X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam Wy tez niedługo dobijecie tak czas szybko pędzi:) Jak jak patrze na wagę to dopiero szoku doznaję i naprawdę nie wiem skąd to się bierze bo Ja sobie odmawiam słodyczy i wielu rzeczy czasem bardzo rzadko dam sie namówić na coś smażonego a waga sobie idzie ło hohoho :( mam nadzieje ze przystopuje bo jak nie to Ja zejdę na zawał przed porodem :P no i brzusio już duży i dupka rośnie i co mam zrobić ? :( Ja tylko błagam żeby się zmieścić w tych 16-17 kg jak poprzednim razem chyba poproszę Was o kciuki heh...:P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie.U nas zimno i pada deszcz.Leżę w łôżku popijam herbatkę.Przedwczoraj byłam ściąć włosy,bo miałam długie i mi wypadały.Tak czytam že w II trymestrze powinnam lepiej się czuć,a tu guzik.Mdłości minęły,ale za to bôle głowy,zaparcia,wzdécia ,zmiennośč humoru przyszły.O mojej twarzy nie wspomnę,czerwone plamy po dwóch stronach nosa,skôra mi schodzi,krostki też są.Mąż nastawił się na côrę z ostatniego usg wychodzi syn i jakoś nie może się z tym pogodzić.Kolejna wizyta 28.04.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?

mi jakies 2 tyg temu całą brode obsypało jakimiś krostkami, wygląda to jak jeden wielki czerwony placek w dodatku sie łuszczy i cały czas powieksza.Nie wiem jak mam sie tego pozbyć a w sob mam wesele:(((płakac mi chce!!!

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czemu do dermatologa nie poszłaś teraz to już ciężko bedzie chociaż spróbuj gdzieś moze prywatnie albo u ginka zapytaj on powinien ci coś przepisać

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie.U nas zimno i pada deszcz.Leżę w łôżku popijam herbatkę.Przedwczoraj byłam ściąć włosy,bo miałam długie i mi wypadały.Tak czytam že w II trymestrze powinnam lepiej się czuć,a tu guzik.Mdłości minęły,ale za to bôle głowy,zaparcia,wzdécia ,zmiennośč humoru przyszły.O mojej twarzy nie wspomnę,czerwone plamy po dwóch stronach nosa,skôra mi schodzi,krostki też są.Mąż nastawił się na côrę z ostatniego usg wychodzi syn i jakoś nie może się z tym pogodzić.Kolejna wizyta 28.04.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?

Znam dokladnie taki przypadek. Znajoma szoku doznala na porodowce. Dwoch lekarzy w trakcie ciazy jej mowilo ze chlopak bedzie, ubranka, wozek itp kupione dla chlopca a urodzila sie dziewczynka.

relg4z17djzzyjqt.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    .Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?
    Ja znam przypadek gdy rodzice i nawet lekarz był pewny że będzie chłopiec a miesiąc przed porodem niespodzianka - będzie dziewczynka! Na szczęście rodzice wyprawkę mieli w uniwersalnych kolorach :)

relg2n0a1g998ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    to czemu do dermatologa nie poszłaś teraz to już ciężko bedzie chociaż spróbuj gdzieś moze prywatnie albo u ginka zapytaj on powinien ci coś przepisać

do gin ide w czwartek a w sb wesele:( miałam nadzieje że zejdzie ale niestety...trza zakupić porzadny korektor:)

• hela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jakie sytuacje a ja wiekszosc ciuszkow typowo chlopiecych ;) mam nadzieje ze lekarz sie nie mylil ;) chociaz moje dzieciatko lezalo tak rozwalone ze nie bylo ciezko zobaczyc ze to chlopak ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w ten (bynajmniej u mnie) pochmurny wczesny poniedziałek;)

no i w pierwszym dniu 5 miesiąca, matko jak ten czas leci dopiero co początki były, a my ani się nie obejrzymy a będziemy tu miały piękne "wrześniowe portfolio" naszych kochanych i wyczekiwanych maluszków:)

udanych wizyt dzisiaj i w tym tygodniu:) co by te mamusie, które jeszcze wyczekują w napięciu już się dowiedziały co tam za mali lokatorzy w brzuszkach mieszkają:)

karolcia:)))), Fipsik lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    BlackLuna u mnie też pochmurno ;)
    I wszystko co dobre szybko się kończy.. dzisiaj Mężowy musi wrócić do pracy a tak się przyzwyczaiłam do Jego obecności...ale cóż zrobić jak ten króciutki urlopik się już skończył :)
    oczywiście trzymam kciukasy za najbliższe wizyty :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w pierwszym dniu 5 miesiąca ;) Leci ten czas że szok, jak się tak spojrzy ogólnie, ale od wizyty do wizyty ciągnie się niemiłosiernie :(

A pochwalę się Wam moim zdjęciem pt "Ewolucja M1 Marcela" :D
    6gehds.jpg

No i także trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu! :) Ja w środę idę odebrać wyniki z badań krwi genetycznych...

Kaarolina, akuszerka89, Gosia19, madiiiii, karolcia:)))), betina89, Mika 28, aswalda, assantea, Patu, kark, karm3lka, aleksa.wawa, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice piękny brzusio <3

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam w pochmurny poniedziałkowy ranek, też już w 5 m-cu wg BBF, szok! I chociaż nadal zachrypnięta i z bolącymi zatokami, to jednak w dobrym nastroju:) Verynice, Pięknie wygląda M1 Marcela :D

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i na 3 zdjęciach widać już dodatkowy element wyposażenia pokoju zdjęciowego:D

verynice, kark lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aaa no i na 3 zdjęciach widać już dodatkowy element wyposażenia pokoju zdjęciowego:D

Hehe no tak ;) złożyliśmy, żeby rodzicom i babci zaprezentować...i tak już zostało :) na razie wkładam do niego ubranka popraniu, przed prasowaniem itp ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice śliczny brzuszek :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Wasze zdjęcia brzuszków! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj przemywać to miejsce rumiankiem, działała łagodząco i przeciwbakteryjnie. Moja znajoma miała kiedyś taki łuszczący się placek na nodze i pomogły jej własnie kąpiele w rumianku.
    Z naturalnych sposobów, bardzo dobra jest tez maseczka z kurkumy -> http://kosmetyczne-pokusy.blogspot.com/2014/02/maseczka-z-kurkumy.html#.U0JDVfRdV8E
    karolcia:)))) wrote:
    mi jakies 2 tyg temu całą brode obsypało jakimiś krostkami, wygląda to jak jeden wielki czerwony placek w dodatku sie łuszczy i cały czas powieksza.Nie wiem jak mam sie tego pozbyć a w sob mam wesele:(((płakac mi chce!!!

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    do gin ide w czwartek a w sb wesele:( miałam nadzieje że zejdzie ale niestety...trza zakupić porzadny korektor:)
    mnie na takie krosty i łuszczące się dziwne rzeczy olejek bio-oil pomaga bardzo. Smaruję nim całą twarz na noc i rano wygląda pięknie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Może spróbuj przemywać to miejsce rumiankiem, działała łagodząco i przeciwbakteryjnie. Moja znajoma miała kiedyś taki łuszczący się placek na nodze i pomogły jej własnie kąpiele w rumianku.
    Z naturalnych sposobów, bardzo dobra jest tez maseczka z kurkumy -> http://kosmetyczne-pokusy.blogspot.com/2014/02/maseczka-z-kurkumy.html#.U0JDVfRdV8E

zaraz zaparzę rumianek:) faktycznie zapomniałam o tym złotym środku:))smaruje zwykłym kremem nivea, przestaje się łuszczyć, jeszcze tylko czerwonej plamy sie pozbyc do soboty i będzie super:))))

madiiiii lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dwuczesciowych nie widzialam, ale akurat dwuczesciowy moze byc niekoniecznie dla ciezarnych. na pewno sa jednoczesciowe, z odkrytymi plecami, ja kupilam wlasnie taki typowo na basen:
    http://www.decathlon.pl/C-623954-kostiumy-dla-przysz%C5%82ej-mamy

mnie się podobają takie z tymi bluzeczkami;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ