X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi wrote:
    Dziewczyny, nie odzywam się za często, bo u mnie nic odkrywczego się nie dzieje, ale Was poczytuję;)

teraz mam problem, głowa mnie boli dużo bardziej i znacznie częsciej niż przed ciążą, koleżanka mówiła, że też tak miała i to niby normalne. Powiedzcie mi proszę, czy też tak macie? Poza tym czuję się ok, tylko ten łeb pulsuje i aż oczy momentami bolą. Apap niestety nie działa;/

Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole... :( Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice..ja to bym najchętniej z pracy uciekła, ale jakoś mi głupio l4 brać na ból głowy, bo to aż głupkowato brzmi;(
    Wyniki na razie miałam dobre, zobaczymy jakie będą następne. Dzięki za odpowiedź:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:09

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi - a nie miałaś przed ciążą problemów z prolaktyną? Bo w dużej mierze za tak uciążliwe bóle głowy w ciąży odpowiada za wysoki poziom prolaktyny.

betina89 - wózek dokładnie taki jak ja chcę mieć, jak dla mnie idealny :)

betina89 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zrozumiałabym że w takie przesądy wierzą jakieś ludy w afryce.. Ale chrześcijanie? (skoro chrzest to raczej katolicy nawet). Zastanawia mnie, jak można wierzyć w "Boga" i w takie brednie. To w końcu od przesądu zdrowie dziecka zależy czy od "Boga"?

Quatriona, aswalda, le'nutka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zbadam sobie prolaktynę i przy nastepnej wizycie obgadam to z ginką. Może to to? Przed ciążą miała prolaktynę ok.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:12

Kaarolina, AniaDS, Nelus, Mika 28, verynice, stardust87, aswalda, Patu, Szonka, Migotka22, betina89, jovi81, aleksa.wawa, Gosia19, assantea, Ewi25, Beataa25 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i4081611532.html co powiecie o tym wózku? Myślę nad kolorem 3,7,8 lub 10:) ale zakup dopiero po 20 tyg. ;P
    Wózeczek fajny, ma wszystko co miec powinien. Jednak jak dla mnie kolory są takie sobie, no i mi sie marzy taki z bardziej zaokrągloną na dole gondolą np PRIMO RIKO, ktory strasznie mi sie podoba ale i troszke kosztuje więc nie wiem czy sie na niego zdecyduje

betina89 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a tu jeszcze ja z dziś:P
    d71110bb3a80c59fmed.jpg

Fajny brzusio :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, głowa do góry. Bierz leki i się nie stresuj. Ja też mam złe wyniki moczu plus stan zapalny pochwy i dostałam mocniejszy lek. W piątek mam powtórzyć badanie i jak się nic nie poprawi, to dostanę antybiotyk, bo te infekcje mam prawie od początku ciąży i raz się trochę poprawia, a za chwilę znowu gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:56

Migotka22 lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a tu jeszcze ja z dziś:P
    d71110bb3a80c59fmed.jpg

Wooooow ciąża pełną parą!!!!! :) Piękny brzusio!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole... :( Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie :(

znam ten ból:( głowe mi chce rozsadzić!!Dopada mnie to co pare dni, przed ciążą nigdy mnie nie bolała .Apap tez nie pomaga, chociażżż kupiłam ostatnio plastry żelowe chłodzące na czoło też firmy apap i nawet mi przeszło:) moge śmiało polecić:)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochane, dzisiaj zostałam poproszona o bycie chrzestną... jest to takie pytanie, w sumie retoryczne, więc się zgodziłam..a też wyszło tak na ostatnią chwilę, bo ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestną, przez dziewczynę wybraną przez rodziców dziecka... w rodzinie są sami mężczyźni, więc ww rodzice nie mają innej, bliskiej kobiety, którą mogliby poprosić o bycie chrzestną ich dziecka... i teraz się zdenerwowałam, bo jak nie wierzę w przesądy, że nie można obcinać włosów w ciąży czy kupować wcześniej wyprawki dla dziecka, to jak mi babcia nagadała, że nie bierze się ciężarnej za chrzestną bo dziecko chrzczone zabiera zdrowie i szczęście dziecku w brzuszku... błagam, powiedzcie mi że to głupi zabobon... bo aż się mężowi popłakałam ze stresu jak mi babcia tak nagadała :(

Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)

verynice lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)

A to że się nie odmawia to też jest przesąd bo niby dlaczego się nie odmawia ? np są sytuacje gdzie ludzie nie czują się na siłach dbać o takie dziecko bo chrzestny to nie tylko ktoś kto trzyma dziecko do chrztu tylko osoba która przez wiele lat będzie też obecna w życiu tego dziecka

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię :(

Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogóle :( podobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się :)

Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał się :( ale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca :) bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Stardust87, nie martw się, bo z tego co się orientuję, to na początku odczuwalność ruchów dziecka nie jest regularna. Może tak być, że jednego dnia czujemy maleństwo kilka razy dziennie, a później jest przez kilka dni cisza.

stardust87 lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, jesteś prawdziwą szczęściarą, bo ja w tym tygodniu jeszcze w ogóle nie czułam ruchów :).

Potem ze dwa dni czułam, trzy nie. I tak na zmianę. Częstotliwość i natężenie też różne. Nie martw się, Kochana, na tym etapie nieregularność ruchów jest zupełnie normalna.

Ruchy powinny być regularne ok. 25 tygodnia z tego, co pamiętam.

Nawet ostatnio jak synek obrócił się plecami do świata, to czułam bardzo słabo ruchy, były przytłumione, wszystko przez pozycję i przez to, że kopał mnie do wewnątrz.

stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogóle :( podobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się :)

Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał się :( ale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca :) bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam :(
    dzięki. Niby wiem, że może się nie odzywać, ale jakoś nie potrafię tego sobie wytłumaczyć. Ale uspokoiłaś mnie trochę :) dziękuje :*
    DObranoc dziewczynki :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo, niby wiem ze ruchy na tym etapie sa nieregularne a jednak gdy w jakis dzien nie poczuje maluszka to wkrecam sobie ze moze serduszko przestalo bic bo wypilam w tygodniu kawe albo cos tam ciezszego podnioslam... Masakra! Chyba my wszystkie jestesmy niepotrzebnie przewrazliwione

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja to od dwóch trzech dni wcale nie czuje. Też sobie trochę wkrecam,że może coś Małemu zrobiłam jak kucalam sprzątając... Tak się jakoś przekrzywilam i nawet mnie zabolalo :( ale mam nadzieję,że jajo i wody dobrze chronią Malucha i,że za chwilę znów poczuje ruchy...że wszystko jest dobrze. Poza tym od dwóch dni boli mnie brzuch :( mam nadzieję,ze to nie przez odstawienie duph.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ