WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy polowkowe we wt :)
    Moze w koncu sie dowiemy jaka plec ;)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Zapisy na USG zaczynały się o 10. Kolejka była już o 9:30 a o 10:30 skończyły się już miejsca. Jutro też będą robic ale jak ktoś się chce załapać to radzę być kolo 9:20. Do 24 tc robią zwykle USG a po 24 tc 4D. Każdy dostawał zdjęcia ale sprzęt nie jest jakiś super a oni bardziej skupiają się na pomiarach i sprawdzaniu czy wszystko jest ok. Zdjęcia są jak z prenatalnych czyli nic ciekawego tylko jakies tam obwody itp. Nie wiem jak to wygląda w przypadku 4D, ale zdjęcia też rodzice dostawali. Bez problemu można iść z mężem albo innym członkiem rodziny.

Jeżeli chodzi o warsztaty to moim zdaniem nic ciekawego. Było pare stoisk ale raczej małych. Mieli tylko 3 wózki i to takie w stylu Retro w cenach od 4000-5000. Mozna było spróbować tranu i zobaczyć jak nosi się dziecko w chuście, albo zobaczyć jakie mleko ma w ofercie Enfamil. Zobaczenie wszystkiego zajmowało może 15 min. ;) Niby były warsztaty z mycia dziecka, ale trwały 10 minut i dowiedziałam się miedzy innymi, że do kąpieli potrzebuję wanienki, wody, dziecka i ręcznika ;)
    Z plusów to można sobie było zrobić sesje zdjęciową z brzuszkiem :) Dawali też gratisy. Dostałam notatnik, odciągacz do brodawek, coś na kolki dla dzieci i probiotyk dla malucha.
    Ogólnie spodziewałam się czegoś lepszego.

Weee, myślałam że się jednak załapię na USG 4D :P

• hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie, nadal leze, jak chwile postoje to znow jakby obciazam kregoslup ciagnie i boli. Wiec kilka dni daje sobie labe. Maluch bryka co jakis czas wiec humor lepszy ;) wczoraj zrobilam zupke i kotletow na 2 dni wiec meza troche odciaze od robotek kychennych bo i tak ma sporo roboty ;) maluje i powiem wam ze kupilusmy farbe ktora pachnie ;) takie malowanue to ja rozumiem, grunt mi smierdzial ale jakos dalam rade ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ja wlasnie ciagle leze bo nawet jak chwile posiedze to wszystko zaczyna bolec :( czuje sie jak sparalizowana :( i to ciagniecie na dole juz nie wiem co ze soba zrobic :/
    Hela, a jakbyś może jakieś delikatne ćwiczenia porobiła? Krążenia biodrami, rozciąganie ud, kocie grzbiety itd.. Żeby trochę rozluźnić mięśnie, przyczepy?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek połówkowe :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)

Jakoś tak w week mi szkoda wchodzić na kompa :) Ale weszłam, zajrzałam, nadrobiłam :) i życzę wszystkim miłego weekendu! :) :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad cwiczeniami ale samo stanie i siedzenie mnie boli wiec na razue nie chcw szakec, wczoraj bylam na spacerku i bylo tylko gorzej :( poza tym remont i naet nie mam gdzie maty wylizyc. Tyle cgolera przed ciaza cwiczylam a kregislup i tak slaby :/
    stardust87 wrote:
    Hela, a jakbyś może jakieś delikatne ćwiczenia porobiła? Krążenia biodrami, rozciąganie ud, kocie grzbiety itd.. Żeby trochę rozluźnić mięśnie, przyczepy?..

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam kotka hehe zmusilam sie!

justysia90, stardust87, nenka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zajadam delicje,coś na osłodzenie wszystkiego..

nenka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się uparłam, żeby po raz setny przeczytać imiona dla chłopców z książeczki i stwierdziliśmy ze zdziwieniem, że jest jedno imię, które podoba się mi i mężowi - Jacek :)
    Tylko się wahamy, bo tata M ma na imię Jacek i pewnie musielibyśmy wtedy na drugie dać nie takie jakie chcemy, tylko po moim tacie :/

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plecy pekaja i jeszcze ten remont kiedy to sie skonczy padam juz zidzia daje znac o sobie wiec to chyba na polepszenie humoru

• hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mam to samo! Wiem co czujesz!

nenka lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale noc beznadziejna. Tłukłam się i wierciłam a teraz wszystko mnie boli :( i szaro za oknem i deszcz pada. Do dupy :|

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie jeszcze szczęściary? :)

To zbombarduję Was pytaniami "za karę" :P Wiecie coś na temat korzystania z jacuzzi w ciąży? Bo chciałam dziś z małżem na basen jechać i nie wiem czy mogę z takich atrakcji korzystać. I właściwie nie chodzi mi o temperaturę wody tylko raczej o bąbelki. Bo pewnie jacuzzi za gorące. Ale są u nas też takie leżaki bąbelkowe w "normalnej" temperaturze. Takie masaże mogą zaszkodzić dzidzi?
    I drugie pytanie: myślicie, że wypada iść w bikini z dużym brzuchem? Bo w jednoczęściowy to już tego mojego bebzunka na pewno nie wcisnę.. Ciężarówka w bikini na basenie to nie jest niesmaczny widok?..

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    U Nas pogoda chyba dostosowuje się do mojego humoru.. szaro i ponuro...
    Stardust co do jacuzzi Ci nie jestem w stanie odpowiedzieć ale co do bikini to jak dla mnie możesz iść w nim bo to nie jest nic strasznego a brzuszek ciążowy nie jest niczym złym i ja by się na Twoim miejscu chwila nim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 08:52

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)

ja noc troszke lepiej przespana mam ale i tak super nie bylo, a klucia i skurcze nadal sa, zauwazylam ze najczesciej sa w nocy i jak sie przerwaca np z boku na plecy.

w jacuzzi bylam wlasnie takim chlodniejszym bo wchodzac do normalnego nie wytrzymalam wiecej niz min, fakt to bylo juz dawno ale w tym zwyklym posiedzialam chwilke bo wlasnie nie wiedzialam czy te bombelki sa dobre, a mocno bulgotaly ;) co do stroju mysle ze nie powinnas sie tym martwic, co roku na plazy widze mamusie w bikin :) ja osobiscie chodze w ciazowym na basen ale ze wzgledu na wygode :)

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) wiem, że na plaży pojawiają się ciężarówki w bikini, ale nie wiem właśnie czy na basen wypada. Chociaż nie mam w sumie innego wyjścia - w nic innego jak bikini się nie wcisnę :P
    A bąbelki by mi się dziś przydały, bo plecy tak mnie naparzają, że aż łzy w oczach mam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu pokazywała brzuszek :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu pokazywała brzuszek :)
    ehehe... najwyżej mnie wyproszą, nie? :P ostatnio dziewczyna w stringach była to tak się na nią ludzie gapili, że poszła sobie chyba po 10 minutach :P

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przejmuj sie ludzmi ci co maja gadac beda bez wzgledu na to jak sie ubierzesz :) glowa do gory i dumnie z brzuszkiem cisnij na basen :D

ja sie zastanawiam czy nie napisac jutro do mojego gina, minie tydzien tych objawow a nie chcialabym tego bagatelizowac... sama nie wiem bo duzo z was ma podobnie, moze to taki okres? hmmm

64xp62y.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ