X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi gratuluję synka <3 :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    jovi przyznam się szczerze, że pierwszy raz słyszę o takiej szczepionce. Postaram się jakoś wybadać temat, ale nie obiecuję że uda mi się coś ustalić.
    słowo "szczepionka" to chyba nie jest dobre określenie ale jakoś mi z wrażenia wyleciało sformułowanie jakiego użył gin, w skrócie mają mi i mężowi pograć krew coś z niej wytrącić i wstrzyknąć mi podskórnie, podaje się to najlepiej w granicach 16 - 20 tydzień, będę wdzięczna za wszelkie informacje :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    cześć mamuśki:)

to ja tez troszkę poważniej dzisiaj..

muszę się u was podbudować wcześniej się nie żaliłam bo myślałam ze to normalne i minie z czasem, ale wszystko tylko się nasila w dodatku nie pozwala spać więc wyglądam jak zoombi ;/ mam dzisiaj dodatkową wizytę z powodu silnych buli brzucha i wymiotów takich po wszystkim dosłownie jakbym dopiero zaczynała ciąże co powoduje utratę wagi a teraz z tego co mówiła pani doktor powinnam albo ewentualnie stać w miejscu (co miało miejsce choćby na zeszłej wizycie) bo do najszczuplejszych nie należę i organizm sam sobie reguluje przyrost wagi albo powinno się już przybierać, kategorycznie nie chudnąć....chciała mnie lekarka jutro do szpitala wziąć na obserwacje ale ubłagałam najpierw wizytę prywatnie dzisiaj bagatela o 22..godzina lol ale ciesze się, ze mnie przyjmie bo do szpitala to mam takie podejście jak pewno i wy ;/ w razie konieczności oczywiście pójdę bez gadania, mam tylko nadzieję że to nic poważnego więc proszę mamuśki trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj.

jesli Cię to pocieszy, to mnie tez często boli brzuch i tez wymiotuje, ale nie az tak mocno jak Ty. mimo wszystko waga spadła od ostatniej wizyty. u mnie gin powiedział, że zareaguje gdy wymioty będą częstsze niz 6 razy dziennie i ze jeszcze zdąże przytyc, żeby sie tym nie martwic. więc w sumie podejście zupełnie odwrotne.

tak czy inaczej będę trzymała kciuki,mam nadzieję szpital Cię ominie :) i daj prosze znac co lekarka powiedziała, moze mi sie cos przyda :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie martw się, ja tak mam od początku ciąży, bardzo często. Kilka dni w tygodniu. A właściwie zawsze tak miałam, na tydzień przed @ więc to pewnie z powiększającą się macicą ma coś wspólnego.

juz przestało kłuć:)))) uff starsznie to denerwujące było:)))))

• assantea Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    ja mam taki jak kaarolina:D ale u nas to sprawa nadbagażu sprzed ciąży :)))
    Pokaż swój,pokaż!:-) ja jutro rano też zrobię zdjęcie i pokaże:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a no taki brzuszek mam pewnie na koniec ciąży będę jak Słoniątko i tak to jest powód mojego nadbagażu z przed ciąży jak wspomniała akuszerka89 ale co zrobić i tak będę zadowolona z mojego brzusia bo jest tam mój cudowny Skarb <3 . A na wadze dopiero 2kg na plusie więc chyba nie jest tak źle :D
    Jovi gratuluję Synka !
    BlackLuna wszystko będzie dobrze na pewno! trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 18:04

BlackLuna, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja nieśmiało o wczorajszej wizycie...
    Wszystko super i na 100% (co mnie zdziwiło bo wcześniej nawet podejrzeń nie było bo nie miało to dla nas znaczenia) będzie chłopak :)

Na połówkowe gin wyśle mnie do specjalisty USG w dziedzinie kardiologii ciężarnych ??? powiedział że takie badanie będzie dokładniejsze i po co mam jemu płacić jak może wysłać mnie do najlepszego fachowca w dziedzinie... Któraś z Was też tak będzie miała?

Drugie pytanie jest raczej do dziewczyn z jakąś wiedzą medyczną : gin dla mojego i swojego spokoju zaproponował "szczepionkę" z surowic mojej i mojego męża. Ze względu na to iż uważa że moje poronienia były na tle choroby o charakterze autoimmunologicznym taka "szczepionka" może wzmocnić organizm i pomóc w donoszeniu ciąży. Czy któraś z Was się z tym spotkała?

Przepraszam za tak poważne pytania bo wcinam się w dyskusję o gotowaniu i farbowaniu włosów ale nie umiem znaleźć w necie żadnych danych a decyzję muszę podjąć do poniedziałku...
    mój ginek też jest specjalistą od wykrywania wad serca więc pewnie będzie na połówkowym będzie to dokładnie sprawdzał ;)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, bardzo mocno trzymam kciuki! Trzymaj się dzielnie i daj znać jak tam po wizycie. Oby to były jakieś przejściowe dolegliwości.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, ja dzisiaj z mega bólem głowy, do tego pokłuciłam sie z narzeczonym, nie wiem czy ja jestem wredna, czy to hormony czy może on jest za mało wyrozumiały... facety...

Jeśli chodzi o farbowanie włosów to ja tez sobie niedawno zakupiłam farbę, teraz z sztynki stanę się rudą zołzą :)- farba loreal preference.

Kaaroina- cudowny brzusio, już sie nie moge doczekać kiedy ja bede miala taki, jak ostatnio byłam u gina to siedziała kobietka z takim własnie brzuszkiem, nie mogłam sie przestać na nią gapić, aż mi głupio troszke było :)

Betina89 jeśli chodzi o stroje kąpielowe i ogólnie o garderobę dla ciężarówek to sprzedawcy niestety straaasznie nas wykorzystują, wiadomo, że trzeba sie ubrać, ubranko nie posłuży nam długo a ceny niestety sa często kosmiczne. Wiem, że w bon prixie mają stroje dla ciężarówek- http://www.bonprix.pl/kategoria/1726/na-plaze/

Jovi81 gratuluje synka, u mnie też najprawdopodobniej bedzie synek, masz już imie????

BlackLuna- trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie :)

betina89, Kaarolina lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja Wam się pochwale swoim według Belly 5cio miesięcznym brzuszkiem <3

b0fc489ed311292cmed.jpg

Wow jestem na tym samym etapie jak Ty i nawet w polowie tak mi nie urosl:( zazdroszcze Bo u ciebie to od razu widac ze nosisz dziecko a na mnie mam wrazenie ze jak ktos popatrzy to pomysli ze za duzo zjadlam :p a kopie cie juz mocno?

jovi81 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

Jovi81 gratuluje synka, u mnie też najprawdopodobniej bedzie synek, masz już imie????

Tak, Emilia :) nie zastanawiałam się nad męskim imieniem bo mój mąż oświadczył mi w 10 tc że będzie córka i będzie miała na imię Emilia :) jego mina wczoraj w gabinecie była bezcenna :) roboczo do brzuszka mówimy od wczoraj Franek :) a czas pokaże

kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna: trzymam kciuki, musi być dobrze <3

xvg47yr.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia...hmmm ładnie :)

jovi81 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi gratuluję Synka :)
    BlackLuna trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze!!!!

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, jutro według belly zaczynam 19 tydzień. Boże ni się obejrzę a już będę musiała jechać na porodówkę :D

Nelus, aswalda, Patu, karolcia:)))), kark, akuszerka89, justyna14 lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilismy sobie tosty z mężem na kolacje ale się najadłam ;D W Bon Prix wiem, że są stroje ale nie w moim typie:(
    Ten mi się podoba;D ale powyżej 100zł:(
    http://www.okazje.info.pl/okazja/odziez-i-obuwie/asos-maternity-exclusive-swimwear-tankini-top-with-bow-front-197148,szczegoly.html

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna a to jednak nie jelitówka? Trzymam kciuki żeby szybko przeszło i wszystko ok było :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, synka gratuluję :) musi być Emil jak nic :P a nasze dyskusje o farbach do włosów olej, są rzeczy ważne i ważniejsze - a relacje z wizyt są chyba najważniejsze :)

betina89, jovi81, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wow jestem na tym samym etapie jak Ty i nawet w polowie tak mi nie urosl:( zazdroszcze Bo u ciebie to od razu widac ze nosisz dziecko a na mnie mam wrazenie ze jak ktos popatrzy to pomysli ze za duzo zjadlam :p a kopie cie juz mocno?
    hmm to różnie jest czasami ciągle mnie smyra a czasami cisza po kilka dni ale to dlatego że jest wciśnięty w prawym boku i ginekolog powiedział,że przez to jest mniej aktywny i trzeba poczekać aż bardziej mi się wysunie :)

Nelus lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna! Ja taki brzuch nie wiem kiedy będę miała, póki co wyglądam jakbym się najadła.. ewentualnie jakby mnie lekko wzdęło.

Blackluna ja gdyby nie leki nadal bym rzygała jak kot po wszystkim, może warto iść do szpitala przynajmniej na kroplówki i zapewne dadzą Ci leki, bo ile można. Mi pomimo leków mdłości przez ostatni tydzień się wzmogły i schudłam od niedzieli już pół kilo.

Jovi jak znajdę chwilę to też poszperam, może coś wynajdę o tej krwi.

Właśnie wróciłam z warsztatów "mamo to ja", warto było, pełno próbek (mleko, pampersy, witaminy w ciąży, witaminy dla dziecka, oliwka, krem) i wiedzy trochę :) do tego skarpetki i śliniaczek :D

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ