X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

powiem Wam,że strasznie lubie tu wpadać, miło tu mamy , nie? :)

Całkiem miło, są zgrzyty ale jakoś się rozchodzą po kościach :) Listopadówki niestety tak się pokłóciły , że kilka odeszło , pozakładały nowe wątki :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    ja też farbowałam z Loreala bez amoniaku ale to jest do 28 myć;/;/

ja bede farobować na weekendzie i kupiłam farbę z garniera bez amoniaku w takim czarnym opakowaniu.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisze , że jest to trwała farba czy też do iluś myć? Bo przeważnie te bez amoniaku krócej trzymają i przeważnie pisze, że do iluś myć....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie pisze, to taka farba z garnier olia http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/range-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS%5EPRD_HAIRCOLOR%5EOLIA%5EOLIA_HOME

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kiedys farbowałam tymi do 24-28 myc to moge szczerze powiedziec, że u mnie trzymały się duuuuzo dłuzej. praktycznie tylko lekko zbladły ale kolor trzymał. farbowałam czernią z palette na włosy ciemny blond. i jak chciałam zejść z koloru, to 3 miesiące nie farbowałam włosow myjąc szamponami oczyszczającymi/przeciwłupiezowymi by kolor sie spłukał choc do brązu i po 3 miesiącach był baaaardzo ciemno brązowy. tylko fakt, że ja nimi farbowałam ponad rok. musiałam normalnie rozjaśnic, bo nawet dekoloryzatorem nie dało rady tego ściągnąć mimo 4 prób.

duzo jednak zalezy od włosów :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nic nie pisze, to taka farba z garnier olia http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/range-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS%5EPRD_HAIRCOLOR%5EOLIA%5EOLIA_HOME
    A używałaś tej farby już? Bo mi straaaaaaasznie włosy zniszczyła. Wyglądały jakby nożyczek nie widziały od miesięcy a tydzień wcześniej byłam u fryzjera podciąć końcówki :| farbuję włosy od 15 lat i to na różne kolory (z reguły jasny blond na zmianę z brązem) a nigdy tak zniszczonych nie miałam. A dodam że ta oila to był ciemniejszy kolor niż mój.
    Ja już nigdy jej nie użyję - ale może tylko moje włosy tak zareagowały.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż ja zawsze garniera używam, wcześniej używałam w takim innym opakowaniu a teraz specjalnie bez amoniaku kupiłam. Ale ja farbuje włosy raz na półroku tylko więć 2 razy w roku to nie szkodzi włosom raczej.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam się pochwale swoim według Belly 5cio miesięcznym brzuszkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:34

Gosia19, kark, betina89, Patu, akuszerka89, justyna14, karolcia:)))), verynice, Nelus, aswalda, AniaDS lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

b0fc489ed311292cmed.jpg

naprawde masz już taki brzuszek? to maluszek musi rosnąć jak na drożdzach :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wczesniej z garniera używałam i potrzebuję opinii, która farba najlepsza bez amoniaku żeby nie farbować co miesiąc;D Kupiłam najpierw z Joanny ale na szczęście znajoma tydzień przede mną tą farba farbowała i powiedziała, że nic jej nie złapało jedynie połysk dało;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

b0fc489ed311292cmed.jpg

Matko Święta, faktycznie bardzo duży jak na ten tydzień ciąży, koleżance w 7 mieś. dopiero taki wyskoczył;D Musisz mieć dużo wód płodowych skoro taki duży;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noszenie na rękach... Moja córa pierwsze 2 miesiące ulewała jeszcze po 15min od jedzenia, mimo, że jej się odbiło, więc, żeby sobie krzywdy nie zrobiła nosiliśmy ją wtedy, żeby w razie czego poleciało na nas lub podłogę niż z powrotem do jej gardła albo nosa. Po dwóch miesiącach od razu po jedzeniu był bek i nic więcej, ale nasz geniusz zdążył się przyzwyczaić i był istny Sajgon, jak mama nie chciała nosić 6-cio kilogramowego klocka przez 15 minut. Dlatego ja też jak ją już przyzwyczaiłam to tylko do głaskania, nucenia czy całowania, ale mała leżała wtedy w łóżeczku, a moje ręce i kręgosłup odpoczywały :)

Dla mnie priorytetem przez pierwszy miesiąc to nauczyć dziecko jeść co 3 godziny. Córkę nauczyłam, jak miała miesiąc mogłam ją spokojnie teściowej zostawić jechać na zakupy, romantyczną kolację, do kina czy po prostu do szkoły. A inne znajome dopiero 6-cio miesięczne dziecko mogły zostawić, bo między karmieniem na żądanie mógł ktoś wcisnąć dziecku zupkę albo coś innego.

madiiiii lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym kupić strój kąpielowy ciążowy;) Polecicie coś do 100 zł ?? Na allegro przeglądałam ale drogie;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

b0fc489ed311292cmed.jpg

wooooow, niezły :Dfaktycznie spory, nie da się nie zauwazyc :) ale pozytywnie to odbierz, pewnie nie jedna co u niej nie widac Ci będzie zazdrościć :D a dzidzia musi chciec duzo miejsca, a co ma sie cisnąć :)

a co znaczy według Belly? jest gdzies ile zazwyczaj rośnie w danym miesiącu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 16:02

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lulać w wózku miałam ochotę na okrągło. To wręcz taki odruch człowieka, żeby trochę pokołysać czy pojeździć nim. Ale teściowa mówiła, nie ucz jej tak i nie uczyłam. Wózek służył tylko do przemieszczania się i to też była słuszna decyzja, bo np. moja kuzynka tak przyzwyczaiła córkę, że ma dwa wózki, jeden w pokoju zamiast łóżeczka, drugi w samochodzie. Jak jadą w gości to mała musi mieć przecież "łóżeczko", mimo, że ma 19 miesięcy o.O

madiiiii lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki jak kaarolina:D ale u nas to sprawa nadbagażu sprzed ciąży :)))

Kaarolina lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieśmiało o wczorajszej wizycie...
    Wszystko super i na 100% (co mnie zdziwiło bo wcześniej nawet podejrzeń nie było bo nie miało to dla nas znaczenia) będzie chłopak :)

Na połówkowe gin wyśle mnie do specjalisty USG w dziedzinie kardiologii ciężarnych ??? powiedział że takie badanie będzie dokładniejsze i po co mam jemu płacić jak może wysłać mnie do najlepszego fachowca w dziedzinie... Któraś z Was też tak będzie miała?

Drugie pytanie jest raczej do dziewczyn z jakąś wiedzą medyczną : gin dla mojego i swojego spokoju zaproponował "szczepionkę" z surowic mojej i mojego męża. Ze względu na to iż uważa że moje poronienia były na tle choroby o charakterze autoimmunologicznym taka "szczepionka" może wzmocnić organizm i pomóc w donoszeniu ciąży. Czy któraś z Was się z tym spotkała?

Przepraszam za tak poważne pytania bo wcinam się w dyskusję o gotowaniu i farbowaniu włosów ale nie umiem znaleźć w necie żadnych danych a decyzję muszę podjąć do poniedziałku...

betina89, akuszerka89, Gosia19, BlackLuna, Kaarolina, verynice, Paula55, aswalda, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja nieśmiało o wczorajszej wizycie...
    Wszystko super i na 100% (co mnie zdziwiło bo wcześniej nawet podejrzeń nie było bo nie miało to dla nas znaczenia) będzie chłopak :)

Na połówkowe gin wyśle mnie do specjalisty USG w dziedzinie kardiologii ciężarnych ??? powiedział że takie badanie będzie dokładniejsze i po co mam jemu płacić jak może wysłać mnie do najlepszego fachowca w dziedzinie... Któraś z Was też tak będzie miała?

Drugie pytanie jest raczej do dziewczyn z jakąś wiedzą medyczną : gin dla mojego i swojego spokoju zaproponował "szczepionkę" z surowic mojej i mojego męża. Ze względu na to iż uważa że moje poronienia były na tle choroby o charakterze autoimmunologicznym taka "szczepionka" może wzmocnić organizm i pomóc w donoszeniu ciąży. Czy któraś z Was się z tym spotkała?

Przepraszam za tak poważne pytania bo wcinam się w dyskusję o gotowaniu i farbowaniu włosów ale nie umiem znaleźć w necie żadnych danych a decyzję muszę podjąć do poniedziałku...

gratulacje synka :)

kardiologiem sie nie przejmuj, jakby cos było nie tak to by powiedział. pewnie chce sie upewnic, wie, jaką miałas przeszłość to woli byc dokładny. i super, ze wysyła do specjalisty zamiast sam uwazac sie za najmądrzejszego, świetnie o nim świadczy.

niestety nie pomoge ze szczepionką, ale przeciez to forum głównie ciążowe a nie fryzjerskie czy kulinarne, to takie tematy i pytania jak Twoje są tu przeciez najwazniejsze :) mam nadzieje, ze któras będzie umiała pomóc

jovi81, betina89 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi przyznam się szczerze, że pierwszy raz słyszę o takiej szczepionce. Postaram się jakoś wybadać temat, ale nie obiecuję że uda mi się coś ustalić.

jovi81 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki:)

to ja tez troszkę poważniej dzisiaj..

muszę się u was podbudować wcześniej się nie żaliłam bo myślałam ze to normalne i minie z czasem, ale wszystko tylko się nasila w dodatku nie pozwala spać więc wyglądam jak zoombi ;/ mam dzisiaj dodatkową wizytę z powodu silnych buli brzucha i wymiotów takich po wszystkim dosłownie jakbym dopiero zaczynała ciąże co powoduje utratę wagi a teraz z tego co mówiła pani doktor powinnam albo ewentualnie stać w miejscu (co miało miejsce choćby na zeszłej wizycie) bo do najszczuplejszych nie należę i organizm sam sobie reguluje przyrost wagi albo powinno się już przybierać, kategorycznie nie chudnąć....chciała mnie lekarka jutro do szpitala wziąć na obserwacje ale ubłagałam najpierw wizytę prywatnie dzisiaj bagatela o 22..godzina lol ale ciesze się, ze mnie przyjmie bo do szpitala to mam takie podejście jak pewno i wy ;/ w razie konieczności oczywiście pójdę bez gadania, mam tylko nadzieję że to nic poważnego więc proszę mamuśki trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 16:32

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ