Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie zabralam za pieczenie muffinek z owocami
Znajomi maja dzis przyjsc z miesieczna coreczka wiec chce ich ugoscic
BlackLuna powiem ci ze wyglada na to ze wozek w super stanie
Ladnie sie prezentuje
Powiem ci tak: jak bym miala kupowac nowy to wybrala bym inny kolor ale jak bym miala za darmo dostac to jak najbardziej bym brala
BlackLuna, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Hej kobitki :* ja znowu w szpitalu, w nocy miałam skurcze, rano się powtórzyły, zabrała mnie karetka, leze pod kroplowka, dostałam też zastrzyk rozkurczowy. Chcieli mnie odesłać do większego szpitala, na szczęście nie krwawilam, więc mnie przyjęli.
-
dba, boziu trzymaj się tam dzielnie.... w takich sytuacjach nic co człowiek napisze czy powie nie wydaje się być odpowiednie.. będę za Was mocno trzymała kciuki co byście z maluszkiem przebrnęli przez to razem i bezpiecznie wrócili do domu.
-
Witam mamusie
DBA tutaj wszyscy trzymaja za Ciebie i dzidzie kciuki. Dobrze,ze jestes pod fachowa opieka. Zycze mnostwo zdrowka dla was.
BLACK LUNA mi sie twoj wozek podoba, jest w uniwersalnych kolarach, ma fajne duze kolka i ogolnie jest duzy.Ludziom sie nigdy nie dogodzi, bo kazdy ma inne zdanie. Wasza opinia jest najwazniejsza. My tez nie bedziemy kupowac typowo dziewczecego, poniewaz po krotkiej przerwie chcielibysmy znowu starac sie o dzidzie. Mam nadzieje, ze wozek posluzy rowniez drugiemu bobasowi.
Ja wczoraj caly dzien spedzilam w lozku, po kilku dniach w gorach widocznie sie lekko przeziebilam.
Mam pytanie , dzisiaj juz jest drugi dzien jak mnie boli pod pachami, to chyba wezly chlonne. Powinnam isc we wtorek do lekarza jak mi nie przejdzie ? (jutro jest u nas dzien wolny, swieto panstwowe).BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Hela ja dokladnie to w Szkocji mieszkam wiec do Angli mam kawalek
Dba jestesmy z wami myslami!!! Wiem ze to trudne ale mysl poxytywnie. Musi byc dobrze!!!!
Co do koloru wozka tez chce cos w miare neutralnego zeby w razie czego latwo bylo sprzedac lub by sie przydla nastepnemu dziecku
-
Dziękuję za wsparcie :* napisze jak to u mnie było, żeby każda z Was wiedziała kiedy trzeba do szpitala: mocne klucie w kroczu (jakby ktoś kilka szpilek włożył), potem co pół godziny mocne bóle brzucha trwające ok 5min,do tego co jakiśczas twardniejacy brzuch; nie wolno go wtedy dotykac.
-
Trzymajcie sie mocno!!!
Ehh ale z tym twardniejacym brzuchem juz sama nie wiem... Ja to mam od jakis 2-3 tyg i polozna powiedziala ze to skurcze braxtona- hicks'a i mam sie nie martwic bo to normalne.
Zdarza mi sie to kilka razy dziennie przynajmniej...czasem z obu czasem z jednej tylko strony i zawsze go wtedy dotykam bo pojawia sie taka gulka i myslalam ze to maluch sie przepycha
A teraz sie boje bo mam leciec do pl samolotem a nie chce zeby cos sie stalo
-
Ja tez juz nie wiem bo mam takie uczucie ciagniecua i klucia w kroczu. Skurcze sa czasami ale nie trwaja tak dlugo, do tego twardniejacy brzuch ake tylko przy skurczach. Noi bol krzyza... juz glupieje.
Dba a co ci w szpitalu powiedzieli? Mocno to odczuwalas czy tak znosnie? Dlugo mialas te objawy?
Cholera teraz zaczelam sie martwic -
Teraz to bedziemy wszystke trzasc portkami
Ja sie serio ne przejmowalam bo skoro doswiadczona polozna powiedziala ze jest ok (choc mnie nie badala wcale) to ok. A teraz sie zastanawiam...
W pl mamy co prawda usg plowkowe z konsultacja sle dopiero 7 maja
-
dba, właśnie czytam, jej, trzymaj sie! wazne, że jestes pod opieką specjalistów, wierze ze będzie dobrze!
ja jutro ide na wizyte u gina. trzymajcie kciuki za szyjke zeby faktycznie ta różnica ostatnia to byl błąd pomiaru a nie skróceniei zeby to moje malenstwo dało mamusi sie upewnic ze jest jej zdrową córeczką
-
dziewczyny, a ja mam nietypowe pytanie. na jakiej wysokosci czujecie ruchy? bo u mnie cały czas są na tej samej wysokości ok 5-7 cm poniżej pępka. czy to nie za nisko jak na te tydzien? i czy nie powinny byc coraz wyzej? i w 95% po lewej stronie, a prawej czułam moze ze 2-3 razy baaaardzo delikatnie ze wrecz nie byłam ich pewna.