Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
akuszerka89 wrote:Kurcze Fipsik, tak Cię czytam i już pomału nie mogę do ładu dojść. Na początku pisałaś że masz medyczne wykształcenie tak jak b-c, później że teraz robisz weterynarię, a teraz że masz wykształcenie pedagogiczne. Już tego nie ogarniam? Jak to w końcu jest? Bo musisz być chyba mega ambitną osobą, skoro rozwijasz się w tak wielu kierunkach
Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnieChciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co
jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie
Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestemBo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:40
-
karolcia:)))) wrote:Dzień dobry kobitki:)))od wczoraj odczuwam delikatne kłucie jakby szpilką w szyjce macicy. Czy to normalne ? Miałyście tak ?
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnie
Chciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co
jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie
Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestemBo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.
-
Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić
A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:10
Nelus, betina89 lubią tę wiadomość
-
Po pedagogice samej to marnie, pracy raczej nie ma, więc trzeba to z czymś łączyć niestety.Mam mase znajomych po tych studiach nikt nie pracuje w zawodzie.
Fipsik weterynaria to ciężkie studia, życzę wytrwałości:)
Ja po skończeniu podyplomowych też myślałam, żeby może coś dalej ale nie chce mi się, leniuszek jestem:)
Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.
betina89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
stardust87 wrote:Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić
A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne!7w3d 💔 -
Ja noszę zwykłe materiałowe , ale ciążowe i też nigdy tak wygodnych nie miałam. Na siedząco nic się nie wżyna w jelita, bo się kończą obecnie pod biustem
Faktycznie, szkoda, że po ciąży miesiąc dwa tylko będzie można je ponosić
Na obiad mąż mi przyniósł przepis na pierś z indyka w sosie chińskim z serkiem wiejskim czy coś takiego . Zrobię, ale czy dobre to się okażeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:17
-
Niestety obecnie praktycznie żadne studia nie dają gwarancji pracy (no może poza tymi związanymi ściśle z zawodem jak lekarz, architekt, itp.), a większość ludzi pracuje w zupełnie innym zawodzie niż ten wyuczony. Już chyba lepsze są zawodówki, bo dają jakieś doświadczenie, o które tak zabiegają teraz pracodawcy. Ja szybko rzuciłam studia, bo dobijały mnie te wszystkie beznadziejne przedmioty. Miałam dużo wątpliwości, ale nie żałuję
Fipsik lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
justyna14 wrote:zdjęcie poprosimy
Od frontu na zdjęciu wyglądam jakbym szerokie biodra miała, ale nie mam - to tylko tak wygląda ze względu na wycięcie pasa ciążowegow rzeczywistości mam w nich mniejsze biodra niż w zwykłych dżinsach
A tu od tyłu:
Mam jeszcze granatowe, trochę bardziej sztywne, ale też super wygodne. A jeszcze lepiej mi się je nosi przez fakt, że obie pary dostałam od kuzynki, która rodziła w grudniu, więc nie wydałam na nie ani groszaAle byłam dziś w H&M i mają nawet kilka fajnych modeli ciążowych za 149zł więc nie są aż takie drogie...
edit: oł maj, ale duże te foto wyszły. WybaczcieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:37
Kaarolina, justyna14, Nelus lubią tę wiadomość
-
nooo to Fipsik, ja też jestem z Ciebie bardzo dumna:) Ja nie miałabym tyle siły i zapału. W zasadzie na moim dziennym położnictwie to nawet nie miałabym czasu żeby robić jakieś dodatkowe studia, nawet zaocznie, bo praktyki i praca zajmowały cały wolny czas. I powiem Ci, że teraz jest mi trochę głupio, bo myślałam, że ja jestem ambitna pracując na etacie w poradni, kończąc magisterkę zaocznie i robiąc kursy w tzw międzyczasie, nie wspominając o prowadzeniu domu. Ale Ty pobiłaś mnie na głowę:)w sumie teraz to w ogóle czuję się jak darmozjad, bo nie robię zupełnie nic :DDD
-
justyna14 wrote:
Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.
dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowatylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż
znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe cenyu mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co?
tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:47
-
Patu wrote:dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowa
tylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż
znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe cenyu mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co?
tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy
7w3d 💔 -
stardust super masz figure w tych spodniach. Ja się wybieram w przyszłym tygodniu na zakupy właśnie po spodnie ciążowe, więc mówisz żeby do h&m się przejść
powiem Wam,że strasznie lubie tu wpadać, miło tu mamy , nie?
stardust87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:możesz dodać do niej troche ugotowanej oddzielnie kaszy jaglanej to się zagęści a smak ma pycha z tą zupą bo ja ogórkową np już robie tylko z tą kasze bez ziemniaków :)mniej tuczy
ojj jakby mój mąż zobaczył kasze na obiad to ze szczęścia by nie skakałale mozefaktycznie jemu odłoze troche z ziemniakami, a do reszty dołoze kaszy, dzięki
lece zobaczyc czy mam
-
justyna14 wrote:Patu a gdzie ta hurtownia dokładnie jest?
ul.Wyszyńskiego 11
10-457 Olsztyn
a tu link do aukcji, jest tez mapka zamieszczona na stronie "o mnie" jak tam trafic.
http://allegro.pl/roan-marita-2w1-bp-4-maluszek-olsztyn-i4108903073.html -
A mnie się podobają takie spódniczki:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120139-1.html
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-119695-1.html
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120036-1.html
Robi się coraz cieplej i chyba nie będzie mi się wkrótce chciało wciskać w spodnie. Tylko muszę się koniecznie wybrać do sklepu, bo nie mam doświadczenia z rozmiarówką tych ciążowych ubrań. Brać rozmiar taki jak dotychczas czy większy?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm