X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj... a Ja dziś nadal ten katar posiadam i trochę mnie głowa pobolewa podejrzewam że to zatoki (oby nie bo niedługo święta) i obie z córką leczymy się w domu :(na dworze z rana dziwna pogoda moze się jeszcze rozpogodzi

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas cieplutko i słonecznie;D Jadę do mamy na mrożoną kawę;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też ciepło... dalej mi smutno, czuję się mocno ograniczona :/ nie sądziłam, że będzie mi aż tak trudno...
    czekam na dzień bez jakiegokolwiek bólu... jedyne pocieszenie - już nie krwawię, ani nie plamię, szew chyba się dobrze przyjął.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie pięknie słoneczko świeci,aż chce sie wstawać :)
    Verynice piękny brzus:D

verynice lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Verynice super ewolucja :) wlasnie po takich zdjeciach nalepiej widac jak jak nasze brzuszki i dzieciaczki rosna :)

U mnie pogoda tez pod psem ale to norma :)

Ja tez smaruje co jakis czas buzie bio oilem i powiem wam ze dziala chyba lepei niz te wszystkie kremy. Wogole bio oil idzie u mnie hurtem :) zuzywam juz trzecie opakowanie :)

Zaraz pochwale sie swoim lokum dzidzi (plec najwczesniej poznamy 29.04)

2150f82.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 10:08

Gosia19, madiiiii, assantea, justyna14, stardust87, Patu, Kaarolina, karm3lka, aswalda, aleksa.wawa, mycha89, Mika 28, Nelus, Ewi25, kark, betina89, hela, zoi, verynice, Beataa25, doti77 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te brzuszki macie. Ja myślałam, że mam już duży jak na 19t, ale przy Was to się chowam :| No i zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko w porządku ze mną.. :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na 100% wszystko jest ok :) mnie wywalilo od poczatku i tez sie balam czy nie blizniaki albo cos innego.
    Ale teraz wiem ze ile kobiet tyle brzuszkow.

Kolezanka z pracy szla do porodu a wygladala jak by obiad zjadla :) na ulicy ja znajomi w 9 mies zaczepiali i pytali kiedy urodzila :)
    W swoim czasie nabierzesz albo bedziesz miala mniejszy brzus co tez jest fajne bo sie nie nameczysz :)

A mnie tylko dziwi ze moja waga ani drgnie.... Juz sprawdzalam na innej bo myslalam ze moja zle wazy ale nie... To jest dziwne.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wrzucam brzuch sprzed 5 minut, czyli 17tc+6;):
    34djtdu.jpg
    Ogólnie zbytnio się nie prezentuje, nawet wczoraj po prysznicu mąż z takim smutkiem i zawodem w głosie zapytał kiedy wreszcie będzie brzusio widać, a ja jak to baba w ciąży poryczałam się :P

Dziś mam wolne za 3 maja (:D :D :D)! Dlatego byczę się w domu i patrzę na wakacje :D Miał być Bałtyk w połowie maja, ale w sumie zaczęłam się zastanawiać jak z pogodą będzie... I aktualnie przeglądam oferty na Węgrzech :P

Kaarolina, stardust87, aleksa.wawa, Mika 28, Gosia19, akuszerka89, betina89, verynice lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

A pochwalę się Wam moim zdjęciem pt "Ewolucja M1 Marcela" :D

Też masz niezły ten brzuchol!! Ja bez śniadania mam malutki. Aaa, i widać zamienione psie posłanko na łóżeczko. gdzie psiaka wygoniliście? ;)

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeszcze troszke i sie doczekasz :) ja i bez sniadania mam taki bandzioch... Ciekawe co bedzie za 2 mies....

Ja jeszcze 3 tyg pracy i wolne do konca :) a potem 9mies conajmniej macierzynskiego :) oby przezyc te 3 tyg i labaaa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, że niby wszystkie w podobnym wieku ciążowym, a każdy brzuszek inny :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i ja sie pochwale brzuszkiem :)

przepraszam tylko że nie umalowana i nie uczesana, ale poranne zdjęcie :D

ps. dopiero po zdjęciu widze jak natychmiast musze umyc lustro!

2u9r52r.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:01

Paula55, kark, Nelus, assantea, mycha89, Mika 28, Gosia19, stardust87, Kaarolina, Ewi25, akuszerka89, aleksa.wawa, betina89, hela, zoi, verynice, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest piekne :) ile kobiet tyle brzuszkow :)

Patu a czujesz juz maluszka???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    I to jest piekne :) ile kobiet tyle brzuszkow :)

Patu a czujesz juz maluszka???

2 razy poczułam delikatnie. pierwszy raz kilka dni temu, drugi raz w sobote. a od soboty cisza. wiem, że te początkowe ruchy nie muszą byc regularne i moze byc kilka dni spokoju, ale czekam z niecierpliwością kiedy znow da znac ze zyje :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego małego nie czuje jeszcze i mimo że wiem że tak może być to oczywiście już zaczęłam się denerwować czy oby wszystko z Ignasiem w porządku...

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie fajne te brzusie :) kark, swoim się nie przejmuj, jak zacznie w końcu rosnąć, to nie nadążysz ze zdjęciami ;) Swoją drogą ja też muszę sobie cyknąć zdjęcie, obiecałam sobie, że raz w tygodniu będę robić...

Paula55, widzę, że nie wyjęłaś jeszcze kolczyka. Kiedy chcesz to zrobić ? Nic się nie dzieje z dziurką ? Ja wyjęłam kolczyk w trakcie starań i teraz tęsknię za swoim, a dziurka mnie wnerwia :P

Żłopię tę herbatę z miodem i cytryną i chyba poprawy nie ma, bo dziś jeszcze bardziej czuję jakbym miała coś na oskrzelach :( A czasami chrypię jak jakiś pijak. No nic, tak to bym się pewnie dalej leczyła sama, ale boję się, że to bardziej się rozwinie i wtedy skończy się antybiotykiem, tak więc idę po południu do lekarza rodzinnego, niech mnie zbada i coś poradzi. Boję się :( Dzidzi chyba też się nie podoba mój stan, bo o ile wczoraj raz kiedy czułam pukanie, to dziś od rana dość często czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:16

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez wam pokaze moje male mieszkanko:) przepraszam ze takie rozneglizowane ale tylko takie mam najnowsze. 17 tydzien

erd8xc.jpg

Patu, Paula55, Mika 28, Gosia19, Kaarolina, Ewi25, akuszerka89, kark, aleksa.wawa, betina89, hela, verynice, karolcia:)))), aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ja swojego małego nie czuje jeszcze i mimo że wiem że tak może być to oczywiście już zaczęłam się denerwować czy oby wszystko z Ignasiem w porządku...

jak rozmiawiałam z bratową, to ona pierwsze ruchy poczuła dopiero w 20 tygodniu z pierwszym a w 18 tyg z drugim dzieckiem, więc spokojnie, na pewno juz nie długo i Twoje malenstwo sie odezwie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podobnie jak nelus, za linię biustu brzuch jeszcze nie wyszedł. Na ulicy mijam zarówno panie, jak i panów z większym bebzolem.

akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    to moze i ja sie pochwale brzuszkiem :)

przepraszam tylko że nie umalowana i nie uczesana, ale poranne zdjęcie :D

ps. dopiero po zdjęciu widze jak natychmiast musze umyc lustro!

2u9r52r.jpg

Masz piekny brzuszek, taka pileczka ;)

201703012752.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ