X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczulam dokladńie tydzien temu pierwszy raz. Ale myslalam ze mi sie wydaje :)
    Teraz zaczynam zauwazac ze malenstwo szczegolńie wieczorem jak pojem daje znac. Choc dzis rano tez sie zdazylo :)
    Polozna tez mi mowila ze dosc wczesnie czuje ale to pewnie dlatego ze jestem szczupla a dziecko jest odpowiednio ulozone. I mam sie absolutńie nie martwic jak go nie bede czuc regularnie. Mam sie tylko teraz uczyc rozkladu dnia malenstwa jak i kiedy sie rusza bo potem bardzo sie to przydaje jak by było cos nie tak...
    Wiec wszystko przed wami kochane :)

Zaczarowana nie wyjelam kolczyka jeszcze. Polozna na samym poczatku powiedziala ze dopoki mi nie przeszkadza i nie haczy sie moge go miec. Jak bym zauwazyla ze juz jest niewygodnie, ew dziurka sie rozciaga czy cokolwiek sie dzieje mam natychmisat wyciagnac. Wiem ze dziewczyńy ktorym pepek nie wyszedl czasem do konca nosza. Kupuje sie tylko specjalny plastikowy ten "drucik" i on jest duzo dluzszy specjalnie dla kobiet w ciazy. Ale kazdy zrobi jak uwaza :)

Nelus sliczny brzuszek. A figurka fiu fiu :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    jak rozmiawiałam z bratową, to ona pierwsze ruchy poczuła dopiero w 20 tygodniu z pierwszym a w 18 tyg z drugim dzieckiem, więc spokojnie, na pewno juz nie długo i Twoje malenstwo sie odezwie :)
    No moje koleżanki tez tak 19-20 tydzień czuły ale jak ja czytam że tu już prawie każda z Was czuje (a moja ciąża jest tak naprawdę starsza o tydzień niż wskazuje data OM bo miałam bardzo szybko owulacje) to ja się zastanawiam co moje chłopaczysko takie grzeczne jest:-) już nie wspomnę że mój stres potęguje ten nieustajacy ból brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:30

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Masz piekny brzuszek, taka pileczka ;)

dzięki :)

według przesądów na chłopca, chyba jestem zaprzeczeniem :D moze dzis lekarz upewni mnie, wizyta na 19.30. trzymajcie kciuki żeby łozysko sie podniosło choc troszke

Nelus, kark lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry :)

Verynice super ewolucja :) wlasnie po takich zdjeciach nalepiej widac jak jak nasze brzuszki i dzieciaczki rosna :)

U mnie pogoda tez pod psem ale to norma :)

Ja tez smaruje co jakis czas buzie bio oilem i powiem wam ze dziala chyba lepei niz te wszystkie kremy. Wogole bio oil idzie u mnie hurtem :) zuzywam juz trzecie opakowanie :)

Zaraz pochwale sie swoim lokum dzidzi (plec najwczesniej poznamy 29.04)

2150f82.jpg

Ale duzy I zgrabny brzusio, ciaza ci sluzy :D tez uzywam bio oil, super nawilza!!! tylko ten zapach jest troszke za intensywny na moj ciazowy nos :p

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    No moje koleżanki tez tak 19-20 tydzień czuły ale jak ja czytam że tu już prawie każda z Was czuje (a moja ciąża jest tak naprawdę starsza o tydzień niż wskazuje data OM bo miałam bardzo szybko owulacje) to ja się zastanawiam co moje chłopaczysko takie grzeczne jest:-) już nie wspomnę że mój stres potęguje ten nieustajacy ból brzucha

Tylko wiesz... To nie sa kopńiaki. Ja czuje takie delikatne babelki bardzo nisko... Takie pojedyncze ale powtarzajace sie.
    Naprawde nie masz sie co martwic. Ja sie nastawialam na najwczesniej 20 tydz bo tak kazdy mowi... A tu niespodzianka.

Dzieki Nelus... :) hihih. Noo jest sporawy choc na zywo wyglada na jeszcze wikszy :) ale co ja poradze :)
    Poki co zadne zapachy mi nie przeszkadzaja wiec kozystam z bio oil :) mam jeszvze reszte tego balsamu z rossmana rozowego i palmers co jest dla mnie porazka :/ rossman kroluje. Jak bede w pl napewno zrobie zapdas :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal mam problem z systematycznym smarowaniem, czasem na kilka dni zapomne... oj będę potem płakała na własne zyczenie, musze chyba sobie przypomnienie w telefonie ustawic az wyrobie sobie nawyk :)

a smarujecie sie raz czy dwa razy dziennie?

Paula, cieszyc sie, brzuszek wygląda świetnie :) fajnie jak jest juz taki widoczny dla wszystkich ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:46

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje tylko wieczorem po kapieli a na opakowaniu zalecaja dwa razy dziennie. Ja o tym pamietam ale jak jestem ubrana to jakos nie przemawia do mnie smarowanie sie I brudzenie ciuchow w ciagu dnia.

betina89 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a smarujecie sie raz czy dwa razy dziennie?

2 razy dziennie olejkiem ;) i jak nie zapomnę to jeszcze popołudniu posmaruję sie jakimś balsamem

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję jak mi się przypomni. Z reguły rano, bo po wieczornym prysznicu jestem tak wykończona, że marzę o łóżku tylko :P Ale też używam bio-oila. Mam też rossmanna balsam ale strasznie mi śmierdzi, a balsam Palmersa jest jakiś za gęsty. Mam też balsam Collistar, w sumie chyba najlepszy z nich w szystkich - nie klei się, zapach neutralny. Nie wiem czemu go nie używam :P
    A w ogóle to zadzwoniłam przed chwilą zapisać się do szkoły rodzenia i myślałam, że powiedzą, że mam przyjść za 2-3 tygodnie, a babka "to zapraszamy jutro na 16" :O W planie jest 1h wykładu + zwiedzanie porodówki jak będzie pusta + ćwiczenia dla ciężarnych. Ciekawe jak to będzie.. :)
    Myślicie, że głupio iść samej? Bo mąż chyba nie będzie mógł jutro i jakoś tak mi dziwnie...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie ze powinnas sie cieszyc, jak napisalam ze duzy to byl komplement oczywiscie ;)

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Patu śliczna z Ciebie dziewczyna :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A w ogóle Patu śliczna z Ciebie dziewczyna :)

dzięki :) chyba ciąża mi słuzy, wczesniej problemy z cerą były straszne, wstydziłam się chodzic bez makijazu. teraz maluje sie praktycznie tylko jak wychodze i to delikatnie. mam cichą nadzieje, że po ciąży mi tak zostanie :)

juz jutro? szybko:) u nas szkoła rodzenia jest od 25 tygodnia ciąży i kolejka dobrze ponad miesiąc.
    zdaj relacje jak porodówka sie podobała. a bez męża wcale nie głupio, na pewno nie będziesz jedyna :) mojemu tez nie będzie pasowało, więc albo będę sama albo wcale. jak bardzo się krępujesz, to mozesz wziąć jakąś przyjaciółke ze sobą, zawsze raźniej

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najczesciej smaruje taz dziennie wieczorem po prysznicu. Ale jak siedze w domu i mi sie przypomni to smaruje dwa razy i taki mam tez zamiar jak bede niedlugo w domku siedziec :)

Hehe ciesze si ciesze :) teraz ciezko nie zauwazyc ze jestem w ciazy z takim bebeszkiem ;)
    Mama i tesciowa i dziadkowie tylko czekaja zeby mnie za zywo zobaczyc :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka: wysłałam zaproszenie do Ciebie na priv

Piękne macie te brzusie, ja swojego nie pokaże bo jest cały w sińcach i tylko Was przerażę nim :) Zaczynam czuć ruchy Franka (robocze imię) i to bardzo dziwne uczucie :P teraz dopiero uświadamia sobie że żyje we mnie człowiek <3

kark, Fipsik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi gratuluje :)
    Dziwne nie? Hehe. Ja pierwszy raz jak poczulam to az podskoczylam i tak zaczelam sie smiac jak by mi ktos dobry kawal opowiedzial :P

jovi81, Patu lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jovi gratuluje :)
    Dziwne nie? Hehe. Ja pierwszy raz jak poczulam to az podskoczylam i tak zaczelam sie smiac jak by mi ktos dobry kawal opowiedzial :P

ja obudziłam męża ze dzidzia sie rusza, mówie mu, że puka mnie, a on taki zaspany na wpół i sam zaczyna mnie pukać tak delikatnie palcem po plecach :D

Paula55, jovi81 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobre :)
    Ja jak mojemu powiedzialam ze maluch sie rusza to tak sie szybko podńosil z sofy ze wywalil cala miske lupinek ze slonecznika :P
    Potem musial odkurzac :) haha. A wczoraj mi powiedzial ze mam mu mowic o kazdym ruchu :P wariaty te nasz chlopy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    piekne macie brzuszki, takie slodkie pileczki, ja to jestem jakby rozlana po calosci, tylko nozki chude masakra zero proporcji, duzo mi poszlo w cyce, ramiona i ogolnie w boczki a brzuszek hmmm cos odstaje ale wyglada jakbym byla po prostu gruba! co ja bym dala za chudosc i mala pileczke na brzuszku hehe
    29essxd.jpg

kark, aleksa.wawa, Nelus, assantea lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi - odebrałam i przyjęłam:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela- ale masz bimbałki, ciut nie moje:P
    A teraz Was zastrzelę - jakby wchodził na nasze forum jakiś facet to dopiero miałby radoche z tylu gołych bab :PPPP

kark, Nelus, verynice lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ