X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Kurcze Fipsik, tak Cię czytam i już pomału nie mogę do ładu dojść. Na początku pisałaś że masz medyczne wykształcenie tak jak b-c, później że teraz robisz weterynarię, a teraz że masz wykształcenie pedagogiczne. Już tego nie ogarniam? Jak to w końcu jest? Bo musisz być chyba mega ambitną osobą, skoro rozwijasz się w tak wielu kierunkach :)

Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnie :D Chciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co :D jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie :D

Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestem :P Bo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:40

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Dzień dobry kobitki:)))od wczoraj odczuwam delikatne kłucie jakby szpilką w szyjce macicy. Czy to normalne ? Miałyście tak ?
    nie martw się, ja tak mam od początku ciąży, bardzo często. Kilka dni w tygodniu. A właściwie zawsze tak miałam, na tydzień przed @ więc to pewnie z powiększającą się macicą ma coś wspólnego.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnie :D Chciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co :D jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie :D

Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestem :P Bo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.
    A masz jakieś zajęcia na Mazowieckiej na UTP?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A masz jakieś zajęcia na Mazowieckiej na UTP?

Robię technika w SKK na Jagiellońskiej

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Bydgoszczy? Bo wiem, że jakaś uczelnia co robi technika ma zajęcia na UTP, dlatego pytam. Ale nie ważne :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić :P

A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:10

Nelus, betina89 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pedagogice samej to marnie, pracy raczej nie ma, więc trzeba to z czymś łączyć niestety.Mam mase znajomych po tych studiach nikt nie pracuje w zawodzie.

Fipsik weterynaria to ciężkie studia, życzę wytrwałości:)

Ja po skończeniu podyplomowych też myślałam, żeby może coś dalej ale nie chce mi się, leniuszek jestem:)

Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić :P

A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne! :D
    zdjęcie poprosimy :)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę zwykłe materiałowe , ale ciążowe i też nigdy tak wygodnych nie miałam. Na siedząco nic się nie wżyna w jelita, bo się kończą obecnie pod biustem :) Faktycznie, szkoda, że po ciąży miesiąc dwa tylko będzie można je ponosić :(

Na obiad mąż mi przyniósł przepis na pierś z indyka w sosie chińskim z serkiem wiejskim czy coś takiego . Zrobię, ale czy dobre to się okaże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:17

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obecnie praktycznie żadne studia nie dają gwarancji pracy (no może poza tymi związanymi ściśle z zawodem jak lekarz, architekt, itp.), a większość ludzi pracuje w zupełnie innym zawodzie niż ten wyuczony. Już chyba lepsze są zawodówki, bo dają jakieś doświadczenie, o które tak zabiegają teraz pracodawcy. Ja szybko rzuciłam studia, bo dobijały mnie te wszystkie beznadziejne przedmioty. Miałam dużo wątpliwości, ale nie żałuję :)

Fipsik lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zdjęcie poprosimy :)
    A no proszę

2lljbdc.jpg
    Od frontu na zdjęciu wyglądam jakbym szerokie biodra miała, ale nie mam - to tylko tak wygląda ze względu na wycięcie pasa ciążowego :P w rzeczywistości mam w nich mniejsze biodra niż w zwykłych dżinsach :D

A tu od tyłu:
    2i6fk2o.jpg

Mam jeszcze granatowe, trochę bardziej sztywne, ale też super wygodne. A jeszcze lepiej mi się je nosi przez fakt, że obie pary dostałam od kuzynki, która rodziła w grudniu, więc nie wydałam na nie ani grosza :P :D Ale byłam dziś w H&M i mają nawet kilka fajnych modeli ciążowych za 149zł więc nie są aż takie drogie...

edit: oł maj, ale duże te foto wyszły. Wybaczcie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:37

Kaarolina, justyna14, Nelus lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo to Fipsik, ja też jestem z Ciebie bardzo dumna:) Ja nie miałabym tyle siły i zapału. W zasadzie na moim dziennym położnictwie to nawet nie miałabym czasu żeby robić jakieś dodatkowe studia, nawet zaocznie, bo praktyki i praca zajmowały cały wolny czas. I powiem Ci, że teraz jest mi trochę głupio, bo myślałam, że ja jestem ambitna pracując na etacie w poradni, kończąc magisterkę zaocznie i robiąc kursy w tzw międzyczasie, nie wspominając o prowadzeniu domu. Ale Ty pobiłaś mnie na głowę:)w sumie teraz to w ogóle czuję się jak darmozjad, bo nie robię zupełnie nic :DDD

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.

dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowa :) tylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż :D

znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe ceny :) u mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co? :) tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:47

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowa :) tylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż :D

znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe ceny :) u mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co? :) tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy :)
    możesz dodać do niej troche ugotowanej oddzielnie kaszy jaglanej to się zagęści a smak ma pycha z tą zupą bo ja ogórkową np już robie tylko z tą kasze bez ziemniaków :)mniej tuczy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust super masz figure w tych spodniach. Ja się wybieram w przyszłym tygodniu na zakupy właśnie po spodnie ciążowe, więc mówisz żeby do h&m się przejść :)

powiem Wam,że strasznie lubie tu wpadać, miło tu mamy , nie? :)

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu a gdzie ta hurtownia dokładnie jest?

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    możesz dodać do niej troche ugotowanej oddzielnie kaszy jaglanej to się zagęści a smak ma pycha z tą zupą bo ja ogórkową np już robie tylko z tą kasze bez ziemniaków :)mniej tuczy :)

ojj jakby mój mąż zobaczył kasze na obiad to ze szczęścia by nie skakał :D ale mozefaktycznie jemu odłoze troche z ziemniakami, a do reszty dołoze kaszy, dzięki :) lece zobaczyc czy mam :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Patu a gdzie ta hurtownia dokładnie jest?
    Hurtownia"Maluszek"Krzysztof Krzyżanowski sp.j.
    ul.Wyszyńskiego 11
    10-457 Olsztyn

a tu link do aukcji, jest tez mapka zamieszczona na stronie "o mnie" jak tam trafic.
    http://allegro.pl/roan-marita-2w1-bp-4-maluszek-olsztyn-i4108903073.html

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś mam ogórkową, bo wczoraj od mamy przywiozłam a na jutro mężowi pomidorową robię hihihi ;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się podobają takie spódniczki:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120139-1.html
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-119695-1.html
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120036-1.html

Robi się coraz cieplej i chyba nie będzie mi się wkrótce chciało wciskać w spodnie. Tylko muszę się koniecznie wybrać do sklepu, bo nie mam doświadczenia z rozmiarówką tych ciążowych ubrań. Brać rozmiar taki jak dotychczas czy większy?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ