WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    nie przejmuj sie ludzmi ci co maja gadac beda bez wzgledu na to jak sie ubierzesz :) glowa do gory i dumnie z brzuszkiem cisnij na basen :D

ja sie zastanawiam czy nie napisac jutro do mojego gina, minie tydzien tych objawow a nie chcialabym tego bagatelizowac... sama nie wiem bo duzo z was ma podobnie, moze to taki okres? hmmm
    Jak masz się martwić to lepiej się odezwij do gina. Spokój najważniejszy. Mnie moja gin zbadała - nerki, szyjkę, macicę, wszystko było ok więc mnie to uspokoiło i teraz te bóle już mnie nie martwią. Ale myślę, że bez opinii lekarza byłabym niespokojna..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust nie ma co sie przejmować co ludzie myślą. Poza tym na basen tym bardziej wypada odkrywać brzuszek bo nie ma słońca a niektorzy uwazaja ze mozna tak dziecko "przegrzac" co oczywiscie jest glupota. ja np jak kiedyś widziałam ciężarna z odkrytym brzuszkiem to zawsze myślałam sobie "ale fajny brzusio" chyba do głowy by mi nie przyszło ze trzeba go zakryc wiec jesli czujesz sie z tym dobrze to smialo :) moja siostra zakrywala brzuch bo wstydzila sie tej brazowej lini- zamiast jej przechodzic dokladnie przez srodek to omijala pepek I powstala taka fala :p a wy juz macie ta linie? Ja widze ze na spojeniu lonowym mam taka blada, ciekawa jestem kiedy to wychodzi na brzuchu hmm

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też się zastanawiam nad tą brązową linią bo u mnie nie ma jeszcze śladu żeby miała mi się robić ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ale pospalismy z dzidziem :)! Juz nie pamieyam kiedy spalam do 9 :)
    Rany jak ja wam wspolvzuje tych wszystkich dolegliwosci :/ masakra... Mi w zasadzie oprocz tych skurczy nic (odpukac) nie dolega :)
    Ja uwazam ze jesli kogos nadmiernie cos martwi to zawsze lepiej isc do lekarza czy choc zadzwonic :) szkoda sie stresowac bo to gorsze niz te dolegliwosci :) wy macie taka mozliwosc ja niestey nie wiec moze dlatego tez jak cokolwiek nowego sie ze mna dzieje jestem spokojniejsza :)
    Zreszta polozna wyraznie mi powiedziala: jeslo bole nie sa sile i skurczowe, nie ma krwawienia to wszystko jest ok i tak ma byc :) ciazlo ciezko pracuje dla naszej dzidzi :)

Stardust moja mama ostatnio mowila ze jak przylece to chce mnie zabrac do aqaparku i mowila ze pelńo kobitek w ciazy jest :)
    Jak powiedzialam ze nie mam stroju to mowila ze one w normalnym dwuczesciowym chodza :) i ze siedza sobie w jacuzzi wlasnie albo delikatnie sie ruszaja w wodzie :) wiec uderzaj smialo i sie relaxuj :)
    Pamietaj tylko ze z sauny nam nie wolno kozystac ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa a linia sie u mnie nie pojawia :) wogole nie ma sladu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mi badania ostatnio robil 6tyg temu jak bylam w szpitalu, tez nerki usg itp, a 2 tyg temu bylam na wizycie wiec mysle ze to normalne, jeszcze zobacze czy napisze ;)

tez nie mam tej linii na brzuszku, ale zauwazylam wloski widoczniejsze sa ;) i jak nie posmarowany mam brzuch balsamem to stercza takie male wloski jasniutkie jak u kurczaczka :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry Mamuski
    pospalam wow bol tylko plecow rano a teraz glowa mi peka
    ja lini u siebie nie widze ale wloski sa " jasniutkie jak u kurczaczka"

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka sprobuj napic sie kawy rozpuszczalnej z mlekiem :)
    Na mnie migrenowca dziala cudownie jak wypije w miare wczesnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na migreny odziwo dziala apap! kiedys uwazany przeze mnie jako lek dla dziadków bo nigdy nie pomagal to teraz rewelacja! :) tylko trzeba brac w miare wczesnie jak sie bol zaczyna :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem po jednej wiec sie zastanawiam nad druga ale jeszcze troche wytrzymam
    :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja mam tak samo hahaha :)

Kiedys mowilam ze apap to dla mnie cukierki pudrowe :) a traz o dziwo usmieza nawet najgorszy bol :) cud??? Haha :)

Nenka to moze daj jej chwilke zeby zaczela dzialac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Stradust nie ma co sie przejmować co ludzie myślą. Poza tym na basen tym bardziej wypada odkrywać brzuszek bo nie ma słońca a niektorzy uwazaja ze mozna tak dziecko "przegrzac" co oczywiscie jest glupota. ja np jak kiedyś widziałam ciężarna z odkrytym brzuszkiem to zawsze myślałam sobie "ale fajny brzusio" chyba do głowy by mi nie przyszło ze trzeba go zakryc wiec jesli czujesz sie z tym dobrze to smialo :) moja siostra zakrywala brzuch bo wstydzila sie tej brazowej lini- zamiast jej przechodzic dokladnie przez srodek to omijala pepek I powstala taka fala :p a wy juz macie ta linie? Ja widze ze na spojeniu lonowym mam taka blada, ciekawa jestem kiedy to wychodzi na brzuchu hmm
    ja nie mam, za to mam na brzuchu ciemne włosy na miejscu tej linii. jak małpa wyglądam :P chyba trzeba je wywoskować bo wstyd :P

• nenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie juz ciuszki??
    ja nie moge sie powstrzymac

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Stardust moja mama ostatnio mowila ze jak przylece to chce mnie zabrac do aqaparku i mowila ze pelńo kobitek w ciazy jest :)
    Jak powiedzialam ze nie mam stroju to mowila ze one w normalnym dwuczesciowym chodza :) i ze siedza sobie w jacuzzi wlasnie albo delikatnie sie ruszaja w wodzie :) wiec uderzaj smialo i sie relaxuj :)
    Pamietaj tylko ze z sauny nam nie wolno kozystac ;)
    O, to fajnie z tym jacuzzi. To się wymasuję. A do sauny to ja i tak nie mogę więc nawet mi do głowy nie przyszło :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszkow mam juz tyle ze nie mieszcza mi sie nigdzie :( wszystko dostalam. Nowe i uzywane. Ale dla chlopca wiekszosc wiec licze ze we wt zobacze pieknego siusiaka :)
    Jesli nie to dopiero wpadne w szal zakupow :)

Stardust to zapowiada ci sie baaardzo przyjemny relax :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Polsce to każdy patrzy na każdego,że wstyd się pokazać,a jak byłam w Bułgarii nad morzem to co 2 osoba nago leżała i nikomu to nie przeszkadzalo,a brzuch ciążowy jest czymś normalnym, więc warto go pokazywać :)
    A co do linii na brzuchu,to mam ją już lekko nad pempkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 11:45

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

choć nocka jak zwykle do bani to dzień się ładny zapowiada rano było pochmurnie ale zaczyna słoneczko wychodzić:)wypijam herbatkę i zmykam do sklepu po coś na obiadek mam ochotę zrobić dzisiaj żeberka z piekarnika w słodko-pikantnej marynacie :P ja też już nie mam gdzie ubranek dawać , musiałam przewertować wszystkie szafki i niepotrzebne rzeczy wyeksmitować z domu żeby małej kobitce zrobić miejscówkę :) wczoraj przytargaliśmy do domu wózek używany co prawda, ale zadbany i z całym zestawem więc jak była okazja to czemu nie korzystać :)choć już usłyszałam od " życzliwych", że co za kolor wzięliśmy do dziewczynki... ja już mam linie na brzuszku jeszcze nie jest aż tak widoczna jak będzie pod koniec ciąży, ale już ją widać :)

a tu fotka wózka:
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:38

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Po obiedzie jedziemy do moich rodzicôw po synka.Miał niezłą labę od szkoły od 17.04-28.04.Jutro do szkoły po długiej przerwie świątecznej.Gimnazjaliści pisali egzamin ,a że są w jednym budynku co podstawówka to Mati miał tyle wolnego.Mnie coś nogi pobolewają.Nie mam żadnej lini,słyszałam że to zależy też od karnacji,czy się pojawi czy nie.Wyspałam się do 9.Synek rusza się fajnie.Jutro na połówkowym okaże się czy to synek,czy córeczka.Mąż wymyślił imiona dla chłopca Piotr,a dla dziewczynki Magda.A do brzuszka często mówi Ignaś ,oj będzie z tym imieniem.Udanej niedzieli.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja sama planuję latem śmigać na basen odkryty w bikini :P Będę chwalić się swoim brzuszkiem. Poza tym nie opłaca mi się kupować na 1-2 miesiące stroju jednoczęściowego, bo nie będę aż tak często chodzić, a potem nie będę go używała. Wg mnie brzuszek ciężarnej to nic zdrożnego, wręcz przeciwnie.

BlackLuna, jak dla mnie kolor o.k., ja nie przejmowałabym się opiniami innych, ważne, że Wam się podoba.

BlackLuna lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorzucę jeszcze jedno zdjęcie jak go przełożyłam ze spacerówki na głęboki, troszkę wyraźniej widać kolor bo aparat mi światło odbijał, a tam na dole obok to nasz czarny psotnik Bruno wciął się w kadr i trochę się rozmazał :P ale nazywamy go Buła razem z kotem robią za "buła i spóła" :D

wózek ujęcie drugie :)

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:38

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ