X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa. Na to jadę:

Aleksandra: Posiada dość skomplikowaną osobowość - z jednej strony ma zdolności przywódcze, z drugiej nie wykazuje wystarczające3j inicjatywy, aby je wykorzystać. Jest niezmiernie towarzyska, lubi otaczać się dużą gromadą ludzi i być w centum uwagi. Ponad wszystko jest jednak ogromną marzycielką, co więcej, jej marzenia potrafią się często i niespodziewanie spełniać. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: hipopotam

Nataniel: Brak (jest Natalian, ale to coś innego)

Sebastian: Jest mężczyzną bardzo kulturalnym, o jasnym spojrzeniu na rzeczywistość i bardzo silnej osobowości. potrafi być często uparty i próbować żyć kosztem innych. stara się znajdować sobie zawsze pożyteczne zajęcie. Potrafi być również rozsądny i przedsiębiorczy. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: lis

Mateusz: jest mężczyzną konserwatywnym, zawsze godnym zaufania. Chętnie udziela dobrych rad, jest rozsądny, wymowny i towarzyski. Posiada subtelne poczucie humoru, które zjednuje mu przyjaciół. Ma talenty i zamiłowania artystyczne do ambitnej sztuki i literatury. Jest niezwykle oddany domowi i rodzinie. KOLOR: błękitny, ZWIERZĘ: pies.

Źródło: Marek Skierkowski, "Księga imion", Wydawnictwo Olesiejuk, Warszawa 2013

hela lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Witam Dziewczyny widzę że z wczoraj mam trochę do nadrobienia.. Ale zrobię to trochę później bo od wczoraj leże w szpitalu i nadal nie najlepiej się czuję..
    a co się dzieje? :O

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Kaarolina co się stało??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Działa. Na to jadę:

Aleksandra: Posiada dość skomplikowaną osobowość - z jednej strony ma zdolności przywódcze, z drugiej nie wykazuje wystarczające3j inicjatywy, aby je wykorzystać. Jest niezmiernie towarzyska, lubi otaczać się dużą gromadą ludzi i być w centum uwagi. Ponad wszystko jest jednak ogromną marzycielką, co więcej, jej marzenia potrafią się często i niespodziewanie spełniać. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: hipopotam

Nataniel: Brak (jest Natalian, ale to coś innego)

Sebastian: Jest mężczyzną bardzo kulturalnym, o jasnym spojrzeniu na rzeczywistość i bardzo silnej osobowości. potrafi być często uparty i próbować żyć kosztem innych. stara się znajdować sobie zawsze pożyteczne zajęcie. Potrafi być również rozsądny i przedsiębiorczy. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: lis

Mateusz: jest mężczyzną konserwatywnym, zawsze godnym zaufania. Chętnie udziela dobrych rad, jest rozsądny, wymowny i towarzyski. Posiada subtelne poczucie humoru, które zjednuje mu przyjaciół. Ma talenty i zamiłowania artystyczne do ambitnej sztuki i literatury. Jest niezwykle oddany domowi i rodzinie. KOLOR: błękitny, ZWIERZĘ: pies.

Źródło: Marek Skierkowski, "Księga imion", Wydawnictwo Olesiejuk, Warszawa 2013
    dzięki :) Aleksandra to idealne połączenie moje i męża :) pasuje

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Ewi25, ja chciałam zrobić piaskowanie miesiąc temu, to moja dentystka się nie zgodziła i zaproponowała mi tylko zwykłe czyszczenie. Powiedziała, że niby nie ma przeciwwskazań, ale to jest pod dużym ciśnieniem i wolałaby wstrzymać się aż urodzę. Nie wiem konkretnie o co jej chodziło.

Przy piaskowaniu można naruszyć dziąsła i krwawią (mi krwawiły), a w ciąży mamy więcej krwi, przez co mogą się zdarzać krwawienia z nosa, dziąseł itp. Jak naruszy mocno może się krwotok zrobić, może o to jej chodzi.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Witam Dziewczyny widzę że z wczoraj mam trochę do nadrobienia.. Ale zrobię to trochę później bo od wczoraj leże w szpitalu i nadal nie najlepiej się czuję..
    Napisz coś więcej, bo się martwimy, co się stało?

7w3d 💔
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Karolina mam nadzieję że wszystko będzie oki.Ja mam syna Mateusza i zgadza się taki jest.Obudziłam się z bólem głowy coś mnie rozgrzewa,oby nie jakieś choróbsko,a i zakatarzona jestem mega.Może zasnę.Póżniej się odezwę.Pa

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Zapisałam się na usg 4d na przyszły wtorek:)może troche wcześniej ale chce już wiedzieć co tam siedzi i zobaczyć dokładnie moją kruszynkę :)

Ja na 4D idę w przyszły poniedziałek :) też juz się nie mogę doczekać żeby wiedzieć co za człek we mnie siedzi :) Co prawda jutro mam wizytę, ale myślę, ze nie zrobi mi usg tym razem.

Karolina co się dzieje? Daj znać bo martwimy sie o ciebie :(

Dziewczyny śliczne te wasze brzuszki i jakie zróżnicowane! Kark powiem szczerzę, że trochę ci zazdroszczę braku brzuszka, mnie już mocno wybrzuszyło i już się męczę, a wiem że teraz brzuszek wydaje mi sie duży a jak w sierpniu pomyślę o kwietniowym brzuszku to będę się sama z siebie smiać ze myślałam ze jest teraz duży bo duży to on dopiero będzie ;)

Miłego dnia wam życzę :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana :)

zapowiada się piękny słoneczny dzień:)

patu, super wiadomość:) ciesze się że wszystko idzie w dobrym kierunku, teraz już musi być tylko lepiej:)

Quatriona, o tym samym ostatnio myślałam, że czas dosłownie przecieka nam przez palce i to nie tylko odnośnie ciąży :) ani się nie obejrzę a będę na półmetku jak Ty potem już tylko bliżej niż dalej i zanim się człowiek zorientuję będzie trzymać swoje maleństwo na rękach :)

Odnośnie księgi imion też takową mam, ale nie te o której pisałyście. "Księga Imion Polskich" może ma już kilka lat, ale posłużyła mi ,moim znajomym a rodzina często się śmiała jak trafnie opisane w niej imiona odwzorowują zachowanie czy charakter danej osoby (wiadomo w granicach rozsądku) :) podzielili też w niej imiona na te które pasują do danego znaku zodiaku :) to akurat tak dla zabawy:)

Marceli / Marcel w księgach z imionami przeważnie podana jest ta pierwsza "wersja". Marcel to jak się nie mylę forma francuska tego samego imienia. W Polsce poprawna jest forma Marceli. Tak samo Wincent, w Polsce poprawna jest forma Wincenty.
    Co nie znaczy, że nie można nadać imienia w takiej formie :)
    po prostu urzędnicy nie znają podstawowych zasad tworzenia imion :)

justyna14, link do tabelki, nie zapomnij zapisać :P

....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:18

Patu, Quatriona lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    161dlrt.jpg

Przy Waszych to ja nie wyglądam jak w ciąży :( Na mamazone napisali, że brzuch może mi już przeszkadzać w spaniu, ale ja taki potrafiłam mieć po świętach, jak się kilka dni żre i żre..

karolcia:)))), hela, Paula55, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mamusie, wczoraj miałam problemy, żeby dodać posta.... a więc nadrabiam dziś:
    - Fipsik - pies ma przesunięte legowisko trochę pod okno ;) a sam sobie wyjął jedną część i przesunął w przerwę między szczytem łóżeczka a ścianą i tam się chowa ;) idzie tam rura od grzejnika więc jeszcze bardziej go to cieszy :)

- wczoraj była u mnie koleżanka i pożyczyła mi na kilka dni detektor tętna płodu ;) udało mi się w miarę szybko znaleźć Marcela, pieknie mu serducho biło ;) wyraźnie i głośno

Życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty, Karola daj znać co się stało, ze wylądowałaś w szpitalu!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;)

Karolina co się stało? Napisz proszę choć kilka słów jak będziesz mogła bo wszystkie tu się martwimy o Ciebie.

9 godzina a ja wciąż w łóżku no pięknie. Chyba muszę zacząć dzień od kawy bo w życiu nie wstane ;)

Mam męża Mateusza ale zbyt się nie zgadza z opisem szczególnie o sztuce ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż ma na imię Marek, ja Daria a syn będzie Marcel, same krótkie, wyraźne imiona z "r" :D :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, oj nie martw się kobito jeszcze zapewne cię "wybije" na końcówce :) każdy brzuszek ma własne tempo:) ważne że jego lokator rośnie silnie i zdrowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:16

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może cały czas będzie mniejszy i będę miała mniej problemów przez to ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój dzisiejszy brzuszek :) Mój rośnie jak na drożdżach, ale podobno przy trzecim dziecku może tak być.

1609792_536300236489994_8983457101598259022_n.jpg

verynice, Fipsik, Patu, karolcia:)))), Nelus, betina89, madiiiii, Paula55, aswalda, Kaarolina, akuszerka89, kark, jovi81, aleksa.wawa, Beataa25 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Przy Waszych to ja nie wyglądam jak w ciąży :( Na mamazone napisali, że brzuch może mi już przeszkadzać w spaniu, ale ja taki potrafiłam mieć po świętach, jak się kilka dni żre i żre..
    Fipsik faktycznie malutki ten twój brzuszek ale pewnie jeszcze nadgoni.
    To ja pochwalę się swoim co prawda zdjęcie z przed tygodnia ale nic się nie zmieniło narazie:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:38

Fipsik, karolcia:)))), Nelus, betina89, aswalda, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nieduży masz :) Patrzę na zdjęcia, to od 15 tyg się nie zmienił mój :)

Quatriona lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój i się wydawał spory a brat pyta czy juz widać. Mówię ze tak juz ładnie rośnie a ten patrzy i stwierdza ze jakbym zjadła porządny obiad :D nie ma to jak starszy brat ;)

Szonka śliczny brzuszek ;) a jak starsze rodzeństwo? Cieszy się z malucha? Sama zawsze chciałam mieć 3 dzieci ale ta ciąża tak daje w kość ze się poważnie zastanawiam czy dam radę typu lezenie czy szpital jak 2 dzieci w domu. Zobaczymy za kilka lat ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :)
    Ostatnio jakoś zaginęłam, ale już się chyba znalazłam :P
    Czytałam was oczywiście codziennie, co by nie narobić sobie za dużo zaległości :)
    Bardzo cieszę się z waszych udanych wizyt, oczywiście siedzę, podziwiam i nazachwycać się nie mogę waszymi brzuszkami :)

Fipsik ja mam mniejszy od Twojego :/ ale spoko nadrobimy :D

Po antybiotyku gin kazał mi zrobić badanie moczu i zadzwonić z wynikami. Wczoraj zrobiłam oczywiście dalej infekcja i kazał mi dzisiaj przyjść między 16- 17 (przyjmie mnie między pacjentkami). Wiem, że infekcja może zagrażać maleństwu, ale jego reakcja, że szybko trzeba się tym zająć, jakoś wywołała we mnie ogromny niepokój :(

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ