Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaDS wrote:Witam wszystkie Mamusie,
Właśnie wróciłam z wizyty- zwykłej, bez usg. Standardowo przeglądała ostatnie wyniki, mierzyła ciśnienie i zbadała mnie na fotelu. Nic nadzwyczajnego, ale zapytała czy czuję ruchy płodu i zanim zdążyłam cokolwiek odpowiedzieć, to zaznaczyła już w książeczce, że tak. Ja jej na to, że w ogóle nic nie czuję, to się zdziwiła i spytała kiedy miałam ostatnie usg. Zaczęła szukać w komputerze owych wyników z usg i powiedziała, że powinno być wszystko ok. Mimo tego, jakoś tak teraz dziwnie się czuję po tej wizycie, że taka zdziwiona była... Hmmm
ruchy nawet mozesz poczuc w 26 tyg i nie będzie to znaczyło nic złegospokojnie, wszystko na pewno jest ok
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, podczytuję Was od kilku dni- nie jest łatwo bo dużo tych postów produkujecie
chciałam zapytać czy moge do Was dołączyć? Bardzo tu u Was przyjemnie. Mam 23 lata i jestem z Legnicy. To moje pierwsze dziecko i bardzo chciałam chłopca i raczej narazie dwóch lekarzy wskazuje na chłopaka:-) w poniedziałek mam polowkowe to bede już raczej na pewno wiedzieć
mój chłopak narazie jest duzy, większy nic na to wskazuje ostatnia miesiączka
W szoku jestem ze już macie ubranka i mebelki bo ja jeszcze ani jednej rzeczy dla dziecka nie kupiłam:-) to tez troche dlatego ze mój maż obsesyjnie nie chce zapeszaćale po polowkowym jak już bede miała pewność, ze chłopak to zacznę cos kupować
i pociesze Was na forum gdzie rownież sie udzielałam tez u wrześniowek przewaga chłopców
Jeszcze nie bardzo orientuje sie na tym forum, bo wczesniej nie miałam z nim styczności ale myśle, ze za kilka dni nadrobie zaległości:-)
Zatem pozdrawiam Wam wszystkiekarolcia:)))), madiiiii, kark, stardust87, afrykanka, aleksa.wawa, aswalda lubią tę wiadomość
-
Co do twardnienia brzucha mój robił sie czesto twardy ale tak nietypowo bo wyglądało to na taka kulkę ścisnieta nisko brzucha. Bolało mnie przy sikaniu i kichaniu czasem nawet bez powodu. Okazało sie ze jest to tzw. Zapieranie sie macicy przed jej powiekszaniem:-/ poki co dostałam luteine dopochwowo ( na słowo luteina zareagowalam ogromnym płaczem) magnez i nospe, a jak wrócę to mój lekarz chce mnie położyć u siebie na oddziale i podać dożylnie magnez. Także czasem lepiej nie bagatelizować i zapytać lekarza nawet tysiąc razy a byc spokojnym ze wszystko jest okey
-
U mnie zaczeli sie juz w nocy jak sie okazalo... zaczelo sie od bolu kregoslupa na dole tak jajby ktos mi dal jakiegos kopniaka... w ciagu dnia pobolewal mnie brzych i twardnial.. i gdzies tak po 14 zaczely sie bole jak na miesiaczke ale takie bardzo mocne i ciagle twardy brzuch... .o i wyladowalam tutaj... i okazalisie ze szyjka skkrocila sie do 2.6 cm...
Patu w wojewodzkim leze ale w stalym kontakcie z moim lekarzem jestemhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
AniaDS wrote:Witam wszystkie Mamusie,
Właśnie wróciłam z wizyty- zwykłej, bez usg. Standardowo przeglądała ostatnie wyniki, mierzyła ciśnienie i zbadała mnie na fotelu. Nic nadzwyczajnego, ale zapytała czy czuję ruchy płodu i zanim zdążyłam cokolwiek odpowiedzieć, to zaznaczyła już w książeczce, że tak. Ja jej na to, że w ogóle nic nie czuję, to się zdziwiła i spytała kiedy miałam ostatnie usg. Zaczęła szukać w komputerze owych wyników z usg i powiedziała, że powinno być wszystko ok. Mimo tego, jakoś tak teraz dziwnie się czuję po tej wizycie, że taka zdziwiona była... Hmmm
Wiecie co ja nie wiem co może lekarz powiedzieć o ciąży, rozwoju dziecka po badaniu na fotelu. Stoi w gabinecie aparat USG a niektórzy z niego nie korzystają, ja napradwde tego nie potrafie zrozumieć. Może ktoś mnie uświadomi??? Może jest jakis powód tego?? I taki lekarz włsanie potem mówi, że powinno być ok. Ale czy jest? Chyba po to sie idzie do lekarza, żeby taką pewność mieć. Ja np jutro bede miała USG dowcipne i przez powłoki brzuszne czyli dwa, żeby własnie miec pewność że wszystko jest ok.aswalda lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:U mnie zaczeli sie juz w nocy jak sie okazalo... zaczelo sie od bolu kregoslupa na dole tak jajby ktos mi dal jakiegos kopniaka... w ciagu dnia pobolewal mnie brzych i twardnial.. i gdzies tak po 14 zaczely sie bole jak na miesiaczke ale takie bardzo mocne i ciagle twardy brzuch... .o i wyladowalam tutaj... i okazalisie ze szyjka skkrocila sie do 2.6 cm...
Patu w wojewodzkim leze ale w stalym kontakcie z moim lekarzem jestem
Oczywiście trzymam kciukasy, żeby wszystko sie dobrze skończyło -
Kaarolina czyli ty mialas te bole o ktorych pisalam... Do tego bol w dole kregoslupa a to jest grozne!!!
Dobrze ze jestescie pod opieka i faktycznie szyjka ci sie skrocila... Ale jestesmy wszystkie z toba i musi byc ok
Kurde ja tez tego nie czaje... Skoro chodze prywatnie i place (tzn wy) to ja bym wymagala usg....
Badanie na fotelu swoja droga bo to tez wazne ( choc u nas sie nie robi i ja nie mialam ani jednego) ale co usg to usg. Wszystko czarno na bialym!!!
Do tego badania krwi i moczu i wtedy mozemy mowic czy jest ok czy nie. A tak to wg knie sa zgadywanki...
Choc w uk sa tylko dwa usg i kobity daja rade... Wiec juz sama nie wiem
-
Paula gratulację!
Kaarolina biedaku trzymaj się :*
Nenka ja też tak czasami mam, ale to rozciągająca się macica
U mnie humor lepszy, bo byłam u gina i trochę mnie uspokoił.
"Brzuch rzeczywiście twardy, ale spokojnie" mam się obserwować, 3x dziennie nospa. Zrobił mi usg, z maluchem wszystko dobrze, łożysko się nie odkleja, szyjka 35mm. No i w razie jakby się coś działo to dzwonić.Paula55, madiiiii, aswalda lubią tę wiadomość
-
Mam do Was takie pytanko. Mój maluszek często rusza się bardzo nisko. Czuję go przy wzgórku łonowym. Czytałam, że to niby ok, a facet, który robił mi to darmowe USG powiedział, że on tam ma główkę. Tyle, że czasami mam wrażenie, że mały dotyka mnie gdzies w kroku, jakby przy szyjce macicy. USG przez brzuch robili mi w sobotę, co prawda to nie był gin ale powiedział, że wszystko ok. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch ale po nospie przeszło i teraz jest już ok. Strasznie się boję, że to dotykanie w pochwie to skracanie się szyjki macicy. Wizytę mam dopiero 6.05. Ogólnie nie mam żadnych innych objawów, pomijając problemy z pęcherzem, bo chce mi się siku niemal cały czas. Myślicie, że mam się czym martwić? Może to wszystko od pęcherza? Dzisiaj robilam badanie moczu. Jutro będę miała wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:00
-
akuszerka89 wrote:dba a Ty dostajesz Fenoterol z Izoptinem? Bo właśnie Fenoterol ma takie skutki uboczne że jest właśnie kołatanie serca, drżenia mięśniowe, zawroty głowy itp, ale rewelacyjnie działa na przedwczesne skurcze macicy.
kark lubi tę wiadomość