SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziekuje za takie bimbalki :( juz w kazdym staniku mi sie wylewaja, a jak beda jeszcze wieksze to po karmieniu pewnie niezly wiszacy flak z samej skory zostanie :P moja gora ciala nijak sie ma do dolu :/
    a to fakt, jest co ogladac, moze sa jacys zboczency i maniacy brzuchatek nas tu podgladaja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 14:03

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no powariowaly :) oby lepiej nas nikt nie podgladal :)
    Ja sie musze na dzis pozegnac bo zbieram sie do pracy.

Milego dnia i do jutra dziewczyny :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hela- ale masz bimbałki, ciut nie moje:P
    A teraz Was zastrzelę - jakby wchodził na nasze forum jakiś facet to dopiero miałby radoche z tylu gołych bab :PPPP

ha ha ha :D rozbawiłas mnie nieźle, ale taka prawda :D chociaż juz nie długo pójdzie sobie na plaże i bedzie mógł patrzec do woli :)

hela- a ile ja bym dała za taki biust :) a mój mąż skakałby z radości :P juz czasem ze śmiechem wypomina mi, że go oszukałam, bo mówiłam ze w ciąży rośnie a tu nic, stoi sobie w miejscu i ani drgnie.
    po prostu inny kształt brzuszka, ale nie wyglądasz grubo. a po ciąży pewnie szybko wrócisz do dawnej figury :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 zazdroszczę brzuszka! Ja mam taki jak Neluś:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, mam tak samo jak Ty z brzuchem.. Znikła mi talia i jakaś taka nalana się zrobiłam w okolicy pępka. Trochę mi odstaje z przodu, ale ogólnie zrobił się cały duży, a nie fajna piłeczka z przodu :| Ale wzięłam się za ćwiczenia i mam nadzieję, że talia powróci lada moment :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to dostałam ostatnio książkę "Księga imion" Marka Skierkowskiego. Jest tam pochodzenie imienia, znaczenie i charakterystyka osób noszących to imię. Nie możemy uwierzyć z mężem jak wiele się zgadza, choć ja osobiście nigdy nie wierzyłam, że imię ma coś wspólnego z charakterem. Ale w jakiś 95% przypadków naszych znajomych opis charaktery zgadza się całkowicie :)
    A Wy wierzycie w te zależności? Wybierając imię patrzycie na te charakterystyki?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio trafiłam przypadkowo na opis imienia Damian-czyli mojego męża, co do słowa się zgadza:) muszę o Brajanie poczytać:) A i Brajan pisze się Brayan lub Bryan, my spolszczyliśmy żeby dziecko nie miało problemów :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 ja nazywając syna nie czytałam takich rzeczy, ja wiedziałam jak będzie miał na imię zanim zaszłam w ciążę :D
    Dziewczyny ładne brzuszki macie :)
    Ja kolczyk wyciągnęłam w szpitalu po tym jak mnie ordynator ochrzanił ;) i jakoś nie chce mi się już go zakładać, ale wkładam go raz dziennie żeby dziurka nie zarosła.

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale znam tez kilka osób o tym samym imieniu które są swoim dokładnym przeciwienstwem :) więc tak sceptycznie raczej podchodze do tych opisów. za to lubie czytac co znaczy dane imie w języku z którego pochodzi. np wybrane przez nas Iga to ogien. i sie smiejemy ze pewnie da nam popalic :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie leniwy dzionek, a jak czytam, że część z Was do pracy chodzi codziennie, to gratuluję wytrwałości. Mnie rano o 6.00 nikt by z łóżka nie wyciągnął :)

Pogoda u mnie dziś w miare, słońca nie ma ale ciepło:)

Pytanko mam, od kiedy na usg 3D można się zapisywać, bo chciałabym przed świętami ale nie wiem czy za wcześnie nie będzie.
    Jakbym się zapisała na 16-17.04 to byłby 17t1/2d, nie za wcześnie? bo bardzo chce już płeć poznać:)

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o płec, to myśle nie będzie miał lekarz problemu jeśli sie prawidłowo ustawi.a co do zdjęć na pamiątke, to jeśli chcesz pójść tylko raz poszłabym nieco później jak twarzyczka będzie wyraźniejsza, ale wtedy z kolei jest większe i juz ciężko uchwycic całą sylwetke i duzo zależy jak sie ułozy. więc zależy co jest wazniejsze dla Ciebie :) jesli tylko płec to będzie w sam raz :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiś błąd mają na belly, przez 20 min nie mogłam tu wejść:/ może kopiują Wasze zdjęcia :) tak jak któraś pisała :)

właśnie sama nie wiem, na 3D ide dla własnej przyjemności, bo kolejne usg bede miałą dopiero pewnie pod koniec maja, więc za długo czekać:)
    musze z moim mężem pogadać

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jakiś błąd mają na belly, przez 20 min nie mogłam tu wejść:/ może kopiują Wasze zdjęcia :) tak jak któraś pisała :)

właśnie sama nie wiem, na 3D ide dla własnej przyjemności, bo kolejne usg bede miałą dopiero pewnie pod koniec maja, więc za długo czekać:)
    musze z moim mężem pogadać

tez bym nie wytrzymała :) podziwiam dziewczyny, które mają w ciąży standardowe 3 usg, nie dałabym rady tak :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za każdym razem standardowe usg :) wiecej mi nie potrzeba jakoś :)
    i wybraliśmy imię dla chłopca - -Michał

betina89, assantea, verynice lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie ładne te brzusie, muszę się zebrać i wstawić zdjęcie swojego bo też już go widać :) A tak poza tym to mam jednego jedynego szwagra ale tak mnie irytuje ten chłop że nie idzie z nim wytrzymać. Jeszcze takiego typa w rodzinie nie było. Muszę się zająć czymś żeby o nim nie myśleć.

betina89 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki dziewczyny:)

ja niestety nie będę się chwalić moim, po pierwszej ciąży cały w rozstępach pod sam pępek, już nico wyblakły ale jednak;/ i tez bym was niepotrzebnie wystraszyła tylko:)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade na wizyte. bardzo prosze trzymać kciuki :) dam znac po, ale wróce dość późno pewnie.

betina89, BlackLuna lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza. Osłuchowo jest o.k., ale gardło nie wygląda dobrze. Zalecił Argentin-t, Prenalen, Stodal i inhalacje, a jak w ciągu 2 dni nie przejdzie, to czeka mnie antybiotyk :( Obym się wykurowała.

Dziewczyny, jak już robiłam badanie na toksoplazmoze i wiem, że nigdy tego nie przechodziłam, a lekarz mówił, że mam teraz powtórzyć badanie, to które z tych dwóch (IgG,IgM) powinnam wykonać? Czy mimo wszystko znowu mam robić oba?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może dla pewności wykonaj oba...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jako drugi raz zrobić IgM :))

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ