SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj... a Ja dziś nadal ten katar posiadam i trochę mnie głowa pobolewa podejrzewam że to zatoki (oby nie bo niedługo święta) i obie z córką leczymy się w domu :(na dworze z rana dziwna pogoda moze się jeszcze rozpogodzi

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas cieplutko i słonecznie;D Jadę do mamy na mrożoną kawę;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też ciepło... dalej mi smutno, czuję się mocno ograniczona :/ nie sądziłam, że będzie mi aż tak trudno...
    czekam na dzień bez jakiegokolwiek bólu... jedyne pocieszenie - już nie krwawię, ani nie plamię, szew chyba się dobrze przyjął.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie pięknie słoneczko świeci,aż chce sie wstawać :)
    Verynice piękny brzus:D

verynice lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Verynice super ewolucja :) wlasnie po takich zdjeciach nalepiej widac jak jak nasze brzuszki i dzieciaczki rosna :)

U mnie pogoda tez pod psem ale to norma :)

Ja tez smaruje co jakis czas buzie bio oilem i powiem wam ze dziala chyba lepei niz te wszystkie kremy. Wogole bio oil idzie u mnie hurtem :) zuzywam juz trzecie opakowanie :)

Zaraz pochwale sie swoim lokum dzidzi (plec najwczesniej poznamy 29.04)

2150f82.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 10:08

Gosia19, madiiiii, assantea, justyna14, stardust87, Patu, Kaarolina, karm3lka, aswalda, aleksa.wawa, mycha89, Mika 28, Nelus, Ewi25, kark, betina89, hela, zoi, verynice, Beataa25, doti77 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te brzuszki macie. Ja myślałam, że mam już duży jak na 19t, ale przy Was to się chowam :| No i zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko w porządku ze mną.. :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na 100% wszystko jest ok :) mnie wywalilo od poczatku i tez sie balam czy nie blizniaki albo cos innego.
    Ale teraz wiem ze ile kobiet tyle brzuszkow.

Kolezanka z pracy szla do porodu a wygladala jak by obiad zjadla :) na ulicy ja znajomi w 9 mies zaczepiali i pytali kiedy urodzila :)
    W swoim czasie nabierzesz albo bedziesz miala mniejszy brzus co tez jest fajne bo sie nie nameczysz :)

A mnie tylko dziwi ze moja waga ani drgnie.... Juz sprawdzalam na innej bo myslalam ze moja zle wazy ale nie... To jest dziwne.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wrzucam brzuch sprzed 5 minut, czyli 17tc+6;):
    34djtdu.jpg
    Ogólnie zbytnio się nie prezentuje, nawet wczoraj po prysznicu mąż z takim smutkiem i zawodem w głosie zapytał kiedy wreszcie będzie brzusio widać, a ja jak to baba w ciąży poryczałam się :P

Dziś mam wolne za 3 maja (:D :D :D)! Dlatego byczę się w domu i patrzę na wakacje :D Miał być Bałtyk w połowie maja, ale w sumie zaczęłam się zastanawiać jak z pogodą będzie... I aktualnie przeglądam oferty na Węgrzech :P

Kaarolina, stardust87, aleksa.wawa, Mika 28, Gosia19, akuszerka89, betina89, verynice lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

A pochwalę się Wam moim zdjęciem pt "Ewolucja M1 Marcela" :D

Też masz niezły ten brzuchol!! Ja bez śniadania mam malutki. Aaa, i widać zamienione psie posłanko na łóżeczko. gdzie psiaka wygoniliście? ;)

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeszcze troszke i sie doczekasz :) ja i bez sniadania mam taki bandzioch... Ciekawe co bedzie za 2 mies....

Ja jeszcze 3 tyg pracy i wolne do konca :) a potem 9mies conajmniej macierzynskiego :) oby przezyc te 3 tyg i labaaa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, że niby wszystkie w podobnym wieku ciążowym, a każdy brzuszek inny :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i ja sie pochwale brzuszkiem :)

przepraszam tylko że nie umalowana i nie uczesana, ale poranne zdjęcie :D

ps. dopiero po zdjęciu widze jak natychmiast musze umyc lustro!

2u9r52r.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:01

Paula55, kark, Nelus, assantea, mycha89, Mika 28, Gosia19, stardust87, Kaarolina, Ewi25, akuszerka89, aleksa.wawa, betina89, hela, zoi, verynice, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest piekne :) ile kobiet tyle brzuszkow :)

Patu a czujesz juz maluszka???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    I to jest piekne :) ile kobiet tyle brzuszkow :)

Patu a czujesz juz maluszka???

2 razy poczułam delikatnie. pierwszy raz kilka dni temu, drugi raz w sobote. a od soboty cisza. wiem, że te początkowe ruchy nie muszą byc regularne i moze byc kilka dni spokoju, ale czekam z niecierpliwością kiedy znow da znac ze zyje :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego małego nie czuje jeszcze i mimo że wiem że tak może być to oczywiście już zaczęłam się denerwować czy oby wszystko z Ignasiem w porządku...

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie fajne te brzusie :) kark, swoim się nie przejmuj, jak zacznie w końcu rosnąć, to nie nadążysz ze zdjęciami ;) Swoją drogą ja też muszę sobie cyknąć zdjęcie, obiecałam sobie, że raz w tygodniu będę robić...

Paula55, widzę, że nie wyjęłaś jeszcze kolczyka. Kiedy chcesz to zrobić ? Nic się nie dzieje z dziurką ? Ja wyjęłam kolczyk w trakcie starań i teraz tęsknię za swoim, a dziurka mnie wnerwia :P

Żłopię tę herbatę z miodem i cytryną i chyba poprawy nie ma, bo dziś jeszcze bardziej czuję jakbym miała coś na oskrzelach :( A czasami chrypię jak jakiś pijak. No nic, tak to bym się pewnie dalej leczyła sama, ale boję się, że to bardziej się rozwinie i wtedy skończy się antybiotykiem, tak więc idę po południu do lekarza rodzinnego, niech mnie zbada i coś poradzi. Boję się :( Dzidzi chyba też się nie podoba mój stan, bo o ile wczoraj raz kiedy czułam pukanie, to dziś od rana dość często czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:16

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez wam pokaze moje male mieszkanko:) przepraszam ze takie rozneglizowane ale tylko takie mam najnowsze. 17 tydzien

erd8xc.jpg

Patu, Paula55, Mika 28, Gosia19, Kaarolina, Ewi25, akuszerka89, kark, aleksa.wawa, betina89, hela, verynice, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ja swojego małego nie czuje jeszcze i mimo że wiem że tak może być to oczywiście już zaczęłam się denerwować czy oby wszystko z Ignasiem w porządku...

jak rozmiawiałam z bratową, to ona pierwsze ruchy poczuła dopiero w 20 tygodniu z pierwszym a w 18 tyg z drugim dzieckiem, więc spokojnie, na pewno juz nie długo i Twoje malenstwo sie odezwie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podobnie jak nelus, za linię biustu brzuch jeszcze nie wyszedł. Na ulicy mijam zarówno panie, jak i panów z większym bebzolem.

akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    to moze i ja sie pochwale brzuszkiem :)

przepraszam tylko że nie umalowana i nie uczesana, ale poranne zdjęcie :D

ps. dopiero po zdjęciu widze jak natychmiast musze umyc lustro!

2u9r52r.jpg

Masz piekny brzuszek, taka pileczka ;)

201703012752.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ