WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - a ile masz go brac?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak na ulotce- jeden dziennie. Wcześniej brałam Furagin.

Io lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale mi bardziej chodzi o to czy jak sobie zmierze glukometrem na czczo, potem w domu wypije sobie ta glukoze i znow zmierze to czy to bedze miarodajne,,,,
    I wogole jesli ja np normalnie mam niski poziom cukru to czy jest sens robic go w labie??!

Jak nie masz możliwości zrobic w lab to możesz i tak, przynajmniej tak mi sie wydaje. Chodzi o tolerancje glukozy, czyli o to jak organizm sobie radzi z glukozą. Na czczo poziom cukru powinien wynosić do 106, a po 2 godzinach od wypicia poniżej 120, najlepiej jak bedzie jak najbardzie zblizony do tego na czczo :) Nie wiem czy jasno sie wyraziłam :)

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak. Rozumiem o co ci chodzi iwo_na :)
    No moj dziadek jest cukrzykiem i ma glukometr w domku :) wiec mogla bym kupic glukoze w aptece i sama sobie w domu zbadac :P ale wykombińowalam hahaha :)
    Poprostu nie za bardzo mi sie widzi siedziec 3 h w labie gdzie u nas jest kilka krzesel na krzyz i na dobra sprawe jak bedzie wiecej ludzi to nie ma gdzie usiasc :/
    Dzieki za opinie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam, że Furagin można. Chyba gdzieś jeszcze jakiś mam. Kiedyś mi pomagał to może wezmę. Ogólnie to chyba tylko na receptę jest?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagin jest na receptę, ale Urafuragin jest bez recepty a ma takie same proporcje. Ja mam cały czas problem z moczem i gin chciał mnie położyć do szpitala, ale go uprosiłam i dał mi Furagin, dodatkowo zaczęłam bardzo dużo pić, mocz co prawda nie jest super, ale przynajmniej nie mam zielonkawych upławów a juz i tak było

Io lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wizyty w laboratorium to ja byłam dzisiaj przyczyną awantury w szpitalu. Przyszłam na morfologię i zapytałam kto ostatni w kolejce na pobranie. A kolejka była długachna. Jeden z panów od razu powiedział, że ja wchodzę bez kolejki (swoją drogą nie wiecie jak mi się miło zrobiło, że już widać, że to ciąża)ale na to kilka osób zaczęło się stawiać, że wszyscy siedzą to ja tez mam czekać. Powiedziałam, że dla mnie nie ma problemu i chętnie poczekam, ale gorąca dyskusja już wybuchła. Miałam ochotę uciec. Część kolejki uważała, że mam wejść pierwsza, a część wręcz odwrotnie. Stanęło na tym, że ja stwierdziłam, że wolę poczekać i odsiedziałam swoją godzinkę. Nie rozumiem czemu ludzi są tacy niemili. Dla mnie to naturalne, że przepuszczam ciężarne. Najwięcej oczywiście stawiali się emeryci.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo powiem ci ze ludzie sa zawistni!!!
    Ja jak bylam w labie u nas w miescie w pl to jest kartka jak byk na okienku ze ciezarne wchodza poza kolejnoscia a jak przychodzily babki z wielkimi brzuszkami i pytaly mimo to czy maja czekac to ludzie jak by mogli to by wzrokiem zabili!!!!
    Czaicie to?!

Dlatego nie usmiecha mi sie tam siedziec tyle czasu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 22:11

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to brak kultury. Ci moi dzisiejsi to nawet kobiety z niemowlęciem nie chcieli na pobranie przepuścić. Na szczęście dziewczyna była z matką i ta troche ustawiła kolejkę :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra :/
    No tak jest... A ktos ci powie ze mlodziez nie ma szacunku i pokory :/ no ale od kogo maja sie uczyc???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te stare babcie to jakby mogły to by zabiły zeby tylko mogły wejść Poraz 10ty w tym tygodniu do lekarza. Czasami mi sie wydaje ze przychodzą tam dla rozrywki i na pogaduchy.

Moze to głupie pytanie ale trzy godziny bez jedzenia od rana :-/ ? I trzy klocia? Rany nie cierpię tego i trzęsę portkami gorzej niż małe dzieci a tu trzy razy w ciagu jednego dnia:-/ nie wiem jak ja to wytrzymam.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze ludzie sa starsi i schorowani ale nawet kiedys bylo o tym w tv ze czesto chodza po lekarzach bo im sie nudzi... Ńie maja bliskich i ida bo wiedza ze w poczekalni spotkaja znajomych, pogadaja...
    A ty sie babo w ciazy mecz w kolejkach :/

Nooo od rana 3 h na czczo :) i chyba to jest najgorsze :P
    Ja biore leki na tarczyce i po nich musze min 30 min odczekac zeby cos zjesc i juz mi slabo i maly kopie jak nie wiem z glodu a co dopiero 3 h :/ dlatego sie zastanawiam czy robic?!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że Ci starsi ludzie po prostu oczekują specjalnego traktowania i nie potrafią przyjąć do wiadomości, że nagle w hierarchii ktoś staje przed nimi. Ciekawa jestem jak by się zachowywali gdyby ktoś tak potraktował ich wnuczki w ciąży albo z małymi dziećmi.
    Mnie ogólnie na razie nie zależy na przywilejach bo czuję się dobrze, ale miałam tez gorsze dni i zdaję sobie sprawę z tego, że czasami kobieta w ciąży nie ma siły czekać.

Karolaaa - Jak boisz się pobierania to może pobiorą Ci krew z palca? Mnie tak dzisiaj pobierali. Byłam bardzo zdziwiona bo u mnie zyl nie widac i zazwyczaj musza sie wbijac pare razy zanim cos znajda. A dzisiaj mila pani pielegniarka powiedzala ze nie ma co mnie stresowac. Ukłuła mnie lekko w palec i zebrała wyciekającą krew do pojemniczków. To wcale nie bolało.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały nie będzie głodny bo dostanie sporą dawkę cukru. Gorzej z nami. Mnie tam bardziej martwi, że nawet pić nie wolno od rana.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no sama nie wiem czy sie meczyc z ta glukoza....
    Zrobie chyba tak. Rano na czczo pojde do dziadzia niech mi zmierzy... Jak bedzie ok to chyba nie bede robic :P
    I tak mam tarczycowe do zrobienia, mocz... A skoro tu w uk nie wymagaja i uwazaja ze nie trzeba to nie bede nadgorliwa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys zjebalam jednego dziadka co wlasnie typowo znudzony chyba byl, kolejka na numerki a gosc wpiera wszystkim w kolejce ze nie! jakby on decydowal! bo ten kto przyszedl pierwszy i zajal kolejke, pani obok juz zdenerwowana i sie trzesla z nerwow ze ten pan tak mowi, na co ja powiedzialam temu dziadkowi ze specjalnie pytalam w rejestracji jaka jest kolejnosc i tam powiedziano mi ze na numerki, zapytalam go jaki ma, z niechecia odpowiedzial ze 20-ty ktorys - ja w smiech! powiedzialam mu ze skoro mu sie nudzi to niech sobie znajdzie zajecie, a nie stresuje wszystkich w kolejce, i wchodzi sie numerkami a on nie ma tu nic do gadania, poza tym sam moze wejdzie za dobre kilka godzin i po cholere tu tak wczesnie przychodzil! ludzie zaczeli noralnie wchodzic tak jak trzeba, dziad cos pomrukiwal jeszcze pod nosem a ja... hmmm okazalo sie ze ja nie w tej kolejce co trzeba stalam ;) bo tam czekali do kardiologa hahaha ;) kapnelam sie jak pani mowila o mierzeniu cisnienia - pomyslalam po co jak ja do endkrynologa ide haha ;)

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - podziwiam za gadane ;)

Ja już uciekam spać. Kolorowych ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc lo :)
    Tez uciekam :) papa

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Jeżeli chodzi o wizyty w laboratorium to ja byłam dzisiaj przyczyną awantury w szpitalu. Przyszłam na morfologię i zapytałam kto ostatni w kolejce na pobranie. A kolejka była długachna. Jeden z panów od razu powiedział, że ja wchodzę bez kolejki (swoją drogą nie wiecie jak mi się miło zrobiło, że już widać, że to ciąża)ale na to kilka osób zaczęło się stawiać, że wszyscy siedzą to ja tez mam czekać. Powiedziałam, że dla mnie nie ma problemu i chętnie poczekam, ale gorąca dyskusja już wybuchła. Miałam ochotę uciec. Część kolejki uważała, że mam wejść pierwsza, a część wręcz odwrotnie. Stanęło na tym, że ja stwierdziłam, że wolę poczekać i odsiedziałam swoją godzinkę. Nie rozumiem czemu ludzi są tacy niemili. Dla mnie to naturalne, że przepuszczam ciężarne. Najwięcej oczywiście stawiali się emeryci.
    No wiesz Ty co - ludzie są bezczelni. Trzeba było głośno podziękować panu i powiedzieć równie głośno i dobitnie, że skoro to jest taki straszny wysiłek i ujma na honorze dla niektórych, żeby ciężarną przepuścić to trudno, poczekasz.

Kiedyś byłam świadkiem w przychodni, jak przyszło małżeństwo z niemowlęciem z gorączką. W kolejce czekali ludzie umówieni na godziny, rejestratorka jednak widząc maleństwo, powiedziała do zebranych żeby przepuścili parę z dzieckiem. Nikt nie robił problemów, poza gówniarą w wieku około 18 lat z mamusią, która akurat miała wchodzić. Zaczęły coś szeptać między sobą, że z jakiej racji, też niech czekają, że one się zapisały itd. I wyobraźcie sobie, że jak pacjent wyszedł z gabinetu, to córcia wstała i wystrzeliła do tego gabinetu żeby tamtych czasem nie wpuścić! Wszyscy byli w szoku, ktoś tam w kolejce nawet użył niecenzuralnych słów, co mamusia gówniary skwitowała tekstem "gdzie jest księga skarg i zażaleń?" Dobre, na kogo ona chciała się skarżyć...

Gratuluję udanych wizyt i nowinek! :)

Btw. zauważyłam, że jak więcej chodzę i próbuję iść prosto bez garbienia się, to pobolewa mnie brzuch, czuję takie jakby ciągnięcie brzucha. Ma któraś z Was podobnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 23:56

Paula55 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Btw. zauważyłam, że jak więcej chodzę i próbuję iść prosto bez garbienia się, to pobolewa mnie brzuch, czuję takie jakby ciągnięcie brzucha. Ma któraś z Was podobnie ?

Pewnie każda, której urósł brzuchol a nie zdążyła się rozciągnąć skóra i mięśnie jeszcze :) Ja też tak mam. Jakbym miała za mało skóry na brzuchu. Jakby miał mi zaraz eksplodować :P

a w ogóle to dzień dobry. Nie śpię już od godziny bo koszmarny sen mialam :( oby nie proroczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 08:21

betina89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ