X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, trzymam kciuki! Koniecznie daj znać po wizycie.

jovi81, ja słyszałam o takiej jakby "szczepionce" ale u znajomych, którzy nie mogli zajść w ciążę, a jak już się udało, to dość szybko następowało poronienie. Z tego co wiem, kobieta miała przyjmować tę szczepionkę przed staraniami, ale nie wiem czy nie pokręciłam czegoś, bo nie chciałam być wścibska i nie dopytywałam się.
    A nie możesz zadzwonić do ginekologa z prośbą o podanie dokładnej, fachowej nazwy tego specyfiku? Może wtedy coś znajdziesz i sprawdzisz sobie w internecie co o tym piszą.

jovi81, BlackLuna lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka dostawała jakieś zastrzyki bo ona ma Rh- a jej mąż Rh+ i to było żeby konfliktu serologicznego w przyszłości uniknąć Ale nie wiem, to chyba nie o to chodzi.

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarolina, super brzuch, ja szczerze mówiąc z córcią miałam taki w 8-9 miesiącu, ale właśnie żałowałam, że tak późno, bo wcześniej ludzie nawet nie wiedzieli i np. tylko 2 razy ktoś mi ustąpił miejsca podczas całej ciąży czy inne tego typu miłe drobiazgi, które są bardzo przyjemne w tych 9-ciu miesiącach :)

Jovi, heh, to jak u nas. Nie mogliśmy uwierzyć, że to syn i dalej nie możemy, czekamy do następnej wizyty czy się coś nie zmieniło ;) Imię też było wybrane, a tu syn i konflikt w rodzinie :P

Ze szczepionką też nie pomogę niestety :(

jovi81 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Jak mi się nie chce a do szkoły muszę ruszać eh. Miłej soboty życzę:)

jovi81 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki. Jak mi się nie chcę ruszać z łóżka :( a za 4h mam gości i nie zrobiłam niczego co miałam wczoraj zrobić - taki leń mnie dopadł że aż wstyd. Więc teraz muszę cały dom wysprzątać, przygotować jedzenie i odświeżyć i ustawić meble w ogrodzie i wyczyścić grilla. Płakać mi się chce na samą myśl :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:

jovi81, ja słyszałam o takiej jakby "szczepionce" ale u znajomych, którzy nie mogli zajść w ciążę, a jak już się udało, to dość szybko następowało poronienie. Z tego co wiem, kobieta miała przyjmować tę szczepionkę przed staraniami, ale nie wiem czy nie pokręciłam czegoś, bo nie chciałam być wścibska i nie dopytywałam się.
    A nie możesz zadzwonić do ginekologa z prośbą o podanie dokładnej, fachowej nazwy tego specyfiku? Może wtedy coś znajdziesz i sprawdzisz sobie w internecie co o tym piszą.

Dzięki <3 właśnie wszędzie znajduję info o szczepionkach z limfocytów partnera dla par starających się ale nigdzie nie ma o szczepionkach dla kobiet w ciąży pozyskiwanej z krwi obojga, zadzwonię do gina i poproszę o dokładniejsze informacje :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Moja przyjaciółka dostawała jakieś zastrzyki bo ona ma Rh- a jej mąż Rh+ i to było żeby konfliktu serologicznego w przyszłości uniknąć Ale nie wiem, to chyba nie o to chodzi.
    Piszesz o immunoglobulinie antyD którą ja też dostawałam po poronieniach bo na to wszystko mam również z mężem konflikt RH- a RH+ :( ale to rzeczywiście nie o to ginowi teraz chodzi. Już mnie głowa boli od czytania w necie, przejadę się do kliniki do gina i wypytam dokładniej. Dzięki dziewczyny za zainteresowanie tematem , jesteście Kochane <3 Miłego weekendu :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja ledwo żyję wczorajsi goście mnie wykończyli :P moja ukochana Siostrzenica została na noc.. nie dała pospać bo co chwilę się budziła w nocy ;) chyba częściej niż Noworodki a ma już zaraz 5 lat :P jakieś koszmary Ją męczą.. więc ogólnie to spałam może ze 4 godzinki przez całą noc ;) ale i tak mam świetny humor, bo Jej uśmiech wynagradza wszystko <3
    Wczoraj potańczyłam sobie trochę z PS3 i dzisiaj umieram :D
    Życzę wszystkim udanej soboty :)
    BlackLuna daj znać co tam u Ciebie się dzieje! :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszytkim :)

blackLuna wszystkie tu czekamy na wieści od Ciebie. Mam nadzieje, że wszystko dobrze.

ja dzis z łóżka wstac nie moge. zwlokłam sie zrobic sniadanie i z powrotem pod kołderke. maz sie smieje ze zagotuje naszą dzidzie :) a dzis jedziemy na rodzinny obiad, ciesze sie, bo dawno nie widziałam bratanków moich, juz miesiąc minął, a wczesniej miałam ich co dzien- mieszkali 50 m ode mnie. tata dostał emeryture wczesniejszą po długich walkach w sądzie(2 lata sie sprawy ciągnęły) i chce uczcic takim bardziej uroczystym rodzinnym obiadem :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Jesteście kochane, dziękuję za wsparcie chociaż pewno powinno się mnie zlinczować za to, że jestem taka przewrażliwiona:)

Przepraszam, że nie napisałam już wczoraj, ale wróciłam późno i z tych wcześniejszych nerwów padłam zmęczona. Na szczęście wszystko w porządku, bule i wymioty nie zaszkodziły małej jest cała i zdrowa:), co do bóli to lekarka stawia jednak na problemy związane z trawieniem i przepełnione jelita, ( jak pisała stardust można to nazwać jelitówką;/) które po prostu bombardują macicę i ona tak reaguje wprowadzając mnie w błąd z moimi obawami. Na szczęście jest to bez konsekwencji dla dziecka czy ciąży, niestety cholernie bolesne z bólu mam kolki;/ co nie zmienia faktu,że jeżeli sobie z tym nie poradzimy lepiej nie będzie, a próbowałam już chyba wszystkiego;/ a co za tym idzie jeżeli wymioty nie ustąpią czeka mnie niestety już na poważnie skierowanie do szpitala;/ od początku ciąży przybrałam 3 kg i 3 kg straciłam;/ale z tym lekarka poczeka do naszej umówionej wizyty 16.04.

Kaarolina lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ciesze się ze z małą wszytsko dobrze, ale nie rozumiem co piszesz o tej jelitówce, tzn nie wypróżniasz się w ogóle i wszystko tam ci zawala?

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam dzisiaj do domu :D wczoraj po zabiegu byłam przerażona, krwawiłam, potem mnie uświadomili, że to normalne ;) jeszcze dochodzę do siebie, czuję się obolała.
    Dieta szpitalna mi służyła - schudłam 1kg :D

justyna14, Kaarolina, kark, madiiiii, jovi81 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim:) ja po ciężkiej nocy z własnym mężem - jak nie chrapał to świstał i tak całą noc. Budziłam się 2 razy na siusiu i 7 razy do niego. o 4 i 7 już go nagrałam żeby mi uwierzył co on przez sen wyczynia. no szok! więc średnio się wyspałam :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba ciesze się bardzo, że wszystko dobrze się skończyło, w domu szybciej dojdziesz do siebie i nadrobisz ubytek w wadze:)

dba lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć dziewczynki:)

Jesteście kochane, dziękuję za wsparcie chociaż pewno powinno się mnie zlinczować za to, że jestem taka przewrażliwiona:)

Przepraszam, że nie napisałam już wczoraj, ale wróciłam późno i z tych wcześniejszych nerwów padłam zmęczona. Na szczęście wszystko w porządku, bule i wymioty nie zaszkodziły małej jest cała i zdrowa:), co do bóli to lekarka stawia jednak na problemy związane z trawieniem i przepełnione jelita, ( jak pisała stardust można to nazwać jelitówką;/) które po prostu bombardują macicę i ona tak reaguje wprowadzając mnie w błąd z moimi obawami. Na szczęście jest to bez konsekwencji dla dziecka czy ciąży, niestety cholernie bolesne z bólu mam kolki;/ co nie zmienia faktu,że jeżeli sobie z tym nie poradzimy lepiej nie będzie, a próbowałam już chyba wszystkiego;/ a co za tym idzie jeżeli wymioty nie ustąpią czeka mnie niestety już na poważnie skierowanie do szpitala;/ od początku ciąży przybrałam 3 kg i 3 kg straciłam;/ale z tym lekarka poczeka do naszej umówionej wizyty 16.04.

a co próbowałas na te jelita? od siebie moge polecic siemie lniane, śliwki, colon c. i lekka dieta, bez smażonego, tłustego, ostrego, gazowanego. na mnie tragicznie wręcz działa cebula. uwielbiam ją, ale co w ciąży zjem, to brzuch boli strasznie i mdłości pewne.
    a na wymioty, moze to smieszne, ale u mnie najlepszym sposobem jest położenie się zaraz po jedzeniu. tylko nie na płąsko, a takie wiesz, pół leżenie na łóżku będąc podparta poduszką. jak po kolacji chodziłam, zmywałam, to wymioty miałam gwarantowane. jak zjadłam cos lekkiego i sie połozyłam to mdliło, ale udawało sie bez wymiotów. i nie pije za duzo podczas/zaraz po posiłku. tez zauważyłąm, ze u mnie nasilało to wymioty. żadnych duzych posiłków i długich przerw. choc wiem jak ciężko jeść jak mdli i boli brzuch, to regularne jedzenie choc kilka gryzów na siłe pomagało mi.
    powodzenia, dbaj o siebie i mam nadzieje szpital Cie ominie :)

(PS. sama tak pisze i wciąż chudne, to jest dobre :) mam nadzieję, że u mnie tez juz koniec utraty wagi i wymiotów, choc wczoraj dała mała popalic znów)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    wróciłam dzisiaj do domu :D wczoraj po zabiegu byłam przerażona, krwawiłam, potem mnie uświadomili, że to normalne ;) jeszcze dochodzę do siebie, czuję się obolała.
    Dieta szpitalna mi służyła - schudłam 1kg :D

ciesze sie, ze juz jestes w domu :) nigdzie lepiej nie dochodzi sie do siebie :)

dba lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu lepiej się czuje :) nawet kręgosłup przestał boleć :) przez cały pobyt w szpitalu nie mogłam się załatwić ale już zaczynam czuć, że chyba zrobię za niedługo :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) jeden dzień tu zostawić was to trzeba nieźle nadrobić :

Ja się wczoraj przeziębiłam i walka z wiatrakami trwa córka znowu przywlekła coś z przedszkola jak pech to pech :( ale poprawiłam sobie humor kupując bluzeczkę w H&M i pisała któraś o spodniach ciążowych z H&M no to Ja je już wcześniej kupiłam i były co prawda drogie ale bardzo wygodne i wydają się solidne a to przez to że nie mogłam znaleść nic innego a za leniwa jestem żeby szukać :P

Justyna ne martw się nie jesteś sama z tym chrapaniem też mam męża i chrapie oj czasem nie da się wytrzymać ale jak go tam na boczek pchnę to jest dobrze nie wiem do kiedy to będzie działać ale nie poddaję się i zawsze szukam dobrego rozwiązania :)

Blackluna no dobrze że już wszystko ok :) oby się dobrze skończyło i wymioty przeszły

dba super że już po wszystkim to teraz cieszyć się i oszczędzać :)

dba, BlackLuna lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna, dba cieszę się ze u Was wszystko dobrze :)

dba, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    zrobilismy sobie tosty z mężem na kolacje ale się najadłam ;D W Bon Prix wiem, że są stroje ale nie w moim typie:(
    Ten mi się podoba;D ale powyżej 100zł:(
    http://www.okazje.info.pl/okazja/odziez-i-obuwie/asos-maternity-exclusive-swimwear-tankini-top-with-bow-front-197148,szczegoly.html

To tylko 17zł więcej, chyba lepiej dołożyć jesli Ci sie naprawde podoba.

Jeśli chodzi o chrapanie to też ma ten problem z narzeczonym, ale jak już tak chrapie, że nie moge usnąc to go poszturcham, żeby sie przekrecił i jest ok. A jeśli to za mało to po prostu go budze :)

Co tam dzisiaj na obiadzik pitrasicie?????????????
    Ja własnie wstawiłam serniczek do piekarnika a na na obiad miesko w sosie pieczorkowo warzywnym i mizeria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 11:17

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ