WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Życzę wszystkim udanych wizyt są jakieś dzisiaj??
    U Nas znowu piękna pogoda :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ale brzuch mnie w nocy bolał masakra. Juz nie wiem od czego. Maz podejrzewa ze od witamin. Może faktycznie organizm ma dość... W każdym razie dobrze ze dzis wizyta to się upewnie czy z małą wszystko ok. Miałam jechać przed wizyta na zakupy ale chyba rady nie dam...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

dba: jestem z Tobą całym <3, wierzę że będzie dobrze :)

ja wózek dostałam od siostry (baza, gondola,spacerówka, fotelik, baza pod fotelik ) ale nie jestem w stanie sprawdzić ile się wykosztowała... a podejrzewam że sporo a nie chce się Kochana Małpa przyznać...

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Dba trzymaj się:* mam nadzieje, że dziś już lepiej u Was:)

dawno się nie odzywałam, ale jakoś tak czas mi pędzie :) Ostatnio dokupiłam dwa bodziaki dla Maleństwa. Z reszt ą zakupów wstrzymujemy się, aż poznamy płeć, bo nie chce samych uniwersalnych ciuszków :) oby do 26 maja :)

Co do ułożenia maleństwa to moje teraz w poprzek leży, z lewej strony głowka a z prawej nóżki, więc pukanie czuję z lewej i na środku:P ostatnio czuję, że Małe przenosi się do góry, bo żebra i kręgosłup bolą, czuje jak się żebra rozciągają:( nie jest to przyjemne ale cóż, do zniesienia. Ból pleców mija po masażu męża:) jest Kochany :*

a my ruszyliśmy dalej z domkiem:) powoli dach ocieplany, zamówiliśmy już piec, hydraulik przychodzi po weekendzie majowym :) oby wszystko szybko szło :)

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale domku zazdroszczę ;) my jeszcze przynajmniej kilka lat a juz doczekac się nie mogę! Ale narazie cieszę się z remontu łazienki wreszcie będę miała wannę malutka ale mimo wszystko ;) tak mi brakowało tych kąpieli ;)

Kochana siostra ;) moja czeka z zakupami aż płeć będzie pewna na 100% ale zapowiedziała ze zbankrutuje na dziewczynke :D

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Stardust to super ze basen pomogl :) posiedzialas w jacuzzi???

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty babeczki :) i czekamy na relacje :)
    U mnie na wozek mama chce sie porwac ale nie pozwole jej samej zaplacic za calosc :P albo sie z kims zlozy albo my damy wiekszosc kasy :) czuje ze bedzie ciezko :)

Patu moze odstaw na jakis czas wit i zobaczysz czy to faktycznie to. Czesto organizm reaguje jak cos mu sie nie podoba i moze twoj daje wlasnie znac...

My czekamy na papiery z mojej pracy bo tez staramy sie o domek :) tzn czekamy na dofinansowanie i tylko to nas poki co trzyma. Oby sie udalo bo w obecnym mieszkaniu bedzie mega ciasno. Jeszcze jak moja mama z kims przyleci na porod i zostanie dwa tyg to juz wogole :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, trzymaj się,dzidzia jest silna i da radę :)

Ja mam dziś połówkowe,mam nadzieję,że poznam płeć,a po wizycie wrzucę fotki :), a co do wyprawki,to jeśli poznamy płeć to zaczniemy kupować rzeczy,tylko wózek na końcu ze względu na gwarancję. Utworzyliśmy jedo fyn w kolorze brązowym z małym dodatkiem niebieskiego :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja czuje ruchy wlasciwie z kazdej strony, najczesciej dostaje kopniaki w pecherz ale czasem zdarza sie tez troszke nad pepkiem. jeszcze z tydz temu tez czulam tylko nisko takze to chyba normalne :)
    Verynice fajny ten wozek I niedrogi, a jaki to model? Tez juz bym chciala cos kupic ale jestem strasznie niezdecydowana:/

Kochana to jest Jedo Fyn (chyba Alu Line) - prowadzi się pięknie, łatwo się składa do samochodu także jestem bardzo bardzo zadowolona, no i ciesze sie, że daliśmy za niego połowę ceny nowego :)

A tak w ogóle to witam się w 21 tygodniu :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne uczucie... Mąż wraca do pracy po tygodniowym urlopie i wiecie co jakby mi się humor poprawił... i cieszy mnie nawet myśl że całe popołudnie spędzę sama:) oj chyba odzwyczaiłam się już od obecności Męża 24h na dobę.. pewnie po kilku dniach znowu będzie mi Go brakować ale na chwilę obecną aż podśpiewuję sobie ;) ale tego Mu nie powiem bo jeszcze się obrazi :D

• hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)

Stardust to koniecznie musze wybrac sie na basen, mi nawet kapiel w wanni pomagala bo jednak odciaza to plecki ;) wczoraj lyknelam dodatkowo magnez+b6 i maz wymasowal mi plecki wiec przespalam cala noc :)
    Zobacze jak dzisiaj bedzie moze nie bede musiala zawracac glowy lekarzowi swoimi objawami :)

Powodzenia na wizytach!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ja mam swojego dzien w dzien 24h i nie wyobrazam sobie inaczej ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jak pracował na okrągło to narzekałam że sama w domu siedzę i żeby wziął wolnego trochę bo tęsknie a teraz po tygodniu cieszy mnie że odpocznę chwile haha i się zastanawiam czy to hormony czy po porostu lepiej Nam robi że jednak te kilka godziny jesteśmy oddzielnie :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim tez jestem 24h na dobę i nie wiem jak ja sobie poradzę, gdy go wypędzą na noc ze szpitala...Bardziej mnie to stresuje niż sam poród :P

My na razie wstrzymaliśmy się z kupowaniem ubranek. Są strasznie kuszące, ale mamy ich już mnóstwo. Nawet moja mama nazbierała cały karton! Dlatego ostatnio kupiliśmy becik i myjkę dla maluszka :)

My dzisiaj tez mamy wizytę. Może będzie USG :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii ja mam identycznie :) mnie stresuje to ze bede sama w szpitalu a nie sam porod haha :)
    Ja ze swoim tez si nie rozstaje... A teraz c,zeka nas tydz rozlaki...
    Lecimy do pl razzem ale ja zostaje tydz dluzej a on wraca i wiem ze bede tesknicc. Skyp bedzie dzien w dzien :)

Ale mam. Do was moje zlotka jeszcze pytanko... Mamy w. Pl usg 4 d prywattnie w klińice w krk... I chcemy zabrac obie babbcie bo przez to ze mieszkamy daleko sa. Tak jak by obok tek ciazy i wiem ze jest im troszke przykro..... I tu pytanie... Czy lekarz wpusci az 4 osoby do gabinetu???

madiiiii, kark lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić moimi zakupami dla Marcelka :) wierzchołek góry lodowej hiihhi

k0g9pt.jpg

Paula55, kark, Patu, aswalda, aleksa.wawa, Migotka22, betina89, Gosia19, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chcialam Was zapytać - bo jak zasypiam na tym "książkowym" lewym boku, to wystarcza mi 5 min i mam tak "zgazowany" brzuch tzn tak mi go wzdyma, że aż czuję milion szpilek... i jak zmienię pozycję na plecy lub na drugi bok to minutkę się poprzewraca w jelitach i przestaje boleć... też któraś z Was tak ma?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sle czadowe ubranka :)
    Widze ze lozeczko tez juz masz gotowe z przwijakiem???

Powiem ci ze ja nie mam takich bolow.... Klade sie zawsze na lewym boku ale tylko na chwile bo potem i tak sie odwracam na prawy bo tak mi lepiej :P a co sie obudze w nocy to ja plecach spie haha :) i nie umiem tego zmienic :P

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - do jacuzzi nie wchodziłam, bo woda za ciepła mi się wydawała. Ale usiadłam na chwilę na takich leżakach z bąbelkami, ale dyskomfort jakiś czułam więc szybko zeszłam :) Usiadłam sobie tyłkiem na brzegu basenu z brzuchem i macicą nad wodą, a bąbelki mi uda i łydki masowały i było suuuuuuuuper :) Ale chyba najbardziej pomogło mi zwykłe pływanie żabą... Normalnie czułam jak mi się wszystko cudownie rozciąga i rozluźnia :)

hela - jak będziesz miała chwilę to koniecznie! Ja się dziś czuję jak nowo narodzona. Pełna energii, bez żadnych dolegliwości :)

verynice - a ja mam taki zagazowany brzuch właśnie jak na plecach leżę. Na lewym boku czuję ulgę, a na prawym zgagę :P Chyba każda musi sobie odpowiednią pozycję znaleźć do leżenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:22

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, u nas wpuścił mnie, męża i córkę, więc może się zgodzi :) Wydaje mi się, że wszystko zależy od lekarza i pewnie też od tego ile płacisz za wizytę :P

Uuu, ja mam teraz takiego bzika, chciałabym już, wszystko kupić, ale mam tą świadomość, że ciuszków mamy trochę po córce, pewnie na przedłóżeczko dostaniemy, po moim chrześniaku dostaniemy. Nawet łóżeczko czy przewijak dostaniemy w spadku i dlatego cieszę się, że chociaż tą komodę sami zrobimy :D
    A w ramach nie myślenia o tych pięknych ciuszkach w sklepie chodzę po okolicy i porównuję ceny Loveli i Oilatum :D

Ja też mam tak z prawy bokiem, dlatego od kilku lat jestem przyzwyczajona do niego ;) Powoli staram się przestawiać - np. jak mi strasznie niewygodnie na lewym to przewracam się na prawy na 15 minut, a potem wracam na lewy (o ile nie zasnę na prawym) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, ja się nie mogę doczekać jak za dwa tygodnie pojedziemy na wakacje :D Będę cały czas siedzieć w basenie i nikt mnie z niego nie wyciągnie :P

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ