WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dokladnie.
    Liczy sobie po swojemu i to tydz do przodu zawsze :)
    Ale to zawsze tak miło zobaczyć kolejny miesiąc :P nawet jak jest o tydzień za wcześnie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak czesto macie uczucie twardego brzucha? Ja mam ci jakis czas na chwilke czasami przerwy sa dlugie...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Powiedzcie jak czesto macie uczucie twardego brzucha? Ja mam ci jakis czas na chwilke czasami przerwy sa dlugie...
    dziewczyny mówiły, że jak to takie krótkie twardnienie to mogą być te skurcze braxtona-hicksa, bo to jakoś tak właśnie ok 20 tyg się zaczyna.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

ja raz dziennie przynajmniej które trwają od paru do parunastu minut :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też często twardnieje brzuch.. do wizyty jeszcze trochę..
    a mi chyba dzisiaj buzują hormony bo od samego rana ciągle płaczę i płaczę i nie jestem w stanie tego opanować ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras ma do tego bol plecow i uczucie klucia w piczce? Bo cholera im dlyzej to mam tym bardziej zaczynam sie zastanawiac nad tym :/

64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie poczułam coś dziwnego w brzuchu, na dole z prawej strony, tak jak by coś mnie załaskotało, przejechało po wewnętrznej stronie... to mały się rusza? :)

stardust87, Patu lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A czy ktoras ma do tego bol plecow i uczucie klucia w piczce? Bo cholera im dlyzej to mam tym bardziej zaczynam sie zastanawiac nad tym :/
    ja mam takie kłucia w pochwie. plecy bolą mnie non stop. byłam w środę u gin, wszystko ok. Mówiła, że teraz już wszystko może mnie boleć, bo to już ten czas :P Do póki nie ma bólu takiego mega albo plamienia to się nie martwić :)

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

ja tylko twardnienie brzucha mam, plecy bolą mnie jak np. długo za kierownicą siedzę albo jak za długo śpię na plecach a tak to nie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    właśnie poczułam coś dziwnego w brzuchu, na dole z prawej strony, tak jak by coś mnie załaskotało, przejechało po wewnętrznej stronie... to mały się rusza? :)
    na pewno! :D

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu wkońcu :) dziwne to było :D

stardust87, Paula55 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te "skurcze" mam po kilkanascie razy dziennie :) nawet teraz :) juz powoli przestaje na to zwracac uwage :P
    Plecy mnie bolaly jak po 8 godz dziennie stalam w pracy ale mam nadzieje ze teraz mi przejdzie troche :)

Ewi25 to napewńo maluszek :) gratuluje... Teraz juz sie przyzwyczajaj pomalu bo dopiero sie zacznie haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ciagle leze bo nawet jak chwile posiedze to wszystko zaczyna bolec :( czuje sie jak sparalizowana :( i to ciagniecie na dole juz nie wiem co ze soba zrobic :/

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo :)

Ja dzisiaj dzień zaczęłam od niezwykłej wiadomości. Rano byłam w Porcie Łódź na darmowym USG organizowanym w ramach akcji Szczęśliwa mama. Ogólnie USG raczej mnie rozczarowało bo ekran był ustawiony tak, że ja nie mogłam nic zobaczyć. Dowiedziałam się za to, że dzidziuś jest zdrowy i ma siusiaka!!! Moja Lenka jest chłopcem. Jak zadzwoniłam do rodziców i siostry to nikt mi nie wierzył. A już się przyzwyczaiłam do myśli o córeczce i do brzucha ciągle mówiłam Lenka. Mąż się cieszy a ja jestem trochę skonsternowana bo bardzo chciałam córeczki. No i w ogole nie mamy imienia dla chłopca. No i ciuszki też niektóre pójdą do szuflady. Muszę się oswoić z myślą o synku. A wczoraj jeszcze żartowałam do męża, że będzie zabawnie jak Lence wyrośnie siusiak.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Witam się weekendowo :)

Ja dzisiaj dzień zaczęłam od niezwykłej wiadomości. Rano byłam w Porcie Łódź na darmowym USG organizowanym w ramach akcji Szczęśliwa mama. Ogólnie USG raczej mnie rozczarowało bo ekran był ustawiony tak, że ja nie mogłam nic zobaczyć. Dowiedziałam się za to, że dzidziuś jest zdrowy i ma siusiaka!!! Moja Lenka jest chłopcem. Jak zadzwoniłam do rodziców i siostry to nikt mi nie wierzył. A już się przyzwyczaiłam do myśli o córeczce i do brzucha ciągle mówiłam Lenka. Mąż się cieszy a ja jestem trochę skonsternowana bo bardzo chciałam córeczki. No i w ogole nie mamy imienia dla chłopca. No i ciuszki też niektóre pójdą do szuflady. Muszę się oswoić z myślą o synku. A wczoraj jeszcze żartowałam do męża, że będzie zabawnie jak Lence wyrośnie siusiak.

Oooo to mam pytanie
    Można wejść na USG z mężem?
    Jeśli poprosisz to dostaniesz jakieś zdjęcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Rano byłam w Porcie Łódź na darmowym USG organizowanym w ramach akcji Szczęśliwa mama.
    A jak to wygląda? Zapisy są wcześniej, bo pewnie każdy chce iść na darmowe usg. Są jakieś próbki (:D) albo konsultacje z lekarzami czy położnymi, czy raczej są lekcje tematyczne prowadzone i to wszystko?

• Io Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisy na USG zaczynały się o 10. Kolejka była już o 9:30 a o 10:30 skończyły się już miejsca. Jutro też będą robic ale jak ktoś się chce załapać to radzę być kolo 9:20. Do 24 tc robią zwykle USG a po 24 tc 4D. Każdy dostawał zdjęcia ale sprzęt nie jest jakiś super a oni bardziej skupiają się na pomiarach i sprawdzaniu czy wszystko jest ok. Zdjęcia są jak z prenatalnych czyli nic ciekawego tylko jakies tam obwody itp. Nie wiem jak to wygląda w przypadku 4D, ale zdjęcia też rodzice dostawali. Bez problemu można iść z mężem albo innym członkiem rodziny.

Jeżeli chodzi o warsztaty to moim zdaniem nic ciekawego. Było pare stoisk ale raczej małych. Mieli tylko 3 wózki i to takie w stylu Retro w cenach od 4000-5000. Mozna było spróbować tranu i zobaczyć jak nosi się dziecko w chuście, albo zobaczyć jakie mleko ma w ofercie Enfamil. Zobaczenie wszystkiego zajmowało może 15 min. ;) Niby były warsztaty z mycia dziecka, ale trwały 10 minut i dowiedziałam się miedzy innymi, że do kąpieli potrzebuję wanienki, wody, dziecka i ręcznika ;)
    Z plusów to można sobie było zrobić sesje zdjęciową z brzuszkiem :) Dawali też gratisy. Dostałam notatnik, odciągacz do brodawek, coś na kolki dla dzieci i probiotyk dla malucha.
    Ogólnie spodziewałam się czegoś lepszego.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kłucie mam bardzo często, nie przejmuj sie tym:)

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    doti ja miałam coś takiego. Myślałam że trafię na IP z bólami, ale noc przeczekałam i trochę przeszło. Później zaczęłam zastanawiać się co to mogło być i doszłam do wniosku, że to od mleka. Nigdy nie lubiłam mleka i go nie piłam, nie jadam nawet przetworów mlecznych. Jak zaczęła mi się grypa to i zaczęłam pić mleko z miodem i samo ciepłe mleko. A później wyszły te bóle, także obstawiam że to była jakaś kolka jelitowa z nietolerancji laktozy.
    To raczej nie to ja mleka do buzi nie biorę.Dziękuję za odpowiedż

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    mi też często twardnieje brzuch.. do wizyty jeszcze trochę..
    a mi chyba dzisiaj buzują hormony bo od samego rana ciągle płaczę i płaczę i nie jestem w stanie tego opanować ;/
    Kochana miałam coś takiego z tym płaczem,normalnie myślałam że depresjé jakąś złapałam.Płakałam jak nie wiem co i to bez żadnego powodu.Albo miałam takie dni,najpierw zawroty głowy,potem pieczenie oczu,same łzy mi zaczęły lecieć,a potem zimno strasznie mi było.Synuś szaleje,czuję go teraz,leżąc na plecach.Cudowne uczucie.Ma któraś z Was wizytę w poniedziałek?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ