WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Co za okropna noc... W środku nocy obudził mnie okropny ból w dole brzucha jakby w jelitach jakoś, z przerażeniem pomyślałam o dzidzi ale ona w najlepsze kopała. Jak się podniosłam to przeszło. Całe szczęście bo już myślałam o najgorszym... Ale wychodzi na to że moje dziecko mnie tak nisko skopało.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana..
    u Nas cała noc nieprzespana... gdzie ta 9 godzina.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wpuszczania i kolejki.
    U nas USG na NFZ jest raz dwa tygodnie, ale zdarzyło się, że raz pani miała urlop i było po 4 tygodniach przerwy. Traf chciał, że akurat miałam mieć USG nerek :/
    W każdym bądź razie czekałam wtedy 3,5h O.o
    Wiadomo, przychodzili z maleństwami na bioderka, to każdy puszcza bez kolejki i tak przez pierwsze dwie godziny wchodzili tylko rodzice z dzidziusiami.
    Potem zrobiło się luźniej, były chyba panie w ciąży to też je wpuściliśmy. I nagle wchodzi babka i zaczyna z mężem na głos mówić, że jest "jej godzina" i, ze chyba powinna wejść. Jakiś pan, który siedział już te 3h w kolejce mówi, ze kolejka jest kto pierwszy ten lepszy i, że musi zaczekać aż wszyscy wejdą.
    Wtedy przyszli ostatni rodzice z niemowlakiem.
    Kobieta się dalej kłóciła, że to jej godzina, bo ona się dziś rejestrowała i babka w okienku mówiła, że koło 17.30 ma przyjść. Ludzie zaczęli tłumaczyć, że niektórzy (w tym ja np.) zapisywali się już 3 tygodnie temu i może dlatego kazali jej tak późno przyjść, bo już tyle osób było (normalnie USG jest 15-18, ale wtedy jak wyszłam była 18.30, a jeszcze chyba 10 osób czekało). Ona, że nie, ze ona się rejestrowała i ona wchodzi teraz.
    Cały tłum wpieniony, kłóci się, aż dzidziuś zaczął płakać i jego mama pyta czy oni mogą bez kolejki.
    Wszyscy natychmiast, że oczywiście, żeby wchodzili, przecież maleństwa i kobiety w ciąży nie czekają.
    Wtedy wyszła pani z gabinetu, wszyscy do pani z dzieckiem "Niech pani wchodzi", a ta baba co dopiero przyszła sru do gabinetu i zatrzasnęła drzwi, zanim młodzi zdążyli w ogóle podnieść nosidełko O.o
    Oj, jak wszyscy jej chłopa zjechali, aż biedak ze wstydu poszedł w aucie na nią czekać :P Jak wyszła to tak na nią ludzie krzyczeli, że aż pielęgniarki przyszły zapytać co się dzieję ;)

Ja osobiście zawsze czekam, nigdy sama z siebie nie pytam czy mogę wejść wcześniej. No, chyba, że byłam z jęczącym niemowlakiem :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,

Karolina daj znać po obchodzie...
    Ja właśnie zjadłam płatki z mlekiem i małemu chyba zasmakowały bo czuję jak puka :) W ogóle ostatnich parę dni miał takich, że słabo się ruszał a wczoraj po południu jak dał czadu to jak mąż przyłożył rękę to czuł z 90% ruchów małego :) Po raz pierwszy tak mocno to czuł :)

A co do kolejek to wczoraj po praz pierwszy mnie Pan przepuścił w kolejce do kasy w supermarkecie ;) Pojechałam po 3 opakowania lodów na majówkę i stanęłam w kolejce za starszym panem, który miał peeeeełen kosz zakupów... i naglę słyszę "Pani przejdzie przede mną bo się Pani spieszy, żeby się lody nie rozpuściły" hehe i się zaczął śmiać, potem jeszcze zagadał, że wyżerkę robię sobie i dzidzi ;) Ale mi się miło zrobiło :) Podziękowałam mu chyba z 4 razy :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 07:33

madiiiii, Io lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do humoru, ja wczoraj się w końcu poryczałam przy mężu o to imię.
    Bo już dosłownie żadne mi się nie podoba, każde jest nijakie. Nawet imiona, które mi się nie podobają i nigdy bym dziecku nie dała teraz mi się wydają takie same jak te, które mi się podobały ;(
    Mąż mówił, że mamy jeszcze 4 miesiące, żeby się zdecydować, ale co ja mam powiedzieć jak średnio raz w tygodniu ktoś mnie pyta jak młody będzie miał na imię :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 07:35

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Bo już dosłownie żadne mi się nie podoba, każde jest nijakie. Nawet imiona, które mi się nie podobają i nigdy bym dziecku nie dała teraz mi się wydają takie same jak te, które mi się podobały ;(
    Mąż mówił, że mamy jeszcze 4 miesiące, żeby się zdecydować, ale co ja mam powiedzieć jak średnio raz w tygodniu ktoś mnie pyta jak młody będzie miał na imię :(
    Wiem co czujesz mnie też ciągle ktoś pyta jak dam na imię małej a ja nie potrafię się zdecydować...

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Te stare babcie to jakby mogły to by zabiły zeby tylko mogły wejść Poraz 10ty w tym tygodniu do lekarza. Czasami mi sie wydaje ze przychodzą tam dla rozrywki i na pogaduchy.

Moze to głupie pytanie ale trzy godziny bez jedzenia od rana :-/ ? I trzy klocia? Rany nie cierpię tego i trzęsę portkami gorzej niż małe dzieci a tu trzy razy w ciagu jednego dnia:-/ nie wiem jak ja to wytrzymam.
    Ja tez nie lubie :) wlasnie.siedze pod zabiegowym i tez trzese portkami. a dzis tylko jedno klucie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki rozumiem Wasz ból, ja cały czas zastanawiam się nad imieniem.
    Ja to teraz będę bała się iść oddawać krew, bo tam gdzie ja chodzę to zawsze kolejki, a ciąża zagrożona :/ jestem taką osobą, że nigdy się nie wpycham przed i grzecznie czekam ;)a starych ludzi nie cierpię, właśnie przez to jakie akcje odwalają w przychodniach, oczekują od nas szacunku a sami nikogo nie szanują. Są oczywiście wyjątki, ale większość z nich to wieczne marudy.

Paula55 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do kłucia nic nie mam ;) Przed ciążą honorowo oddawałam krew co około 4 miesiące :) także kłucie dla mnie to żaden problem :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:01

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Nas też wszyscy pytają. A my też nie mamy żadnych typów. Zdecydujemy jak się urodzi - zobaczymy jakie imię do niego pasuje :)
    A na pytania ciekawskich odpowiadamy, że jeszcze nie wiemy i czekamy aż dorośnie i sam nam powie jak chce mieć na imię :P I się wszyscy zamykają :P

verynice, Szonka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na wstępie grzecznie powiedziała, że ciąża jest zagrożona i że jest to wyjątkowa sytuacja. Ehh, mam nadzieje, że Ci nie odmówią pierwszeństwa...
    Ja Wam powiem, że nie rozumiem tych starych zrzęd. Chyba nie mogą się pogodzić ze swoim wiekiem i dlatego są tacy zgorzkniali. A czasami tak niewiele trzeba...
    Pamiętam jak kiedyś ustąpiłam miejsca starszej Pani w tramwaju. Strasznie mi dziękowała, a jak wychodziłam, wcisnęła mi do ręki cukierka! Cudowna babunia :) Jak dożyję tego wieku, to też chę taka być :D
    dba wrote:
    kobitki rozumiem Wasz ból, ja cały czas zastanawiam się nad imieniem.
    Ja to teraz będę bała się iść oddawać krew, bo tam gdzie ja chodzę to zawsze kolejki, a ciąża zagrożona :/ jestem taką osobą, że nigdy się nie wpycham przed i grzecznie czekam ;)a starych ludzi nie cierpię, właśnie przez to jakie akcje odwalają w przychodniach, oczekują od nas szacunku a sami nikogo nie szanują. Są oczywiście wyjątki, ale większość z nich to wieczne marudy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:33

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nas też wszyscy pytają. A my też nie mamy żadnych typów. Zdecydujemy jak się urodzi - zobaczymy jakie imię do niego pasuje :)
    A na pytania ciekawskich odpowiadamy, że jeszcze nie wiemy i czekamy aż dorośnie i sam nam powie jak chce mieć na imię :P I się wszyscy zamykają :P

Świetna odpowiedx :) Na miarę naszych czasów :)

My juz imiona mieliśmy wybrane zanim maluszek pojawił się w brzuchu :) Więc nie było problemu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to widzę, że mój pomysł aby w podpisie nad suwaczkiem napisać imię i płeć dzidzi się nie przyjął.. a szkoda bo ja ciągle mieszam która z Was ma mieć synusia a która córcie ;) a imion to w ogóle nie pamiętam :)

Policzyłam w naszej tabelce iiii na chwilę obecną będzie:
    Dzieczynek 16
    Chłopców 22
    Czyli dziewuszki nadrabiają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:48

Quatriona, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dzien dobry moje kochane :)
    Widze ze rozgorzala dyskusja na temat wpuszczania w kolejke :) hehe
    Powiem wam ze ja swiadkiem takich akcji bylam TYLKO w pl niestety :/ tutaj nie ma kolejek do lekarzy hahaha.
    A tak powaznie... Raz jak przyszlam do poloznej to okazalo sie ze jest jakas spora obsówa w czasie. Wyszla polozna i bardzo przepraszala. A nam akurat sie do pracy spieszylo. I pytam polozna czy nic nie da rady zrobic bo my do pracy...
    A tu babka (szkotka) mowi ze spoko ona nas wpusci przed siebie a ona za chwile wchodzi. Strasznie jej dziekowalam.
    Potem dowiedzialam sie ze ona juz chyba 1,5 h czekala :/ glupio mi bylo strasznie bo z duzo wiekszym brzuchem niz ja...
    Po wyjsciu jej dziekowalam a ona zdziwiona i z usmiechem ze przeciez nie ma sprawy :)

A co do nocy....ehh u nas kiepsko. Bolal mnie nad ranem zoladek i bylo mi mega niedobrze. Wczoraj tez ale myslalam ze to z nerwow przed usg ale dzis sie powtorzylo :/
    Teraz juz lepiej na szczescie :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja mam do was pytanie... Nie wiem czy ktos pomoze a jak nie bede szukac odp w pl :)

Chcemy dac synkowi na imie Tiago :) i bedzie po urodzeniu zarejestrowany w uk oczywiscie. Ale za kilka lat chcemy wrocic do pl. Wiec tam tez chyba trzeba bedzie go zarejestrowac.
    Wiem ze jesli urodzil by sie w pl prawdopodobnie nie zarejestrowali by nam tego imienia. Ale jesli juz bedzie je mial w dokumentach z uk to w pl chyba nie beda miec wyjscia, co???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice już się poprawiłam :P

Paula, musiałabyś zapytać w urzędzie ja słyszałam, że nie zgadzają się tylko na naprawdę dziwne imiona, ja np. widziałam kiedyś w gazecie pod zdjęciem dzidziusia podpis Renta Nowak O.o

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko o Tiago czytalam bo ktos juz pisal do rady jezyka polskiego...
    I tam rada odp ze imie to nie wskazuje na plec, ze jest polski jego odpowiednik, ze nie ma zdrobnien i ze sie nie odmienia wiec urzednik ka prawo odmowic wpisania takiego imienia :/
    Ale jesli tak to pojde do usc u mńie w miescie i zapytam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Z tymi kolejkami to najbardziej dziwi mnie to, że ludzie starsi, ktory byli wychowywani w kulturze szacunku dla kobiet w ogóle, a tym bardziej ciężarnych, jakby zupełnie o tym zapomnieli. No ale i tak zamierzam wpajać mojemu maleństwu podstawy kulturalnego zachowania. Zobaczymy czy zaprocentuje ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Verynice już się poprawiłam :P

Paula, musiałabyś zapytać w urzędzie ja słyszałam, że nie zgadzają się tylko na naprawdę dziwne imiona, ja np. widziałam kiedyś w gazecie pod zdjęciem dzidziusia podpis Renta Nowak O.o

Dodałaś do podpisu? Bo nie widać :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ;) U mnie ok jakos sie kulam dalej.

Paula a wy macie obywatelsto uk albo rezydenta??

A w pl to rzeczywiscie urzednik sie moze nie zgodzic na imie itd. ( zalezy na jakiego urzednika sie trafi) ALe to sie tyczy jak obydwoje rodzicow jest polakami. Jak dziecko urodzi sie w pl, a jedno z rodzicow ma obywatelstwo inne niz polskie to moze dac na imie Lukas zamiast Lukasz, Martin zamiast Marcin albo Stefani zamiast Stefania itd. Takie przykalady :D Ale chodzi mi ogolnie o zagraniczne imie.

Jak przyjedziesz z dzieckiem do pl juz przeciez z imieniem, to nikt mu raczej imienia nie zmieni.

WIec jak bedzie Tiago w uk to jak wrocisz do pl to nik ci nie zmieni imienia dziecka na polski odpowiedzik. A jak by sie urodzilo w pl i tez bys chciala Tiago to jak ktores z was ma inne obywatelstko nie pl to tez pani w urzecie musi wam napisac Tiago :P ooo

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ