Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Stardust kochana ja tez go kupuje
jestem na 80% na niego zdecydowana juz
chyba kupie na allegro
Ma wiele funkcji plus cena atrakcyjna
A czytalam o nim dobre opinie
I tez chce kupic wczesniej bo to trzeba miec w domu.
Wiem jak sie konczy brak laktatora przy nawale pokarmu- zapaleniem piersi, okropnym bolem i niemoznoscia karmienia dzidzi
Wiec dzikuje postoje i kupie
A o alko nie mowcie bo mam tez pysznosci w barku i tylko czekaja hahhaNa ceneo są już od 148zł. Zaraz zobaczę co z allegro.
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie od gina wracam. Pęcherz piecze nie do wytrzymania. Zadzwoniłam jakie leki mogę wziąć ale kazał zrobić mocz i poprosić o szybki wynik dla niego. Za 45 minut miałam gotowy. Dał leki na receptę. Ale piecze ze mam łzy w oczach jak idę do toalety. Co za dziadostwo się przyplatalo...
-
Patu wrote:A ja właśnie od gina wracam. Pęcherz piecze nie do wytrzymania. Zadzwoniłam jakie leki mogę wziąć ale kazał zrobić mocz i poprosić o szybki wynik dla niego. Za 45 minut miałam gotowy. Dał leki na receptę. Ale piecze ze mam łzy w oczach jak idę do toalety. Co za dziadostwo się przyplatalo...
Kurde patu to niedobrze
Pewnie masz zapalenie pecherzakuruj sie... Normalnie bym polecila goraca kapiel ale teraz to nie mozliwe
Wiec zostaja leki... I pij duuuuuzo wody. Moze byc z cytryna zeby zakwasic troche srodowisko...
-
Jeśli chodzi o % to ja też tęsknię za białym winem. Widziałam ostatnio w necie bezalkoholowe ale wysyłka kosztuje 20 zł a samo wino ok 30 zł. Nawet miałam zamówić ale jakoś się waham. Szkoda, że nie da się go kupić normalnie w sklepie.
A właśnie odebrałam wyniki moczu i o dziwo nic nie piszą o bakteriach. Można mieć zapalenie pecherza bez bakteri? Za to mam jakieś nabłonki płaskie, leukocyty i fosforany bezpostaciowe, ale z tego co wyczytałam to chyba nic złego.
Za to martwi mnie morfologia. Od poczatku ciaży miałam troche podwyższony poziom neutrofili ale teraz mam ich dwa razy tyle co norma! A jak sobie poczytałam od czego się zwiększa ich poziom to trochę się martwię. A do wizyty jeszcze tydzień. ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:08
-
verynice wrote:Kurcze, to teraaz nie wiem czy Avent czy ten, który poleca Stardust
Ja nic nie polecam
Bo nie znam w ogóle tego laktatora - żadnego nie znam. Żeby później nie było na mnie, że beznadziejny
-
Witam
stardust87, dziękuję, uspokoiłaś mnie
A co do sytuacji w laboratorium, którą opisałaś - myślę, że dziewczyna miała farta i trafiła na "gapy"Jakby znalazło się jakieś fest wredne babsko w kolejce, to nie poszłoby jej tak łatwo.
U nas w laboratorium nie ma żadnej kartki, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Jeśli będę musiała zrobić krzywą cukrową, to siłą rzeczy chyba będę musiała po glukozie wpychać się przed ludzi, bo u nas jak się wchodzi, to bierze się numerek, idzie się do rejestracji, a potem czeka z numerkiem na swoją kolej do pobrania, także jakbym była po glukozie, to nie wiem jak bez wpychania miałabym potem tam wejść...drugi raz rejestrować się raczej nie będę
A jak ostatnio byłam u endokrynologa i była meeeeega kolejka, a po mnie było już widać ciążę, to nie dość, że odczekałam swoje (i nie tylko, ale o tym pisać nie będę, bo za długa historia), to jeszcze musiałam wpuścić starszą panią, która pobiegła na skargę do rejestratorki, że inne kobiety nie chcą jej wpuścić bez kolejki i idąc z rejestratorką ledwo szła, wręcz powłóczyła nogami, a jak miała wejść przede mną, to takiego spritna zrobiła, że nawet ja tak nie potrafię
Jak się potem dowiedziałam od pani endokrynolog, pani weszła bez kolejki bo...ma w domu chorego męża! Dobre.
Jeśli chodzi o imię, to my też nie zdecydowaliśmy się na 100%, niby imię mi się podoba itd., ale jednak nie jestem do niego tak do końca przekonana i liczę na to, że jak pojadę do Męża to jeszcze z nim podyskutuję. Drażni mnie trochę, że koleżanka, która spytała jakie mamy typy i powiedziałam jej na jaki na razie oboje się zgadzamy, zaczęła tak mówić do mojego brzuszkaprzecież mówiłam, że jeszcze nie jest to na 100%, jeszcze mi się dzidzia przyzwyczai do imienia i będę musiała tak dać, hahaha
A co sądzicie o imieniu Nikola ? Nie wydaje się Wam, że dla dziewczynki jest o.k, a dla dorosłej kobiety brzmi tak jakoś...nie wiem, dziwnie ?Mąż na Nikolę się nie zgadza, ale mnie to imię zastanawia, zawsze mi się podobało, tylko nie wiem, czy jest "życiowe"
Patu, współczuję Ci. Nie martw się, leki na pewno pomogą i poczujesz ulgę.
Ja dziś kupiłam w tesco na promocji 2 kg truskawek i właśnie się nimi objadam...na różne sposobykark lubi tę wiadomość
-
No więc moje Kochane na chwilę obecna muszę leżeć dostaję znowu luteinę papawerynę relanium i scopolan... a co do szwów to czekają jeszcze dwa dni i sprawdzą jeszcze raz szyjkę i zdecydują więc majówka w szpitalu.. a cco do skórczy to ciągle są ale już nie w takim stopniu....https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Skoro już poruszyłyście temat związany z karmieniem piersią...robiłam ostatnio rozeznanie odnośnie wkładek laktacyjnych. I tak, na pierwszym miejscu zdecydowanie są: Johnson's i PENATEN.
Natomiast tańsze, również bardzo polecane są te z ROSSMANNA Babydream. Może komuś się przyda
Ja, ponieważ nie znam jeszcze płci i nie mogę poszaleć z ubrankami, stwierdziłam, że kupię wcześniej resztę dupereli. Ostatnio zamówiłam nawet na allegro 2 butelki Oilatum. No nie mogę się powstrzymać jakoś. Najchętniej spakowałabym już torbę do szpitalaverynice, Paula55, afrykanka, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ehh, współczuję. Bądź dzielna Karolina! Mam nadzieję, że czas w szpitalu szybko Ci zleci i już wkrótce będziesz w domu.
Kaarolina wrote:No więc moje Kochane na chwilę obecna muszę leżeć dostaję znowu luteinę papawerynę relanium i scopolan... a co do szwów to czekają jeszcze dwa dni i sprawdzą jeszcze raz szyjkę i zdecydują więc majówka w szpitalu.. a cco do skórczy to ciągle są ale już nie w takim stopniu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 13:41
Kaarolina lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
No faktycznie dorosła Nikola to tak trochę średnio. Dziś w telewizji wypowiadał się na temat sytuacji politycznej na Ukrainie pewien Pan. I miał na imię Kacper. Od razu rzuciło mi się w oczy to imię. Mały Kacperek jest słodki ale np prof. Kacper Nowak już nie brzmi - moim zdaniem - zbyt poważnie
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
Jestem spowrotem
Karolinaa biedactwo no szkoda ze cie zostawili ale jesli to dla was lepsze to nie ma co dyskutowac!!!
Dzieki za info o wkladkachzbieram takie informacje wiec mi sie przyda
Jesli chodzi o imiona.... U nas jesli byla by dziewczynka na 100% byla by Nicola bo to byl typ i wybor mojego narzeczonegoinnego nie bral pod uwage... Ale...
Zawsze jest mozliwosc nadania imienia Nikoletta a mowic mozna Nicolaa jak byla by dorosla przedstawiala by sie jako Nikoletta
i juz
Co do Kacprow... Jest ich teraz zatrzesienie!!! Kogo sie nie spytam to syn ma na imie Kacper... U nas w rodzinie w lany pon tez urodzil sie Kacperek...
No ńi cholery mi to imie nie lezy ale coz... Ja swojemu tak nie dam a kazdy robi jak uwazaZaczarowana, Kaarolina lubią tę wiadomość