WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie z jakim jedzeniem powinno się przyjmować witaminy? Zmieniłam parę dni temu witaminy na trochę inne i albo po godzinie wymiotuję albo mam mdłości :/ Codziennie mam stresa czy może tym razem znowu nie zwrócę kolacji...

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi z powodu teścia :( ale dobrze ze dzis lepszy dzien i humor sie poprawił :) tak trzymaj! a świeze powietrze zawsze pomaga :)

mi mdłości wróciły dzis po pomidorowej... no masakra.

a witaminy ja biore przed samym snem, jak miałam mocne mdłości to w ten sposób zdążyłam zasnąć zanim sie na dobre zaczęły :D

Zaczarowana, betina89 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży, brałam po śniadaniu i wymiotowałam, aż zaczęłam brać w trakcie obiadu i to pomogło :)

Hehe, dba trauma jest :P :D
    Nie no, każdy jest inny, dla mnie dla rodzica są wielkie plusy jak jest różnica mała, dla dziecka jak jest różnica większa :)
    A co do zabawy... Mam dwie kuzynki, jedna młodsza o 3 lata, druga młodsza o 9 lat i kurcze z tą starszą wiecznie się kłóciłyśmy, a z młodszą nawet jak miałam 16 lat, a ona 7 to spałyśmy razem na drzewie i plotkowałyśmy, mimo takiej różnicy ;) Więc jak ktoś ci od urodzenia nie spasuje to czy to będzie rok różnicy czy 20 to nic z tym nie zrobisz :P

Verynice, to i tak mało ;) Pamiętam jak byłam na wakacjach i spodobał mi się jeden przystojny chłopczyk, żeby zagadać to mówię, że fajnego ma brata i mamę, a on do mnie, że to jego siostra i siostrzeniec. Kurcze siostra koło 30, on może z 6 lat miał, siostrzeniec koło 4 :P To dopiero była trauma dla pięciolatki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje brzuchatki po krotkiej przerwie swiatecznej :)
    Dba trzymaj sie tam dzielnie!!! Bedzie dobrze!

Ja sobotni wieczor i pol nocy spedzilam na IP :/
    Od rana strasznie bolaly mnie plecy, ledwo zeszlam z lozka. Potem troche to rozchodzilam i bylo lepiej ale ok 18 bol byl juz tak silny ze nie dalam rady. Do tego doszly skurcze macicy i ogolnie bylo masakrycznie. Zdecydowalam ze pojade na IP zeby jakos pomogli.
    Badanie ginekologiczne oraz USG nic zlego nie wykazaly i lekarz domniemywał kolkę nerkową :/ pobrali krew i mocz, ale nie znam wynikow bo czekalismy do 2 w nocy i sie nie doczekalismy swojej kolejki bo co chwile wpadaly rodzące dziewczyny i lekarz chodzil na sale porodową :/
    Zastrzyk i kroplowka pomogy i na szczescie od ndz bylo juz o niebo lepiej :)
    Wizyte u gina mam 29.04 wiec jakos dotrzymam do tego czasu i wspomne o tym incydencie.

A tak w ogole to lekarz z IP potwierdził mi plec dziecka :)
    Jednak chlopiec :)
    Takze dziewczyny, ktore spodziewacie sie corecek, mam dla was na wymiane kilka przeslicznych ciuszkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 19:35

zoi, stardust87, Zaczarowana, kark, betina89, dba lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa
    gratuluje Synka :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po tych jakże męczący świętach.
    Jakiegoś doła załapałam...
    Przyjechała siostra M i na wejście news...11tydzień ciąży, ucieszyłam się bardzo...i cieszę się do tej pory, ale jak to któraś powiedziała matka bardziej przeżywa ciążę córki jak synowej. Ehhh czyżbym była zazdrosna? Może...ale jakoś tak mi przykro, że zostałam pomięta...

Dba kochana trzymaj się :* Będzie dobrze!!!

dba lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Witam Was moje brzuchatki po krotkiej przerwie swiatecznej :)
    Dba trzymaj sie tam dzielnie!!! Bedzie dobrze!

Ja sobotni wieczor i pol nocy spedzilam na IP :/
    Od rana strasznie bolaly mnie plecy, ledwo zeszlam z lozka. Potem troche to rozchodzilam i bylo lepiej ale ok 18 bol byl juz tak silny ze nie dalam rady. Do tego doszly skurcze macicy i ogolnie bylo masakrycznie. Zdecydowalam ze pojade na IP zeby jakos pomogli.
    Badanie ginekologiczne oraz USG nic zlego nie wykazaly i lekarz domniemywał kolkę nerkową :/ pobrali krew i mocz, ale nie znam wynikow bo czekalismy do 2 w nocy i sie nie doczekalismy swojej kolejki bo co chwile wpadaly rodzące dziewczyny i lekarz chodzil na sale porodową :/
    Zastrzyk i kroplowka pomogy i na szczescie od ndz bylo juz o niebo lepiej :)
    Wizyte u gina mam 29.04 wiec jakos dotrzymam do tego czasu i wspomne o tym incydencie.

A tak w ogole to lekarz z IP potwierdził mi plec dziecka :)
    Jednak chlopiec :)
    Takze dziewczyny, ktore spodziewacie sie corecek, mam dla was na wymiane kilka przeslicznych ciuszkow :)

na IP to nie fajnie, ale wazne ze juz lepiej :)

pokaż ciuszki, pokaz :D tylko chłopięcych nie mam na wymiane, ale jak cos wpadnie w oko to zawsze mozna sie inaczej dogadac :)

ja juz mam niemal całą wyprawke do rozmiaru 74, nie wiem jak i kiedy to zrobiłam... i same rzeczy upolowane z lumpka albo z allegro jak nowe i taniutkie na prawde :) teraz czas na prawdziwe zakupy czyli łóżeczko, materacyk, pościel :) tylko nie wiem gdzie ja to wstawie, nie przystawie od razu do naszego łóżka jak ma stac po urodzeniu, a tymczasowego miejsca nie mam.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:25

hela, BlackLuna, stardust87, verynice, Kaarolina, AniaDS, Io, kark, Migotka22, aswalda, le'nutka, doti77, aleksa.wawa, Ewi25, Patu lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki:)

dba, mocno trzymam kciuki za Was faktycznie ciężko jest cały czas leżeć kiedy w domu buszuje drugie żywe srebro wymagające uwagi, mam nadzieję że jednak wypracujecie jakiś kompromis, który pozwoli ci jak najwięcej wypoczywać chociażby jak dziewczyny pisały w ciągu tego najważniejszego miesiąca.

hmm..co do wieku między rodzeństwem..między mną a moją siostrą też jest 13 lat różnicy, ona jest starsza:), i tak naprawdę porozumienie wiekowe miedzy nami zaistniało kiedy zaszłam w ciąże z pierwszą córką:) wcześniej jako młodsza siostrzyczka - dziecko - byłam okropna złośliwie malowałam jej lakierem do paznokci po meblach i systematycznie utrudniało jej życie jak tylko się dało:) bo nie chciała mnie do pokoju wpuszczać, albo stałam pod jej drzwiami kiedy miała gości z nosem przyklejonym do szyby jak świnka pigi co było dość irytujące nie tylko dla niej :P na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jej nie mieć, stałyśmy się sobie bardzo bliskie ale biedna musiała ze mną swoje przecierpieć:)między moimi księżniczkami będzie 8 lat różnicy, i sama nie wiem jak to będzie starsza na razie jest zachwycona długo wyczekiwanym rodzeństwem do tego jej upragniona siostrzyczka i już robi plany jak to ją będzie uczyć jeździć na rowerze itp :) ale jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy co do mnie...zdążyłam się zrobić niestety dość wygodna w końcu 8 letnie dziecko już znaczą część rzeczy zrobi koło siebie a o pieluchach to ja dawno zapomniałam :P więc jak któraś wcześniej pisała czeka mnie przyzwyczajanie się do wszystkiego od początku:) ale damy rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 10:49

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamuśki:)

- Mamusiu miałaś kiedyś marzenie?
    - Tak, miałam.
    - A teraz?
    - A teraz ono stoi obok i zadaje pytania.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 22:37

verynice, kark, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również witam się z rana :)
    U Nas pięknie i słonecznie a mi gilki z nosa zwisają w dalszym ciągu.. :)
    Ja wczoraj też "zaszalałam" i trochę Maluchowi nakupowałam ;) jak znajdę chwilę czasu to porobię zdjęcia i się pochwale :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

Już się nie mogę doczekać bo mam dzisiaj wizytę ;) Ktoś ma razem ze mną? ;)

Życzę miłego dnia!

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę budzimy się powolutku :)i ja się witam chyba pierwszy raz od dłuższego czasu przespałam w całości aż 4,5h mam nadzieję, że to dobry znak i zacznę w końcu sypiać w miarę normalnie :) moja kruszynka wczoraj pierwszy raz zasadziła mi takiego małego kopniaczka, że aż podskoczyłam nieprzygotowana na taką akcję z jej strony:) hehe zaczyna się, już nie mogę się doczekać aż mój mężuś i starsza córa będą mogli poczuć i "zobaczyć" małą w akcji podczas buszowania w brzuszku mamusi :D

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Witam mamusie :)

Już się nie mogę doczekać bo mam dzisiaj wizytę ;) Ktoś ma razem ze mną? ;)

Życzę miłego dnia!
    ja mam :) na 13.15. Dziś pierwszy raz idę bez stresu na usg, bo mały od rana już kopie (z głodu pewnie bo burczy mi w brzuchu niesamowicie).

a mam pytanie, bo któraś z Was jakiś czas temu pisała ,że idzie pierwszy raz na woskowanie. Mogę zapytać na woskowanie czego? :P bo ja już mam problem z depilacją i myślałam żeby iść na woskowanie "muffiny" :P ale nie wiem czy takie eksperymenty są wskazane w ciąży, tym bardziej że byłby to pierwszy raz.

betina89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, aleksa przypilnuj sobie tego wyniku moczu i niech ci dokładnie sprawdzą na usg nerki. To straszne dziadostwo, jak się raz przypęta to do końca życia się ma problemy, a najgorsze, że w ciąży a bardzo nic na to poradzić nie można... :/ Dlatego lepiej, żeby sprawdzić czy to nerki czy coś innego.

Dziewczyny, miesiąc temu miałam zaparcia 5-6 dniowe, a od kilku dni mam cały czas biegunke :/

A z chłopcami faktycznie. Wczoraj o tym z teściową rozmawiałyśmy i teraz mało dziewczynek się rodzi, więc może faktycznie wojna będzie...

• verynice Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam :) na 13.15. Dziś pierwszy raz idę bez stresu na usg, bo mały od rana już kopie (z głodu pewnie bo burczy mi w brzuchu niesamowicie).

Będę trzymać kciuki :) zamelduj się od razu po i pochwal się fotkami :) Ja mam na 15:15 :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny:)
    Nie uwierzycie ;D !!!!
    3 tygodnie temu gin. powiedziała, że będzie ewidentny chłopczyk.
    Wczoraj do mnie " A my już znamy płeć no nie?? "
    A ja "no tak, a co dziś Pani widzi??"
    gin. :" hihihi(śmieje się) a co ostatnio powiedziałam??"
    A ja" no proszę powiedzieć co dziś Pani widzi, bo chcę potwierdzenie" :))
    gin.: " hihihi(śmiech) dziewczynka byłą ostatnio??"
    Ja: " (wpadłam w okropny śmiech, nie mogłam się powstrzymać) a co widzi Pani dziewczynkę?"
    gin.:"to jest ewidentna dziewczynka, nic nie widzę między nogami..."
    Więc dziewczyny... na ciuszki sobie jeszcze poczekam hihihi... myślę że za miesiąc na prenatalnych będę już wiedzieć na 90% ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:36

stardust87, kark, madiiiii, hela, aswalda, le'nutka, Zaczarowana, verynice, aleksa.wawa, Kaarolina lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kurcze, aleksa przypilnuj sobie tego wyniku moczu i niech ci dokładnie sprawdzą na usg nerki. To straszne dziadostwo, jak się raz przypęta to do końca życia się ma problemy, a najgorsze, że w ciąży a bardzo nic na to poradzić nie można... :/ Dlatego lepiej, żeby sprawdzić czy to nerki czy coś innego.

Dziewczyny, miesiąc temu miałam zaparcia 5-6 dniowe, a od kilku dni mam cały czas biegunke :/

A z chłopcami faktycznie. Wczoraj o tym z teściową rozmawiałyśmy i teraz mało dziewczynek się rodzi, więc może faktycznie wojna będzie...
    ja tam w wojnę nie wierzę, za rok będzie rok kobitek :)
    wczoraj synkowi powiedziałam, że raczej będzie miał braciszka, on szczęśliwy, bo myślał, że siostrzyczka, a woli mieć brata ;)
    Kolejny plus dla naszego dziecka - jest duże, termin porodu z usg mamy zaplanowany na tydzień wcześniej niż z miesiączki. Aktualnie dzidzia waży ok 350g :)

betina89, kark, Paula55, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzidzia waży 270 g ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:57

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ