WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice jaki ładny chłopczyk:) będzie łamał serca;D
    hela teściowa to teściowa... nią najmniej się przejmuj... od wieków jest tak, że teściowych się nie lubi.
    karolcia:)))) straszne to co piszesz, ja też się czasami boję że coś mi się stanie kiedy jadę autem... Teraz ważne abyś psychicznie wracałado siebie, bo pewnie masz teraz pełno złych myśli i obaw, 3maj się:*

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia nie chcę nawet poczuć co przeżyliście... Wszyscy troje... Mój problem z teściową to głupi banał przy Twoim zdarzeniu. Trzymajcie się dzielnie i myśl tylko pozytywnie!!!!

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, karolcia, nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżywać przez te 3 dni... Ja bym chyba zwariowała. Dobrze, że nic się wam nie stało.

Mycha, u nas też teraz wszyscy na dziewczynkę drugą liczyli, włącznie ze mną i fajerwerków ze strony nikogo nie ma, ale trudno, niech sobie myślą i mówią co chcą ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Ja jak idę to często czuję takie kłucie po prawej stronie brzucha, jakby kolka. Muszę iść naprawdę spacerkiem żeby tego nie czuć. A kręgosłup to ogólnie boli mnie od dłuższego stania czy chodzenia. Wczoraj trochę podlewałam kwiaty na działce, to wieczorem ledwo się ruszałam ;) Tyle tylko, że ja z kręgosłupem to już przed ciążą miałam problemy, więc wiedziałam, że bóle w ciąży mnie nie ominą.

Może dziewuszki dogonią chłopaków ;)
    ja mam to samo tylko do tego dochodzi spinanie się brzucha i straszny ból brzucha... od 2 dni w nocy co chwilę budzą mnie te bóle zaczynam się martwić a do wizyty jeszcze tyle czasu bo aż do 5 maja ;/

karolcia trzymaj się wszystko będzie dobrze!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dobrze że cało z tego wyszliście, relaksuj się teraz.
    Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana to na stronie smyk jest promocja trzecia rzecz za 5 zł z kolekcji chyba cool club.

le'nutka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam się jakoś:) ale boję sie do auta wchodzić nawet:( ech.. jednak wypadki nie dzieją sie tylko w telewizji, każego z nas może to spotkać w najmniej oczekiwanym momencie....wiecie co? nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazic co bym zrobiła gdyby mojej dzidzi sie cos stało....umarłabym chyba.Nawet teraz jak to pisze to łzy mi się cisną do oczu na samą mysl o tym...Trzeba sie teraz pozbierać i mysleć pozytywnie. Dzidzia mnie tak kopie intensywnie, kocham to uczucie, potem już może boleć hehe ale jak narazie delektuję sie każdym kopniaczkiem i ruchem mojego maleństwa. hmmm... jak to się mówi, GŁOWA DO GÓRY I DO PRZODU:))))))))))

betina89, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia, teraz to musisz myśleć pozytywnie, bo wystarczająco dużo stresów miałaś. Wszystko jest dobrze :) dzidzia kopie :) tylko się cieszyć :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ignaś ma wszystko na swoim miejscu i jak to lekarz powiedział " wygląda na zdrowego chłopca" mimo że jest szczuplasem. Jestem spokojna i mogę na spokojnie kontynuować ostatnie przygotowania do piątkowego ślubu:-)

Piszecie że czujecie swoje maluchy praktycznie całym dzień a ja syncia czuje tylko wieczorem tuż przed zaśnięciem jak leżę na plecach. I to zaledwie kilka puknięć i cisza. Myślicie że to normalne? Zapomniałam lekarza spytać.

I poza dziecięcym tematem - do 27.04 w Rossmannie jest promocja na podkłady, pudry, korektory i róże. Można je kupić za połowę ceny. Dla wszystkich malujących się to super okazja żeby uzupełnić zapasy:-)

Kaarolina, kark, verynice, betina89, Patu, Gosia19 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.A mnie coś w prawym boku pod żebrami piecze.Dzisiaj robiłam badanie moczu.W ogóle to biorę od niedawna luteinę,tak gdzieś od marca i mam świąd pochwy.Ciekawe co wyjdzie z wyników moczu.Czytałam na ulotce luteiny,że taki świąd to jest jednym z działań niepożądanych.Wizyta w poniedziałek,to się okaże.Trzymajcie się

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:)ja już pospałam jak zwykle :)

matko karolcia...dobrze że Wam się nic nie stało i z dzidzią wyszliście z tego cało, teraz najważniejsze żebyś dużo wypoczywała i bez zbędnych stresów doszła do siebie, a kopniaczki maluszka skutecznie ci w tym pomogą :) trzymaj się cieplutko.

verynice, śliczny mały przystojniak już widać na oko ze dziewczyny będą za nim szalały :)

samych pozytywnych wiadomości na dzisiejszych wizytach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 06:27

verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rana. Jak mi się nie chce iść do pracy...

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Życzę wszystkim miłego dnia i samych pozytywnych wieści na wizytach!! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny
    ja dalej zakatarzna, głowa boli, w nocy miałam temp. 37,8 mam nadzieje że nie była groźna dla maleństwa ;/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się Mamusie! tylko w nie za dobrym humorze..
    Powodzenia i samych pomyślnych wieści na wizytach życzę :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Też się witam z rana. Jak mi się nie chce iść do pracy...
    oj nie dziwię się... mnie się nie chciało z łóżka wyjść, żeby iść siku zrobić a co dopiero do pracy... :P

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że kupiłam sobie książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Niby poradnik dotyczący wychowania dzieci, ale powiem Wam, że jest tak super napisany, że jak czytam to śmiechem wybucham co chwilę. Co prawda nie doszłam jeszcze do tej części z poradami, ale naprawdę fajnie się czyta.
    A Wy jakieś książki dotyczące opieki nad niemowlętami czytacie? Polecacie coś? Bo mi kwietniówki kilka tytułów poleciły i powoli kolekcjonuję..

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grubaśną książkę "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff i jest w niej praktycznie wszystko: karmienie, przewijanie, wszelakie zabiegi pielęgnacyjne itd. Polecam, aczkolwiek bardzo żałuję, że nie ma jakiegoś poradnika polskich autorów, chyba że o nim nie wiem. Wiele rzeczy doczytuję na polskich stronach i konsultuję z mamą. I tak np. w poradniku jest porada dotycząca wybudzania dziecka co 3h na jedzonko w nocy. Podobno taka praktyka przynosi potem więcej szkody niż pożytku.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki
    karolcia: szok to co piszesz, mąż mnie opieprza że zapinam psy a przecież on bezpiecznie prowadzi ale zapomina o innych użytkownikach dróg na których nie masz wpływu, cieszę się że poza strachem nic więcej się nie stało

ja dzisiaj ma wizytę o 16:20, proszę o kciuki

betina89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    witam mamuśki
    karolcia: szok to co piszesz, mąż mnie opieprza że zapinam psy a przecież on bezpiecznie prowadzi ale zapomina o innych użytkownikach dróg na których nie masz wpływu, cieszę się że poza strachem nic więcej się nie stało

ja dzisiaj ma wizytę o 16:20, proszę o kciuki
    Trzymamy mocno :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brała któraś z was paracetamol?

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ