WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkie Mamusie,

Właśnie wróciłam z wizyty- zwykłej, bez usg. Standardowo przeglądała ostatnie wyniki, mierzyła ciśnienie i zbadała mnie na fotelu. Nic nadzwyczajnego, ale zapytała czy czuję ruchy płodu i zanim zdążyłam cokolwiek odpowiedzieć, to zaznaczyła już w książeczce, że tak. Ja jej na to, że w ogóle nic nie czuję, to się zdziwiła i spytała kiedy miałam ostatnie usg. Zaczęła szukać w komputerze owych wyników z usg i powiedziała, że powinno być wszystko ok. Mimo tego, jakoś tak teraz dziwnie się czuję po tej wizycie, że taka zdziwiona była... Hmmm

ruchy nawet mozesz poczuc w 26 tyg i nie będzie to znaczyło nic złego :) spokojnie, wszystko na pewno jest ok :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie twardniejącego brzucha, to mam cały czas przyjmować magneB6. Jeśli nie jest to regularne i bolesne, to mam się nie martwić.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, podczytuję Was od kilku dni- nie jest łatwo bo dużo tych postów produkujecie :-) chciałam zapytać czy moge do Was dołączyć? Bardzo tu u Was przyjemnie. Mam 23 lata i jestem z Legnicy. To moje pierwsze dziecko i bardzo chciałam chłopca i raczej narazie dwóch lekarzy wskazuje na chłopaka:-) w poniedziałek mam polowkowe to bede już raczej na pewno wiedzieć:-) mój chłopak narazie jest duzy, większy nic na to wskazuje ostatnia miesiączka :-)

W szoku jestem ze już macie ubranka i mebelki bo ja jeszcze ani jednej rzeczy dla dziecka nie kupiłam:-) to tez troche dlatego ze mój maż obsesyjnie nie chce zapeszać:-) ale po polowkowym jak już bede miała pewność, ze chłopak to zacznę cos kupować:-) i pociesze Was na forum gdzie rownież sie udzielałam tez u wrześniowek przewaga chłopców :-)

Jeszcze nie bardzo orientuje sie na tym forum, bo wczesniej nie miałam z nim styczności ale myśle, ze za kilka dni nadrobie zaległości:-)

Zatem pozdrawiam Wam wszystkie :-)

karolcia:)))), madiiiii, kark, stardust87, afrykanka, aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj karolaaa
    ja jestem z lubina

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia brzucha mój robił sie czesto twardy ale tak nietypowo bo wyglądało to na taka kulkę ścisnieta nisko brzucha. Bolało mnie przy sikaniu i kichaniu czasem nawet bez powodu. Okazało sie ze jest to tzw. Zapieranie sie macicy przed jej powiekszaniem:-/ poki co dostałam luteine dopochwowo ( na słowo luteina zareagowalam ogromnym płaczem) magnez i nospe, a jak wrócę to mój lekarz chce mnie położyć u siebie na oddziale i podać dożylnie magnez. Także czasem lepiej nie bagatelizować i zapytać lekarza nawet tysiąc razy a byc spokojnym ze wszystko jest okey :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super:-) moze kiedyś bedzie nam dane spotkać sie z wozeczkami na spacerku:-) niestety żadna z moich koleżanek ani nawet znajomych nie jest w ciazy wiec zostaje mi forum :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczeli sie juz w nocy jak sie okazalo... zaczelo sie od bolu kregoslupa na dole tak jajby ktos mi dal jakiegos kopniaka... w ciagu dnia pobolewal mnie brzych i twardnial.. i gdzies tak po 14 zaczely sie bole jak na miesiaczke ale takie bardzo mocne i ciagle twardy brzuch... .o i wyladowalam tutaj... i okazalisie ze szyjka skkrocila sie do 2.6 cm...

Patu w wojewodzkim leze ale w stalym kontakcie z moim lekarzem jestem

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkie Mamusie,

Właśnie wróciłam z wizyty- zwykłej, bez usg. Standardowo przeglądała ostatnie wyniki, mierzyła ciśnienie i zbadała mnie na fotelu. Nic nadzwyczajnego, ale zapytała czy czuję ruchy płodu i zanim zdążyłam cokolwiek odpowiedzieć, to zaznaczyła już w książeczce, że tak. Ja jej na to, że w ogóle nic nie czuję, to się zdziwiła i spytała kiedy miałam ostatnie usg. Zaczęła szukać w komputerze owych wyników z usg i powiedziała, że powinno być wszystko ok. Mimo tego, jakoś tak teraz dziwnie się czuję po tej wizycie, że taka zdziwiona była... Hmmm

Wiecie co ja nie wiem co może lekarz powiedzieć o ciąży, rozwoju dziecka po badaniu na fotelu. Stoi w gabinecie aparat USG a niektórzy z niego nie korzystają, ja napradwde tego nie potrafie zrozumieć. Może ktoś mnie uświadomi??? Może jest jakis powód tego?? I taki lekarz włsanie potem mówi, że powinno być ok. Ale czy jest? Chyba po to sie idzie do lekarza, żeby taką pewność mieć. Ja np jutro bede miała USG dowcipne i przez powłoki brzuszne czyli dwa, żeby własnie miec pewność że wszystko jest ok.

aswalda lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    U mnie zaczeli sie juz w nocy jak sie okazalo... zaczelo sie od bolu kregoslupa na dole tak jajby ktos mi dal jakiegos kopniaka... w ciagu dnia pobolewal mnie brzych i twardnial.. i gdzies tak po 14 zaczely sie bole jak na miesiaczke ale takie bardzo mocne i ciagle twardy brzuch... .o i wyladowalam tutaj... i okazalisie ze szyjka skkrocila sie do 2.6 cm...

Patu w wojewodzkim leze ale w stalym kontakcie z moim lekarzem jestem

Oczywiście trzymam kciukasy, żeby wszystko sie dobrze skończyło :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde powiem tak ze jak kicham lub kkaszle boli jakby mi sie cos odrywalo musze to chyba lekarzowi powiedziec

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie jakaś tabelki z informacjami o was? Chciałabym was troszkę poznać:-) my na innym forum miałyśmy taka nick_wiek_miasto_plec dziecka_termin porodu

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3
    karolaaa o takiej wiem tez jestem swieza tutaj

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina czyli ty mialas te bole o ktorych pisalam... Do tego bol w dole kregoslupa a to jest grozne!!!
    Dobrze ze jestescie pod opieka i faktycznie szyjka ci sie skrocila... Ale jestesmy wszystkie z toba i musi byc ok :)

Kurde ja tez tego nie czaje... Skoro chodze prywatnie i place (tzn wy) to ja bym wymagala usg....
    Badanie na fotelu swoja droga bo to tez wazne ( choc u nas sie nie robi i ja nie mialam ani jednego) ale co usg to usg. Wszystko czarno na bialym!!!
    Do tego badania krwi i moczu i wtedy mozemy mowic czy jest ok czy nie. A tak to wg knie sa zgadywanki...
    Choc w uk sa tylko dwa usg i kobity daja rade... Wiec juz sama nie wiem :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina cholera... teraz mnie zmartwilas, ja mialam podobne objawy przez tydzien ale poki co juz praktycznie ustaly i nie wiem co robic... :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulację! :D

Kaarolina biedaku trzymaj się :*

Nenka ja też tak czasami mam, ale to rozciągająca się macica ;)

U mnie humor lepszy, bo byłam u gina i trochę mnie uspokoił.
    "Brzuch rzeczywiście twardy, ale spokojnie" mam się obserwować, 3x dziennie nospa. Zrobił mi usg, z maluchem wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, szyjka 35mm. No i w razie jakby się coś działo to dzwonić.

Paula55, madiiiii, aswalda lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedzial ze nast wizyta zwykla na fotelu czyli co bez usg? bez sensu :/

Paula ja mialam takie same objawy jak Kaarolina i teraz mam zagwozdke czy przypadkiem nie olalam sobie sprawy a moze byc cos nie tak :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz w miesiacu mam dwa usg myslalam ze wszystkie tak mamy ze to standard a tu co za masakra

• Io Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was takie pytanko. Mój maluszek często rusza się bardzo nisko. Czuję go przy wzgórku łonowym. Czytałam, że to niby ok, a facet, który robił mi to darmowe USG powiedział, że on tam ma główkę. Tyle, że czasami mam wrażenie, że mały dotyka mnie gdzies w kroku, jakby przy szyjce macicy. USG przez brzuch robili mi w sobotę, co prawda to nie był gin ale powiedział, że wszystko ok. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch ale po nospie przeszło i teraz jest już ok. Strasznie się boję, że to dotykanie w pochwie to skracanie się szyjki macicy. Wizytę mam dopiero 6.05. Ogólnie nie mam żadnych innych objawów, pomijając problemy z pęcherzem, bo chce mi się siku niemal cały czas. Myślicie, że mam się czym martwić? Może to wszystko od pęcherza? Dzisiaj robilam badanie moczu. Jutro będę miała wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:00

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka standardem jest trzy usg w trakcie ciąży.

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    dba a Ty dostajesz Fenoterol z Izoptinem? Bo właśnie Fenoterol ma takie skutki uboczne że jest właśnie kołatanie serca, drżenia mięśniowe, zawroty głowy itp, ale rewelacyjnie działa na przedwczesne skurcze macicy.
    tak właśnie, dostałam ten Fenoterol. Ale już kołatanie nie wróciło, więc jest ok. W sumie jeden lekarz był w szoku, że dostałam go tak szybko, mi to jedno, byleby nie urodzić wcześniej ;)

kark lubi tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ