Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, trzymam kciuki! Koniecznie daj znać po wizycie.

jovi81, ja słyszałam o takiej jakby "szczepionce" ale u znajomych, którzy nie mogli zajść w ciążę, a jak już się udało, to dość szybko następowało poronienie. Z tego co wiem, kobieta miała przyjmować tę szczepionkę przed staraniami, ale nie wiem czy nie pokręciłam czegoś, bo nie chciałam być wścibska i nie dopytywałam się.
    A nie możesz zadzwonić do ginekologa z prośbą o podanie dokładnej, fachowej nazwy tego specyfiku? Może wtedy coś znajdziesz i sprawdzisz sobie w internecie co o tym piszą.

jovi81, BlackLuna lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka dostawała jakieś zastrzyki bo ona ma Rh- a jej mąż Rh+ i to było żeby konfliktu serologicznego w przyszłości uniknąć Ale nie wiem, to chyba nie o to chodzi.

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarolina, super brzuch, ja szczerze mówiąc z córcią miałam taki w 8-9 miesiącu, ale właśnie żałowałam, że tak późno, bo wcześniej ludzie nawet nie wiedzieli i np. tylko 2 razy ktoś mi ustąpił miejsca podczas całej ciąży czy inne tego typu miłe drobiazgi, które są bardzo przyjemne w tych 9-ciu miesiącach :)

Jovi, heh, to jak u nas. Nie mogliśmy uwierzyć, że to syn i dalej nie możemy, czekamy do następnej wizyty czy się coś nie zmieniło ;) Imię też było wybrane, a tu syn i konflikt w rodzinie :P

Ze szczepionką też nie pomogę niestety :(

jovi81 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Jak mi się nie chce a do szkoły muszę ruszać eh. Miłej soboty życzę:)

jovi81 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki. Jak mi się nie chcę ruszać z łóżka :( a za 4h mam gości i nie zrobiłam niczego co miałam wczoraj zrobić - taki leń mnie dopadł że aż wstyd. Więc teraz muszę cały dom wysprzątać, przygotować jedzenie i odświeżyć i ustawić meble w ogrodzie i wyczyścić grilla. Płakać mi się chce na samą myśl :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:

jovi81, ja słyszałam o takiej jakby "szczepionce" ale u znajomych, którzy nie mogli zajść w ciążę, a jak już się udało, to dość szybko następowało poronienie. Z tego co wiem, kobieta miała przyjmować tę szczepionkę przed staraniami, ale nie wiem czy nie pokręciłam czegoś, bo nie chciałam być wścibska i nie dopytywałam się.
    A nie możesz zadzwonić do ginekologa z prośbą o podanie dokładnej, fachowej nazwy tego specyfiku? Może wtedy coś znajdziesz i sprawdzisz sobie w internecie co o tym piszą.

Dzięki <3 właśnie wszędzie znajduję info o szczepionkach z limfocytów partnera dla par starających się ale nigdzie nie ma o szczepionkach dla kobiet w ciąży pozyskiwanej z krwi obojga, zadzwonię do gina i poproszę o dokładniejsze informacje :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Moja przyjaciółka dostawała jakieś zastrzyki bo ona ma Rh- a jej mąż Rh+ i to było żeby konfliktu serologicznego w przyszłości uniknąć Ale nie wiem, to chyba nie o to chodzi.
    Piszesz o immunoglobulinie antyD którą ja też dostawałam po poronieniach bo na to wszystko mam również z mężem konflikt RH- a RH+ :( ale to rzeczywiście nie o to ginowi teraz chodzi. Już mnie głowa boli od czytania w necie, przejadę się do kliniki do gina i wypytam dokładniej. Dzięki dziewczyny za zainteresowanie tematem , jesteście Kochane <3 Miłego weekendu :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja ledwo żyję wczorajsi goście mnie wykończyli :P moja ukochana Siostrzenica została na noc.. nie dała pospać bo co chwilę się budziła w nocy ;) chyba częściej niż Noworodki a ma już zaraz 5 lat :P jakieś koszmary Ją męczą.. więc ogólnie to spałam może ze 4 godzinki przez całą noc ;) ale i tak mam świetny humor, bo Jej uśmiech wynagradza wszystko <3
    Wczoraj potańczyłam sobie trochę z PS3 i dzisiaj umieram :D
    Życzę wszystkim udanej soboty :)
    BlackLuna daj znać co tam u Ciebie się dzieje! :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszytkim :)

blackLuna wszystkie tu czekamy na wieści od Ciebie. Mam nadzieje, że wszystko dobrze.

ja dzis z łóżka wstac nie moge. zwlokłam sie zrobic sniadanie i z powrotem pod kołderke. maz sie smieje ze zagotuje naszą dzidzie :) a dzis jedziemy na rodzinny obiad, ciesze sie, bo dawno nie widziałam bratanków moich, juz miesiąc minął, a wczesniej miałam ich co dzien- mieszkali 50 m ode mnie. tata dostał emeryture wczesniejszą po długich walkach w sądzie(2 lata sie sprawy ciągnęły) i chce uczcic takim bardziej uroczystym rodzinnym obiadem :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Jesteście kochane, dziękuję za wsparcie chociaż pewno powinno się mnie zlinczować za to, że jestem taka przewrażliwiona:)

Przepraszam, że nie napisałam już wczoraj, ale wróciłam późno i z tych wcześniejszych nerwów padłam zmęczona. Na szczęście wszystko w porządku, bule i wymioty nie zaszkodziły małej jest cała i zdrowa:), co do bóli to lekarka stawia jednak na problemy związane z trawieniem i przepełnione jelita, ( jak pisała stardust można to nazwać jelitówką;/) które po prostu bombardują macicę i ona tak reaguje wprowadzając mnie w błąd z moimi obawami. Na szczęście jest to bez konsekwencji dla dziecka czy ciąży, niestety cholernie bolesne z bólu mam kolki;/ co nie zmienia faktu,że jeżeli sobie z tym nie poradzimy lepiej nie będzie, a próbowałam już chyba wszystkiego;/ a co za tym idzie jeżeli wymioty nie ustąpią czeka mnie niestety już na poważnie skierowanie do szpitala;/ od początku ciąży przybrałam 3 kg i 3 kg straciłam;/ale z tym lekarka poczeka do naszej umówionej wizyty 16.04.

Kaarolina lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ciesze się ze z małą wszytsko dobrze, ale nie rozumiem co piszesz o tej jelitówce, tzn nie wypróżniasz się w ogóle i wszystko tam ci zawala?

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam dzisiaj do domu :D wczoraj po zabiegu byłam przerażona, krwawiłam, potem mnie uświadomili, że to normalne ;) jeszcze dochodzę do siebie, czuję się obolała.
    Dieta szpitalna mi służyła - schudłam 1kg :D

justyna14, Kaarolina, kark, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim:) ja po ciężkiej nocy z własnym mężem - jak nie chrapał to świstał i tak całą noc. Budziłam się 2 razy na siusiu i 7 razy do niego. o 4 i 7 już go nagrałam żeby mi uwierzył co on przez sen wyczynia. no szok! więc średnio się wyspałam :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba ciesze się bardzo, że wszystko dobrze się skończyło, w domu szybciej dojdziesz do siebie i nadrobisz ubytek w wadze:)

dba lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć dziewczynki:)

Jesteście kochane, dziękuję za wsparcie chociaż pewno powinno się mnie zlinczować za to, że jestem taka przewrażliwiona:)

Przepraszam, że nie napisałam już wczoraj, ale wróciłam późno i z tych wcześniejszych nerwów padłam zmęczona. Na szczęście wszystko w porządku, bule i wymioty nie zaszkodziły małej jest cała i zdrowa:), co do bóli to lekarka stawia jednak na problemy związane z trawieniem i przepełnione jelita, ( jak pisała stardust można to nazwać jelitówką;/) które po prostu bombardują macicę i ona tak reaguje wprowadzając mnie w błąd z moimi obawami. Na szczęście jest to bez konsekwencji dla dziecka czy ciąży, niestety cholernie bolesne z bólu mam kolki;/ co nie zmienia faktu,że jeżeli sobie z tym nie poradzimy lepiej nie będzie, a próbowałam już chyba wszystkiego;/ a co za tym idzie jeżeli wymioty nie ustąpią czeka mnie niestety już na poważnie skierowanie do szpitala;/ od początku ciąży przybrałam 3 kg i 3 kg straciłam;/ale z tym lekarka poczeka do naszej umówionej wizyty 16.04.

a co próbowałas na te jelita? od siebie moge polecic siemie lniane, śliwki, colon c. i lekka dieta, bez smażonego, tłustego, ostrego, gazowanego. na mnie tragicznie wręcz działa cebula. uwielbiam ją, ale co w ciąży zjem, to brzuch boli strasznie i mdłości pewne.
    a na wymioty, moze to smieszne, ale u mnie najlepszym sposobem jest położenie się zaraz po jedzeniu. tylko nie na płąsko, a takie wiesz, pół leżenie na łóżku będąc podparta poduszką. jak po kolacji chodziłam, zmywałam, to wymioty miałam gwarantowane. jak zjadłam cos lekkiego i sie połozyłam to mdliło, ale udawało sie bez wymiotów. i nie pije za duzo podczas/zaraz po posiłku. tez zauważyłąm, ze u mnie nasilało to wymioty. żadnych duzych posiłków i długich przerw. choc wiem jak ciężko jeść jak mdli i boli brzuch, to regularne jedzenie choc kilka gryzów na siłe pomagało mi.
    powodzenia, dbaj o siebie i mam nadzieje szpital Cie ominie :)

(PS. sama tak pisze i wciąż chudne, to jest dobre :) mam nadzieję, że u mnie tez juz koniec utraty wagi i wymiotów, choc wczoraj dała mała popalic znów)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    wróciłam dzisiaj do domu :D wczoraj po zabiegu byłam przerażona, krwawiłam, potem mnie uświadomili, że to normalne ;) jeszcze dochodzę do siebie, czuję się obolała.
    Dieta szpitalna mi służyła - schudłam 1kg :D

ciesze sie, ze juz jestes w domu :) nigdzie lepiej nie dochodzi sie do siebie :)

dba lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu lepiej się czuje :) nawet kręgosłup przestał boleć :) przez cały pobyt w szpitalu nie mogłam się załatwić ale już zaczynam czuć, że chyba zrobię za niedługo :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) jeden dzień tu zostawić was to trzeba nieźle nadrobić :

Ja się wczoraj przeziębiłam i walka z wiatrakami trwa córka znowu przywlekła coś z przedszkola jak pech to pech :( ale poprawiłam sobie humor kupując bluzeczkę w H&M i pisała któraś o spodniach ciążowych z H&M no to Ja je już wcześniej kupiłam i były co prawda drogie ale bardzo wygodne i wydają się solidne a to przez to że nie mogłam znaleść nic innego a za leniwa jestem żeby szukać :P

Justyna ne martw się nie jesteś sama z tym chrapaniem też mam męża i chrapie oj czasem nie da się wytrzymać ale jak go tam na boczek pchnę to jest dobrze nie wiem do kiedy to będzie działać ale nie poddaję się i zawsze szukam dobrego rozwiązania :)

Blackluna no dobrze że już wszystko ok :) oby się dobrze skończyło i wymioty przeszły

dba super że już po wszystkim to teraz cieszyć się i oszczędzać :)

dba, BlackLuna lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna, dba cieszę się ze u Was wszystko dobrze :)

dba, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    zrobilismy sobie tosty z mężem na kolacje ale się najadłam ;D W Bon Prix wiem, że są stroje ale nie w moim typie:(
    Ten mi się podoba;D ale powyżej 100zł:(
    http://www.okazje.info.pl/okazja/odziez-i-obuwie/asos-maternity-exclusive-swimwear-tankini-top-with-bow-front-197148,szczegoly.html

To tylko 17zł więcej, chyba lepiej dołożyć jesli Ci sie naprawde podoba.

Jeśli chodzi o chrapanie to też ma ten problem z narzeczonym, ale jak już tak chrapie, że nie moge usnąc to go poszturcham, żeby sie przekrecił i jest ok. A jeśli to za mało to po prostu go budze :)

Co tam dzisiaj na obiadzik pitrasicie?????????????
    Ja własnie wstawiłam serniczek do piekarnika a na na obiad miesko w sosie pieczorkowo warzywnym i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 11:17

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ