Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice jaki ładny chłopczyk:) będzie łamał serca;D
hela teściowa to teściowa... nią najmniej się przejmuj... od wieków jest tak, że teściowych się nie lubi.
karolcia:)))) straszne to co piszesz, ja też się czasami boję że coś mi się stanie kiedy jadę autem... Teraz ważne abyś psychicznie wracałado siebie, bo pewnie masz teraz pełno złych myśli i obaw, 3maj się:*karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku, karolcia, nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać przez te 3 dni... Ja bym chyba zwariowała. Dobrze, że nic się wam nie stało.
Mycha, u nas też teraz wszyscy na dziewczynkę drugą liczyli, włącznie ze mną i fajerwerków ze strony nikogo nie ma, ale trudno, niech sobie myślą i mówią co chcąkarolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana wrote:Ja jak idę to często czuję takie kłucie po prawej stronie brzucha, jakby kolka. Muszę iść naprawdę spacerkiem żeby tego nie czuć. A kręgosłup to ogólnie boli mnie od dłuższego stania czy chodzenia. Wczoraj trochę podlewałam kwiaty na działce, to wieczorem ledwo się ruszałam
Tyle tylko, że ja z kręgosłupem to już przed ciążą miałam problemy, więc wiedziałam, że bóle w ciąży mnie nie ominą.
Może dziewuszki dogonią chłopaków
karolcia trzymaj się wszystko będzie dobrze!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnytrzymam się jakoś
ale boję sie do auta wchodzić nawet:( ech.. jednak wypadki nie dzieją sie tylko w telewizji, każego z nas może to spotkać w najmniej oczekiwanym momencie....wiecie co? nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazic co bym zrobiła gdyby mojej dzidzi sie cos stało....umarłabym chyba.Nawet teraz jak to pisze to łzy mi się cisną do oczu na samą mysl o tym...Trzeba sie teraz pozbierać i mysleć pozytywnie. Dzidzia mnie tak kopie intensywnie, kocham to uczucie, potem już może boleć hehe ale jak narazie delektuję sie każdym kopniaczkiem i ruchem mojego maleństwa. hmmm... jak to się mówi, GŁOWA DO GÓRY I DO PRZODU:))))))))))
betina89, kark, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Ignaś ma wszystko na swoim miejscu i jak to lekarz powiedział " wygląda na zdrowego chłopca" mimo że jest szczuplasem. Jestem spokojna i mogę na spokojnie kontynuować ostatnie przygotowania do piątkowego ślubu:-)
Piszecie że czujecie swoje maluchy praktycznie całym dzień a ja syncia czuje tylko wieczorem tuż przed zaśnięciem jak leżę na plecach. I to zaledwie kilka puknięć i cisza. Myślicie że to normalne? Zapomniałam lekarza spytać.
I poza dziecięcym tematem - do 27.04 w Rossmannie jest promocja na podkłady, pudry, korektory i róże. Można je kupić za połowę ceny. Dla wszystkich malujących się to super okazja żeby uzupełnić zapasy:-)Kaarolina, kark, verynice, betina89, Patu, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Witam.A mnie coś w prawym boku pod żebrami piecze.Dzisiaj robiłam badanie moczu.W ogóle to biorę od niedawna luteinę,tak gdzieś od marca i mam świąd pochwy.Ciekawe co wyjdzie z wyników moczu.Czytałam na ulotce luteiny,że taki świąd to jest jednym z działań niepożądanych.Wizyta w poniedziałek,to się okaże.Trzymajcie sięhttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Witam mamusie:)ja już pospałam jak zwykle
matko karolcia...dobrze że Wam się nic nie stało i z dzidzią wyszliście z tego cało, teraz najważniejsze żebyś dużo wypoczywała i bez zbędnych stresów doszła do siebie, a kopniaczki maluszka skutecznie ci w tym pomogątrzymaj się cieplutko.
verynice, śliczny mały przystojniak już widać na oko ze dziewczyny będą za nim szalały
samych pozytywnych wiadomości na dzisiejszych wizytach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 06:27
verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Też się witam z rana. Jak mi się nie chce iść do pracy...
kark lubi tę wiadomość
-
a w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że kupiłam sobie książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Niby poradnik dotyczący wychowania dzieci, ale powiem Wam, że jest tak super napisany, że jak czytam to śmiechem wybucham co chwilę. Co prawda nie doszłam jeszcze do tej części z poradami, ale naprawdę fajnie się czyta.
A Wy jakieś książki dotyczące opieki nad niemowlętami czytacie? Polecacie coś? Bo mi kwietniówki kilka tytułów poleciły i powoli kolekcjonuję.. -
Ja mam grubaśną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff i jest w niej praktycznie wszystko: karmienie, przewijanie, wszelakie zabiegi pielęgnacyjne itd. Polecam, aczkolwiek bardzo żałuję, że nie ma jakiegoś poradnika polskich autorów, chyba że o nim nie wiem. Wiele rzeczy doczytuję na polskich stronach i konsultuję z mamą. I tak np. w poradniku jest porada dotycząca wybudzania dziecka co 3h na jedzonko w nocy. Podobno taka praktyka przynosi potem więcej szkody niż pożytku.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
witam mamuśki
karolcia: szok to co piszesz, mąż mnie opieprza że zapinam psy a przecież on bezpiecznie prowadzi ale zapomina o innych użytkownikach dróg na których nie masz wpływu, cieszę się że poza strachem nic więcej się nie stało
ja dzisiaj ma wizytę o 16:20, proszę o kciukibetina89 lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:witam mamuśki
karolcia: szok to co piszesz, mąż mnie opieprza że zapinam psy a przecież on bezpiecznie prowadzi ale zapomina o innych użytkownikach dróg na których nie masz wpływu, cieszę się że poza strachem nic więcej się nie stało
ja dzisiaj ma wizytę o 16:20, proszę o kciukijovi81 lubi tę wiadomość