X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Ja tez kupilam (w aptece) sobie ostatnio bio-oil i zaczelam smarowac po kąpieli. Zobaczymy jaki bedzie efekt po :)

Dzis mnie tak kłuje podbrzusze ze szok :/ Mam nadzieje ze to tylko rozciąganie :/
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

dba lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa ja mam tak od wczoraj wiec moze maluchy sobie swoje małe M1 rozciagaja? ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czesto ( praktycznie codziennie) czuje klucie, rozciaganie czy takie skurcze ale to normalne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie przez całe dwa dni świąt tak ciągnęło i kłuło , teraz troche przeszło .

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewno syneczki sie tam rozpychają :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa u mnie nie wiadomo jeszcze:) dowiemy się pewnie pod koniec maja, jeśli znów nam nasz pociecha tyłka nie pokaże :)

a teraz coś głowa mnie zaczyna boleć :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie że po krótkim spacerze boli brzuch,noga,kręgosłup?mam 10min.do domu ale raczej w godz.dojde :(

• doti77 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Kurczę, właśnie mi się przypomniało, że miałam skorzystać z promocji świątecznej i wykupić abonament, w niedzielę widziałam jeszcze napis "ostatnie 2 dni promocji" i ubzdurałam sobie, że na spokojnie opłacę to we wtorek, noi przegapiłam oczywiście :( Ale się wściekłam :/
    Witam,a ja byłam sama w domu w WIELKANOC to miałam mnóstwo czasu i wykupiłam abonament i do 19.08 mam aktywny.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Patrząc na naszą tabelkę to jest 20 do 11 dla chłopców:) ale dziewuszki gonią.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po świętach

niestety wkońcu i mnie dopadło przeziębienie i dziś byłam u lekarza i mam zwolnienie do końca tygodnia to sobie odpocznę w domku bo za chiny ludowe bym jutro nie wstała po 4 rano. psiukam do gardła tantum verde, pije prenalen no i do noska woda morska, ale zapomniałam kupić.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Też tak macie że po krótkim spacerze boli brzuch,noga,kręgosłup?mam 10min.do domu ale raczej w godz.dojde :(
    Ja jak idę to często czuję takie kłucie po prawej stronie brzucha, jakby kolka. Muszę iść naprawdę spacerkiem żeby tego nie czuć. A kręgosłup to ogólnie boli mnie od dłuższego stania czy chodzenia. Wczoraj trochę podlewałam kwiaty na działce, to wieczorem ledwo się ruszałam ;) Tyle tylko, że ja z kręgosłupem to już przed ciążą miałam problemy, więc wiedziałam, że bóle w ciąży mnie nie ominą.

Może dziewuszki dogonią chłopaków ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Ja dziś miałam dużo do załatwienia i biegałam po schodach wyyyysokooo i po urzędach i teraz mnie boli brzuch:( albo z biegania albo ze stresów:(
    Ale teściowa miło mnie zaskoczyła, powiedziała że mamy sobie wybrać wózek i nam fundnie:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Z dzidziem wszystko ok, choć wizyta była bardzo krótka i pani dr nawet go nie zważyła ani nie zmierzyła ani nic :P Ale sprawdziła jeszcze raz wszystkie narządy czy są ok, sprawdziła tętno i przepływy w serduszku i też ok. Nadal jest chłopak - ma jajeczka więc chyba już mu się nie wchłoną :P
    Co do mojego moczu i tych leukocytów w osadzie to powiedziała, że to z wydzieliny z pochwy, ale zbadała mi wydzielinę i mówiła, że wszystko w porządku. Zrobiła mi też usg nerek i mówi, że wszystko ładnie więc moje bóle i kłucie to raczej rozciąganie niż nerki i pęcherz.

Ale najbardziej mnie rozbawiła moją "twardniejącą macicą". Bo mówię jej, że często jest taka twarda, jak kamień i że mam tak właściwie bez przerwy i że czytałam o tym twardnieniu, że luteinę na to i nospę i w ogóle i mówię "o, pani dotknie. twarda jak kamień". A ona dotknęła, uśmiechnęła się i mówi: "No twarde jak kamień. Racja. Ale to nie jest twardniejąca macica. Pani ma takie twarde, dobrze wytrenowane mięśnie brzucha" i zaczęła się śmiać. Ja oczy jak 5 zł i mówię, że ona sobie ze mnie żartuje. A ona, że nie. I u mnie po prostu są tak mocne te mięśnie, że ciężko w ogóle mi będzie przez brzuch wyczuć macicę - że musiałabym się położyć, zgiąć kolana pod kątem prostym, oprzeć stopy na krześle i wtedy ewentualnie poczuję macicę :P I rzeczywiście tak zrobiłam i jest mięciutka jak gąbeczka :)

Więc zupełnie nie mam ani jednego powodu, żeby się martwić. Cudowny dzień :)
    Ale zdjęcia nie mam żadnego, a następna wizyta dopiero 21.05 więc dopiero wtedy pokarzę Wam mojego dzidzia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 16:22

betina89, zoi, kark, Gosia19, Kaarolina, aleksa.wawa, Zaczarowana, le'nutka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie sama zapytała czy twardnieje macica , a ja że ostatnio się zdarza i odpowiedziała, że to dobrze bo to znaczy, że coś się dzieje ale nie złego:)

hela lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Hej dziewczyny! Patrząc na naszą tabelkę to jest 20 do 11 dla chłopców:) ale dziewuszki gonią.
    my sie wczoraj dowiedzieliśmy - będzie mała księżniczka łucja

a gdzie ta tabela?

kark, le'nutka lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 17:32

• verynice Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,

meldujemy się po wizycie ;) USG połówkowe zrobione i w skrócie mówiąc - wszystko jest na swoim miejscu i jest tak jak być powinno :) Jestem spokojna i szczęśliwa ;) No i Marcel nadal jest Marcelem hihihih :) :)

No a oto wyżej wspomniany przystojniak :)
    rji1aq.jpg
    359ihvq.jpg
    107kjti.jpg

mycha89, hela, Gosia19, stardust87, betina89, kark, Kaarolina, aleksa.wawa, doti77, assantea, Zaczarowana, le'nutka, BlackLuna, justysia90, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z badań 3d. Maluszek zdrowy, wszystko posprawdzane, nawet przepływy i do tego 100% synuś;). Wykonał mi badanie takie jak połówkowe;). Mam 35min filmik, widziałam buzinkę i nóżki;))) Jak zgram to wyślę fotkę naszego Marcelka;) a podjechaliśmy do teściowej na ogród, nawet nie wysiadłam z auta. Marcin dumnie mówi- 100% synek! A ona chwila ciszy... i niepewnym głosem "no fajnie... gratuluję...". I poszła! Pizda jedna. Jakbym powiedziała,że dziecko mam chore! Przepraszam za słowa i emocje, ale ona tak mnie denerwuje... Ja dumna siedziałam,że postawiłam na swoim i się nie odzywałam:D Jeszcze mam ochotę jej jakoś dosrać na fb komentarzem,że babcia Viola (czyli moja mama) to miała nosa co do płci:D;p moja mama się popłakała,że na 100% synek. Ona chciała starszego wnuka, ale płeć jej była obojętna. Była dumna ogólnie,że będzie dzidziuś. Mój tato też szczęśliwy. A tam stypa jakaś... Nie do wiary... A w WIelkanoc przy gościach mówię,że raczej syn na 80% a teściowa dalej,że ona liczy na wnuczkę kolejną. Ja jej mówię,że przecież od początku mówi lekarz,że synuś to sie nei zmieni mam nadzieję. A ta dalej: "ja będę liczyć na drugą wnuczkę. Nie będę jeszcze mówiła "wnuczek"". Odpowiedziałam jej stanowczo przy wszystkich,że niech mówi jak chce, ale to jest synek i jestem dumna. No więc dziś jej mina zrzedła...:D:))))

verynice, betina89, Gosia19, kark, karolcia:)))), Kaarolina, aleksa.wawa, BlackLuna lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria rosnie ci maly przystojniaczek! :) zdjecia fantastyczne!!! widać ze Marcelkowi dobrze u Ciebie :)

Mycha a niech sobie tesciówka chce wnusie, jest chlopak i to juz jej problem!!! :) super ze Ci potwierdzili juz na 100%, i jednak sie oplacalo isc na dodatkowa wizyte :) wazne ze maluch sie nie chowal i ze jest zdrowiusienki! :)

verynice, mycha89 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:) Nie bylo mnie tutaj jakiś tydzień ale mąz przylecial z UK na tydzień więc nie było czasu wchodzić. Ech... wczoraj wyszlam ze szpitala po 3 dniach. Mielismy z mężem wypadek samochodowy. Wybralismy sie na dwa dni do Zakopanego, w sobote wracalismy drogi prawie puste przynajmniej ta na Kraków bo do Zakopca ruch jak zwykle. Spokojnie sobie jechalismy az w pewnym momencie kierowca jadący z naprzeciwka wjechał na nasz pas, uderzył w auto przed nami, tamto w nas i wylądowalismy w rowie. Uderzenie było po stronie męża więc jego poduszki wystrzeliły moja na szczescie nie, całe szczescie że miałam pas zapiety poniżej brzucha. Auto do kasacji niestety ale ważne że zyjemy i dzidzia zyje, umarłabym chyba gdyby cos jej sie stało, jesli chodzi o ciaze to był cud. Pod brzuchem miałam fioletowy pas odbity od ucisku, przyjechały 4 karetki, 4 straże itd mnie wzieli na noszach do szpitala, nie mogli mnie uspokoić cały czas płakałam i trzęsłam się z nerwów. Zrobiono mi usg i dzidzia żyje.leżałam 3 doby pod kroplówką i na podtrzymaniu. Wczoraj miałam kontrolne usg przed wypisem i jest ok.Mam odpoczywać i mam luteinę 2X2 .Brzuszek czasem troszke pobolewa ale mam nospe. Mąż musial wracać do Anglii do pracy chociaz sam nie za dobrze sie czuje, bola go plecy itd , ale to wszytsko jest nie wazne. Najwazniejsze , że nasze dziecko zyje i czuję jego piekne ruchy codziennie. Jest za co dziękowac Bogu....

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ