X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. humor już trochę lepszy. Z mężem pogodzona. I dzidziuch szaleje :)
    A zapomniałam Wam powiedzieć, że dostałam wczoraj od przyjaciółki koszulkę z nadrukiem głoszącym: "Jeśli ci ludzie to moja rodzina to ja nie wychodzę!" i taki rysunek dzidzi jak się zapiera rękoma i nogami w macicy, żeby nie wyjść :P Złośliwa małpa :P
    Dostałam też bodziaki - jedne w czerwono białe paski, a drugie żółte w białe grochy. Od razu mi się skojarzyły z wakacjami nad morzem i już sobie wyobraziłam jak moje dziecię śmiga w tym po plaży za ręce i ucieka przed falami.. Pięknie będzie w przyszłe lato :D choć pewnie w te bodziaki już synuś nie wejdzie :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrafię się śmiać a zaraz coś mi głupiego przychodzi do głowy i ryczę jak głupia...albo leże z M w łóżku on coś powie nie związanego ze mną a ja już się obrażam i znowu ryczę :P
    A co do tych strojów kąpielowych, fajna rzecz. Ale nad morze wybieram się w maju bo na okres wakacyjny nie mam co liczyć no i też stroju nie założę bo wiadomo jaka może być pogoda w takie miesiące (no nie liczę tych osób którzy planują wyjechać na wakacje nad inne morze). Zresztą coś wam powiem, wczoraj okazało się że moja mama wszystkie porody kończyła w 38 tygodniu, i teraz jak widzę swój kalendarz to 38 tydzień zaczyna mi się 15 sierpnia i tak sobie myślę czy to może być prawda i czy wogóle patrzycie na takie rzeczy, bo ja jestem w kropce, lekarz nic nie mówił, ja nic nie wiem i taka w sumie głupia się zrobiłam :(

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, cieszę się, że z maleństwem jest dobrze i mam nadzieję, że niedługo zaradzisz jakoś swoim męczącym dolegliwościom.

Ja wczoraj wieczorem tak jak niektóre z Was, też miałam jakiegoś doła i sobie przed spaniem trochę pochlipałam.
    A dziś obudziłam się z lekko bolącym gardłem, kaszlem i poczuciem jakbym miała oskrzela zawalone. Leczę się imbirem, miodem i cytryną. Prosiłam brata żeby nie sprowadzał swojej dziewczyny do nas jak jest chora, to nie, albo ją tu ściągał, albo sam do niej jeździł w efekcie czego od paru dni chodził chory, a dziś mnie się dostało :/ Wściekła jestem. Chociaż cały czas się łudzę, że to tylko efekt mojego wczorajszego popłakiwania...

A z brzuszkiem nie wypada iść popływać w stroju dwuczęściowym ? Pytam, bo nie jestem jakąś super fanką pływania, ale latem chętnie pochodzę na basen, tym bardziej dlatego, że mamy blisko domu. Nie chcę jednak specjalnie kupować na tę okazję nowego stroju, którego być może już nigdy nie założę.

BlackLuna lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    BlackLuna, cieszę się, że z maleństwem jest dobrze i mam nadzieję, że niedługo zaradzisz jakoś swoim męczącym dolegliwościom.

Ja wczoraj wieczorem tak jak niektóre z Was, też miałam jakiegoś doła i sobie przed spaniem trochę pochlipałam.
    A dziś obudziłam się z lekko bolącym gardłem, kaszlem i poczuciem jakbym miała oskrzela zawalone. Leczę się imbirem, miodem i cytryną. Prosiłam brata żeby nie sprowadzał swojej dziewczyny do nas jak jest chora, to nie, albo ją tu ściągał, albo sam do niej jeździł w efekcie czego od paru dni chodził chory, a dziś mnie się dostało :/ Wściekła jestem. Chociaż cały czas się łudzę, że to tylko efekt mojego wczorajszego popłakiwania...

A z brzuszkiem nie wypada iść popływać w stroju dwuczęściowym ? Pytam, bo nie jestem jakąś super fanką pływania, ale latem chętnie pochodzę na basen, tym bardziej dlatego, że mamy blisko domu. Nie chcę jednak specjalnie kupować na tę okazję nowego stroju, którego być może już nigdy nie założę.

Ja kupiłam strój bo ten poprzedni już się zużył bo często bywamy na basenach i teraz kupiłam sobie dwu częściowy a majtki o rozmiar większe ale krawcowa mi powiedziała że gaciurki mozna potem pomniejszyć gdyby co :) więc nie mam zamiaru się wstydzić iść z brzucholem na wierzchu wiele babek chodzi no to dlaczego Ja mam zakrywać brzuchola :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam zamiar isc w dwu częściowym jeśli będę mogła i miała okazje :) nad morze mamy niecałe 2 godziny drogi jak mały ruch to w sumie ledwo godzine sie przekroczy to jak wreszcie lekarz pozwoli to wyciągnę kiedys męża :)

ale tu dzis cisza, widac i u was piękna pogoda że na dworzu większość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 16:44

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też myślałam, że jak dam radę, to wbiję się w dwuczęściowy, bo czego tu się wstydzić...ale jak to powiedziałam, to teściowa jakoś dziwnie na mnie popatrzyła i powiedziała: "oczywiście, że powinnaś mieć jednoczęściowy na czas ciąży" :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jakby moja tesciowa miała mnie ubrac to bym pewnie wyglądała :P

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, witam się tak na koniec weekendu :) Mąż w końcu spędził cały weekend ze mną :) Pomagał mi w domku i nawet auto mi posprzątał..teraz zniknął z kolegą na siłownię :) Mam nadzieję, ze wszystkim Wam minął tak przyjemnie weekend jak i mi :) I że skorzystałyście z promyków słońca :) No nic, życzę Wam miłej reszty weekendu i "do usłyszenia" jutro! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    hehe jakby moja tesciowa miała mnie ubrac to bym pewnie wyglądała :P
    W sumie racja. Przypomniało mi się, jak kiedyś zaproponowała mi ciuch do chodzenia po domu taki, jaki ona ma. Nie musiałam odpowiadać, Mąż od razu wyraźnie zaprotestował haha :)

Wczoraj mama powiedziała mi, że widziała w sklepie truskawki w promocji, no to ponieważ wcześniej wygrabiałam liście z truskawek, ślinka mi pociekła na myśl o nich. Od razu pobiegłam do tego sklepu, niestety truskawki zostały wykupione :P Musiałam więc zadowolić się winogronami. Dziś po kościele nie darowałam sobie, poszłam do lidla i kupiłam, pycha! :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się humor poprawił, bo za 50zł kupiłam pakę ciuszków neutralnych w moim mieście, więc za przesyłkę płacić nie będę. Kobieta ma jeszcze dodatkowo parę rzeczy. Ale nakbardziej cieszą mnie jedne portki. Czarne w białe łapki :D :D :D

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po tych przejściach zablokowałam się w przeglądaniu i kupowaniu czegokolwiek... Chłopaki byli dzisiaj na spacerze, a ja cały dzień w domu... depresji dostaję...
    Jedyna dobra wiadomość - mąż naprawił mi laptopa i w końcu mam swojego :) kilka miesięcy nie był zalogowany w sieci i już hakerzy próbują mi się na niego włamać. Pojawił się nowy mac i od razu atak :/ po kilka razy na dzień :/

• doti77 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie.U nas zimno i pada deszcz.Leżę w łôżku popijam herbatkę.Przedwczoraj byłam ściąć włosy,bo miałam długie i mi wypadały.Tak czytam že w II trymestrze powinnam lepiej się czuć,a tu guzik.Mdłości minęły,ale za to bôle głowy,zaparcia,wzdécia ,zmiennośč humoru przyszły.O mojej twarzy nie wspomnę,czerwone plamy po dwóch stronach nosa,skôra mi schodzi,krostki też są.Mąż nastawił się na côrę z ostatniego usg wychodzi syn i jakoś nie może się z tym pogodzić.Kolejna wizyta 28.04.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 czasami takie omyłki się zdarzają, u nas mąż chce córkę, a dla mnie najważniejsze jest zdrowa dzidzia i donoszenie ciąży. Koleżanki mąż też chciał córkę, urodził się syn i facet oszalał na jego punkcie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti, ja znam odwrotny :P

• Nelus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko. Czy ktoras z was jest z zielonej gory I moze polecic usg 3D w tym miescie? Mialam robic polowkowe w anglii ale siostra jedzie samochodem z chlopakiem do jego rodziny I chce zabrac sie z nimi. Wygooglalam ze najlepsi sa dr laber albo dr herbich... Ale nie wiem kogo wybrac

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czesciej spotykalam sie z przypadkami ze mowili ze corka a urodzil sie synus :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są wyjątki teściowych które kroczą za modą ale akurat moja ubiera się na co dzień babcinie a od święta wytrzepie jakieś lepsze ubranie wyjątkowo :)

Ja znam odwrotny miała być córka a urodził się chłopak znajomym... jakie było ich zdziwienie hehe :)jesli chodzi o usg to chyba najlepiej poczekać zawsze do połówkowego tam powinno być już widać a tak lekarz chyba zgaduje :( bo mój mi powiedział że powie mi na tej kolejnej wizycie bo nie chce mnie w zmyłkę wprowadzić i zgadywać wiem że muszę trochę dłużej poczekać ale dam radę :) na szczęście mam spokój bo mąż chce niespodziankę :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28! Jejku! Ty już 21 tydzień! :) Dopiero zauważyłam, że tak daleko już :) Ale ten czas leci, co? :D połowę masz już za sobą :)

Fipsik, verynice lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo się dowiem jaka płeć 16 kwietnia, albo dopiero na połówkowym 20 maja :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ja właśnie też dziś jak zerknęłam na suwaczek Miki to szoku doznałam!

Jovi - wiadomo coś o tej surowicy? Jak będzie wyglądała ta "szczepionka" w ciąży i po co będzie?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ