Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zoi wrote:Dziewczyny, nie odzywam się za często, bo u mnie nic odkrywczego się nie dzieje, ale Was poczytuję
teraz mam problem, głowa mnie boli dużo bardziej i znacznie częsciej niż przed ciążą, koleżanka mówiła, że też tak miała i to niby normalne. Powiedzcie mi proszę, czy też tak macie? Poza tym czuję się ok, tylko ten łeb pulsuje i aż oczy momentami bolą. Apap niestety nie działa;/
Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole...Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie
-
verynice..ja to bym najchętniej z pracy uciekła, ale jakoś mi głupio l4 brać na ból głowy, bo to aż głupkowato brzmi;(
Wyniki na razie miałam dobre, zobaczymy jakie będą następne. Dzięki za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:09
-
zoi - a nie miałaś przed ciążą problemów z prolaktyną? Bo w dużej mierze za tak uciążliwe bóle głowy w ciąży odpowiada za wysoki poziom prolaktyny.
betina89 - wózek dokładnie taki jak ja chcę mieć, jak dla mnie idealnybetina89 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, zrozumiałabym że w takie przesądy wierzą jakieś ludy w afryce.. Ale chrześcijanie? (skoro chrzest to raczej katolicy nawet). Zastanawia mnie, jak można wierzyć w "Boga" i w takie brednie. To w końcu od przesądu zdrowie dziecka zależy czy od "Boga"?
Quatriona, aswalda, le'nutka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:12
Kaarolina, AniaDS, Nelus, Mika 28, verynice, stardust87, aswalda, Patu, Szonka, Migotka22, betina89, jovi81, aleksa.wawa, Gosia19, assantea, Ewi25, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
betina89 wrote:http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i4081611532.html co powiecie o tym wózku? Myślę nad kolorem 3,7,8 lub 10:) ale zakup dopiero po 20 tyg. ;P
betina89 lubi tę wiadomość
-
Migotka22, głowa do góry. Bierz leki i się nie stresuj. Ja też mam złe wyniki moczu plus stan zapalny pochwy i dostałam mocniejszy lek. W piątek mam powtórzyć badanie i jak się nic nie poprawi, to dostanę antybiotyk, bo te infekcje mam prawie od początku ciąży i raz się trochę poprawia, a za chwilę znowu gorzej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 20:56
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Oj ja bóle głowy to mam co 2-3 dni...ale jestem migrenowcem...i moja ginka mówiła, że bóle głowy w ciąży są normalne, a w moim przypadku już w ogole...
Apap mi też nie pomaga, ostatnio 6h leżałam w ciemnościach bez ruchu a myślałam, że mi czaszka pęknie
znam ten ból:( głowe mi chce rozsadzić!!Dopada mnie to co pare dni, przed ciążą nigdy mnie nie bolała .Apap tez nie pomaga, chociażżż kupiłam ostatnio plastry żelowe chłodzące na czoło też firmy apap i nawet mi przeszło:) moge śmiało polecićverynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Kochane, dzisiaj zostałam poproszona o bycie chrzestną... jest to takie pytanie, w sumie retoryczne, więc się zgodziłam..a też wyszło tak na ostatnią chwilę, bo ksiądz nie zgodził się na bycie chrzestną, przez dziewczynę wybraną przez rodziców dziecka... w rodzinie są sami mężczyźni, więc ww rodzice nie mają innej, bliskiej kobiety, którą mogliby poprosić o bycie chrzestną ich dziecka... i teraz się zdenerwowałam, bo jak nie wierzę w przesądy, że nie można obcinać włosów w ciąży czy kupować wcześniej wyprawki dla dziecka, to jak mi babcia nagadała, że nie bierze się ciężarnej za chrzestną bo dziecko chrzczone zabiera zdrowie i szczęście dziecku w brzuszku... błagam, powiedzcie mi że to głupi zabobon... bo aż się mężowi popłakałam ze stresu jak mi babcia tak nagadała
Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)
verynice lubi tę wiadomość
-
Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię
-
karolcia:)))) wrote:Kochana nic się nie martw przesądami, dziecku się nie odmawia:)
A to że się nie odmawia to też jest przesąd bo niby dlaczego się nie odmawia ? np są sytuacje gdzie ludzie nie czują się na siłach dbać o takie dziecko bo chrzestny to nie tylko ktoś kto trzyma dziecko do chrztu tylko osoba która przez wiele lat będzie też obecna w życiu tego dziecka -
stardust87 wrote:Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię
Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogólepodobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się
Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał sięale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca
bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam
-
stardust87 wrote:Mam prośbę.. mogłybyście mnie trochę uspokoić.. Bo przez ostatni tydzień dzidzi był bardzo ruchliwy, wczoraj to tak kopał, że aż czuć było jak się rękę przyłożyło do brzucha, a dziś prawie cisza.. raz, może dwa się odezwał i nic więcej... jakoś głupio się martwię
Stardust87, nie martw się, bo z tego co się orientuję, to na początku odczuwalność ruchów dziecka nie jest regularna. Może tak być, że jednego dnia czujemy maleństwo kilka razy dziennie, a później jest przez kilka dni cisza.
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Stardust, jesteś prawdziwą szczęściarą, bo ja w tym tygodniu jeszcze w ogóle nie czułam ruchów
.
Potem ze dwa dni czułam, trzy nie. I tak na zmianę. Częstotliwość i natężenie też różne. Nie martw się, Kochana, na tym etapie nieregularność ruchów jest zupełnie normalna.
Ruchy powinny być regularne ok. 25 tygodnia z tego, co pamiętam.
Nawet ostatnio jak synek obrócił się plecami do świata, to czułam bardzo słabo ruchy, były przytłumione, wszystko przez pozycję i przez to, że kopał mnie do wewnątrz.stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:Kochana Ja czuję już trochę tygodni dzidzi i czasem się zdarzyły dni kiedy się nie odezwało w ogóle
podobno dziecko jakies 90% czasu śpi a tylko malusiu się odzywa tak więc nie martw się
Ja ostatnio siedziałam sobie na kolanach u męża i jakoś nie wiem chciałam się przekręcić i dość mocno wygięłam się i zabolał mnie brzuch już sobie wyobrażałam że zmiażdżyłam dzidzia no i myślałam cały czas co teraz panikować czy nie? A On jak na złość do końca dnia nie odezwał sięale na kolejny dzień dalej grasował więc kamień z serca
bałam się że mu jakąś krzywdę zrobiłam
dziękuje :*
DObranoc dziewczynki :* -
Ja mam tak samo, niby wiem ze ruchy na tym etapie sa nieregularne a jednak gdy w jakis dzien nie poczuje maluszka to wkrecam sobie ze moze serduszko przestalo bic bo wypilam w tygodniu kawe albo cos tam ciezszego podnioslam... Masakra! Chyba my wszystkie jestesmy niepotrzebnie przewrazliwione
-
ale mam nadzieję,że jajo i wody dobrze chronią Malucha i,że za chwilę znów poczuje ruchy...że wszystko jest dobrze. Poza tym od dwóch dni boli mnie brzuch
mam nadzieję,ze to nie przez odstawienie duph.