;) czas na kapiel i spac :) slodkich snow mamuski!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Skończyłam pedagogikę, pracowałam w żłobku i nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Rozpuścić można nawet małe niemowlę. I co? Z dniem 3 miesięcy włożysz do łóżeczka , powiesz mu "teraz tu śpisz" i nie zacznie wyć, żeby być u was w łóżku? Nie uwierzę ;)

Myślę,że tak jak postąpię będzie idealnie dla mnie i mojego szkraba;) a jeśli zacznie "wyć" to je będę lulać. A jeśli lulanie na rękach ma być rozpuszczeniem to chcę mieć rozpuszczone dziecko;) Nie pisałam o spaniu z rodzicami tylko przytuaniu w moim łóżku. Nie będę spała z dzieckiem ze względu na jego bezpieczeństwo oraz moje życie intymne z mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 00:26

Nelus, karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a My dzisiaj zaszaleliśmy i kupiłam dzisiaj Nam pite ;) i mieliśmy oczywiście cudowne odwiedziny :) i oto Pierwszy prezencik jaki dostał Nasz Szkrab :)

5071442f9405f1ebmed.jpg
    Ale śliczny prezent ;) pięknie zapakowany. Musisz się cieszyć. Nie mogłabym oderwać oczu od niego.

Miłego dnia wszystkim ;)

Kaarolina, AniaDS lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja z doświadczenia kuzynek też myślę, że to nieprawda z tymi 3 miesiącami.. Bo one przez pierwsze tygodnie miały kolki więc kuzynki nosiły te swoje dzidzie na rękach.. jakoś po 1,5miesiąca kolki przeszły a dzieciaki ni za cholerę nie chciały dać się położyć tylko w chuście i w chuście..
    A druga kuzynka ma teraz drugie dziecko, które na szczęście kolek nie miało więc nie trzeba było go nosić, to maluch potrafi 4h sam spokojnie poleżeć sobie na macie, poobserwować i w ogóle nie domaga się noszenia. Myślę, że takie maluchy przyzwyczajają się bardzo szybko, szczególnie do rzeczy dla nich przyjemnych, takich jak noszenie na rękach, czy spanie z rodzicami.
    Ale może się mylę - odpowiedź nadejdzie jakoś w nowym roku :P

betina89, Fipsik, BlackLuna lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ