WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie oboje mamy obywatelstwo pl.
    Mojemu chyba jeszvze rezydent nie przysluguje bo nie jest 5 lat ciagle w uk bo mial przerwe 1,5 roku bo wrocil do pl :/
    Ale teraz sie zastanawiam ze skoro skladal papiery do glosowania to chyba z automatu dostanie rezydenta??? Nie wiem musze sie go zapytac :P

Wiesz nescafe.... W Pl to juz nie takie cuda sie dzialy wiec wole miec pewnosc haha :) tu wiem ze nie bedzie problemu :)

Ale dzieckuje Ci za zaintereswanie :) !!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nescafe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No wlasnie oboje mamy obywatelstwo pl.
    Mojemu chyba jeszvze rezydent nie przysluguje bo nie jest 5 lat ciagle w uk bo mial przerwe 1,5 roku bo wrocil do pl :/
    Ale teraz sie zastanawiam ze skoro skladal papiery do glosowania to chyba z automatu dostanie rezydenta??? Nie wiem musze sie go zapytac :P

Wiesz nescafe.... W Pl to juz nie takie cuda sie dzialy wiec wole miec pewnosc haha :) tu wiem ze nie bedzie problemu :)

Ale dzieckuje Ci za zaintereswanie :) !!!

Jak u Uk dacie Tiago, a potem po 5 latach wrocicie do pl to musi byc Tiago. No przeciez nie moza przez 5 lat mowic do dziecka Tiago a nagle po powrocie do polski Kuba. Wyczytalam ze Tiago to polski odpowiednik Kuba ;)
    hehe ale racja w Pl to czasem roznie bywa :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja bym na wstępie grzecznie powiedziała, że ciąża jest zagrożona i że jest to wyjątkowa sytuacja. Ehh, mam nadzieje, że Ci nie odmówią pierwszeństwa...
    Ja Wam powiem, że nie rozumiem tych starych zrzęd. Chyba nie mogą się pogodzić ze swoim wiekiem i dlatego są tacy zgorzkniali. A czasami tak niewiele trzeba...
    Pamiętam jak kiedyś ustąpiłam miejsca starszej Pani w tramwaju. Strasznie mi dziękowała, a jak wychodziłam, wcisnęła mi do ręki cukierka! Cudowna babunia :) Jak dożyję tego wieku, to też chę taka być :D
    A ja byłam świadkiem, takiej sytuacji właśnie na pobraniu krwi. Przyszła kobitka w ciąży, widocznej, ale tylko jak stała. Przed nią było może 6-7 osób. Kobitka usiadła, nawet nie zapytała kto następny czy kto ostatni. No i jak wyszła pielęgniarka prosić następną osobę to ona wstała i się ładuje do środka. A ktoś mówi "ale teraz moja kolej", a ona "ale ja jestem w ciąży". I wiecie co? nikt nie zareagował. Ani nie zwrócił uwagi, że ma czekać, ani nie komentował. Nic. Jakby to takie normalne było. Może to jest jakiś sposób?..
    Ja z kolei jak byłam na pobraniu krwi, zapytałam kto ostatni, a jedne pan mówi: "teraz moja kolej, ale pani jest w ciąży to pani przede mną wejdzie". Ludzie zaczęli się buntować (racja: tylko emeryci! - wszyscy młodsi mówili, że mam wejść), facet który mnie wpuścił zaczął się z nimi kłócić, że to on mnie wpuszcza i im nic do tego, a ja tylko ładnie podziękowałam panu i się nie odzywałam dalej. Kurcze, mamy prawo wejść - tym bardziej, że wisi jak byk kartka, że kobiety w ciąży bez kolejki, prawie w każdym laboratorium. Nie ma się co przejmować pretensjami starych bab i dziadów! Korzystajmy z przywilejów póki możemy :) Np. my z mężem zawsze parkujemy pod galerią handlową na miejscu przeznaczonym dla kobiet w ciąży. Jest blisko wyjścia, specjalnie oznaczone to czemu nie? A co! :P

Io, Ewi25 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma właśnie miejsc parkingowych dla ciężarnych. Nawet się nad tym zastanwiałam. Za to jest cała masa dla rodzin z dziećmi, także jeszcze troche muszę poczekać ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha stardust dobra ta kobitka byla :)
    Wiesz... Ja tam nie mam zamiaru sie pchac na chama :) chce tylko zobaczyc reakcje ludzi :)
    I jak mnie puszcza to super a jak nie to bede wiedziec jak ja mam sie nastepnym tazem zachowac wobec nich :) hihih :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki,
    Kaarolina trzymaj się ciepło <3

Mam pytanie: czy której z Was gin polecił zrobił wymaz z pochwy i zlecił posiew z moczu ? Bo mi tak i z wymazu z pochwy wyhodowałam jakieś bakterie gin jest na urlopie i nie wiem czy to groźne czy poczekać aż wróci do PL ???

Widać u mnie nie może być spokojnie - zawsze coś...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zobaczę jak bedzie duża kolejka to sie wpycham. Niestety trzeba byc troszkę takim chamem bo inaczej nas ludzie zjedzą swoją zawiścią. Co do pobierania krwi z palca w 12 tygodniu ciazy byłam w szpitalu na dwa dni z powodu strasznego bólu pleców, lekarz chciał żebym sie skonsultowała z innymi lekarzami ale co mogą inni lekarze jak ani prześwietlenia nie mogli zrobic ani nic :-) i tam mało kobiecie oka niechcący nie wydlubalam bo tak mnie w palec uszczypnelo ze odruchowo zabrałam rękę puszczac na cała sale wstyd jak cholera :-) wiec nie wiem co gorsze. Podziwiam ludzi którzy regularnie oddają krew sama chętnie bym dała ale widzicie no nie da sie :-)

W ogóle to dzien dobry wszystkim:-) u nas dziś w Chorwacji wkoncu piekna pogoda a jutro już wracamy do domu :-/

Karolina daj znać co lekarze powiedzą.

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi mi co prawda wymazu robić nie kazał, ale posiew i owszem. Cały czas mam złe wyniki moczu(bardzo dużo leukocytów), A posiew robię trzeci raz bo pierwsze dwa nie wyszły :/

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory miałam tylko zwykłe badanie moczu. Co ciekawe miałam 2 i oba wykazały, że bakterie sa obecne i ani moja gin, ani na oddziale jak leżałam nic z tym nie robili.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

wiecie co ja tam sie nie bede szczypac, po prostu wejde do pomieszczenia, bo i tak musze oddawac 3 razy krew i bede siedziec to wyobrazcie sobie jakbym na 1 pobranie miala czekac np godzine? jak cos bede sie klocic z dziadami niech mnie cmokna! ale tez nie bede stala specjalnie zeby widzieli moj brzuch! bo jak siedze to slabo widac :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo ja jak w styczniu leżałam w szpitalu mocz miałam kiepski więc dali mi antybiotyk, potem okazało się, że nic nie pomógł. I od tamtej pory biorę różne leki na ten mocz, a tam cały czas kiepsko :/
    A u ciebie dziwne, że nic nie zrobili bo jednak infekcje i bakterie mogą być niebezpieczne

relganlikx65a1ud.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka:
    no właśnie na ogólnym badaniu moczu było dużo leukocytów i dlatego zlecił posiew z moczu - powiedział jednak że od razu trzeba zrobić wymaz z pochwy i też posiew bakteriologiczny a widzę że żadna z Was tego nie miała poza jedną dziewczyną jak dobrze pamiętam. Z moczu nie wiele wyszło - Furaginum ponoć na to wystarczy bo to mi gin od razu przepisał a teraz odebrałam wyniki wymazu z pochwy i tutaj mam 3 bakterie od nielicznych po liczne... sama już nie wiem czy iść do apteki i coś kupić na własną rękę czy też czekać na gina?

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo: migotka ma rację - mój gin zareagował od razu i zlecił oba posiewy po kiepskim wyniku z moczu

xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ja bym poczekała, bo gin i tak coś ci da, a po co masz łykać tyle prochów.

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj odbieram kolejne wyniki moczu. We wtorek mam wizytę więc pogadam z kobitką jeśli znowu coś tam będzie nie tak. Na razie biorę ten żurawit i jem cytrusy tak jak pisałyście i faktycznie jest trochę poprawa. Dzisiaj wstawałam chyba tylko 5 razy :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na badania krwi na podwójną glukozę pielęgniarki proszą w pierwszej kolejności. Na zwykłe badanie nie ma wybacz i trzeba czekać :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• doti77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    witajcie mamuśki,
    Kaarolina trzymaj się ciepło <3

Mam pytanie: czy której z Was gin polecił zrobił wymaz z pochwy i zlecił posiew z moczu ? Bo mi tak i z wymazu z pochwy wyhodowałam jakieś bakterie gin jest na urlopie i nie wiem czy to groźne czy poczekać aż wróci do PL ???

Widać u mnie nie może być spokojnie - zawsze coś...
    Witam.Ja miałam robiony wymaz z pochwy.Dzisiaj zadzwoniłam do labolatorium i mam grzyby.Próbuję się dodzwonić do ginekolog,bo bez leczenia się nie obejdzie.Jak zaczęłam luteine dopochwowo brać to dostałam takiego świądu pochwy,pieczenia i jeszcze upławy,wiedziałam że cos jest nie tak.Pierwszy raz cos takiego mam.Bakteri nie ma.

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77: dzięki za info, przy okazji mam pytanie co do clexane - gdzie się wkuwasz przy rosnącym brzuszku bo powoli mi brakuje pomysłów :(

xvg47yr.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A według mnie takie pchanie się na chama poza kolejką nie jest rozwiązaniem, bo tylko zaognia konflikt. Chamstwa nie zwalczysz chamstwem.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    My juz po połówkowym :) Wszystko super, no i już na 100 % potwierdzone że synek :) Takze po majowce wstawie wam kilka fotek ciuszkow dla małej królewny ktore kupilam na samym początku i jak ktoras z was bedzie zainteresowana to chetnie sie wymienie na cos innego lub odsprzedam za symboliczne pare groszy.

Pytalam gina o te szpilki w kroczu i ogolnie bole to powiedzial ze to rozciąganie. Szyjke mam ok 35,5mm i mam przestac panikowac :P

A teraz bobas siedzi głową do dołu :)

Milego dzionka wam zycze!

My jutro na majowke juz ruszamy takze wpadne do was dopiero w nastepny wtorek :*

AAAA bym zapomniala :) Wczoraj odkryłam napój który bedzie mi towarzyszył na majówce do grilla :) Warka Radler 0,0 % lemon - jest tak pyszna ze szok :) Polecam!

Migotka22, Paula55, kark, verynice, jovi81, madiiiii, stardust87, hela, Gosia19, Zaczarowana, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ