Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi wrote:
    Dziewczyny, nie odzywam się za często, bo u mnie nic odkrywczego się nie dzieje, ale Was poczytuję;)

teraz mam problem, głowa mnie boli dużo bardziej i znacznie częsciej niż przed ciążą, koleżanka mówiła, że też tak miała i to niby normalne. Powiedzcie mi proszę, czy też tak macie? Poza tym czuję się ok, tylko ten łeb pulsuje i aż oczy momentami bolą. Apap niestety nie działa;/

Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole... :( Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice..ja to bym najchętniej z pracy uciekła, ale jakoś mi głupio l4 brać na ból głowy, bo to aż głupkowato brzmi;(
    Wyniki na razie miałam dobre, zobaczymy jakie będą następne. Dzięki za odpowiedź:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:09

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi - a nie miałaś przed ciążą problemów z prolaktyną? Bo w dużej mierze za tak uciążliwe bóle głowy w ciąży odpowiada za wysoki poziom prolaktyny.

betina89 - wózek dokładnie taki jak ja chcę mieć, jak dla mnie idealny :)

betina89 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zrozumiałabym że w takie przesądy wierzą jakieś ludy w afryce.. Ale chrześcijanie? (skoro chrzest to raczej katolicy nawet). Zastanawia mnie, jak można wierzyć w "Boga" i w takie brednie. To w końcu od przesądu zdrowie dziecka zależy czy od "Boga"?

Quatriona, aswalda, le'nutka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zbadam sobie prolaktynę i przy nastepnej wizycie obgadam to z ginką. Może to to? Przed ciążą miała prolaktynę ok.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:12

Kaarolina, AniaDS, Nelus, Mika 28, verynice, stardust87, aswalda, Patu, Szonka, Migotka22, betina89, jovi81, aleksa.wawa, Gosia19, assantea, Ewi25, Beataa25 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i4081611532.html co powiecie o tym wózku? Myślę nad kolorem 3,7,8 lub 10:) ale zakup dopiero po 20 tyg. ;P
    Wózeczek fajny, ma wszystko co miec powinien. Jednak jak dla mnie kolory są takie sobie, no i mi sie marzy taki z bardziej zaokrągloną na dole gondolą np PRIMO RIKO, ktory strasznie mi sie podoba ale i troszke kosztuje więc nie wiem czy sie na niego zdecyduje

betina89 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a tu jeszcze ja z dziś:P
    d71110bb3a80c59fmed.jpg

Fajny brzusio :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22, głowa do góry. Bierz leki i się nie stresuj. Ja też mam złe wyniki moczu plus stan zapalny pochwy i dostałam mocniejszy lek. W piątek mam powtórzyć badanie i jak się nic nie poprawi, to dostanę antybiotyk, bo te infekcje mam prawie od początku ciąży i raz się trochę poprawia, a za chwilę znowu gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:56

Migotka22 lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    a tu jeszcze ja z dziś:P
    d71110bb3a80c59fmed.jpg

Wooooow ciąża pełną parą!!!!! :) Piękny brzusio!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole... :( Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie :(

znam ten ból:( głowe mi chce rozsadzić!!Dopada mnie to co pare dni, przed ciążą nigdy mnie nie bolała .Apap tez nie pomaga, chociażżż kupiłam ostatnio plastry żelowe chłodzące na czoło też firmy apap i nawet mi przeszło:) moge śmiało polecić:)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochane, dzisiaj zostałam poproszona o bycie chrzestną... jest to takie pytanie, w sumie retoryczne, więc się zgodziłam..a też wyszło tak na ostatnią chwilę, bo ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestną, przez dziewczynę wybraną przez rodziców dziecka... w rodzinie są sami mężczyźni, więc ww rodzice nie mają innej, bliskiej kobiety, którą mogliby poprosić o bycie chrzestną ich dziecka... i teraz się zdenerwowałam, bo jak nie wierzę w przesądy, że nie można obcinać włosów w ciąży czy kupować wcześniej wyprawki dla dziecka, to jak mi babcia nagadała, że nie bierze się ciężarnej za chrzestną bo dziecko chrzczone zabiera zdrowie i szczęście dziecku w brzuszku... błagam, powiedzcie mi że to głupi zabobon... bo aż się mężowi popłakałam ze stresu jak mi babcia tak nagadała :(

Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)

verynice lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)

A to że się nie odmawia to też jest przesąd bo niby dlaczego się nie odmawia ? np są sytuacje gdzie ludzie nie czują się na siłach dbać o takie dziecko bo chrzestny to nie tylko ktoś kto trzyma dziecko do chrztu tylko osoba która przez wiele lat będzie też obecna w życiu tego dziecka

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię :(

Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogóle :( podobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się :)

Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał się :( ale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca :) bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Stardust87, nie martw się, bo z tego co się orientuję, to na początku odczuwalność ruchów dziecka nie jest regularna. Może tak być, że jednego dnia czujemy maleństwo kilka razy dziennie, a później jest przez kilka dni cisza.

stardust87 lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, jesteś prawdziwą szczęściarą, bo ja w tym tygodniu jeszcze w ogóle nie czułam ruchów :).

Potem ze dwa dni czułam, trzy nie. I tak na zmianę. Częstotliwość i natężenie też różne. Nie martw się, Kochana, na tym etapie nieregularność ruchów jest zupełnie normalna.

Ruchy powinny być regularne ok. 25 tygodnia z tego, co pamiętam.

Nawet ostatnio jak synek obrócił się plecami do świata, to czułam bardzo słabo ruchy, były przytłumione, wszystko przez pozycję i przez to, że kopał mnie do wewnątrz.

stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogóle :( podobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się :)

Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał się :( ale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca :) bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam :(
    dzięki. Niby wiem, że może się nie odzywać, ale jakoś nie potrafię tego sobie wytłumaczyć. Ale uspokoiłaś mnie trochę :) dziękuje :*
    DObranoc dziewczynki :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo, niby wiem ze ruchy na tym etapie sa nieregularne a jednak gdy w jakis dzien nie poczuje maluszka to wkrecam sobie ze moze serduszko przestalo bic bo wypilam w tygodniu kawe albo cos tam ciezszego podnioslam... Masakra! Chyba my wszystkie jestesmy niepotrzebnie przewrazliwione

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja to od dwóch trzech dni wcale nie czuje. Też sobie trochę wkrecam,że może coś Małemu zrobiłam jak kucalam sprzątając... Tak się jakoś przekrzywilam i nawet mnie zabolalo :( ale mam nadzieję,że jajo i wody dobrze chronią Malucha i,że za chwilę znów poczuje ruchy...że wszystko jest dobrze. Poza tym od dwóch dni boli mnie brzuch :( mam nadzieję,ze to nie przez odstawienie duph.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ