Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
oj tam Wy tez niedługo dobijecie tak czas szybko pędzi:) Jak jak patrze na wagę to dopiero szoku doznaję i naprawdę nie wiem skąd to się bierze bo Ja sobie odmawiam słodyczy i wielu rzeczy czasem bardzo rzadko dam sie namówić na coś smażonego a waga sobie idzie ło hohoho
mam nadzieje ze przystopuje bo jak nie to Ja zejdę na zawał przed porodem
no i brzusio już duży i dupka rośnie i co mam zrobić ?
Ja tylko błagam żeby się zmieścić w tych 16-17 kg jak poprzednim razem chyba poproszę Was o kciuki heh...
-
nick nieaktualnydoti77 wrote:Dzięki dziewczyny za pocieszenie.U nas zimno i pada deszcz.Leżę w łôżku popijam herbatkę.Przedwczoraj byłam ściąć włosy,bo miałam długie i mi wypadały.Tak czytam že w II trymestrze powinnam lepiej się czuć,a tu guzik.Mdłości minęły,ale za to bôle głowy,zaparcia,wzdécia ,zmiennośč humoru przyszły.O mojej twarzy nie wspomnę,czerwone plamy po dwóch stronach nosa,skôra mi schodzi,krostki też są.Mąż nastawił się na côrę z ostatniego usg wychodzi syn i jakoś nie może się z tym pogodzić.Kolejna wizyta 28.04.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?
mi jakies 2 tyg temu całą brode obsypało jakimiś krostkami, wygląda to jak jeden wielki czerwony placek w dodatku sie łuszczy i cały czas powieksza.Nie wiem jak mam sie tego pozbyć a w sob mam wesele:(((płakac mi chce!!! -
doti77 wrote:Dzięki dziewczyny za pocieszenie.U nas zimno i pada deszcz.Leżę w łôżku popijam herbatkę.Przedwczoraj byłam ściąć włosy,bo miałam długie i mi wypadały.Tak czytam že w II trymestrze powinnam lepiej się czuć,a tu guzik.Mdłości minęły,ale za to bôle głowy,zaparcia,wzdécia ,zmiennośč humoru przyszły.O mojej twarzy nie wspomnę,czerwone plamy po dwóch stronach nosa,skôra mi schodzi,krostki też są.Mąż nastawił się na côrę z ostatniego usg wychodzi syn i jakoś nie może się z tym pogodzić.Kolejna wizyta 28.04.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?
Znam dokladnie taki przypadek. Znajoma szoku doznala na porodowce. Dwoch lekarzy w trakcie ciazy jej mowilo ze chlopak bedzie, ubranka, wozek itp kupione dla chlopca a urodzila sie dziewczynka.
-
doti77 wrote:.Znacie przypadki ,że miał byc syn,a urodziła się côrka?
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:to czemu do dermatologa nie poszłaś teraz to już ciężko bedzie chociaż spróbuj gdzieś moze prywatnie albo u ginka zapytaj on powinien ci coś przepisać
do gin ide w czwartek a w sb wesele:( miałam nadzieje że zejdzie ale niestety...trza zakupić porzadny korektor:) -
Witam się dziewczynki w ten (bynajmniej u mnie) pochmurny wczesny poniedziałek;)
no i w pierwszym dniu 5 miesiąca, matko jak ten czas leci dopiero co początki były, a my ani się nie obejrzymy a będziemy tu miały piękne "wrześniowe portfolio" naszych kochanych i wyczekiwanych maluszków:)
udanych wizyt dzisiaj i w tym tygodniu:) co by te mamusie, które jeszcze wyczekują w napięciu już się dowiedziały co tam za mali lokatorzy w brzuszkach mieszkająkarolcia:)))), Fipsik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
BlackLuna u mnie też pochmurno
I wszystko co dobre szybko się kończy.. dzisiaj Mężowy musi wrócić do pracy a tak się przyzwyczaiłam do Jego obecności...ale cóż zrobić jak ten króciutki urlopik się już skończył
oczywiście trzymam kciukasy za najbliższe wizyty
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ja też się witam w pierwszym dniu 5 miesiąca
Leci ten czas że szok, jak się tak spojrzy ogólnie, ale od wizyty do wizyty ciągnie się niemiłosiernie
A pochwalę się Wam moim zdjęciem pt "Ewolucja M1 Marcela"
No i także trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu!Ja w środę idę odebrać wyniki z badań krwi genetycznych...
Kaarolina, akuszerka89, Gosia19, madiiiii, karolcia:)))), betina89, Mika 28, aswalda, assantea, Patu, kark, karm3lka, aleksa.wawa, Nelus lubią tę wiadomość
-
ja też się witam w pochmurny poniedziałkowy ranek, też już w 5 m-cu wg BBF, szok! I chociaż nadal zachrypnięta i z bolącymi zatokami, to jednak w dobrym nastroju:) Verynice, Pięknie wygląda M1 Marcela
verynice lubi tę wiadomość
-
aaa no i na 3 zdjęciach widać już dodatkowy element wyposażenia pokoju zdjęciowego:D
verynice, kark lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:aaa no i na 3 zdjęciach widać już dodatkowy element wyposażenia pokoju zdjęciowego:D
Hehe no takzłożyliśmy, żeby rodzicom i babci zaprezentować...i tak już zostało
na razie wkładam do niego ubranka popraniu, przed prasowaniem itp
-
nick nieaktualny
-
Może spróbuj przemywać to miejsce rumiankiem, działała łagodząco i przeciwbakteryjnie. Moja znajoma miała kiedyś taki łuszczący się placek na nodze i pomogły jej własnie kąpiele w rumianku.
Z naturalnych sposobów, bardzo dobra jest tez maseczka z kurkumy -> http://kosmetyczne-pokusy.blogspot.com/2014/02/maseczka-z-kurkumy.html#.U0JDVfRdV8E
karolcia:)))) wrote:mi jakies 2 tyg temu całą brode obsypało jakimiś krostkami, wygląda to jak jeden wielki czerwony placek w dodatku sie łuszczy i cały czas powieksza.Nie wiem jak mam sie tego pozbyć a w sob mam wesele:(((płakac mi chce!!!karolcia:)))) lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
karolcia:)))) wrote:do gin ide w czwartek a w sb wesele:( miałam nadzieje że zejdzie ale niestety...trza zakupić porzadny korektor:)
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Może spróbuj przemywać to miejsce rumiankiem, działała łagodząco i przeciwbakteryjnie. Moja znajoma miała kiedyś taki łuszczący się placek na nodze i pomogły jej własnie kąpiele w rumianku.
Z naturalnych sposobów, bardzo dobra jest tez maseczka z kurkumy -> http://kosmetyczne-pokusy.blogspot.com/2014/02/maseczka-z-kurkumy.html#.U0JDVfRdV8E
zaraz zaparzę rumianek:) faktycznie zapomniałam o tym złotym środku:))smaruje zwykłym kremem nivea, przestaje się łuszczyć, jeszcze tylko czerwonej plamy sie pozbyc do soboty i będzie super:))))madiiiii lubi tę wiadomość
-
hela wrote:dwuczesciowych nie widzialam, ale akurat dwuczesciowy moze byc niekoniecznie dla ciezarnych. na pewno sa jednoczesciowe, z odkrytymi plecami, ja kupilam wlasnie taki typowo na basen:
http://www.decathlon.pl/C-623954-kostiumy-dla-przysz%C5%82ej-mamy
mnie się podobają takie z tymi bluzeczkami;D