Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaarolina wrote:Paula humor był dobry....
No i ja powiem Wam tak ciesze sie ze nie zbagatelizowalam tych bóli wlasnie zatrzymali mnie na patologii ciazy... i prawdopodobnie czeka mnie szew -
jak sie ciesze ze ja mam usg na każdej wizycie i na nfz i prywatnie. czasem króciótkie i bez pomiarów, ale zawsze mam sprawdzone serduszko, łożysko, szyjke i ogółem czy wszystko dobrze. z moim charakterem szału bym dostała po 3 usg w całej ciąży jak mi ciężko 3 tyg wytrzymac między wizytami
witam nową wrzesnióweczkei kolejnego chłopca
Karolina- wazne, że juz to kontrolują, będzie dobrze, zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:06
-
No właśnie tak jak Patu mówi...pierwsze te co się robi między 11 a 14tyg, drugie prenatalne to co czeka nas teraz, a trzecie to w 30-którymś tyg
Oj Nenka za dobrze by było 3 na jednej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:12
-
Dzięki dziewczyny jesteście po prostu super!
Jedyna dobra wiadomość to wiem ile Nasz Olbrzym waży całe 445 gram
Musi być dobrze nie mogę doczekać się jutrzejszego obchodu i tego co postanowią...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
ja się dziwię, że nie sprawdzają nawet lekarze na zwykłej wizycie detektorem tętna. Jak moja gin nie miała aparatu usg to sprawdzała dziecko detektorem, to jak dla mnie powinien być standard.
Witam nową przyszłą mamuśkęPaula55, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Kurcze babeczk jak macie sie stresowac to walcie do gina bo ten stres gorszy niz jak by sie okazalo ze i tak wszystko ok...
A wy macie taka mozliwosc...
Z tym usg widze ze co lekarz to co innego
Ja sie zapisalam na polowkowe w pl i super bo tu nie mierza juz malucha na dl, ani wagi nie podajaa ciekawa jestem ile ten olbrzym moj ma
Kaarola to kawal chlopawszystko bedzie ok i wypuszcza was do domku tylko teraz lezonko pewnie cie czeka...
-
Paula mi lekarze już nie mierzą (od pupy do głowki) małego, bo mierzą inne części ciała jak brzuszek czy głowka... podobno przychodzi taki etap ciąży, że nie mierzą i potem chyba na sam koniec znowu zaczynają mierzyć... Więc ja sobie czytam w internecie, żeby chociaż mniej więcej wiedzieć ile ten mój mały książe mierzy
-
napisalam do swojego gina jakie objawy mialam, zobacze co mi powie na to, bo juz glupieje z jednej strony domyslam sie ze to pewnie nic strasznego ze wszystko sie rozciaga itp ale z drugiej strony boje sie ze moze szyjka sie skarac itp.
mi na wizycie chyba ani razu nie badal dl. szyjki, przynajmniej nic nie mowil o jej dlugosci... wiec juz sama nie wiem, a zbadac ja mozna chyba tylko przez usg dowcipne tak? bo zawsze jak mnie bada mowi ze wszystko twardo, zwarte itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:30
-
Migotka22 wrote:Nenka standardem jest trzy usg w trakcie ciąży.[/QUOT\
Może nie standardem ale odgórną wytycznąBo większość lekarzy robi je częściej
Niestety nie wszyscy, a szkoda bo takie USG uspokaja przyszłą mamusię, a to jeste bezcennne, moim skromnym zdaniem
Dziewczynki miałyście już poziom glikemi z obciążeniem, bo ja miałam wczoraj i jak ktos jest zainteresowany to chętnie podziele się wrażeniami -
Chyba glukozy iwo_na
Ja nie mialam i nie bede miec bo u nas oczywiscie robia tylko wtedy jak ktos z bliskiej rodziny mial/ ma cukrzyce...
Wiem ze to ńic przyjemnego bo widzialam jak w pl babki to ze lzami w oczach pilyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:31