Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowana - IgM - ono świadczy o nowym bądź trwającym zakażeniu.
Patu - czekamy na wieści -
nick nieaktualny
-
Tak patrze na nasza tabelke I widze ze wiekszosc z was zna juz plec dominuja chlopcy
mi tez wrozba chlopca ale niedlugo sie okaze. Chcialam dziewczynke ale teraz sobie mysle ze tak czy inaczej bede tak samo szczesliwa
)
betina89 lubi tę wiadomość
-
U mnie okaże się dopiero za ok. miesiąc. Płeć w sumie jest mi obojętna, ale straaaasznie już się niecierpliwię i chciałabym wiedzieć. Ależ emocje♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:i wybraliśmy imię dla chłopca - -Michał
stardust87 wrote:A w ogóle to dostałam ostatnio książkę "Księga imion" Marka Skierkowskiego.
A swoją drogą mogłabyś sprawdzić czy jest Antonia?
Ewi25 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Grrr, nawet mi o niej nie mów, w piątek objechałam 4 Biedronki i w żadnej nie było tej książki...
A swoją drogą mogłabyś sprawdzić czy jest Antonia?
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Nie ma. Jest Antonina.
Moja teściowa ma super książkę, a w zasadzie dwie mini książeczki (1-chłopcy 2-dziewczynki) sprzed chyba 8 lat, dodatek do jakiejś gazety. Jest imię, potem znaczenie, pochodzenie, imieniny, zdrobnienia i ewentualnie jakieś krótkie ciekawostki. Są w niej wszystkie imiona, nawet te najdziwniejsze -
Ewi25 wrote:Mam pytanie, czy któraś z was robiła piaskowanie ząbków będąc w ciąży? wolno wogóle?
Ewi25, ja chciałam zrobić piaskowanie miesiąc temu, to moja dentystka się nie zgodziła i zaproponowała mi tylko zwykłe czyszczenie. Powiedziała, że niby nie ma przeciwwskazań, ale to jest pod dużym ciśnieniem i wolałaby wstrzymać się aż urodzę. Nie wiem konkretnie o co jej chodziło. -
Witam wieczorową porą.Właśnie niedawno zjadłam ogromniastego loda..Nadal musze leżeć z powodu przodującego łożyska,ale mam pozwolenie na krótkie wyjścia zaczerpnąc powietrza.Dzisiaj byłam to lepiej sie poczułam,a tak to mialam okropne bóle głowy.Mąż powoli oswaja sie z tym że raczej to bedzie syn,ginekolog 24.03 go oswieciła,ze jednak miedzy nogami cos jest i to bedzie syn,a on tak sie napalił na córkę.28.04 kolejna wizyta to sie okaże czy potwierdzi sie płec.19 tydzień u mnie,czas leci..Syn zadowolony bo do własciciela domu który wynajmujemy przyleciała z Anglii wnuczka wiec całymi dniami prawie go nie ma,szaleja na zewnątrz rowerami,a to bawia sie w chowanego.Potem na spacer z babcią tej dziewczynki i psem ida.A jak wraca szybki prysznic kolacja i słodko śpi..Dzidzia to różnie raz częściej kopie,a raz mniej.Jakos nie możemy sie zdecydowac na imię dla dzidzi,bierzemy pod uwagę Adrian,Bruno,Max,Piotr,a syn najlepiej mówi wybierzcie Stanisława.Nazwisko długie,to imie przydałoby się krótkie hmm narazie ciężko sie zdecydować.Wa tez tak swędzą brzuchy?szczególnie w nocy to normalnie szok.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
wpadam tylko sie zameldowac po wizycie
łozysko jest bardzo nisko na przedniej ścianie, ale nie zasłania juz ujściaczyli jest poprawa, tak sie ciesze!
szyjka ma 5 cm, powiedział, że prawidłowa.
a malenstwa dokładnie nie mierzył, ale powiedział ze od główki do pupki ma około 15-17 cm, moja mała gigantkapłci nie potwierdził, powiedział, że około 20 tyg dopiero sprawdza. wyszłam spokojna i szczęśliwa
teraz moge zyczyc miłych snów wszystkim
hela, Nelus, Paula55, Quatriona, stardust87, BlackLuna, aswalda, verynice, assantea, Ewi25, Kaarolina, akuszerka89, kark, jovi81, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Śliczne macie brzuszki! Mój zmienia swoje rozmiary w zależności od pory dnia.
Coraz częściej czuję ruchy mojego maleństwa narazie to delikatne pukanie ale mąż też jak dotknie brzucha to czuje:)
Znów jestem na zwolnieniu bo męczy mnie przeziębienie:( coś się go pozbyć nie mogę.
A tak wogóle to zaraz stuknie mi połowa ciąży ale ten czas leci! A dopiero co robiłam test:)