X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą rodziną to najlepiej wpuszczać jednym uchem a wypuszczać drugim. Niestety czasem można się zdenerwować.

Lena faktycznie jest teraz popularna, ale my żadnej nie znamy więc chcemy mieć swoją :)

Dziękuję za rady. Dzisiaj kupię ten żurawit. Mam nadzieję, że pomoże. Z kiwi muszę czekać do jutra, bo sklepy pozamykane. Na razie spróbuję z mlekiem.

Ogólnie to przez ten pęcherz strasznie się nakręciłam, bo Tusinka pisała, że czuła ciągłe parcie na pęcherz. Jak zaczęłam biegać do kibelka co 15 min. to od razu zaczęłam się zastanawiać czy nic się nie dzieje. Zwłaszcza, ze boli mnie brzuch od 2 dni, ale to pewie od tego zaparcia. Tak się nakręciłam, że zasnąć nie mogłam. Straszna ze mnie panikara.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was mi powie czy taki sklad jest ok??? :
    - jablko 25%
    - kwiat hibiskusa
    - owoc dzikiej rozy
    - kora cynamonu
    - lisc miety 5 %
    - nasiona lnu 6%
    - herbata zielona
    - inulina 3,6%
    - owoc kminku 2%
    - aromaty

Nie pisze nic o kobietach w ciazy

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskusem trochę straszą w ciąży, ale jakoś nie do końca wierzę w to czy to prawda. Co do reszty to nie słyszałam o żadnych zastrzezeniach.

Iwo-na - trzymam kciuki za pierwsze kopniaczki :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Z tą rodziną to najlepiej wpuszczać jednym uchem a wypuszczać drugim. Niestety czasem można się zdenerwować.

Lena faktycznie jest teraz popularna, ale my żadnej nie znamy więc chcemy mieć swoją :)

Dziękuję za rady. Dzisiaj kupię ten żurawit. Mam nadzieję, że pomoże. Z kiwi muszę czekać do jutra, bo sklepy pozamykane. Na razie spróbuję z mlekiem.

Ogólnie to przez ten pęcherz strasznie się nakręciłam, bo Tusinka pisała, że czuła ciągłe parcie na pęcherz. Jak zaczęłam biegać do kibelka co 15 min. to od razu zaczęłam się zastanawiać czy nic się nie dzieje. Zwłaszcza, ze boli mnie brzuch od 2 dni, ale to pewie od tego zaparcia. Tak się nakręciłam, że zasnąć nie mogłam. Straszna ze mnie panikara.

Ale ja zauwazylam ze jak dluzej nie jestem w kibelku to tez mnie brzuch pobolewa... Wiec mysle ze to wina zaparc... I nie martw sie kochana na zapas :)
    Ja czasem co chwile latam do kibelka a czasem nawet cala noc przesoie i nic :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja akurat siku biegałam 1-2 razy w nocy nawet przed ciążą. Teraz to czasami nawet co godzinę. Najwyraźniej mam mały pęcherz. :)

Dzięki za słowa otuchy. Wiem, że czasami za bardzo się zamartwiam. Ogólnie jestem raczej optymistką. Tylko z tą ciażą tak się nakręcam. Przy staraniach o dziecko to nad każdym negatywnym testem wyłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo po to tu jestesmy zeby sie wymieniac informacjami, obawami i radzic sobie na tyle na ile mozemy :)
    Kazda z nas przezywa wiec nie jestes sama ;)

Ehh powiem ci ze ja tez plakalam... Ale im dluzej to trwalo to chyba sie bardziej uodparnialam :) a udalo sie wtedy kiedy wogole juz odpuscilismy :) i to w ostatnim cyklu staran :)

Grunt ze teraz juz czekamy na nasze pociechy ;)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najważniejsze, że się udało i już za pare miesięcy bedziemy nasze maleństwa tulić :)

A to wsparcie jest dla mnie bardzo ważne. W końcu nikt tak nie zrozumie ciężarnej jak druga ciężarna :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak :) masz racje w 100% :)

Moje przyjaciolki sa w pl. Jedna ma juz dwojke dzieci w tym jedno polroczne i mamy kontakt na fb ale to nie to samo... Druga tez jest w ciazy 2 tyg wczesniej odemnie ale mimo ze siedzi w domu nie ma tyle czasu zeby posiedziec i popisac :)

A ja tu mam was i bardzo sie ciesze :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Livia najlepsze, ale Ria też ładnie brzmi ;)

Dzięki kobietki, mąż mnie wieczorem pocieszał i jakoś już mi trochę lepiej :)

A swoją drogą ma któraś teraz omdlenia albo zawroty głowy? Bo średnio raz-dwa razy w tygodniu i zaczyna mnie to drażnić i martwić. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie cukru i morfologii, bo oba badania ostatnio miałam w dolnych granicach. Wizytę mam za dwa tygodnie, więc od razu mogłabym pokazać ginowi jakby coś nie tak wyszło.

mi dzis lekko zrobiło sie słabo i zakręciło w głowie, a ze stałam na podłożu nie do konca równym czy stabilnym to delikatnie upadłam. nic sie nie stało oczywiście, tylko takie zachwianie równowagi. a cukier mam dobry (77). morfologia jedynie średnia, lekka anemia. ale w ciąży ponoc to częste :) dla spokoju zawsze mozesz powtórzyc, to w koncu tylko kilka złotych

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A czy ktoras z was mi powie czy taki sklad jest ok??? :
    - jablko 25%
    - kwiat hibiskusa
    - owoc dzikiej rozy
    - kora cynamonu
    - lisc miety 5 %
    - nasiona lnu 6%
    - herbata zielona
    - inulina 3,6%
    - owoc kminku 2%
    - aromaty

Nie pisze nic o kobietach w ciazy

mięte ponoc mozna tylko pieprzową, polna nie wskazana. ale w takiej ilości to raczej nie zaszkodzi jak wypijesz 1-2 dziennie :) to samo hibiskus, tez nie polecany, ale trzeba zachowac umiar ;) ja pije całą ciąże herbate malinową z hibiskusem jedną dziennie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Co tak szczerze myślicie o imionach: Kaja, Ria, Naomi, Livia ? Chciałabym juz mowic do brzuszka a nie moge sie zdecydować i co chwile wymyślam cos innego:) dodam ze nazwisko Jaswal czyt. Dżasłel
    Do tego nazwiska akurat wszystkie imiona ślicznie pasują. Ja nie jestem zwolenniczką nadawania egzotycznych imion do typowo polskich bądź śmiesznych polskich nazwisk

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu dzieki :)
    Posiedzialam w necie i poszukalam tez i wszedzie pisze ze w ilosci 1-2 dziennie nie zaszkodza :)
    Nie sa na liscie zakazanych a jedynie ze wskazaniem do spozycia w nie za wielkich ilosciach :)
    Wiec aktualnie ja popijam :)

Looo kurde... Uwazaj na siebie z tymi upadkami kochana... Ale mi tez sie nieraz ciemno przed oczami zrobi :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Nelus, mi się najbardziej podoba Naomi i Liwia :)

Paula55 co do ziół - jest różnie, no ale chyba taki skład raczej nie powinien zaszkodzić :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie. Czytalam o tych ziolkach :)
    Ten sklad ktory jest w mojej herbatce nie szkodzi podobno w niewielkch ilosciach :)
    Nie wypila bym nic co moglo by zaszkodzic :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie:) właściwie upewnilyscie mnie ze Livia,Livka,Livus,Livunia to chyba bedzie najlepszy wybór ;) :*

Paula55, Patu, Io, kark, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wnet bedziemy się zbierać.Jedziemy do moich rodzicôw w gościnę.Dzidzia d rana nieżle się w brzuszku wierci.Pozdrawiam i udanego dnia.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Ja chodzę co 10 minut od początku ciąży - a parcie czuję bez przerwy, muszę się hamować, żeby co minutę nie chodzić :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis wymierzyłam dokładnie łazienke przed remontem czerwcowym. jedyna wanna jaka wejdzie to narozna 140x70. wtedy wymiary wewnątrz to 97x45. ma moze któras z Was taka małą łązienke/małą wanne? jak to sprawdza sie w praktyce?

nasza łazienka ma 140x150cm i brak mozliwości poszerzenia, a zależy mi bardzo na wannie z parawanem składanym by była mozliwość brania prysznica. umywalka będzie chyba mała tez narozna 35x35. wszelkie rady chętnie usłysze, nigdy nie urządzałam jeszcze łazienki :) a co do kolorówkafelek to pojęcia nie mam, w środe pojade poszukac w sklapach inspiracji :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mam pojecia kochana.... My mamy tak mala lazienke ze wanna nie ma prawa sie zmiescic nawet najmniejsza :/
    I mecze sie z prysznicem :/ a tak mi sie mawrzy wanna...
    Ale moze ktos ma taki problem jak ty i pomoźe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, jedyne w czym mogę pomóc to kilka stron z Almanachu projektowania - Neuferta (dokładnie 3 są poświęcone łazienkom, jak powinny być zaprojektowane by wygodnie się w nich poruszało). Wymiary mogą być różne o +/-10 cm w stosunku do dzisiejszych producentów (w końcu to 80 letnia książka), ale ogólnie możesz spojrzeć :)
    http://zapodaj.net/31d58c09b8002.jpg.html
    http://zapodaj.net/bbb4b64a7e9ba.jpg.html
    (Przepraszam, że w linkach, ale nie mam pojęcia jak wrzucić to cholerstwo, żeby było wymiary widać :()
    Poza tym jest masa programów on-line, w których możesz sobie wrzucić swoje pomieszczenie plus sprzęty jakie ci się podobają ;)
    Ja np. czasem wchodzę na to (troszkę mają inne wymiary niż naszych realnych, ale nie musisz niczego instalować czy pobierać :)):
    http://www.homestyler.com/designer
    Ale z tego co pamiętam to chyba też koło, ikea i inne coś takiego miały :)

Dziś mąż mi uświadomił największy plus małego brzucha - widać gdzie i w jakiej pozycji mały sobie leży :P
    Bo największą radochę ma tatuś jak nagle na dole w poprzek brzucha zaczyna mi taki mały chlebuś wystawać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 18:54

Paula55, assantea lubią tę wiadomość

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ