Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie oboje mamy obywatelstwo pl.
Mojemu chyba jeszvze rezydent nie przysluguje bo nie jest 5 lat ciagle w uk bo mial przerwe 1,5 roku bo wrocil do pl
Ale teraz sie zastanawiam ze skoro skladal papiery do glosowania to chyba z automatu dostanie rezydenta??? Nie wiem musze sie go zapytac
Wiesz nescafe.... W Pl to juz nie takie cuda sie dzialy wiec wole miec pewnosc hahatu wiem ze nie bedzie problemu
Ale dzieckuje Ci za zaintereswanie!!!
-
Paula55 wrote:No wlasnie oboje mamy obywatelstwo pl.
Mojemu chyba jeszvze rezydent nie przysluguje bo nie jest 5 lat ciagle w uk bo mial przerwe 1,5 roku bo wrocil do pl
Ale teraz sie zastanawiam ze skoro skladal papiery do glosowania to chyba z automatu dostanie rezydenta??? Nie wiem musze sie go zapytac
Wiesz nescafe.... W Pl to juz nie takie cuda sie dzialy wiec wole miec pewnosc hahatu wiem ze nie bedzie problemu
Ale dzieckuje Ci za zaintereswanie!!!
Jak u Uk dacie Tiago, a potem po 5 latach wrocicie do pl to musi byc Tiago. No przeciez nie moza przez 5 lat mowic do dziecka Tiago a nagle po powrocie do polski Kuba. Wyczytalam ze Tiago to polski odpowiednik Kuba
hehe ale racja w Pl to czasem roznie bywa
-
madiiiii wrote:Ja bym na wstępie grzecznie powiedziała, że ciąża jest zagrożona i że jest to wyjątkowa sytuacja. Ehh, mam nadzieje, że Ci nie odmówią pierwszeństwa...
Ja Wam powiem, że nie rozumiem tych starych zrzęd. Chyba nie mogą się pogodzić ze swoim wiekiem i dlatego są tacy zgorzkniali. A czasami tak niewiele trzeba...
Pamiętam jak kiedyś ustąpiłam miejsca starszej Pani w tramwaju. Strasznie mi dziękowała, a jak wychodziłam, wcisnęła mi do ręki cukierka! Cudowna babuniaJak dożyję tego wieku, to też chę taka być
Ja z kolei jak byłam na pobraniu krwi, zapytałam kto ostatni, a jedne pan mówi: "teraz moja kolej, ale pani jest w ciąży to pani przede mną wejdzie". Ludzie zaczęli się buntować (racja: tylko emeryci! - wszyscy młodsi mówili, że mam wejść), facet który mnie wpuścił zaczął się z nimi kłócić, że to on mnie wpuszcza i im nic do tego, a ja tylko ładnie podziękowałam panu i się nie odzywałam dalej. Kurcze, mamy prawo wejść - tym bardziej, że wisi jak byk kartka, że kobiety w ciąży bez kolejki, prawie w każdym laboratorium. Nie ma się co przejmować pretensjami starych bab i dziadów! Korzystajmy z przywilejów póki możemyNp. my z mężem zawsze parkujemy pod galerią handlową na miejscu przeznaczonym dla kobiet w ciąży. Jest blisko wyjścia, specjalnie oznaczone to czemu nie? A co!
Io, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
witajcie mamuśki,
Kaarolina trzymaj się ciepło
Mam pytanie: czy której z Was gin polecił zrobił wymaz z pochwy i zlecił posiew z moczu ? Bo mi tak i z wymazu z pochwy wyhodowałam jakieś bakterie gin jest na urlopie i nie wiem czy to groźne czy poczekać aż wróci do PL ???
Widać u mnie nie może być spokojnie - zawsze coś...
-
Ja tez zobaczę jak bedzie duża kolejka to sie wpycham. Niestety trzeba byc troszkę takim chamem bo inaczej nas ludzie zjedzą swoją zawiścią. Co do pobierania krwi z palca w 12 tygodniu ciazy byłam w szpitalu na dwa dni z powodu strasznego bólu pleców, lekarz chciał żebym sie skonsultowała z innymi lekarzami ale co mogą inni lekarze jak ani prześwietlenia nie mogli zrobic ani nic
i tam mało kobiecie oka niechcący nie wydlubalam bo tak mnie w palec uszczypnelo ze odruchowo zabrałam rękę puszczac na cała sale wstyd jak cholera
wiec nie wiem co gorsze. Podziwiam ludzi którzy regularnie oddają krew sama chętnie bym dała ale widzicie no nie da sie
W ogóle to dzien dobry wszystkim:-) u nas dziś w Chorwacji wkoncu piekna pogoda a jutro już wracamy do domu
Karolina daj znać co lekarze powiedzą. -
hejka
wiecie co ja tam sie nie bede szczypac, po prostu wejde do pomieszczenia, bo i tak musze oddawac 3 razy krew i bede siedziec to wyobrazcie sobie jakbym na 1 pobranie miala czekac np godzine? jak cos bede sie klocic z dziadami niech mnie cmokna! ale tez nie bede stala specjalnie zeby widzieli moj brzuch! bo jak siedze to slabo widac -
lo ja jak w styczniu leżałam w szpitalu mocz miałam kiepski więc dali mi antybiotyk, potem okazało się, że nic nie pomógł. I od tamtej pory biorę różne leki na ten mocz, a tam cały czas kiepsko
A u ciebie dziwne, że nic nie zrobili bo jednak infekcje i bakterie mogą być niebezpieczne -
migotka:
no właśnie na ogólnym badaniu moczu było dużo leukocytów i dlatego zlecił posiew z moczu - powiedział jednak że od razu trzeba zrobić wymaz z pochwy i też posiew bakteriologiczny a widzę że żadna z Was tego nie miała poza jedną dziewczyną jak dobrze pamiętam. Z moczu nie wiele wyszło - Furaginum ponoć na to wystarczy bo to mi gin od razu przepisał a teraz odebrałam wyniki wymazu z pochwy i tutaj mam 3 bakterie od nielicznych po liczne... sama już nie wiem czy iść do apteki i coś kupić na własną rękę czy też czekać na gina? -
No ja dzisiaj odbieram kolejne wyniki moczu. We wtorek mam wizytę więc pogadam z kobitką jeśli znowu coś tam będzie nie tak. Na razie biorę ten żurawit i jem cytrusy tak jak pisałyście i faktycznie jest trochę poprawa. Dzisiaj wstawałam chyba tylko 5 razy
-
jovi81 wrote:witajcie mamuśki,
Kaarolina trzymaj się ciepło
Mam pytanie: czy której z Was gin polecił zrobił wymaz z pochwy i zlecił posiew z moczu ? Bo mi tak i z wymazu z pochwy wyhodowałam jakieś bakterie gin jest na urlopie i nie wiem czy to groźne czy poczekać aż wróci do PL ???
Widać u mnie nie może być spokojnie - zawsze coś...jovi81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
My juz po połówkowymWszystko super, no i już na 100 % potwierdzone że synek
Takze po majowce wstawie wam kilka fotek ciuszkow dla małej królewny ktore kupilam na samym początku i jak ktoras z was bedzie zainteresowana to chetnie sie wymienie na cos innego lub odsprzedam za symboliczne pare groszy.
Pytalam gina o te szpilki w kroczu i ogolnie bole to powiedzial ze to rozciąganie. Szyjke mam ok 35,5mm i mam przestac panikowac
A teraz bobas siedzi głową do dołu
Milego dzionka wam zycze!
My jutro na majowke juz ruszamy takze wpadne do was dopiero w nastepny wtorek :*
AAAA bym zapomnialaWczoraj odkryłam napój który bedzie mi towarzyszył na majówce do grilla
Warka Radler 0,0 % lemon - jest tak pyszna ze szok
Polecam!
Migotka22, Paula55, kark, verynice, jovi81, madiiiii, stardust87, hela, Gosia19, Zaczarowana, Patu, aswalda lubią tę wiadomość