X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Kurcze Fipsik, tak Cię czytam i już pomału nie mogę do ładu dojść. Na początku pisałaś że masz medyczne wykształcenie tak jak b-c, później że teraz robisz weterynarię, a teraz że masz wykształcenie pedagogiczne. Już tego nie ogarniam? Jak to w końcu jest? Bo musisz być chyba mega ambitną osobą, skoro rozwijasz się w tak wielu kierunkach :)

Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnie :D Chciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co :D jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie :D

Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestem :P Bo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:40

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Dzień dobry kobitki:)))od wczoraj odczuwam delikatne kłucie jakby szpilką w szyjce macicy. Czy to normalne ? Miałyście tak ?
    nie martw się, ja tak mam od początku ciąży, bardzo często. Kilka dni w tygodniu. A właściwie zawsze tak miałam, na tydzień przed @ więc to pewnie z powiększającą się macicą ma coś wspólnego.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ambicja, hmm raczej nuda. Najpierw studiowałam pedagogikę i.. (jeszcze o tym nie pisałam) pracę socjalną. Skończyłam dwa licencjaty. Poszłam dalej na mgr pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej i w tym samym czasie zaczęłam elektroradiologię na Collegium Medicum. Skończyłam mgr pedagogiki i licencjat na medyku. Pół roku w żłobku plus praktyki w szpitalu. Teraz zaszłam w ciążę, więc szpital odpada, dzieci (ciągle chora byłam) odpadają więc żeby się nie zanudzić zaczęłam technika weterynarii. Całkiem niezła ta szkoła, od 1 zjazdu mamy laboratoria i prosektorium, dużo można się nauczyć. A co dalej? Będzie trzeba normalną pracę na etat poszukać pewnie :D Chciałam połączyć albo wet i elektro, albo wet i ped (jakaś hipoterapia, dogoterapia etc) albo jeszcze nie wiem co :D jak skończę to już mi stuknie 30 to raczej będzie trzeba się czymś na poważnie zająć a nie tylko studiowanie :D

Edit: tak czytam co napisałam, to aż dumna z siebie jestem :P Bo kiedyś jeszcze pisałam, że jestem niepełnosprawna a i tak dużo osiągnęłam. Żeby tylko jeszcze była praca na poziomie z tymi wszystkimi dyplomami i adekwatna do moich ułomności.. eh pomarzyć można.
    A masz jakieś zajęcia na Mazowieckiej na UTP?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A masz jakieś zajęcia na Mazowieckiej na UTP?

Robię technika w SKK na Jagiellońskiej

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Bydgoszczy? Bo wiem, że jakaś uczelnia co robi technika ma zajęcia na UTP, dlatego pytam. Ale nie ważne :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić :P

A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:10

Nelus, betina89 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pedagogice samej to marnie, pracy raczej nie ma, więc trzeba to z czymś łączyć niestety.Mam mase znajomych po tych studiach nikt nie pracuje w zawodzie.

Fipsik weterynaria to ciężkie studia, życzę wytrwałości:)

Ja po skończeniu podyplomowych też myślałam, żeby może coś dalej ale nie chce mi się, leniuszek jestem:)

Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ale wiecie co? Musze Wam powiedzieć, że dziś pierwszy raz założyłam spodnie ciążowe z H&M i stwierdzam, że NIGDY NIE MIAŁAM TAK WYGODNYCH SPODNI! Są niesamowite.. naprawdę.. Nic się nie zsuwa, nic nie gniecie, nic nie ciśnie. Jeśli zastanawiacie się nad jakimiś dżinsami, a ciężko już Wam się dopiąć w zwykłe, albo guzik i zamek Was gniecie to te ciążowe z H&M w stu procentach polecam! Aż żałuję, że po ciąży nie wypada w takich chodzić :P

A poza tym cudnie na pupce leżą i na nogach bo to slimy są z dodatkiem elastanu. Cudowne! :D
    zdjęcie poprosimy :)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę zwykłe materiałowe , ale ciążowe i też nigdy tak wygodnych nie miałam. Na siedząco nic się nie wżyna w jelita, bo się kończą obecnie pod biustem :) Faktycznie, szkoda, że po ciąży miesiąc dwa tylko będzie można je ponosić :(

Na obiad mąż mi przyniósł przepis na pierś z indyka w sosie chińskim z serkiem wiejskim czy coś takiego . Zrobię, ale czy dobre to się okaże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:17

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obecnie praktycznie żadne studia nie dają gwarancji pracy (no może poza tymi związanymi ściśle z zawodem jak lekarz, architekt, itp.), a większość ludzi pracuje w zupełnie innym zawodzie niż ten wyuczony. Już chyba lepsze są zawodówki, bo dają jakieś doświadczenie, o które tak zabiegają teraz pracodawcy. Ja szybko rzuciłam studia, bo dobijały mnie te wszystkie beznadziejne przedmioty. Miałam dużo wątpliwości, ale nie żałuję :)

Fipsik lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zdjęcie poprosimy :)
    A no proszę

2lljbdc.jpg
    Od frontu na zdjęciu wyglądam jakbym szerokie biodra miała, ale nie mam - to tylko tak wygląda ze względu na wycięcie pasa ciążowego :P w rzeczywistości mam w nich mniejsze biodra niż w zwykłych dżinsach :D

A tu od tyłu:
    2i6fk2o.jpg

Mam jeszcze granatowe, trochę bardziej sztywne, ale też super wygodne. A jeszcze lepiej mi się je nosi przez fakt, że obie pary dostałam od kuzynki, która rodziła w grudniu, więc nie wydałam na nie ani grosza :P :D Ale byłam dziś w H&M i mają nawet kilka fajnych modeli ciążowych za 149zł więc nie są aż takie drogie...

edit: oł maj, ale duże te foto wyszły. Wybaczcie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:37

Kaarolina, justyna14, Nelus lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo to Fipsik, ja też jestem z Ciebie bardzo dumna:) Ja nie miałabym tyle siły i zapału. W zasadzie na moim dziennym położnictwie to nawet nie miałabym czasu żeby robić jakieś dodatkowe studia, nawet zaocznie, bo praktyki i praca zajmowały cały wolny czas. I powiem Ci, że teraz jest mi trochę głupio, bo myślałam, że ja jestem ambitna pracując na etacie w poradni, kończąc magisterkę zaocznie i robiąc kursy w tzw międzyczasie, nie wspominając o prowadzeniu domu. Ale Ty pobiłaś mnie na głowę:)w sumie teraz to w ogóle czuję się jak darmozjad, bo nie robię zupełnie nic :DDD

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Co dziś na obiadki macie? U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami - kupne - ale mam nadzieje, że będą dobre.

dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowa :) tylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż :D

znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe ceny :) u mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co? :) tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 13:47

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dwie zupki zrobiłam, na dzis i jutro- ogórkowa i pomidorowa :) tylko nie co za rzadka ta ogórkowa wyszła, za mało ziemniaków, ale ja nawet taką wolę, gorzej mąż :D

znalazłam hurtownie wózków, gdzie mają niezłe ceny :) u mnie w mieście Roan Marita 2w1 nowy kosztuje 1500, a tam 1000! Niezła przebitka, co? :) tylko mam 80 km do tej hurtowni... a wysyłki się boje, wole na zywo wózek obejrzec, dotknąć, pojeździc na sklepie. ogółem u mnie w mieście jest tylko jeden sklep z wózkami, dlatego sobie pozwalają na takie ceny. chyba kiedys sie poswiece i tam skocze na wieksze zakupy :)
    możesz dodać do niej troche ugotowanej oddzielnie kaszy jaglanej to się zagęści a smak ma pycha z tą zupą bo ja ogórkową np już robie tylko z tą kasze bez ziemniaków :)mniej tuczy :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust super masz figure w tych spodniach. Ja się wybieram w przyszłym tygodniu na zakupy właśnie po spodnie ciążowe, więc mówisz żeby do h&m się przejść :)

powiem Wam,że strasznie lubie tu wpadać, miło tu mamy , nie? :)

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu a gdzie ta hurtownia dokładnie jest?

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    możesz dodać do niej troche ugotowanej oddzielnie kaszy jaglanej to się zagęści a smak ma pycha z tą zupą bo ja ogórkową np już robie tylko z tą kasze bez ziemniaków :)mniej tuczy :)

ojj jakby mój mąż zobaczył kasze na obiad to ze szczęścia by nie skakał :D ale mozefaktycznie jemu odłoze troche z ziemniakami, a do reszty dołoze kaszy, dzięki :) lece zobaczyc czy mam :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Patu a gdzie ta hurtownia dokładnie jest?
    Hurtownia"Maluszek"Krzysztof Krzyżanowski sp.j.
    ul.Wyszyńskiego 11
    10-457 Olsztyn

a tu link do aukcji, jest tez mapka zamieszczona na stronie "o mnie" jak tam trafic.
    http://allegro.pl/roan-marita-2w1-bp-4-maluszek-olsztyn-i4108903073.html

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś mam ogórkową, bo wczoraj od mamy przywiozłam a na jutro mężowi pomidorową robię hihihi ;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się podobają takie spódniczki:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120139-1.html
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-119695-1.html
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/spodnica-ciazowa-120036-1.html

Robi się coraz cieplej i chyba nie będzie mi się wkrótce chciało wciskać w spodnie. Tylko muszę się koniecznie wybrać do sklepu, bo nie mam doświadczenia z rozmiarówką tych ciążowych ubrań. Brać rozmiar taki jak dotychczas czy większy?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ