WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust kochana ja tez go kupuje :) jestem na 80% na niego zdecydowana juz :) chyba kupie na allegro :)
    Ma wiele funkcji plus cena atrakcyjna :)
    A czytalam o nim dobre opinie :)
    I tez chce kupic wczesniej bo to trzeba miec w domu.
    Wiem jak sie konczy brak laktatora przy nawale pokarmu- zapaleniem piersi, okropnym bolem i niemoznoscia karmienia dzidzi :/
    Wiec dzikuje postoje i kupie :)

A o alko nie mowcie bo mam tez pysznosci w barku i tylko czekaja hahha :)
    o, nie pomyślałam o allegro (debil) :P Na ceneo są już od 148zł. Zaraz zobaczę co z allegro.

Kaarolina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak jestes lepsza stardust bo ja na allegro znalazlam za 180 zl ale nie szukalam wńikliwie tylko zapisalam pierwszy lepszy. Teraz bede cenowo szukac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to teraaz nie wiem czy Avent czy ten, który poleca Stardust :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie od gina wracam. Pęcherz piecze nie do wytrzymania. Zadzwoniłam jakie leki mogę wziąć ale kazał zrobić mocz i poprosić o szybki wynik dla niego. Za 45 minut miałam gotowy. Dał leki na receptę. Ale piecze ze mam łzy w oczach jak idę do toalety. Co za dziadostwo się przyplatalo...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze tu kwestja finansowa odgrywa role :)
    Jak cie stac ja avent to spoko.
    Ja niechce przeplacac poprostu bo ten co znalazlam tez spelni swoje zadanie. Choc na poczatku napalalam sie ja jakis drogi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    A ja właśnie od gina wracam. Pęcherz piecze nie do wytrzymania. Zadzwoniłam jakie leki mogę wziąć ale kazał zrobić mocz i poprosić o szybki wynik dla niego. Za 45 minut miałam gotowy. Dał leki na receptę. Ale piecze ze mam łzy w oczach jak idę do toalety. Co za dziadostwo się przyplatalo...

Kurde patu to niedobrze :/
    Pewnie masz zapalenie pecherza :( kuruj sie... Normalnie bym polecila goraca kapiel ale teraz to nie mozliwe :/
    Wiec zostaja leki... I pij duuuuuzo wody. Moze byc z cytryna zeby zakwasic troche srodowisko...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o % to ja też tęsknię za białym winem. Widziałam ostatnio w necie bezalkoholowe ale wysyłka kosztuje 20 zł a samo wino ok 30 zł. Nawet miałam zamówić ale jakoś się waham. Szkoda, że nie da się go kupić normalnie w sklepie.

A właśnie odebrałam wyniki moczu i o dziwo nic nie piszą o bakteriach. Można mieć zapalenie pecherza bez bakteri? Za to mam jakieś nabłonki płaskie, leukocyty i fosforany bezpostaciowe, ale z tego co wyczytałam to chyba nic złego.
    Za to martwi mnie morfologia. Od poczatku ciaży miałam troche podwyższony poziom neutrofili ale teraz mam ich dwa razy tyle co norma! A jak sobie poczytałam od czego się zwiększa ich poziom to trochę się martwię. A do wizyty jeszcze tydzień. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:08

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurcze, to teraaz nie wiem czy Avent czy ten, który poleca Stardust :)
    ej ej, bez takich :P Ja nic nie polecam :P Bo nie znam w ogóle tego laktatora - żadnego nie znam. Żeby później nie było na mnie, że beznadziejny :P

• hela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze wypytac wszystkie swoje kolezanki jakie mialy laktoatory i czy w ogole mialy ;)

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela to daj cynk jak przeprowadzidz sade hahaha :)
    Tez skozystamy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

stardust87, dziękuję, uspokoiłaś mnie :)
    A co do sytuacji w laboratorium, którą opisałaś - myślę, że dziewczyna miała farta i trafiła na "gapy" ;) Jakby znalazło się jakieś fest wredne babsko w kolejce, to nie poszłoby jej tak łatwo.

U nas w laboratorium nie ma żadnej kartki, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Jeśli będę musiała zrobić krzywą cukrową, to siłą rzeczy chyba będę musiała po glukozie wpychać się przed ludzi, bo u nas jak się wchodzi, to bierze się numerek, idzie się do rejestracji, a potem czeka z numerkiem na swoją kolej do pobrania, także jakbym była po glukozie, to nie wiem jak bez wpychania miałabym potem tam wejść...drugi raz rejestrować się raczej nie będę ;)
    A jak ostatnio byłam u endokrynologa i była meeeeega kolejka, a po mnie było już widać ciążę, to nie dość, że odczekałam swoje (i nie tylko, ale o tym pisać nie będę, bo za długa historia :P ), to jeszcze musiałam wpuścić starszą panią, która pobiegła na skargę do rejestratorki, że inne kobiety nie chcą jej wpuścić bez kolejki i idąc z rejestratorką ledwo szła, wręcz powłóczyła nogami, a jak miała wejść przede mną, to takiego spritna zrobiła, że nawet ja tak nie potrafię :P Jak się potem dowiedziałam od pani endokrynolog, pani weszła bez kolejki bo...ma w domu chorego męża! Dobre.

Jeśli chodzi o imię, to my też nie zdecydowaliśmy się na 100%, niby imię mi się podoba itd., ale jednak nie jestem do niego tak do końca przekonana i liczę na to, że jak pojadę do Męża to jeszcze z nim podyskutuję. Drażni mnie trochę, że koleżanka, która spytała jakie mamy typy i powiedziałam jej na jaki na razie oboje się zgadzamy, zaczęła tak mówić do mojego brzuszka :P przecież mówiłam, że jeszcze nie jest to na 100%, jeszcze mi się dzidzia przyzwyczai do imienia i będę musiała tak dać, hahaha :)

A co sądzicie o imieniu Nikola ? Nie wydaje się Wam, że dla dziewczynki jest o.k, a dla dorosłej kobiety brzmi tak jakoś...nie wiem, dziwnie ? :/ Mąż na Nikolę się nie zgadza, ale mnie to imię zastanawia, zawsze mi się podobało, tylko nie wiem, czy jest "życiowe" ;)

Patu, współczuję Ci. Nie martw się, leki na pewno pomogą i poczujesz ulgę.

Ja dziś kupiłam w tesco na promocji 2 kg truskawek i właśnie się nimi objadam...na różne sposoby :)

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Ok Stardust :D :D :D Nic nie będzie na Ciebie :D :D :D

stardust87 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc moje Kochane na chwilę obecna muszę leżeć dostaję znowu luteinę papawerynę relanium i scopolan... a co do szwów to czekają jeszcze dwa dni i sprawdzą jeszcze raz szyjkę i zdecydują więc majówka w szpitalu.. a cco do skórczy to ciągle są ale już nie w takim stopniu....

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już poruszyłyście temat związany z karmieniem piersią...robiłam ostatnio rozeznanie odnośnie wkładek laktacyjnych. I tak, na pierwszym miejscu zdecydowanie są: Johnson's i PENATEN.
    Natomiast tańsze, również bardzo polecane są te z ROSSMANNA Babydream. Może komuś się przyda :)
    Ja, ponieważ nie znam jeszcze płci i nie mogę poszaleć z ubrankami, stwierdziłam, że kupię wcześniej resztę dupereli. Ostatnio zamówiłam nawet na allegro 2 butelki Oilatum. No nie mogę się powstrzymać jakoś. Najchętniej spakowałabym już torbę do szpitala :D

verynice, Paula55, afrykanka, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, współczuję. Bądź dzielna Karolina! Mam nadzieję, że czas w szpitalu szybko Ci zleci i już wkrótce będziesz w domu.
    Kaarolina wrote:
    No więc moje Kochane na chwilę obecna muszę leżeć dostaję znowu luteinę papawerynę relanium i scopolan... a co do szwów to czekają jeszcze dwa dni i sprawdzą jeszcze raz szyjkę i zdecydują więc majówka w szpitalu.. a cco do skórczy to ciągle są ale już nie w takim stopniu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:41

Kaarolina lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • assantea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dorosła Nikola to tak trochę średnio. Dziś w telewizji wypowiadał się na temat sytuacji politycznej na Ukrainie pewien Pan. I miał na imię Kacper. Od razu rzuciło mi się w oczy to imię. Mały Kacperek jest słodki ale np prof. Kacper Nowak już nie brzmi - moim zdaniem - zbyt poważnie

Zaczarowana lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem spowrotem :)
    Karolinaa biedactwo no szkoda ze cie zostawili ale jesli to dla was lepsze to nie ma co dyskutowac!!! ;)

Dzieki za info o wkladkach :) zbieram takie informacje wiec mi sie przyda :)

Jesli chodzi o imiona.... U nas jesli byla by dziewczynka na 100% byla by Nicola bo to byl typ i wybor mojego narzeczonego :) innego nie bral pod uwage... Ale...
    Zawsze jest mozliwosc nadania imienia Nikoletta a mowic mozna Nicola :) a jak byla by dorosla przedstawiala by sie jako Nikoletta :) i juz :)
    Co do Kacprow... Jest ich teraz zatrzesienie!!! Kogo sie nie spytam to syn ma na imie Kacper... U nas w rodzinie w lany pon tez urodzil sie Kacperek...
    No ńi cholery mi to imie nie lezy ale coz... Ja swojemu tak nie dam a kazdy robi jak uwaza ;)

Zaczarowana, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, ja mam dziś wizyte i strasznie się denerwuję. Pocieszcie i uspokójcie mnie jakoś :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki, ja mam dziś wizyte i strasznie się denerwuję. Pocieszcie i uspokójcie mnie jakoś :(
    wszystko będzie dobrze :) pomogło? :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha iwo_na nie swiruj pawiana :)
    A czego ty sie spoedziewasz jak ńie tego ze jest dobrze??? :)
    Ty sie ciesz ze dziecko zobaczysz a nie szukaj mi tu problemow hehe :)

kark, assantea, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ