Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Działa. Na to jadę:
Aleksandra: Posiada dość skomplikowaną osobowość - z jednej strony ma zdolności przywódcze, z drugiej nie wykazuje wystarczające3j inicjatywy, aby je wykorzystać. Jest niezmiernie towarzyska, lubi otaczać się dużą gromadą ludzi i być w centum uwagi. Ponad wszystko jest jednak ogromną marzycielką, co więcej, jej marzenia potrafią się często i niespodziewanie spełniać. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: hipopotam
Nataniel: Brak (jest Natalian, ale to coś innego)
Sebastian: Jest mężczyzną bardzo kulturalnym, o jasnym spojrzeniu na rzeczywistość i bardzo silnej osobowości. potrafi być często uparty i próbować żyć kosztem innych. stara się znajdować sobie zawsze pożyteczne zajęcie. Potrafi być również rozsądny i przedsiębiorczy. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: lis
Mateusz: jest mężczyzną konserwatywnym, zawsze godnym zaufania. Chętnie udziela dobrych rad, jest rozsądny, wymowny i towarzyski. Posiada subtelne poczucie humoru, które zjednuje mu przyjaciół. Ma talenty i zamiłowania artystyczne do ambitnej sztuki i literatury. Jest niezwykle oddany domowi i rodzinie. KOLOR: błękitny, ZWIERZĘ: pies.
Źródło: Marek Skierkowski, "Księga imion", Wydawnictwo Olesiejuk, Warszawa 2013
hela lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Witam Dziewczyny widzę że z wczoraj mam trochę do nadrobienia.. Ale zrobię to trochę później bo od wczoraj leże w szpitalu i nadal nie najlepiej się czuję..
-
stardust87 wrote:Działa. Na to jadę:
Aleksandra: Posiada dość skomplikowaną osobowość - z jednej strony ma zdolności przywódcze, z drugiej nie wykazuje wystarczające3j inicjatywy, aby je wykorzystać. Jest niezmiernie towarzyska, lubi otaczać się dużą gromadą ludzi i być w centum uwagi. Ponad wszystko jest jednak ogromną marzycielką, co więcej, jej marzenia potrafią się często i niespodziewanie spełniać. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: hipopotam
Nataniel: Brak (jest Natalian, ale to coś innego)
Sebastian: Jest mężczyzną bardzo kulturalnym, o jasnym spojrzeniu na rzeczywistość i bardzo silnej osobowości. potrafi być często uparty i próbować żyć kosztem innych. stara się znajdować sobie zawsze pożyteczne zajęcie. Potrafi być również rozsądny i przedsiębiorczy. KOLOR: niebieski, ZWIERZĘ: lis
Mateusz: jest mężczyzną konserwatywnym, zawsze godnym zaufania. Chętnie udziela dobrych rad, jest rozsądny, wymowny i towarzyski. Posiada subtelne poczucie humoru, które zjednuje mu przyjaciół. Ma talenty i zamiłowania artystyczne do ambitnej sztuki i literatury. Jest niezwykle oddany domowi i rodzinie. KOLOR: błękitny, ZWIERZĘ: pies.
Źródło: Marek Skierkowski, "Księga imion", Wydawnictwo Olesiejuk, Warszawa 2013Aleksandra to idealne połączenie moje i męża
pasuje
stardust87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
AniaDS wrote:Ewi25, ja chciałam zrobić piaskowanie miesiąc temu, to moja dentystka się nie zgodziła i zaproponowała mi tylko zwykłe czyszczenie. Powiedziała, że niby nie ma przeciwwskazań, ale to jest pod dużym ciśnieniem i wolałaby wstrzymać się aż urodzę. Nie wiem konkretnie o co jej chodziło.
Przy piaskowaniu można naruszyć dziąsła i krwawią (mi krwawiły), a w ciąży mamy więcej krwi, przez co mogą się zdarzać krwawienia z nosa, dziąseł itp. Jak naruszy mocno może się krwotok zrobić, może o to jej chodzi. -
Witam.Karolina mam nadzieję że wszystko będzie oki.Ja mam syna Mateusza i zgadza się taki jest.Obudziłam się z bólem głowy coś mnie rozgrzewa,oby nie jakieś choróbsko,a i zakatarzona jestem mega.Może zasnę.Póżniej się odezwę.Pa
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
justyna14 wrote:Zapisałam się na usg 4d na przyszły wtorek:)może troche wcześniej ale chce już wiedzieć co tam siedzi i zobaczyć dokładnie moją kruszynkę
Ja na 4D idę w przyszły poniedziałekteż juz się nie mogę doczekać żeby wiedzieć co za człek we mnie siedzi
Co prawda jutro mam wizytę, ale myślę, ze nie zrobi mi usg tym razem.
Karolina co się dzieje? Daj znać bo martwimy sie o ciebie
Dziewczyny śliczne te wasze brzuszki i jakie zróżnicowane! Kark powiem szczerzę, że trochę ci zazdroszczę braku brzuszka, mnie już mocno wybrzuszyło i już się męczę, a wiem że teraz brzuszek wydaje mi sie duży a jak w sierpniu pomyślę o kwietniowym brzuszku to będę się sama z siebie smiać ze myślałam ze jest teraz duży bo duży to on dopiero będzie
Miłego dnia wam życzę -
witam z rana
zapowiada się piękny słoneczny dzień
patu, super wiadomośćciesze się że wszystko idzie w dobrym kierunku, teraz już musi być tylko lepiej:)
Quatriona, o tym samym ostatnio myślałam, że czas dosłownie przecieka nam przez palce i to nie tylko odnośnie ciążyani się nie obejrzę a będę na półmetku jak Ty potem już tylko bliżej niż dalej i zanim się człowiek zorientuję będzie trzymać swoje maleństwo na rękach
Odnośnie księgi imion też takową mam, ale nie te o której pisałyście. "Księga Imion Polskich" może ma już kilka lat, ale posłużyła mi ,moim znajomym a rodzina często się śmiała jak trafnie opisane w niej imiona odwzorowują zachowanie czy charakter danej osoby (wiadomo w granicach rozsądku)podzielili też w niej imiona na te które pasują do danego znaku zodiaku
to akurat tak dla zabawy:)
Marceli / Marcel w księgach z imionami przeważnie podana jest ta pierwsza "wersja". Marcel to jak się nie mylę forma francuska tego samego imienia. W Polsce poprawna jest forma Marceli. Tak samo Wincent, w Polsce poprawna jest forma Wincenty.
Co nie znaczy, że nie można nadać imienia w takiej formie
po prostu urzędnicy nie znają podstawowych zasad tworzenia imion
justyna14, link do tabelki, nie zapomnij zapisać
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:18
Patu, Quatriona lubią tę wiadomość
-
Przy Waszych to ja nie wyglądam jak w ciążyNa mamazone napisali, że brzuch może mi już przeszkadzać w spaniu, ale ja taki potrafiłam mieć po świętach, jak się kilka dni żre i żre..
karolcia:)))), hela, Paula55, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość
-
Ojj mamusie, wczoraj miałam problemy, żeby dodać posta.... a więc nadrabiam dziś:
- Fipsik - pies ma przesunięte legowisko trochę pod oknoa sam sobie wyjął jedną część i przesunął w przerwę między szczytem łóżeczka a ścianą i tam się chowa
idzie tam rura od grzejnika więc jeszcze bardziej go to cieszy
- wczoraj była u mnie koleżanka i pożyczyła mi na kilka dni detektor tętna płoduudało mi się w miarę szybko znaleźć Marcela, pieknie mu serducho biło
wyraźnie i głośno
Życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty, Karola daj znać co się stało, ze wylądowałaś w szpitalu! -
Hej wszystkim
Karolina co się stało? Napisz proszę choć kilka słów jak będziesz mogła bo wszystkie tu się martwimy o Ciebie.
9 godzina a ja wciąż w łóżku no pięknie. Chyba muszę zacząć dzień od kawy bo w życiu nie wstane
Mam męża Mateusza ale zbyt się nie zgadza z opisem szczególnie o sztuce -
Fipsik, oj nie martw się kobito jeszcze zapewne cię "wybije" na końcówce
każdy brzuszek ma własne tempo:) ważne że jego lokator rośnie silnie i zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:16
verynice lubi tę wiadomość
-
A to mój dzisiejszy brzuszek
Mój rośnie jak na drożdżach, ale podobno przy trzecim dziecku może tak być.
verynice, Fipsik, Patu, karolcia:)))), Nelus, betina89, madiiiii, Paula55, aswalda, Kaarolina, akuszerka89, kark, jovi81, aleksa.wawa, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:
Przy Waszych to ja nie wyglądam jak w ciążyNa mamazone napisali, że brzuch może mi już przeszkadzać w spaniu, ale ja taki potrafiłam mieć po świętach, jak się kilka dni żre i żre..
To ja pochwalę się swoim co prawda zdjęcie z przed tygodnia ale nic się nie zmieniło narazie:Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:38
Fipsik, karolcia:)))), Nelus, betina89, aswalda, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość
-
To mój i się wydawał spory a brat pyta czy juz widać. Mówię ze tak juz ładnie rośnie a ten patrzy i stwierdza ze jakbym zjadła porządny obiad
nie ma to jak starszy brat
Szonka śliczny brzuszeka jak starsze rodzeństwo? Cieszy się z malucha? Sama zawsze chciałam mieć 3 dzieci ale ta ciąża tak daje w kość ze się poważnie zastanawiam czy dam radę typu lezenie czy szpital jak 2 dzieci w domu. Zobaczymy za kilka lat
-
Witajcie dziewuszki
Ostatnio jakoś zaginęłam, ale już się chyba znalazłam
Czytałam was oczywiście codziennie, co by nie narobić sobie za dużo zaległości
Bardzo cieszę się z waszych udanych wizyt, oczywiście siedzę, podziwiam i nazachwycać się nie mogę waszymi brzuszkami
Fipsik ja mam mniejszy od Twojegoale spoko nadrobimy
Po antybiotyku gin kazał mi zrobić badanie moczu i zadzwonić z wynikami. Wczoraj zrobiłam oczywiście dalej infekcja i kazał mi dzisiaj przyjść między 16- 17 (przyjmie mnie między pacjentkami). Wiem, że infekcja może zagrażać maleństwu, ale jego reakcja, że szybko trzeba się tym zająć, jakoś wywołała we mnie ogromny niepokój