WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mam do Was takie pytanko. Mój maluszek często rusza się bardzo nisko. Czuję go przy wzgórku łonowym. Czytałam, że to niby ok, a facet, który robił mi to darmowe USG powiedział, że on tam ma główkę. Tyle, że czasami mam wrażenie, że mały dotyka mnie gdzies w kroku, jakby przy szyjce macicy. USG przez brzuch robili mi w sobotę, co prawda to nie był gin ale powiedział, że wszystko ok. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch ale po nospie przeszło i teraz jest już ok. Strasznie się boję, że to dotykanie w pochwie to skracanie się szyjki macicy. Wizytę mam dopiero 6.05. Ogólnie nie mam żadnych innych objawów, pomijając problemy z pęcherzem, bo chce mi się siku niemal cały czas. Myślicie, że mam się czym martwić? Może to wszystko od pęcherza? Dzisiaj robilam badanie moczu. Jutro będę miała wyniki.
    U mnie też maluch siedzi z reguły nisko, zaraz nad kością łonową. Jak gdzieś wyżej puknie to zaskoczona jestem. I często mam kłucia w pochwie/szyjce ale szyjkę mam ok, bo co wizytę gin mi bada. A jak skurcze po nospie przechodzą to też nie ma się co martwić. Ale jak masz się denerwować to zadzwoń do gina, powiedz co się dzieje. Najważniejsze, żebyś spokojna była.

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) Jutro jak dostane wyniki to chyba zadzwonie do lekarza. Mam nadzieje, że to tylko zapalenie pęcherza. Kiedyś miewałam je dość często. Pomagały mi gorące kąpiele ale teraz to niestety zakazane.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy na tym badaniu z glukozą trzeba być na czczo? A tak w ogóle dobry wieczór :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, trzymajcie się dziewczyny w tych łóżkach i szpitalach.
    I pomyśleć, że jak my byłyśmy w brzuchach to jak komuś się szyjka skracała to nie było żadnej rady na to... :(

Ja z córką miałam chyba 3 usg przed pobytem w szpitalu, ale na każdej wizycie słuchałam przez 5 minut serduszko jak bije :) Teraz nie wyobrażam sobie nie widzieć co miesiąc maluszka :D A najchętniej to bym kupiła usg i cały czas patrzyła jak się rusza :D

verynice lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzieki :) Jutro jak dostane wyniki to chyba zadzwonie do lekarza. Mam nadzieje, że to tylko zapalenie pęcherza. Kiedyś miewałam je dość często. Pomagały mi gorące kąpiele ale teraz to niestety zakazane.
    wiesz, ja też miałam problemy z pęcherzem i biorę na to żurawit i bardzo mi pomaga. Też mi się chce bez przerwy siku, ale to dlatego, że dzidzi często mi kopa daje w pęcherz. Ale odkąd biorę ten żurawit nie mam żadnych objawów zapalenia pęcherze.

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo spokojnie kochana :*
    Na pewno wszystko dobrze :)

Io lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba niestety. Ja nawet wtedy leków na tarczycę nie biorę, tak mi kiedyś zalecił mój lekarz ogólny. Podobno może napić się wody, ale raczej przegotowanej, a nie mineralnej(?!)... Chociaż co lekarz to inna opinia ;)

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgodnie z Twoją wcześniejszą radą kupiłam ten żurawit i biorę 1 tabletkę dziennie, ale jakoś nie pomaga. Może za mało biorę? A czy dostaję kopy w pęcherz to nie wiem bo nie mam pojęcia jak to się czuje. Zastanawiam się czy on mi jakoś po prostu czegoś tam nie naciska, bo czasami pomaga mi zmiana pozycji i wtedy parcie na pęcherz trochę się zmniejsza. Ten mój ból brzucha to też niebyły jakieś skurcze tylko taki miejscowy ucisk na wysokości wzgórka łonowego.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz mi odpisal, opisalam mu swoje objawy
    (dla przypomnienia klucie w kroczu, i takie jakby ciagniecie, chwilowe skurcze i twardniejacy przy tym brzuch, krotkie,nieregularne z uczuciem jak przed miesiaczka, bol znosny,najczesciej wieczorem i rano, bol w krzyzu, po spacerze, siedzeniu, staniu, zazywalam nospe 2x dziennie i magnez+b6 cos pomagalo)
    napisal ze tak sie moze dziac w ciazy to raczej normalne objawy jesli nie beda ustepowac po odpoczynku i po nospie to mam przyjechac do szpitala :)

wiec chyba wszystko ok! :D

Io, Paula55, Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek tez bardzo nisko sie rusza. A skoro kilka z nas tak to odczuwa to ja sie nie martwie. Na pewno jest ok :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh jestem. Mialam konferencje z mama na skypie :)

A ja mam takie glupie pytanie... A czy daje cos mierzenie sobie poziomu cukru we krwi glukometrem??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kopie nisko a czasami w okolicy pepka dostane ;) moze nogi na dole? ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jest ńisko i tam czuje take smutanie a koło pepka takie juz mocniejsze ruchy :) i zastanawiam sie jak on jest ulozony ze czuje tak nisko i tak wysoko kolo pepka :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie, jak masz skurcze porodowe, to no-spa i magnez nie pomaga ;)

A ja już sama nie wiem... Spodobało nam się Jacek, dwa dni tym żyłam, że mam Jacunia pod sercem, a dziś mi przeszło. I stwierdziłam, że już nic mi się nie podoba. Ani Jacek, ani Julek, ani Tymek nawet. Już mi żadne imię nie pasuje, tylko siedzę i chlipię jak mąż nie widzi, żeby się ze mnie nie śmiał, że o takie pierdoły (wg niego) płaczę ;( Ja się chyba do porodu nie zdecyduję ;( A najgorsze jest to, ze dla dziewczynki już hoho temu było wybrane :(

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Uhh jestem. Mialam konferencje z mama na skypie :)

A ja mam takie glupie pytanie... A czy daje cos mierzenie sobie poziomu cukru we krwi glukometrem??

Moja koleżanka ma cukrzycę ciążową i mierzy 5 razy dziennie. Musi pilnowac, żeby poziom cukru się za bardzo nie podnosił. Ogólnie ta dieta ,,słodkich mamuś'' jest tragiczna.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się rusza nisko i pod pępkiem, a to dlatego, że leży głową w dół. W kroku mam jego głowę, a na górze kopie mnie nóżkami. Przynajmniej tak było na USG w sobotę.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi bardziej chodzi o to czy jak sobie zmierze glukometrem na czczo, potem w domu wypije sobie ta glukoze i znow zmierze to czy to bedze miarodajne,,,,
    I wogole jesli ja np normalnie mam niski poziom cukru to czy jest sens robic go w labie??!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj gin też zapisał żurawit i kazał jeść cytrusy żeby trochę się zakwasić.

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Na pewno daje bardzo dużo, o ile dobrze zmierzysz, bo trzeba mieć chyba jakieś wkłady czy cuś? W internecie na pewno są instrukcje :)
    Jeżeli masz taki sprzęt dostępny to ja bym użytkownika poprosiła, żeby mi rano przed wysiłkiem i posiłkiem zmierzył :)
    Tylko wtedy masz glukozę na czczo, a z tego co wiem najlepiej zrobić krzywą (3 wyniki - 0h na czczo, 1h po obciążeniu, 2h po obciążeniu), bo wtedy masz wykres, ale te wartości po obciążeniu lubią wariować :)

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale mi bardziej chodzi o to czy jak sobie zmierze glukometrem na czczo, potem w domu wypije sobie ta glukoze i znow zmierze to czy to bedze miarodajne,,,,
    I wogole jesli ja np normalnie mam niski poziom cukru to czy jest sens robic go w labie??!

Jeżeli o to chodzi to nie mam pojęcia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ