Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dba trzymam kciuki za pomyślne wieści i wszystko będzie dobrze!
a mnie jakaś deprecha łapie..
w sumie często też mam twardniejący brzuch a wizyta 5 maja dopiero oby ten czas szybko zleciał...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam kobitki w ten piękny słoneczny dzień :)Co do jacuzzi to tu w Szwecji jest zakaz korzystania dla kobiet w ciąży. Przed każdym basenem jest tabliczka informująca o tym. A co do stroju to jak najbardziej wybrała bym dwu częściowe bikini,moja szwagierka która w była w 8 miesiącu miała na sobie właśnie taki strój i nikogo to nie gorszyło wręcz przeciwnie ludzie uśmiechali się podchodzili i gratulowali
Dba mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, musi być
Ps. wiedziałyście że dawno temu nikt nie nazywał kobiet w naszym stanie kobietami w ciąży? Mówiono że kobieta jest w stanie błogosławionym lub przy nadziei a nazwę ciąża wymyślili dla aborcji. Że niby ciążą bo coś nam ciąży i można to usunąć. Nigdy się nad tym nazewnictwem nie zastanawiałam a ostatnio jak o tym usłyszałam to mnie to bardzo zaciekawiło. -
Witajcie dziewczynki
Patu wrote:dziewczyny, a ja mam nietypowe pytanie. na jakiej wysokosci czujecie ruchy? bo u mnie cały czas są na tej samej wysokości ok 5-7 cm poniżej pępka. czy to nie za nisko jak na te tydzien? i czy nie powinny byc coraz wyzej? i w 95% po lewej stronie, a prawej czułam moze ze 2-3 razy baaaardzo delikatnie ze wrecz nie byłam ich pewna.
Patu ja ostatnio miałam zapytać o to samo...ja też młodego czuje nisko. Pierwszy raz jak poczułam ruchy w 16tyg czułam go po lewej stronie, a teraz się przeniósł na prawą stronę i tak już zostało, czasami tylko przenosi się na środek i zazwyczaj jest na wysokości kolcy biodrowych, a zdarza się też niżej...
-
Ja Malucha też mam na dole bo jak sprawdzam Go detektorem to zazwyczaj jest albo po środku albo z prawej strony ale nadal nisko.. a jak już mojemu Leniuszkowi zachce się poruszać żebym Go poczuła to też jest to poniżej pępka.. może tak ma byćhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej mamusie,
dba kochana trzymaj się tam!
Ja też małego czuję dość nisko, ale ostatni zwróciłam uwagę, że mniej więcej na tej wysokości ginka robiła USG, więc chyba wszystko jest ok
A pochwalę się jaki my wózek kupiliśmy w tym tygodniu
http://olx.pl/oferta/wozek-3-w-1-jedo-fyn-CID88-ID5z5IJ.html#8fd7154872;promoted
Jestem przedumna z niego, ponieważ jest jak nowyNo i uniwersalna kolorystyka, ożywię go jakąś zawieszką kolorową z czasem jak mały zacznie się interesować
Nelus, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hihi no ja co chwila oglądam łóżeczko...
I przyznam się, że tak się zastanowiłam, że właściwie wyprawka prawie gotowa... co miesiąc cos dokupowałam no i tak się nazbierało, że brakuje zaledwie paru rzeczyNo i brakuje dzidzi, ale do września już mniej jak więcej
hihihi
-
verynice wrote:Hihi no ja co chwila oglądam łóżeczko...
I przyznam się, że tak się zastanowiłam, że właściwie wyprawka prawie gotowa... co miesiąc cos dokupowałam no i tak się nazbierało, że brakuje zaledwie paru rzeczyNo i brakuje dzidzi, ale do września już mniej jak więcej
hihihi
to az zazdroszcze!
my jeszcze w proszku, tylko ubranka mamy... i 2 proszki Lovelano i obiecaną wanienke od bratowej. a tak to nic. w tym miesiącu chcemy zmywarke kupic, bo przy dziecku czasu będzie jeszcze mniej a naczyn u nas wiecznie pełno i odkładalismy ten zakup, odkładalismy, ale wreszcie sie zdecydowalismy, więc zakupy nieco przełożone dla dziecka. tzn część pieniędzy odłożylismy juz, ale je trzymamy na wózek i łóżeczko. a reszte chyba zaczniemy za miesiąc kupowac.
-
Migotka22 wrote:Na razie musi być nisko bo macica jest jeszcze pod pępkiem, ale mnie bardziej zastanawiało to, że zawsze jest z tej samej strony...
mnie tez, ale skoro kilka tak ma i na usg jest ok wszystko to raczej chyba nie moze byc cos złego. przynajmniej tak sobie to tłumacze -
nick nieaktualnyEch, ja pojechałam w piątek do Rossmana i powiedzieli, że niby promocja na Lovele wtorku, ale już nie mają i dostawy nie będzie
Dba, trzymaj się kochana! Szew trzyma?
U mnie młody różnie kopie, raz w pęcherz, raz gdzieś nad pępkiem. Mi macica wyszła jakiś palec nad pępek już. Najlepsze jest to, że przez 20 tygodni przytyłam 0,5kg i czułam macicę palec pod pępkiem, a w ciągu tego tygodnia zgrubłam 0,5kg i macica jest palec nad pępkiem
Byliśmy dziś w super restauracji na obiedzie (nad stawem, z dmuchanym placem zabaw, 3 trampolinami, kulkolandem, zjeżdżalniami, jeepmi na akumulatory dla dzieci) i mąż stwierdził, że zapyta ile cenowo wychodzi za chrzciny. Cena 80-130zł/os. Szczęka mi opadła, szczególnie, że ceny obiadów mają raczej tanie. Chcemy robić chrzciny na 25 osób dorosłych i 3 dzieci do 5 lat, ale spodziewałam się w okolicy cen raczej 60-70zł -
To ja jestem w porównaniu z wami w proszku. Dopiero dzisiaj kupiłam pierwszy dresik z adidasa bo na promocji był i taki uroczy że nie mogłam się powstrzymać
A tak poza tym to nic więcej nie mam jakoś tak mi się wydaje że jeszcze za wcześnie na to wszystko. Co prawda mam już wypatrzony wózek i łóżeczko ale z zakupem jeszcze się wstrzymam trochę. Na szczęście w mojej rodzinie jest już jeden chłopczyk 7 miesięczny u brata i za kilka tygodni urodzi się następny u szwagierki także zapas ciuszków będę miała na najbliższe miesiące
-
nick nieaktualnyAha, mi do tej pory tylko 3 razy twardniał brzuch i to tylko w pracy, więc nie mam pojęcia czy to jest normalne. W ciąży z córką twardniał mi dopiero w 8-9 miesiącu, ale raczej to były już te skurcze przygotowujące.
Co do lineli nigry to ja jeszcze nie mam i jestem zawiedziona, bo przy córce wyszła mi szybciej niż brzuch, a teraz cisza
Za to włoski na brzuchu po balsamie na rozstępy też mam jak kurczak -
Ja czuje ruchy wlasciwie z kazdej strony, najczesciej dostaje kopniaki w pecherz ale czasem zdarza sie tez troszke nad pepkiem. jeszcze z tydz temu tez czulam tylko nisko takze to chyba normalne
Verynice fajny ten wozek I niedrogi, a jaki to model? Tez juz bym chciala cos kupic ale jestem strasznie niezdecydowana:/ -
Kark nic nie mówił lekarz, więc pewnie szew trzyma.
U mnie kreseczka pod pępkiem ledwo widoczna, pewnie zacznie się to zmieniać.
Ja tam mogę rzeczy kupować maluszkowi nawet na wariata po narodzinach, już to olewam. Zaczynam przywykać do tego, że nie wszystko można sobie zaplanować tak jak się chce i tego się trzymam -
dba, tak mi przykro
Co Ty biedna musisz przeżywać. Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Mnie malutka kopie w różnych miejscach, wczoraj to już w ogóle miałam mix, raz z lewej, raz z prawej, aż w końcu nawet pęcherz dostał swoją porcję kopniaków
Beataa25, ja bardzo lubię określenie, że kobieta jest przy nadzieiMoja teściowa jeszcze go używa. Myślę, że to piękne określenie, takie bardzo, bardzo pozytywne
-
Hej dziewczyny:)mam takie śmieszne pytanie;)czy Wasi mężowie/partnerzy przykładają ucho do brzuszka?bo mój mąż zawsze przykłada i ponoć słyszy bardzo dobrze co tam się dzieje zwłaszcza rano i poznym wieczorym najlepiej słyszy i mówi że to takie coś jakby rybka w wodzie pływała:)żałuję że sama nie mogę posłuchac,ale mąż zdaje mi całą relację
-
Dzień dobry
dziewczyny, jak bolą was plecy i ciągnie brzuch, a nie macie przeciwwskazań to IDŹCIE NA BASEN! Ja myślałam że te moje plecy nie dadzą mi spokoju już do września, a wczoraj tak bolały że ze łzami w oczach wstawałam z łóżka. A dziś co? Jakbym w ciąży nie była
brzuch nie ciągnie, plecy nie bolą! Cudownie
no to tyle co mam do powiedzenia
Paula55, madiiiii, hela lubią tę wiadomość