X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę pomogło :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :) lobuziara :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Doti77: dzięki za info, przy okazji mam pytanie co do clexane - gdzie się wkuwasz przy rosnącym brzuszku bo powoli mi brakuje pomysłów :(
    Cześć,ja nadal w brzuch po bokach wstrzykuje.

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś mam wizytę i to za 40 min:) bardzo się cieszę że zobaczę bobasa. Maleństwo też się chyba cieszy bo dokazuje na całego;)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)
    Daj znac co i jak juz po.
    Powodzenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po:) jak miło mieć blisko przychodnię. Moja córka (potwierdzona po raz kolejny) ma się super waży 509 g! No kawał baby! Ale ze mnie też już się duża kobieta robi eh. Najważniejsze że maleństwo ma się dobrze

Gosia19, hela, verynice, akuszerka89, Paula55, Ewi25, Migotka22, Kaarolina, Zaczarowana, aleksa.wawa, betina89, madiiiii, kark lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uperancko :)
    Gratuluje serdecznie dobrych wiadomosci ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Wam zazdroszczę tych wizyt!!!!! :D ja muszę do mojej jeszcze 3 tygodnie czekać...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po kolejnej serii skurczy z kręgosłupa i dołu brzucha...
    Jak ja nie lubię być w niewiedzy...:/
    Gratuluję dobrych wieści Dziewczyny :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a wiadomo gdzie leży przyczyna takich przedwczesnych skurczy?

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina jejku, trzymaj się jakoś

Gratuluję udanych wizyt ;)
    Trzymam kciuki i czekam na kolejną porcję dobrych wieści ;)

Quatriona, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiedzą i będą obserwować kilka dni a od skurczy skraca mi się szyjka więc jedna wielka niewiadoma..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina biedaku...:(
    Trzymaj się kochana :*
    Ja wczoraj jak poleciałam do gina bo miałam twardnienia brzucha- skurcze, to on od razu sprawdził łożysko, bo powiedział, że w takich sytuacjach to często łożysko się odkleja...

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, leki wzięte i ciut lepiej jest ale dawno takiego zapalenia silnego nie miałam.

jeszcze goscie dzis, miałam rano posprzątac dokłądnie a tu wyniki lekarz i zdążyłam tylko łóżko poscielic... naczynia nie pozmywane kurze nie starte podłogi nie umyte tylko zamiecione, no trudno, przeprosiłam ich bardzo za nagły wyjazd, naczynia szybko pozmywałam no mam nadzieje wyrozumiali mi tylko głupio.

w aptece wydałam 100 zł znowu, załamac sie idzie. i wróciłam i pierwsze co usłyszałam to jak za duzo leków biore lekarzom nie mozna tak ufac oni czesciej szkodzą niz pomagają i trzeba miec dystans. tak... zapalenie pęcherza mam przejsc bez leków i nie wyleczyc... hemoglobina spada ale żelaza nie brac. a jakie witaminy czy kwas dha nic sie nie wchłonie tylko sie organizm truje i dziecku na pewno nie wyjdzie na dobre. ech... powiedziałam tylko ze skoro 2 oddzielnych lekarzy każe to wiedzą co mówią i będę sie ich słuchała a nie leczyła na swoją ręke.

karolina, trzymaj sie tam dzielnie, mam nadzieję ze szybko Ci sie poprawi. dobrze, że jestes blisko lekarzy więc mają oko na Ciebie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna. Karolina myśl pozytywnie choć wiem ze w tej sytuacji cieżko. Dziecko na pewno wyczuje twój optymizm i bedzie tylko lepiej.

Co do stowek zostawionych w aptece to ciaza to jednak wydatek i nikt mi nie powie, ze nie :-)

atdci09kamv7205a.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Karolina.I wyniki są z wymazu pochwy, mam grzyby,bakterii brak.Czas na leczenie.

Kaarolina, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Karolina ty to se stresow najesz :/
    Tymgorzej jest jak lekarze przyczyny nie moga znalezc :/
    Trzymaj sie...

Patu no co poradzisz jak lekarze kaza brac tyle lekow... Wiadomo ze do pewnych rzeczy trzeba z glowa podejsc ale masz racje. Na pecherz trzeba brac to co mozna bo jak sie nie wyleczy bedzie tylko gorzej. Zapaenie nerek itp a to juz bardzo grozne dla nas w tym stanie....
    A wszystko kosztuje... Szczegolnie w pl :(
    Ja tu w razie czego w uk mam wszystkie leki za darmo i za nic nie musze placic, ciesze sie ze poki co nie musze z tego przywileju kozystac!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina bedzie dobrze, teraz sie pomęczysz ale dla dzidzi trzeba sie piświecic, zresztą żadnej nie trzeba tego mówić. Trzymaj sie.

Ja już po wizycie. Synuś (potwierdzone trzeci raz) ma się bardzo dobrze. Waży 400 gram i wszystkie narządy funkcjonują prawidłowo i są dobrze rozwinięte. Co prawda pępowina gdzies się plątała między nóżkami ale lekarz mówił, że widzi dokładnie ptaszka a pępowina jest obok, więc mam nadzieje, że sie nie myli :).
    Łożysko sie znacznie już podniosło i za tydzień ma już byc całkiem na swoim miejscu. Szyjka ma 4 cm więc też dobrze, wszystkie wyniki mam dobre. Słyszałam bicie serduszka, nic tylko sie cieszyć. Wreszcie jestem spokojna :) I mam nadzieje, że tak zostanie :)

Paula55, Patu, Kaarolina, madiiiii, kark, Gosia19, Ewi25 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mowilam :) hehe :) super!!!'
    Bardzo sie ciesze. Chlop jak dab :)
    Teraz juz te nasze dzieci beda roslyyyy a my razem z nimi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ