WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zabralam za pieczenie muffinek z owocami :)
    Znajomi maja dzis przyjsc z miesieczna coreczka wiec chce ich ugoscic :)

BlackLuna powiem ci ze wyglada na to ze wozek w super stanie :)
    Ladnie sie prezentuje :)

Powiem ci tak: jak bym miala kupowac nowy to wybrala bym inny kolor ale jak bym miala za darmo dostac to jak najbardziej bym brala :)

BlackLuna, le'nutka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakby wyszlo ze dziewuszka i nie mialabys co zrobic z ciuszkami dla chlopca to wal smialo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spoko :)
    Tylko ja je mam tu w uk i jak cos musze pakowac i dopiero wysylac do pl :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was bierze dalej lutka? Ja odatawikam tydz temu...

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w uk mieszkasz? Mam kolezanke w shefield i ma mi wysylac rzeczy z anglii bo tam wszystko taniej ;)

64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :* ja znowu w szpitalu, w nocy miałam skurcze, rano się powtórzyły, zabrała mnie karetka, leze pod kroplowka, dostałam też zastrzyk rozkurczowy. Chcieli mnie odesłać do większego szpitala, na szczęście nie krwawilam, więc mnie przyjęli.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dba trzymaj się dziewczyno :*

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dba musialas miec mocne skurcze jak karwtka cie zabrali, mam nadzieje ze wszystko ok z wami?
    Teraz juz zaczne sie bardziej martwic moimi skurczami :(

64xp62y.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, boziu trzymaj się tam dzielnie.... w takich sytuacjach nic co człowiek napisze czy powie nie wydaje się być odpowiednie.. będę za Was mocno trzymała kciuki co byście z maluszkiem przebrnęli przez to razem i bezpiecznie wrócili do domu.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

DBA tutaj wszyscy trzymaja za Ciebie i dzidzie kciuki. Dobrze,ze jestes pod fachowa opieka. Zycze mnostwo zdrowka dla was.

BLACK LUNA mi sie twoj wozek podoba, jest w uniwersalnych kolarach, ma fajne duze kolka i ogolnie jest duzy.Ludziom sie nigdy nie dogodzi, bo kazdy ma inne zdanie. Wasza opinia jest najwazniejsza. My tez nie bedziemy kupowac typowo dziewczecego, poniewaz po krotkiej przerwie chcielibysmy znowu starac sie o dzidzie. Mam nadzieje, ze wozek posluzy rowniez drugiemu bobasowi.

Ja wczoraj caly dzien spedzilam w lozku, po kilku dniach w gorach widocznie sie lekko przeziebilam.
    Mam pytanie , dzisiaj juz jest drugi dzien jak mnie boli pod pachami, to chyba wezly chlonne. Powinnam isc we wtorek do lekarza jak mi nie przejdzie ? (jutro jest u nas dzien wolny, swieto panstwowe).

BlackLuna lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna Mi mowia ze kolor wozka fioletowo grafitowy nie pasuje dla chlopca a wg mnie jest uniwersalny bo i dla chlipca i dla dziewczynki :) wiec wazne ze tobie sie podoba

BlackLuna lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja dokladnie to w Szkocji mieszkam wiec do Angli mam kawalek :)

Dba jestesmy z wami myslami!!! Wiem ze to trudne ale mysl poxytywnie. Musi byc dobrze!!!!

Co do koloru wozka tez chce cos w miare neutralnego zeby w razie czego latwo bylo sprzedac lub by sie przydla nastepnemu dziecku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :* napisze jak to u mnie było, żeby każda z Was wiedziała kiedy trzeba do szpitala: mocne klucie w kroczu (jakby ktoś kilka szpilek włożył), potem co pół godziny mocne bóle brzucha trwające ok 5min,do tego co jakiśczas twardniejacy brzuch; nie wolno go wtedy dotykac.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie mocno!!!

Ehh ale z tym twardniejacym brzuchem juz sama nie wiem... Ja to mam od jakis 2-3 tyg i polozna powiedziala ze to skurcze braxtona- hicks'a i mam sie nie martwic bo to normalne.
    Zdarza mi sie to kilka razy dziennie przynajmniej...czasem z obu czasem z jednej tylko strony i zawsze go wtedy dotykam bo pojawia sie taka gulka i myslalam ze to maluch sie przepycha :/
    A teraz sie boje bo mam leciec do pl samolotem a nie chce zeby cos sie stalo :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie wiem bo mam takie uczucie ciagniecua i klucia w kroczu. Skurcze sa czasami ale nie trwaja tak dlugo, do tego twardniejacy brzuch ake tylko przy skurczach. Noi bol krzyza... juz glupieje.

Dba a co ci w szpitalu powiedzieli? Mocno to odczuwalas czy tak znosnie? Dlugo mialas te objawy?
    Cholera teraz zaczelam sie martwic :/

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to bedziemy wszystke trzasc portkami :/
    Ja sie serio ne przejmowalam bo skoro doswiadczona polozna powiedziala ze jest ok (choc mnie nie badala wcale) to ok. A teraz sie zastanawiam...
    W pl mamy co prawda usg plowkowe z konsultacja sle dopiero 7 maja :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nast wizyta dopiero 15maja wiec chyba zwariuje do tego czasu jak nie przejdzie. Napisze jutro do gina zobacze co on na to. Albo pojde do jakuegos w swoim miescie niwch sor wszystko...

64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przyjęli, bo mam zagrożona ciążę, mam szyjke skrócona, łożysko niskie, jeśli Wy nie macie tego to nie musicie się tak przejmować, u mnie każdy ból może spowodować pogorszenie szyjki

• Patu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba, właśnie czytam, jej, trzymaj sie! wazne, że jestes pod opieką specjalistów, wierze ze będzie dobrze!

ja jutro ide na wizyte u gina. trzymajcie kciuki za szyjke zeby faktycznie ta różnica ostatnia to byl błąd pomiaru a nie skrócenie :) i zeby to moje malenstwo dało mamusi sie upewnic ze jest jej zdrową córeczką :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a ja mam nietypowe pytanie. na jakiej wysokosci czujecie ruchy? bo u mnie cały czas są na tej samej wysokości ok 5-7 cm poniżej pępka. czy to nie za nisko jak na te tydzien? i czy nie powinny byc coraz wyzej? i w 95% po lewej stronie, a prawej czułam moze ze 2-3 razy baaaardzo delikatnie ze wrecz nie byłam ich pewna.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ