WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) i ja się podpisuję pod kolejną nieprzespana nocką ech.. uroki ciąży nie ma co..kocham je :D

jej stardust87, jak to przeleciało..już 6 miesiąc..a dopiero zaczynałyśmy...a teraz już bliżej niż dalej, nic tylko się cieszyć i dalej do przodu :)

kark, witaj w klubie :) ja tez wczoraj z mężem oglądałam albumy i filmiki z czasów mojej pierwszej ciąży i pierwsze zdjęcia córci, coś wspaniałego :)

nenka, niestety znam to bardzo dobrze, ja już zaczynam zapominać co znaczy się wyspać :) ale bynajmniej trening przed narodzinami malutkiej mam już zapewniony :)

kark, stardust87 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja, kaszel nie daje mi spać :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Ponawiam pytanie,bo nie było żadnej odpowiedzi.Czy któraś z Was miała/ma takie kłucie co też póżniej w pieczenie się przeobraża w prawym boku pod żebrami?

doti ja miałam coś takiego. Myślałam że trafię na IP z bólami, ale noc przeczekałam i trochę przeszło. Później zaczęłam zastanawiać się co to mogło być i doszłam do wniosku, że to od mleka. Nigdy nie lubiłam mleka i go nie piłam, nie jadam nawet przetworów mlecznych. Jak zaczęła mi się grypa to i zaczęłam pić mleko z miodem i samo ciepłe mleko. A później wyszły te bóle, także obstawiam że to była jakaś kolka jelitowa z nietolerancji laktozy.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    doti ja miałam coś takiego. Myślałam że trafię na IP z bólami, ale noc przeczekałam i trochę przeszło. Później zaczęłam zastanawiać się co to mogło być i doszłam do wniosku, że to od mleka. Nigdy nie lubiłam mleka i go nie piłam, nie jadam nawet przetworów mlecznych. Jak zaczęła mi się grypa to i zaczęłam pić mleko z miodem i samo ciepłe mleko. A później wyszły te bóle, także obstawiam że to była jakaś kolka jelitowa z nietolerancji laktozy.

ja też tak mam już od początku ciąży, nie toleruje żadnych przetworów krowich, mlecznych, nie jem serów, serków itd. bo później boli mnie brzuch, mam rozwolnienie, wzdęcia, gazy i wogóle umrzeć można. Więc nawet lekarz powiedział żebym nie jadła i nie piła nabiału a wapń w inny sposób żebym przyswajała, dużo jest wapnia w mięsie indyku, kalarepie, amarantusie itd :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka :)

u mnie dzis deszczowo i ponuro niestety. Co do wagi to chyba nikt mnie tu nie przebije bo msm juz 10 kg na plusie. Na poczatku mi waga szybko rosla, rzucalam palenie i ciagle chcialo ni sie jesc. Na szczescie teraz waga idzie po woli i mam nadzieje ze jak sie przypilnuje to zamkne sie w 18 :).

Dolaczam do grona so solenizantek z 26 maja :) Ja od 10 lat swietuje w ten dzien podwojnie :)

Ewi25, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja właśnie w kiepskim nastroju ech ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    A ja mialam super noc :) wyspalam sie jak dawno nie spalam :) to chyba ta swiadomosc ze teraz zwalniam tempo i w pon juz nie ide do pracy :P
    Wczoraj byl ostatni dzien... Ojj poplakalam sie a mialam byc dzielna :P dzidzia dostala prezenty i ogolnie bylam w szoku ze KAZDY a na hali bylo jak nie kilkadziesiat to kolo setki ludzi, przyszedl sie pozegnac i zyczyc powodzenia :)
    Koszulka z napisem : baby loading....please wait... Kupiona przez narzeczonego zrobila furrore bo zamiast stroju slozbowego mialam ja na sobie :)

Co do wagi... Wlasnie sie wazylam jak zawsze w sob o tej godz i dalej to samo :/ czyli 52,5 kg i nie chce byc inaczej... Czylo 0,5 kg do przodu... Zastanawiam sie czy to normalne szczegolnie ze dzis mija 20 tydz czyli połowa....

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka świętuje 3-ciego maja ;) Fajnie jest mieć urodziny albo imieniny w taką pamiętliwą, znaczącą coś datę, bo przynajmniej nikt o tobie nie zapomina :P

Z wapniem sztucznym uważajcie. Ja przy córci też nie tolerowałam w ogóle nabiału, raz na kilka dni mogłam zjeść ser żółty na kanapce, więc stwierdziłam, że może być za mało wapnia dla dzidziusia. Zaczęłam brać wapno rozpuszczalne codziennie (chyba 50% dziennego zapotrzebowania) i jak poszłam po 2 miesiącach na usg, to miałam na ściance złogi wapniowe, które mogły powodować zły przepływ przez łożysko :/

Za to w tej ciąży kupuję sobie śmietanę (której normalnie nienawidzę) i jem łyżką prosto z pojemniczka :D

dba lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha kark dobre z ta smietana :)
    Ale powiem ci ze cos w tym jest :) ja jak zabielam zupe to zjem polowe :) moj T ma taki ubaw ze mnie ze nie wiem :)
    A musztarda jak mi wchodzi.... O mamo... Moge jesc prosto ze sloiczka :)

stardust87, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) u mnie też nocka źle przespana :) na szczęście dzidzi w nocy śpi, a w dzień buszuje :P
    czuję się ze wszystkim taka samotna... cały czas chce mi się płakać... w mężu nie mam wielkiego oparcia (całe dnie w pracy, nawet dyżury ma w niedzielę), mąż ma dzisiaj urodziny, nawet życzenia przyjął bez emocji, dobija mnie to wszystko, zaprosił sobie kolegów - i dobrze, bo przynajmniej nic nie muszę przygotowywać (bo jak rodzina przychodzi to masakra), jedynie co muszę zrobić to podłogę umyć. Leki mi się skończyły, wiec do apteki też sama będę musiała jechać. Siedzę i wyję, przerasta mnie to wszystko, koleżanka mi mówi,że powinnam cały czas leżeć, a nie gdzieś jeździć, a ja jej mówię "a co mam zrobić jak nie mamy nikogo?", nie mogę leżeć całą dobę, bo u mnie w czarodziejski sposób się pranie nie wypierze, ani nie wyprasuje, nie wspominając zmywania naczyń itd... I tak robię wszystko na raty i bardzo powoli, ale zaczyna mnie ta cała sytuacja przerastać.
    Dobra, pomarudziłam Wam z rana, już nie będę ;)
    Ja uwielbiam nabiał, mogłabym pić mleko prosto z butelki ;)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki,
    zwracam się do dziewczyn głównie z Warszawy bo tam jest najwięcej salonów firmy Mothercare : jeśli któraś z Was by się tam wybierała proszę zapytajcie się ile kosztuje zestaw wózek Mothercare my3 + fotelik Maxi Cosi i baza pod fotelik EasyBase. Na śląsku nie mają salonu, na stronie nie mają cen a przez telefon " nie udzielają informacji handlowych...". Może któraś z Was tam się wybiera :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dolaczam do mamusiek z bezsenna nocka! Nie dosc ze skurcze brzuch sie twardawy robi co jakis czas :/ to cholerna mucha sie znecala nad nami wiec mezus tez nie pospal. Maly sie jeszcze nie obudzil ale do pozna szalal, maz szczesliwy bo czul go jak kopal ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj biedne moje... Cos hurtowo te zle noce ostatnio :/

A ja wczoraj siedzialam na tablecie do 1 w nocy i tak sie maly wiercil ze w pewnym momencie z jednej str tak mi wypchalo brzuch ze nie wiedzialam co si dzieje hahaha. A to moje dziecie sie wypielo :)
    Taka mega gula byla :)

dba, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko dostal wczoraj jak mama odchodzila z pracy :)

16hw7wo.jpg

verynice, dba, Gosia19, Ewi25, Patu, Kaarolina, hela, kark, stardust87, doti77, le'nutka, mycha89, Migotka22, aswalda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne ciuszki :)

ja dziś po obiadku jadę z moim Skarbem i moją sis do Atrium na jakieś zakupki ubraniowe :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzis 6 mc zaczelismy, a myslalam ze dopuero od 23tyg sie zaczyna ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli patrzysz na belly to ono inaczej pokazuje :)
    Ja sie nim nie sugeruje liczac miesiace :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze kazdy miesiac 31dni bo gdziec tyle wychodzi wiec belly cos sciemnia bo jeszcze tydzien ;)

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.
    Liczy sobie po swojemu i to tydz do przodu zawsze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ