WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa gratuluję :D

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa cudowne wiesci :)
    Ahh te nasze chopaczki beda sie potem bili o kobiety :p
    Zazdroszcze tym ktore wybieraja sie na majowke :) ja sie sob nie moge doczekac az polecimy do pl :)

Wlasnie zrobilam porzadek z ciuszkami :) oddaje 3/4 szwagierce dla synka a sobie zostawilam tylko czesc i nie mam juz miejsca :( dwie szuflady wypchane tak ze zamknac nie moge :/ a gdzie reszta??? Musze cala komode przynajmniej oproznic....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak byłam z glukozą i po 1h były dwie osoby, więc stwierdziłam, że zaczekam weszłam po 1h i 5 minutach i panie pielęgniarki były takie oburzone, że dlaczego od razu nie wchodziłam, że przecież godzina to godzina i po 2h kazały od razu wchodzić nawet nie patrzyć na kolejkę ani na to czy ktoś jest w pokoju :P

A miejsca parkingowe też są tylko dla rodzin z małymi dziećmi u nas. Chociaż ostatnio jak mąż szukał miejsca w końcu kazałam mu zaparkować na takim to mówi "Przecież Tosia jest już duża", a ja na to "No dobrze, ale dzidziuś nie jest i chce mu się strasznie siku" :P

Verynice, podpisałam w suwaczku, że jest chłop :)

verynice, Io lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w carrefour zrobili miejsca dla kobiet w ciąży i wczoraj po raz pierwszy sobie na nim zaparkowałam :)

Powiedzcie mi dziewczyny, który laktator elektyczny lepszy Avent czy Medela Mini Electric? Któraś się już zagłębiała w temat? :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem wiekszosc poleca medele!!! :)
    Swoja droga tez na niego patrzylam ale za drogi gips na rzecz ktora moze sie nie przydac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Ale produkujecie :)

Widze że mamy gorący temat. No cóż.. Nieraz zostałam popchnięta przez faceta na ulicy bo szłam nie swoją stroną chodnika (łoboże, było mi słabo a dziad centralnie chciał mnie walnąć w brzuch, wtedy nieraz życzyłam delkwentowi złamania nogi :D) Podejrzewam że mogli nie widzieć że jestem w ciąży, bo płaszcz i mały brzuszek, ale mimo to chamstwo za chamstwo
    W markecie nikt mi nigdy nie ustapił miejsca w kolejce, zawsze chodzę z M i siadam co chwilę gdzie tylko mogę na każdym regale krześle (o ile są) i zajadam np. batona żeby zrobiło mi się mniej słabo (pamiętam że jak chciałam raz wejść bez kolejki to babka ze złości o mało sobie kwiatków nie pogryzła :D) Ogólnie nigdy sobie w kaszę nie daję dmuchać, ale w ciąży wyjątkowo jestem przeczulona i nie mam siły się wykłócać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny, który laktator elektyczny lepszy Avent czy Medela Mini Electric? Któraś się już zagłębiała w temat? :)

Moja bratowa używa laktatora Medela i jest bardzo zadowolona - jej położna na szkole rodzenia również polecała go jako jeden z najlepszych

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    My juz po połówkowym :) Wszystko super, no i już na 100 % potwierdzone że synek :) Takze po majowce wstawie wam kilka fotek ciuszkow dla małej królewny ktore kupilam na samym początku i jak ktoras z was bedzie zainteresowana to chetnie sie wymienie na cos innego lub odsprzedam za symboliczne pare groszy.

Pytalam gina o te szpilki w kroczu i ogolnie bole to powiedzial ze to rozciąganie. Szyjke mam ok 35,5mm i mam przestac panikowac :P

A teraz bobas siedzi głową do dołu :)

Milego dzionka wam zycze!

My jutro na majowke juz ruszamy takze wpadne do was dopiero w nastepny wtorek :*

AAAA bym zapomniala :) Wczoraj odkryłam napój który bedzie mi towarzyszył na majówce do grilla :) Warka Radler 0,0 % lemon - jest tak pyszna ze szok :) Polecam!
    Gratuluję zdrowego synka :D a Radler pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki.
    Aleksa gratulacje i udanego odpoczynku :)
    Ja też wróciłam właśnie z usg. Synuś mój jest zdrowy prawidłowo się rozwija i znowu strasznie się wiercił :)Tyle się dowiedziałam, więc skoro mały jest zdrowy to by było na tyle odnośnie usg w Szwecji bo więcej mi nie zrobią. Na szczęście za miesiąc znowu lecę do Polski na wesele mojego brata i potem w lipcu jeszcze raz ale wtedy to już zaszaleje i zostanę sobie z półtorej miesiąca :D NO to wtedy przynajmniej jakoś więcej tych badań sobie zrobię :) Podczas usg była młoda praktykantka i dzięki temu dostałam za darmo zdjęcia mojego szkraba:) ( bo ogólnie to trzeba zapłacić żeby je dostać i to sporo )
    Jestem taka szczęśliwa mogłabym godzinami patrzeć na ten mały cud w moim brzuchu :)

Gosia19, stardust87, verynice, aleksa.wawa, Io, madiiiii, Migotka22, kark lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Gosia jestes the best!!! :)
    Padlam normalnie :)

Ale chamstwa to ja nie zniese!!! Ot co! :)

Ja sie normalnie zabije... Na innym watku robia smaka na grilla, tu na radlery!!!! A ja juz sline mam po kolana :P

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa super!!!! Gratuluje :)
    Pociesze cie ze ja tez juz tu w uk nie bede miala wiecej usg... Chyba ze (nie daj Boze) bylo by cos nie tak...
    Ale teraz w srode idziemy na 4d wiec dowiem sie mam nadzieje wiecej i bede miala piekne zdjecia i plyte z filmikiem :)
    Juz sie doczekac nie moge :)

Ale nam sie synusiow naplodzilo hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad elektrycznym Canpol Easy Start czy jakoś tak. Opinie czytałam i ma bardzo dobre, ma 3 tryby ssania (czy jak to tam się zwie) no a cena bez porównania z Medelą czy Aventem.
    Nie chcę kupować jakiegoś super ekstra drogiego, bo może się nie przyda (pracuję w domu więc karmić mogę bezpośrednio kiedy trzeba) a na jakieś "samotne wyjścia mamusi" wystarczy chyba Canpol. Na zastoje pokarmu chyba też da radę.
    A z drugiej strony nie chcę zostać po porodzie bez laktatora, żeby wtedy na gwałt szukać szybko po sklepie i brać co jest. A szkoda byłoby mi kasy na drogi laktator, który by stał na półce, albo użyty był tylko kilka razy.
    Znacie ten laktator Canpolu? Macie jakieś opinie o nim?..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Beataa super!!!! Gratuluje :)
    Pociesze cie ze ja tez juz tu w uk nie bede miala wiecej usg... Chyba ze (nie daj Boze) bylo by cos nie tak...
    Ale teraz w srode idziemy na 4d wiec dowiem sie mam nadzieje wiecej i bede miala piekne zdjecia i plyte z filmikiem :)
    Juz sie doczekac nie moge :)

Ale nam sie synusiow naplodzilo hahaha :)
    A to w uk nie robią jakoś przed porodem jeszcze? Żeby zobaczyć czy duże, czy małe, jak ułożone, czy wody ok itd?.. Kurde, to jak tu rodzić jak nie wiesz czy dzidź ma 2500g czy np. 4800g?..

• hela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj ide na grilka i kupie sobie wareczke ot co! ;) jak szalec to na calego hahaha (takie to moje szalenstwo teraz)
    ale powiem wam ze stoi w szafie 14-letni szampan taki wielki (mama mojego meza kupila i jakos nie mieli okazji wypic :/ ) no wiec tak stoi to mąż powiedzial ze wypije jak sie syn urodzi :D ja szampana nie lubie wiec niech sobie pije ;) ale czeka na mnie Bacardi i 1,5 litra Grant'sa :D wiec za rok jak zaczne to na minimum pol roku starczy po takiej przerwie ;)

stardust87, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja dzisiaj ide na grilka i kupie sobie wareczke ot co! ;) jak szalec to na calego hahaha (takie to moje szalenstwo teraz)
    ale powiem wam ze stoi w szafie 14-letni szampan taki wielki (mama mojego meza kupila i jakos nie mieli okazji wypic :/ ) no wiec tak stoi to mąż powiedzial ze wypije jak sie syn urodzi :D ja szampana nie lubie wiec niech sobie pije ;) ale czeka na mnie Bacardi i 1,5 litra Grant'sa :D wiec za rok jak zaczne to na minimum pol roku starczy po takiej przerwie ;)
    A na mnie pyszne białe winko czeka :P A taką mam na nie ochotę... jak ostatnio byliśmy w restauracji z mężem i jakaś kobitka dwa stoliki dalej piła winko białe to czułam aromat :) a nie wiedziałam, że ma wino :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust kochana ja tez go kupuje :) jestem na 80% na niego zdecydowana juz :) chyba kupie na allegro :)
    Ma wiele funkcji plus cena atrakcyjna :)
    A czytalam o nim dobre opinie :)
    I tez chce kupic wczesniej bo to trzeba miec w domu.
    Wiem jak sie konczy brak laktatora przy nawale pokarmu- zapaleniem piersi, okropnym bolem i niemoznoscia karmienia dzidzi :/
    Wiec dzikuje postoje i kupie :)

A o alko nie mowcie bo mam tez pysznosci w barku i tylko czekaja hahha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A na mnie pyszne białe winko czeka :P A taką mam na nie ochotę... jak ostatnio byliśmy w restauracji z mężem i jakaś kobitka dwa stoliki dalej piła winko białe to czułam aromat :) a nie wiedziałam, że ma wino :P

ja win nie pijalam jakos mi nie smakuja, za to wodeczka, whisky, rum, piwko mmmmm az slinka leci jak sobie pomysle o jakims pysznym drinkiem ;) a latem to bede sie slinic na pewno na mohito!! ;)

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak... mohito! I zimno piwko wieczorem w ogrodzie.. jejciu.. forum pijaczek normalnie :P
    Ale najważniejsze, że mimo iż mamy ochotę to się nie damy i pijemy tylko 0,0% :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja winka uwielbiam :)
    Usiasc sobie wieczorkiem z ukochanym i lampeczka wina :)

Babeczki a ja tak z innej beczki.... Ma ktos dobry przepis na piersi z kaczuchy??? Bo rozmrozilam i nie wiem jak sie do tego zabrac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzieki piwkom 0% jakos przetrwam to lato ;)

stardust a ile kosztuje ten laktator?

64xp62y.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ