Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:a ja dzis wymierzyłam dokładnie łazienke przed remontem czerwcowym. jedyna wanna jaka wejdzie to narozna 140x70. wtedy wymiary wewnątrz to 97x45. ma moze któras z Was taka małą łązienke/małą wanne? jak to sprawdza sie w praktyce?
nasza łazienka ma 140x150cm i brak mozliwości poszerzenia, a zależy mi bardzo na wannie z parawanem składanym by była mozliwość brania prysznica. umywalka będzie chyba mała tez narozna 35x35. wszelkie rady chętnie usłysze, nigdy nie urządzałam jeszcze łazienkia co do kolorówkafelek to pojęcia nie mam, w środe pojade poszukac w sklapach inspiracji
-
Mi moze nie ze puchna ale szybciej nagrzewaja na spacerku np
palce u rak to samo. Tylko ze u nad cieplo juz ok 20 stopni,az sie boje pomyslec co bedzie latem. Przed ciaza juz mialam z tym problemy ale to chyba moje krazenie do dupy i gromadzenie wody w org.
-
Fipsik wrote:Hej, mam takie pytanko do Was.. czy też Wam puchną strasznie nogi? W ciąży normalne, że puchną ale zastanawiam się czy w 5 miesiącu bez opałów to już czas na to, czy może moje nerki się odzywają...
Mnie bardziej bolą od kolan w dół, niż puchną, ale ja mam zdiagnozowaną niewydolność zastawki żylnej w jednej nodze. Jeśli Tobie bardzo puchną, to koniecznie musisz powiedzieć o tym lekarzowi. Zmierz sobie też ciśnienie. -
A mi puchna stopy. Zaczely kilka dni temu. Wyczytalam gdzies ze od okolo 19 tygodnia moga juz zaczac puchnac no i jak sie spodziewalam u mnie ksiazkowo wlasnie w 19 tyg zaczely. Podobno jesli wyniki sa dobre to nie ma sie czym martwic. Ja mam wizyte w przyszla srode a w poniedzialek bede robila badania. Mam nadzieje ze bedzie ok.
-
Io wrote:Witam świątecznie
Mnie też najbardziej podoba się Livia.
Jeżeli chodzi o imię to mi było wczoraj przykro bo bylismy u rodziny i jak zapytali o imię to zaraz zaczęli inne wymyślać, które ich zdaniem są ładniejsze niż Lena. W końcu się wkurzyłam i powiedziałam, że to nie demokracja.
Ja przez cały dzień wczoraj nie czułam małej i też się martwiłam, ale po powrocie do domu polozyłam sie i dostałam pare kopniaków na uspokojenie
Jeżeli chodzi o pierwsze ruchy to ja ze swojej strony radzę zjeść coś slodkiego i położyć się na plecach z dłońmi na brzuchu i czekać. Ja nawet lekko przyciskam dłonie żeby wyczuć macicę. Oczywiście bez przesady z tym przyciskaniem.U mnie po około 20 minutach zaczynają sie wygibasy
Jak siedzę albo chodzę to ruchy są prawie niewyczuwalne. Przy leżeniu na boku też są dużo słabsze.
Mam też do Was pytanie. Co można stosować na zapalenie pęcherza i zaparcia w ciąży? Ja już od 2 dni nie mogę się wypróżnić. Nawet mi się nie chce. Za to sikam co 15-20 minut.
Ja na zapalenie pęcherza przyjmuję cały czas urinal. Stosuję go od 2 miesięcy codziennie. Mam też żuravit, ale moja lekarka kazała mi brać akurat ten pierwszy, a żuravit sporadycznie.
Na zaparcia mi pomaga kiwi i jabłko oraz piję około 8 szklanek wody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 22:19
Io lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. Co do imion to dla mnie najbardziej sie podoba Noemi.
Kark dla pewności zrób sobie te badania.
Kurde juz wszystkie czujecie ruchy a ja nie. Sama nie wiem, wczoraj jak lezałam wieczorem to niby cos poczułam ale sama nie wiem czy to był ruch, równie dobrze to mogły byc jelita, kurde martwie sie troche bo juz powinnam cos poczuc, to w końcu 20 tydzień
Nie jesteś jedyna, bo ja też jeszcze nic nie czuję ruchów. Pocieszam się, że nawet do 26 tygodnia można nie czuć i jest to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 21:57
-
Dzień dobry babeczki
cholewcia czekam dnia kiedy znów zacznę sypiać normalnie a nie jak zombi czy wampir;/ w tym tygodniu będę się umawiać na połówkowe strasznie się cieszę bo znowu zobaczę córcię a tego nigdy za mało:)
jak tam po świętach? u mnie minęły spokojnie i bezstresowo na szczęściea lany poniedziałek minął bez większych mokrych niespodzianek, poza moim M który rzecz jasna nie oparł się tradycji i chociaż troszkę ale musiał sobie nas pokropić
nawet dzieciaków na dworze tak nie było, kurcze jak ja byłam mała to się z wiadrami biegało, ze 3 razy przebierało jak nie więcej a teraz taka jakaś "cisza" w tym temacie no cóż czasy się zmieniają widać
życzę udanych wizyt i samych dobrych wiadomości:)
pozdrawiam cieplutko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 07:23
-
nick nieaktualny
-
BlackLuna wrote:Dzień dobry babeczki
cholewcia czekam dnia kiedy znów zacznę sypiać normalnie a nie jak zombi czy wampir;/ w tym tygodniu będę się umawiać na połówkowe strasznie się cieszę bo znowu zobaczę córcię a tego nigdy za mało:)
jak tam po świętach? u mnie minęły spokojnie i bezstresowo na szczęściea lany poniedziałek minął bez większych mokrych niespodzianek, poza moim M który rzecz jasna nie oparł się tradycji i chociaż troszkę ale musiał sobie nas pokropić
nawet dzieciaków na dworze tak nie było, kurcze jak ja byłam mała to się z wiadrami biegało, ze 3 razy przebierało jak nie więcej a teraz taka jakaś "cisza" w tym temacie no cóż czasy się zmieniają widać
życzę udanych wizyt i samych dobrych wiadomości:)
pozdrawiam cieplutko:)
Bo teraz na pewno na fejsie jest jakas aplikacja śmingus dyngus czy cos takiego i dzieciaki tam wchodzą i wirtualnie się oblewająBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Doberek
Ja też się witam po świętach i to niestety nadal zakatarzona;/ a miałam cichą nadzieję że już mi przejdzie..
Co do puchnięcia nóg na razie mi nie puchną ale strasznie mnie rwą nogi a od 2 dni bolą mnie strasznie palce u nóg i jak nimi ruszam to tak jakby ktoś mnie uderzył w górne części stóp tak mnie boli i tez się zastanawiam czy to normalne..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej witam
jeszcze Was nie nadrobiłam, przez Święta nie wchodziłam i nawet nie wiem na której stronie się zgubiłam
widzę, że piszecie o remontach, ja właśnie myślę co i jak najpierw zacząć...
a tu czas ucieka. Za równe 4 miesiące ciąża będzie donoszona
a my jeszcze z palcem w .....
mnie też puchną nogi od kilku dni ale może to z przemęczenia i obżarstwa, nie wiemPodobno pomaga żelazo. Też może to być wina zbyt niskiego poziomu białka, ale zazwyczaj to normalne w naszym stanie
-
Patu wrote:a ja dzis wymierzyłam dokładnie łazienke przed remontem czerwcowym. jedyna wanna jaka wejdzie to narozna 140x70. wtedy wymiary wewnątrz to 97x45. ma moze któras z Was taka małą łązienke/małą wanne? jak to sprawdza sie w praktyce?
nasza łazienka ma 140x150cm i brak mozliwości poszerzenia, a zależy mi bardzo na wannie z parawanem składanym by była mozliwość brania prysznica. umywalka będzie chyba mała tez narozna 35x35. wszelkie rady chętnie usłysze, nigdy nie urządzałam jeszcze łazienkia co do kolorówkafelek to pojęcia nie mam, w środe pojade poszukac w sklapach inspiracji
Patu, my mamy taką małą łazieneczkę. Mamy wannę właśnie140x70 (bo taki chyba ma wymiar najmniejsza uniwersalna) i jest ok. Nad wanną mamy parawan nawannowy, od czoła mamy wstawiony jeszcze prysznic i jest 2 w 1, taka prysznico-wanna:) Chcieliśmy zrobić kabinę prysznicową, ale przy dziecku lepiej mieć wannęA co do kafelków to polecam wziąć jakieś jasne z delikatnymi wzorkami, bo na ciemnych widać wszystkie plamki.
-
Witajcie mamuśki
długo mnie tu nie było bo spędziłam dwa tygodnie u rodziców z siostrą która przyleciała z UK, nawet nie próbuję Was nadrabiać
Ja od ponad tygodnia czuję małego z czego się bardzo cieszę. Siostra postanowiła ze mnie wygonić strach przed kupowaniem rzeczy dla Franka i dostaliśmy ok 200 ciuszków i wózek 3w1 no i teraz nie mam już powodów żeby nie dokupować czegoś powoli...akuszerka89, betina89, kark, Kaarolina, verynice, aleksa.wawa, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Siemanko
Ja tez cos ostatnio nie spie calej nocy. Waga sie rozpedzac zaczyna chybamaly od rana sie wierci a moj maz chodzi uradowany bo jak mu tylko mowie ze maluch wstal to przybiega i nasluchuje brzuszek i czeka az dostanie kopniaka haha jest przeszczesliwy i gada do maluszka jakie to wspaniale!
Paula55, Patu, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
i ja sie witam po swietach ktore na obczyznie przeminely z wiatrem i srednio je poczulismy...
Teraz wielkie odliczanie do wylotu do Pl
Wczoraj zostalam ciociatak sie ciesze
w naszej (w narzeczonego) rodzinie pojawil sie Kacperek
Po calej nocy porodu i bardzo nie przyjemnej sytuacji z lakarzem oboje czuja sie dobrze
Tesciowa mowi ze teraz czekaja na nasze malenstwo
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze mozecie miec nawet najmniejsza wanne
U nas po 1 nie ma szans takowej zmiescic a po 2 szkoda nam remont robic nie w naszym mieszkaniu
Gratuluje poloweczkiteraz bedzie sie robic blizej niz dalej haha
kark lubi tę wiadomość
-
Witam po Świętach kochane:**
Ja dziś z niecierpliwością czekam na wizytę na 16:20Po wizycie jedziemy po łóżeczko do IKEI
Parę dni temu pisałam, że ja się nie czuję jak w ciąży, i ciąża dała o sobie mocno przez weekend znać ;p;p Skóra na brzuchu tak była napięta, że miałam wrażenie że zaraz pęknie, jakoś brzuch zaczął szybciej rosnąć i teraz skóra nie nadążą ... rano dziś czuję mokro pod koszulą a tu co...siara z cycuszka hahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:49
Paula55, kark, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość