X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz betinka :) nie ma sie co martwic ;) wszystko jest ok.
    Powodzenia na wizycie i zazdroszcze zakupow ;)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za wszystkie podpowiedzi, przydadzą się bardzo :) na podane strony juz zaglądam.

my teraz mamy prysznic, ale mi za bardzo brakuje wanny. no i dziecko takie roczne-dwuletnie jak będzie to tez wanna praktyczniejsza od prysznica. i właśnie chcemy takie 2w1 bo z kolei mąż woli prysznic od wylegiwania w wannie (jak mozna tego nie kochac :D )

co do puchnięcia, to u mnie nic. jedynie jak mam skarpetki założone ze ściągaczek to jak zdejme jest ślad w tym miejscu na kilka godzin ale to i przed ciążą tak miałam.

miłego słonecznego dnia wszystkim zycze :)

ps. jeszcze jedno sie nie urodziło, a my z mężem o drugim zaczynamy rozmawiac ha ha :D i juz jutro wizyta! nie moge sie doczekac :)

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu u nas na odwrót, ja kocham prysznic, mąż wannę, a mamy prysznic z głębokim brodzikiem.
    Córkę jak narazie w tym kąpiemy, malucha też zamierzamy - nawet taniej wychodzi, bo mniej wody wejdzie, a dzieci i tak w wodzie mogą leżeć.
    Tylko mąż narzeka i jak jedziemy na wakacje czy gdziekolwiek do hotelu to sprawdza czy jest basen lub jacuzzi, a jak nie to czy chociaż wanna w łazience :P

Patu, ja ostatnio M powiedziałam, że dla mnie styczeń 2018 to idealna pora na urodzenie trzeciego dziecka i ku mojemu zaskoczeniu poparł mnie w 100%, więc nie tylko ty taka dziwna jesteś i myślisz o kolejnym maluchu :P

Patu lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja mam tak samo jak tw maz hahaha. Jak lecielismy rok remu na wakacje to pierwsza rzecz jak szukalismy hotelu to czy jest wanna w pokoju :)
    Na zareczyny tez zabral mnie na weekend do palacu i mielismy komnate z jacuzzi w samym jej srodku :) ojjjj kapalismy sie w kozum mleku :) wiec ja teraz bez wanny jak bez reki :/
    Teraz szukamy domu i pryjorytet to wanna :)
    Ojj nadrobie w pl u mamusi :) bede co wieczor lezec i sie relaksowac :)

verynice, kark, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie ;)

Mąż ma dzisiaj jeszcze urlop więc wypoczywamy na ogródku :) spokojnie i bez stresu, Marcel od rana puka jak szalony :) hihiih :) :) No i w końcu jutro wizyta :)

Przedstawiam Wam siebie w 20tyg ciąży :)
    311o13c.jpg

Paula55, kark, betina89, Gosia19, Nelus, le'nutka, Kaarolina, aswalda, Patu, hela, mycha89, Szonka, jovi81, assantea, aleksa.wawa, stardust87, AniaDS, Ewi25, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od ginekologa... :( :( :( ciąża bardzo zagrożona, szew ledwo się trzyma, dziecko bardzo nisko i łożysko też. Cały miesiąc mam leżeć, żeby łożysko się podniosło. Mam takiego doła, że masakra... prawdopodobnie synek, chociaż powiedziała, że może to być jeszcze przerośnięta łechtaczka (aparat usg ma słabej jakości), mi już obojętna płeć, chce po prostu donosić tą ciążę :(

Nelus lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dba....
    Lez babo plackiem i nie ruszaj sie.... Siku tylko i do lozka... Bedzie dobrze!!! MUSI!!!
    Wszystkie tu napewno trzymaja za was kciuki!!!'

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też chcę od razu o drugie się starać;D
    Patu wrote:
    dziękuje dziewczyny za wszystkie podpowiedzi, przydadzą się bardzo :) na podane strony juz zaglądam.

my teraz mamy prysznic, ale mi za bardzo brakuje wanny. no i dziecko takie roczne-dwuletnie jak będzie to tez wanna praktyczniejsza od prysznica. i właśnie chcemy takie 2w1 bo z kolei mąż woli prysznic od wylegiwania w wannie (jak mozna tego nie kochac :D )

co do puchnięcia, to u mnie nic. jedynie jak mam skarpetki założone ze ściągaczek to jak zdejme jest ślad w tym miejscu na kilka godzin ale to i przed ciążą tak miałam.

miłego słonecznego dnia wszystkim zycze :)

ps. jeszcze jedno sie nie urodziło, a my z mężem o drugim zaczynamy rozmawiac ha ha :D i juz jutro wizyta! nie moge sie doczekac :)

kark lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten słoneczny, poświąteczny poranek :)

U mnie jest bez konfliktów, bo i ja i M wolimy wannę, łazienka raczej też jest niczego sobie, malutka ale na nasze wymagania jest akuratna, po porodzie będzie lipnie więc raczej przez okres niemowlęcy będę kąpała w pokoju, a potem pomału będę kąpać w wannie, ciężko będzie ale myśle że jakoś dam radę :)
    Z następnym dzieckiem to już wogóle jest kompletny brak porozumienia bo ja chce za 3 lata a M za 5,6 lat :D no cóż... nadal będziemy negocjować :D

Betina powodzenia na wizycie :)

betina89 lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice pięknie wyglądasz ;D
    dba- musi być dobrze, więc uważaj na siebie!!! całuję:*

verynice lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    wróciłam od ginekologa... :( :( :( ciąża bardzo zagrożona, szew ledwo się trzyma, dziecko bardzo nisko i łożysko też. Cały miesiąc mam leżeć, żeby łożysko się podniosło. Mam takiego doła, że masakra... prawdopodobnie synek, chociaż powiedziała, że może to być jeszcze przerośnięta łechtaczka (aparat usg ma słabej jakości), mi już obojętna płeć, chce po prostu donosić tą ciążę :(

Przykro mi ale na pewno bedzie dobrze :* teraz tylko odpoczywaj!!!
    Cos czuje ze mnie czeka to samo bo tez jak sie okazalo mam nisko lozysko i szyjka tylko na 2,5cm. Tylko ze ja spytam sie lekarza co robic w tej sytuacji i czy jest sie czym przejmowac dopiero za ok tydzien:/

Verynice piekny okraglutki brzuszek i sliczna mamusia !!! :*

Dziewczynki dzisiaj wyjezdzam do Polski o 20:00, przez dwa tyg nie bede mogla Was czytac chyba ze gdzies dopadne wi-fi ;) bede tesknic bo tak lubie tu siedziec!!! Zycze wam samych udanych wizyt I jak najwiecej kopniakow :D

betina89, hela, verynice, Zaczarowana, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, a ma kto się synkiem zająć? Bo pamiętam, ze mama chyba nie bardzo, ale może ktoś inny jakaś kuzynka, koleżanka, teściowa, ktokolwiek, żebyś mogła plackować. Kurcze, niedobrze, ale leż i trzymaj się dzielnie! Teraz najważniejsze, żeby przetrzymać ten miesiąc, bo oprócz tego, że może się coś poprawić to jeszcze maluch za miesiąc będzie na tyle duży, że w razie czego poradzą sobie z nim w szpitalu (lepiej nie, ale zawsze taka opcja może się przydarzyć).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, po powrocie od razu daj znać co z tobą, szyjką i łożyskiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 11:06

Nelus, betina89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

Wiem, ze boisz się o dzidzie. Bardzo ważne jest leżenie, naprawdę... może zdziałać cuda. Tak wiec leż, wypoczywaj, wstawaj tylko do toalety i przede wszystkim bądź dobrej myśli. Naprawdę wierze, że wszystko będzie super. Szew to dobra ochrona, trzeba tylko leżeć.
    Trzymaj sie na leżąco
    Całuję Ciebie i dzidzunia :) :*

• aswalda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba trzymam kciuki musi być dobrze!!! Nelus dla Ciebie też kciuki i szczęśliwej podróży :)

Nelus lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba uważaj na Was i grzecznie w miarę jak masz możliwość to leż i leż..trzymam mocno kciuki za Was!! Trzymajcie się będzie dobrze :)!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie po dwudniowym obżarstwie;)i odrazu mam pytanko,otóż wczoraj po raz pierwszy poczułam takie delikatnie łaskotanie w okolicy pępka raz po prawej raz po lewej stronie i kilka razy w ciagu dnia a jak siedziałam w kościele to poczułam jakby taka bańska mi w brzuchu pękła.Jak myślicie czy to możę by dzidzia?sama już nie wiem to już 19 tydzień i powinnam już zacząć cos czuć a z drugiej strony boje sie że to wcale nie dzidzia tylko ja sobie tak wmawiam na pocieszenie:(Zyczę Wam dziewczynka miłego,słonecznego dnia i samych udanych wizyt u lekarza:)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Witam wszystkie mamusie po dwudniowym obżarstwie;)i odrazu mam pytanko,otóż wczoraj po raz pierwszy poczułam takie delikatnie łaskotanie w okolicy pępka raz po prawej raz po lewej stronie i kilka razy w ciagu dnia a jak siedziałam w kościele to poczułam jakby taka bańska mi w brzuchu pękła.Jak myślicie czy to możę by dzidzia?sama już nie wiem to już 19 tydzień i powinnam już zacząć cos czuć a z drugiej strony boje sie że to wcale nie dzidzia tylko ja sobie tak wmawiam na pocieszenie:(Zyczę Wam dziewczynka miłego,słonecznego dnia i samych udanych wizyt u lekarza:)
    myślę, że to ruchy. czemu wmawiasz przecież to już jak najbardziej możliwe :) z czasem będzie intensywniej :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje bo już zaczynam panikować. Ja najchętniej jeździłabym do lekarza tak co 2 tyg.na usg i wtedy byłabym spokojna,wiem że to niemożliwe ale tak własnie bym chciała,albo najlepiej mieć w domu swój własny sprzęt;)

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, tak mi przykro. uwazaj teraz bardzo mocno na siebie! mam nadzieje wszystko dobrze będzie. a jak z synkiem?
    masz racje, najwazniejsze zeby donosic. ale wierze ze dasz rade!

boje sie co jutro mi powie. ostatnio tez mówił, ze jest bardzo nisko, ale lezec na razie nie kazał, powiedział ze po 20 tyg zaczniemy sie martwic. mam nadzieje ze sie ładnie podniosło.

verynice, pięknie wyglądasz, śliczna kobieta z Ciebie :) i brzuszek ładny :)

my chcemy, zeby różnica między dziecmi wynosiła 2, max 3 lata. ale z drugiej strony boje się szybko zajść w ciąże, bo przy takim rocznym-dwu letnim dziecku nie da się leżec jakby cos było nie tak. wiem ze nie moge z góry zakładac co pójdzie nie tak, ale jednak coraz więcej kobiet choc przez część ciąży musi lezec i koniec.
    fajnie byłoby urodzic w marcu 2017. wtedy mała miałaby 2,5 roczku, a urodziłoby sie malenstwo się na wiosne, więc spacery od razu. wózek nie stałby tylko od razu w ruch z drugim :) a na spacery juz penie Iga duzo by na nóżkach była :) tylko w ciąży bym chodziła zimą, ale trudno. ale wiadomo ze nigdy sie dokładnie nie wyceluje, ile par stara sie miesiącami o drugie mimo ze z zajsciem z pierwszym problemu nie było

verynice lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ