X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 TY szczęściaro :D
    Betina89 wózek mi się podoba, mój typ :)

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dziś się odezwę, a co:)
    Rano kaszel męczył już mnie tak bardzo i brzuch tak bolał, że pojechałam do lekarza i rodzinnego i do ginki z którą pracuję.
    Rodzinna powiedziała mi, że na razie muszę przeczekać tę infekcję, dała inne syropki i powiedziała że jak się do końca tygodnia nie polepszy to da mi antybiotyk. Powiedziała że trochę się boi mi go dawać, bo od samego początku ciąży coś się dzieje ze mną i nie chce dodatkowej chemii ładować.

A ginka zbadała mnie, powiedziała że palpacyjnie wszystko dobrze, ale że jeszcze zerknie w USG czy z dzidziem wszystko dobrze. Szyjka na szczęście długa, ponad 4cm (a tego najgorzej się bałam, bo mama nastraszyła mnie, że jak tak dalej pójdzie to wykaszlę to dziecko:/), z maluchem wszystko dobrze, jak przyłożyła głowicę do brzuch to zaczął w nią kopać i tak śmiesznie było to czuć na brzuchu :D No i zapytała czy chcę wiedzieć jaka jest płeć, to ja na to, że nie musi mówić, bo i tak wiem że będzie dziewczyna, a ta że się mylę, bo chłopak i pokazuje mi pisiorka hehe, nie powiem, ucieszyłam się :D

No i po wszystkim wróciliśmy do domu i z tej radości Małżowi się seksu zachciało:) Do tej pory w ciąży kochaliśmy się od tyłu na leżąco, żeby nie wchodził za głęboko, ale skoro wszystko ok to pozwoliłam mu być na górze, on mnie "puka" a ja ręka na brzuch i w śmiech:DD za każdym razem jak wchodził cała macica mi podskakiwała:D Normalnie takie śmieszne uczucie że nie wiem, szok :D I nici z kochania dalszego nie wyszło, bo za bardo się śmiałam i kaszlałam na przemian :)

Quatriona, verynice, betina89, Kaarolina, kark, stardust87, Nelus, dba, Mika 28, justyna14, jovi81 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arkuszerka - super! Kolejny wrześniowy synuś !!!!! :) :) :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 Twoje posty poprawiają mi nastrój :D hehe to mąż był zawiedziony śmiejącą się żoną ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja siedzę i czekam na zajęcia ze szkoły rodzenia. Taki tłum, że aż szok - ja i jeszcze jedna dziewczyna :P

Kurcze , szybko na te zajęcia zaczynasz chodzić, ja myslałam, że to tak ok. 25 tyg. hmmm... zgłupiałam.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzisiaj zostałam poproszona o bycie chrzestną... jest to takie pytanie, w sumie retoryczne, więc się zgodziłam..a też wyszło tak na ostatnią chwilę, bo ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestną, przez dziewczynę wybraną przez rodziców dziecka... w rodzinie są sami mężczyźni, więc ww rodzice nie mają innej, bliskiej kobiety, którą mogliby poprosić o bycie chrzestną ich dziecka... i teraz się zdenerwowałam, bo jak nie wierzę w przesądy, że nie można obcinać włosów w ciąży czy kupować wcześniej wyprawki dla dziecka, to jak mi babcia nagadała, że nie bierze się ciężarnej za chrzestną bo dziecko chrzczone zabiera zdrowie i szczęście dziecku w brzuszku... błagam, powiedzcie mi że to głupi zabobon... bo aż się mężowi popłakałam ze stresu jak mi babcia tak nagadała :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Kurcze , szybko na te zajęcia zaczynasz chodzić, ja myslałam, że to tak ok. 25 tyg. hmmm... zgłupiałam.
    Powiem Ci tak - w szpitalu moim proponują żeby przyjść w 20. Ja zadzwoniłam wczoraj żeby się zapisać na zajęcia (późniejsze) a pani mówi że jak 19 jestem to mam przyjść już teraz. Ale jestem w mojej grupie "najmłodsza". Średnio są 22-27t, a jedna pani jest 35t. Ale jak ordynator prowadzący wykład usłyszał ze jestem 19t to mówił że to najlepszy moment żeby zacząć.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jest przesąd że nie nalezy odmawiać bycia chrzestnym, bo dziecko bedzie miało same trudy w zyciu.

verynice lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochane, dzisiaj zostałam poproszona o bycie chrzestną... jest to takie pytanie, w sumie retoryczne, więc się zgodziłam..a też wyszło tak na ostatnią chwilę, bo ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestną, przez dziewczynę wybraną przez rodziców dziecka... w rodzinie są sami mężczyźni, więc ww rodzice nie mają innej, bliskiej kobiety, którą mogliby poprosić o bycie chrzestną ich dziecka... i teraz się zdenerwowałam, bo jak nie wierzę w przesądy, że nie można obcinać włosów w ciąży czy kupować wcześniej wyprawki dla dziecka, to jak mi babcia nagadała, że nie bierze się ciężarnej za chrzestną bo dziecko chrzczone zabiera zdrowie i szczęście dziecku w brzuszku... błagam, powiedzcie mi że to głupi zabobon... bo aż się mężowi popłakałam ze stresu jak mi babcia tak nagadała :(
    Totalnie głupi zabobon. Obie kuzynki były w ciąży chrzestnymmi i oboje dzieci ok - zdrowe i szczesliwr

• verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina, Stardust - dziękuję Wam... :*

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się tak zastanawiam nad zapisaniem ale na stronce pisze ,że od 25 tygodnia i są darmowe zajęcia. Tu w Żorach mamy odnowiona porodówke i sie reklamuja darmową szkoła rodzenia;)) Koleżanka zas mi mówiła że nie chodziła, bo w niczym by jej to nie pomogło... i mam dylemat;p

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice nie ZA maco ;p to jak wszystko inne, to są zabobony ;p;pp A później jeszcze tamte osoby przy okazji by się obraziły, czy nie wiadomo co myślały. Ja bym była dumna z tego;)) Ale gdzieś parę dni temu też czytałam,że jakaś dziewczyna z tym miała problem i własnie pisało, że jak się jest chrzestną w ciąży to niby (oczywiście kolejny zabobon) jakaś dobra energia przechodzi z tego chrzczonego dziecka na Twoje. Także nie ma się co zastanawiać;))

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo matko, verynice, chyba nie wierzysz w takie bzdury?

A jak wierzysz to jeszcze najlepiej nie patrz przez dziurkę od klucza bo dziecko zeza będzie mieć, nie obcinaj włosów, bo będzie łyse, nie farbuj też bo będzie rude, nie nakładaj korali ani innych wisiorków na szyję, bo będzie pępowiną okręcone wokół szyi, to samo z paskiem od spodni - po wokół brzucha, nie patrz na ryby bo urodzi się z głową w kształcie rybiej, nie podchodź do ognia bo będzie miało płomienice i nigdzie się nie łap, bo będzie miało znamiona. Jeśli chcesz to jeszcze więcej "mONdrych" rad mogę Ci dać :)

verynice, Nelus, dba, Fipsik, karolcia:)))), Beataa25 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ja już po wizycie...
    i tak...wyniki tego przeklętego moczu mam tragiczne :/ lekarz dał mi dwie opcje do wyboru...szpital albo "lek ostatniej szansy". Wybrałam rzecz jasna lek. Mam go brać przez tydzień i zrobić posiew moczu, jak będzie zły to będzie szpital :(
    Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze, ale w głębi czuje, że ten przeklęty szpital mnie nie ominie :(
    Ale poprosiłam żeby zrobił mi usg to przynajmniej popatrzyłam na moje "bojowo nastawione dziecię" :)
    iii muszę wam powiedzieć, że wrzesień 2014 będzie baaardzo męskim miesiącem :P

Verynice odnośnie tego przesądu...26 kwietnia mam wesele ze chrzcinami, no i miałam być chrzestną. Jednak jak się okazało, że jestem w ciąży to hmmm...stwierdziłam że wole nie być tą chrzestną, ale to za względu na to że byłam wtedy po szpitalu i nie wiedziałam jak długo będę musiała leżeć. Jednak jak się później okazało rodzice dziecka przerazili się moją ciążą i tym przesądem i doszliśmy do porozumienia...że będę chrzestną następnej dzidzi
    Także kochana to zależy tylko od twojego podejścia do tej sprawy, jeżeli ty w to nie wierzysz to olać wszystko i wszystkich :)

verynice, betina89, akuszerka89, stardust87, dba, Kaarolina, justyna14, jovi81 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh nie no widzicie, łóżeczko stoi od dawna, wyprawka prawie gotowa :D więc jakoś w przesądy nie wierzę :) Ale ten zabrzmiał tak złowrogo, że masakra, do tego doszła burza hormonów i beczałam mężowi 30 min. No ale nic, pierwszego chrześniaka "dorobię" się 21 kwietnia :)

Ps. Jutro pojdę do proboszcza po zezwolenie na bycie chrzestną to go przy okazji zapytam, co sądzi o tym przesądzie...a że proboszcza mam spoko, to mam nadzieję, że mnie nieco naprostuje ;)

Ps 2. Arkuszerka - nastawiam się, że Marcel może być rudy bo Marek też rudy hihiihhiihhii :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:49

betina89, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    No ja się tak zastanawiam nad zapisaniem ale na stronce pisze ,że od 25 tygodnia i są darmowe zajęcia. Tu w Żorach mamy odnowiona porodówke i sie reklamuja darmową szkoła rodzenia;)) Koleżanka zas mi mówiła że nie chodziła, bo w niczym by jej to nie pomogło... i mam dylemat;p
    U nas też jest darmowa i krążą plotki że dziewczyny które uczęszczały do szkoły rodzenia są lepiej traktowane na porodowce. Poza tym dostałam gratisy, są ćwiczenia z rehabilitantką, zwiedzać porodówkę będziemy, film z porodu obejrzymy i taki tam. No a dziś leciał film o tym jak uspokoić i uśpić noworodka w pięciu krokach w mniej niż 5 minut. Niesamowite :)

• betina89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale raczej jestem za, bo własnie też tam chce rodzić i będę już mnie znały ;)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te przesądy :) babcine są chyba jakby miało się coś stać to się zawsze stanie
    a najlepszy jest ten przesąd o tej dziurce od klucza hehe... i tak dziecko po urodzeniu ma zawsze strita czyli zeza :)a to takie śmieszne jest :P

To fajnie dziewczyny że już wiecie co tam siedzi a Ja taka biedaczka jeszcze nie wiem dopiero w poniedziałek :(ale jeszcze nie na 100% bo nie wiadomo jak sie ułoży.
    Migotka nie martw się na zapas łykaj tabsy i zdrowiej nam :) miejmy nadzieje że ominie cię ten szpital bo tak na święta nic fajnego se tam lezakować

A Ja dziś odwaliłam kawał robocizny w domu i jeszcze w sumie zostało dużo rzeczy do zrobienia ale dzień się kończy cholipa nic nie pozostało jak kompanko i spanko :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie odzywam się za często, bo u mnie nic odkrywczego się nie dzieje, ale Was poczytuję;)

teraz mam problem, głowa mnie boli dużo bardziej i znacznie częsciej niż przed ciążą, koleżanka mówiła, że też tak miała i to niby normalne. Powiedzcie mi proszę, czy też tak macie? Poza tym czuję się ok, tylko ten łeb pulsuje i aż oczy momentami bolą. Apap niestety nie działa;/

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, wczoraj była u mnie koleżanka i przyniosła prezent dla Marcela - jego pierwszy prezent w życiu :)

eq800l.jpg

Czapka mnie rozbroiła :D hiihhihi

Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ