X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witajcie dziewuszki :)
    Ostatnio jakoś zaginęłam, ale już się chyba znalazłam :P
    Czytałam was oczywiście codziennie, co by nie narobić sobie za dużo zaległości :)
    Bardzo cieszę się z waszych udanych wizyt, oczywiście siedzę, podziwiam i nazachwycać się nie mogę waszymi brzuszkami :)

Fipsik ja mam mniejszy od Twojego :/ ale spoko nadrobimy :D

Po antybiotyku gin kazał mi zrobić badanie moczu i zadzwonić z wynikami. Wczoraj zrobiłam oczywiście dalej infekcja i kazał mi dzisiaj przyjść między 16- 17 (przyjmie mnie między pacjentkami). Wiem, że infekcja może zagrażać maleństwu, ale jego reakcja, że szybko trzeba się tym zająć, jakoś wywołała we mnie ogromny niepokój :(
    już się martwiłam o Ciebie... Dobrze, że wróciłaś. A doktor dobrze, że reaguje - tylko się nie denerwuj, bo to niepotrzebne i niewskazane. :*

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust spokojnie nie zginę :P
    Jakoś przez ten tydzień miałam takiego...może dół to za dużo powiedziane, ale coś mnie wzięło. Ale koniec z tym, nie dam się :)
    A wizytę jakoś przeżyję...muszę

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś dziwnie się czuję :( jakos tak ten humor gdzieś się zapodział:( i katar mnie męczy czy te grypy mogą już się skończyć? bo Ja w tej ziemie rekordy popełniam w chorowaniu:( tylko się boję że znowu na antybiotyku się skończy :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika biedulko :* ale tylko katar cię męczy?

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Zdrowka wszystkim chorusianym.... Ja za to w nocy i nad ranem mialam okropny bol glowy :( musialam wziac pol apapu :(

Ja za to zaszczepilam sie na grype i nic ale to nic mnie nie rusza poki co :) wszyscy dokola choruja a ja zdrowa jak rybka :) warto bylo :) normalnie powinnam juz ze 3 razy chorowac w tym okresie :)

Milego dnia wszystkim :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    To mój i się wydawał spory a brat pyta czy juz widać. Mówię ze tak juz ładnie rośnie a ten patrzy i stwierdza ze jakbym zjadła porządny obiad :D nie ma to jak starszy brat ;)

Szonka śliczny brzuszek ;) a jak starsze rodzeństwo? Cieszy się z malucha? Sama zawsze chciałam mieć 3 dzieci ale ta ciąża tak daje w kość ze się poważnie zastanawiam czy dam radę typu lezenie czy szpital jak 2 dzieci w domu. Zobaczymy za kilka lat ;)

Starsze rodzeństwo juz nie może się doczekać maluszka, One bardzo chciały mieć młodsze rodzeNstwo i urabiały mnie razem z mężem na długo zanim zaszłam w ciążę :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Rzeczywiście wczoraj coś nasze Belly nie działało. Wczoraj miałam straszny dzień, miałam dzwona na parkingu, masakra jak się zdenerwowałam. Na szczęście nic mi się nie stało ale co strachu się najadłam to moje.
    Mam do was pytanko czym się rózni USG 3D 4D?

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już któraś chyba pytała o te różnice 3D/4D, ale chyba nie było odpowiedzi - nikt nie wie :P
    A jak siedzicie w domu i nie macie co robić to polecam TLC - od rana do (chyba) 17 leci cykl "Macierzyństwo bez lukru". Lecą same programy o ciężarnych, nastoletnich matkach, porodach, programy o wychowaniu dzieci itd. Już wczoraj oglądałam, nie mogłam się oderwać :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać bez szczepionki i od roku jeszcze nic mnie nie wzięło;))

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg 4d różni się od 3d tym, że obraz widziany jest w ruchu. też się zastanawiałam wczoraj i znalazłam to :)
    http://www.youtube.com/watch?v=OBV7i9zRAto

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaaaaaaaaaa, czyli fajne jest te 4D, dokładnie widać jak maluszek się rusza.
    stardust87 mogłabyś sprawdzić imię Cezary?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:54

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Mika biedulko :* ale tylko katar cię męczy?
    na szczęście tylko katar i trochę zatoki pobolewały ale wszystko stoi od paru dni moze mi jakoś przejdzie a jutro z córką do lekarza bo ona to samo i jeszcze kaszel ma:(ale i tak żle się czuję jakoś tak słabo a mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia i do załatwienia niedługo święta a my wyjeżdżamy i to tacy wszyscy schorowani :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Już któraś chyba pytała o te różnice 3D/4D, ale chyba nie było odpowiedzi - nikt nie wie :P
    A jak siedzicie w domu i nie macie co robić to polecam TLC - od rana do (chyba) 17 leci cykl "Macierzyństwo bez lukru". Lecą same programy o ciężarnych, nastoletnich matkach, porodach, programy o wychowaniu dzieci itd. Już wczoraj oglądałam, nie mogłam się oderwać :P

No było pytanie i była odpowiedz że 4 d jest obrazem w ruchu i zostanie nagrany film a 3d to przede wszystkim zdjęcia w dobrej jakości tak z prostego :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zdecydowalam i w maju jak bedziemy w pl to idziemy na polowkowe z 4 d :) bedziemy miec plytke, zdjecia i konsultacje w promocyjnej cenie 260 zl :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie toksoplazmozy :)

Karolina, mów szybko co się dzieje.

A przy okazji zagubionych dusz...dawno nie widziałam afrykanki chyba, wiecie co u niej?

U mnie choroba dalej w toku, dziś już odkaszluję, ale co z tego jak mam żyletki w gardle?:( Koleżanka pożyczyła mi inhalator, ale nie mogę w żadnej aptece znaleźć do niego maseczki, są ale do innych firm :/ Musiałabym pojechać do sklepu medycznego bo tam pan powiedział, że coś dopasujemy, ale boję się jechać sama, bo już dziś zaliczyłam zasłabnięcie i nie czuję się dobrze :(

Nie wiem czy też tak macie, ale jak ja czuję ruchy malucha, to staram się zawsze położyć rękę w tym miejscu, żeby znowu je poczuć i uparciuch jeden nigdy się nie odzywa w tym samym miejscu. Dziś niespodzianka, czuję pikanie, kładę szybko rękę w tym miejscu i zaraz drugie jest, mam, udało się, złapałam!:) Hehe.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nic więcej cię nie męczy, ale wiem z własnego doświadczenia, że katar może być bardzo uciążliwy...niestety :/
    Ale na pocieszenie ci powiem, że leczony katar trwa 7 dni, a nieleczony tydzień :P

Mika 28 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja sie zdecydowalam i w maju jak bedziemy w pl to idziemy na polowkowe z 4 d :) bedziemy miec plytke, zdjecia i konsultacje w promocyjnej cenie 260 zl :)

Ja mam połówkowe za free;D jedynie za płytke 40zł muszę sobie zapłacić;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana mi też udało się raz złapać :D co prawda czułam dzidziołka trzy razy dopiero, a zaczęło się ponad tydzień temu :)
    A we wtorek jak przyłożyłam palucha i poczułam to siedziałam jak zaczarowana :P
    Aż teściowa pobladła bo myślała, że coś mi się stało :P

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Ja mam połówkowe za free;D jedynie za płytke 40zł muszę sobie zapłacić;D

Ale ja kochana musze isc prywatnie :/ no i placic... Tu w uk mam za darmo ale zwykle 2 d :)

Szybkiego powrotu do zdrowka dziewczyny :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chodzę prywatnie;D I dlatego, że za każdą wizytę płacę 160zł, to mają chyba taki gratis, że 2 pierwsze badania prenatalne za free;))

Paula55 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ